Fórum témák
» Több friss téma |
Csak azert erőltettem az esp-et mert szerintem nincs egyszerűbb, olcsóbb, könnyebben programozható, akár eredeti AT parancsos szoftverén keresztül, akár saját progival soros porton rugdosva, vagy teljesen átköltözve esp32re. A ráfordított idő is kevesebb.
Köszönöm mindkettőtöknek , átgondolom kipróbálom ...
Kb ennyi az esp32 progi, még a téli/nyári átállás is benne, gyorsan át lehet tekinteni, a soros portot kell benne átfirkálni a saját szádíze szerint, és a pic máris időokos lesz.
simpletime A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2026
Compile to targetSziasztok. Flowcode 11-ben használnám -usb-c vel - a Compile to Target opciót egy arduino nano-val.de ezt a hibát kapom: Using <Arduino nano> user settings for compiler Launching the compiler... C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\avra.bat "C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\" atmega328p "C:\Proba\proba.elf" "C:\Proba\proba.c" "C:\Proba\proba.lst" C:\Proba>"C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\..\bin\avr-gcc.exe" -mmcu="C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\" -Os -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -o atmega328p "C:\Proba\proba.elf" -lm -Wl,-gc-sections avr-gcc.exe: error: strange device name 'C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5" -Os -ffunction-sections -fdata-sections -funsigned-char -o atmega328p C:\Proba\proba.elf -lm -Wl,-gc-sections' after '-mmcu=': bad character ':' avr-gcc.exe: fatal error: no input files compilation terminated. Error returned from [avr-gcc.exe] C:\Program Files (x86)\Flowcode v11\avrv5\batchfiles\avra.bat reported error code 0x1 Autoclose turned off FINISHED A compiler beállítások a csatolt képen láthatóak. Mi lenne a helyes beállítás? fordító hibaSziasztokA következő hibába ütköztem, amin dolgozok gép a fordításnál leáll a következő hibával:. Idézet: Ennyit ír a message.„Visszatérési érték = d A Flowcode nem tudja lefordítani C kódra a folyamatábrát, a következő” A forrás fájlt nem módosítom. Ugyanez a flowcode verzió másik gépen lefordítja gond nélkül. Viszont mivel a hibákat folyamatosan javítanám így az elsődleges gépemen szeretném használni a programot, ne kelljen a másik géphez bejárni fordítani. Mi lehet az oka, hogy az egyik gépen fut a fordító a másikon nem? lemaradt flowcode 5.1 A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2026
Hasonlitsd össze a forditó beállitásait, ha abban nincs különbség, egy újratelepités segithet még.
Mintha már lett volna hasonló probléma itt ezzel a megoldással.
Itt, képpel, amiről niedziela írt: Bővebben: Link.
Szia! lehet hogy ékezetes betű van az útvonalban, de így, hogy csak egy töredéket másolsz be nehéz kitalálni..
Nem töredéket másoltam, szóval abszolút igazad van hogy nehéz kitalálni
, ennyit ír a message és semmi többet. A fordító ablak a programban is pont ennyit ír, amit a txt (mellékeltem a képeket). Ezért nem értem mi a hiba. Ékezetet nem használok. Meghajtó betűjele\Project\project.fcf. Ezért nem értem, amin dolgoznék gép nem fordítja le, a másik gép ugyanezt gond nélkül fordítja. Viszont ha az élő teszten hiba van azt a helyszínen javítanám (azon a gépen, ami nem fordítja le), mert a másik gép nincs közelben. Maga a flowcode is ugyanabból a telepítőből lett feltelepítve egy nap eltéréssel mindkét gépre. Egy egyszerű led villogtatással is ugyanezt dobja, míg a másik gép gond nélkül fordít. Fordító opcióban mindkét gép ugyanarra hivatkozik. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2026
Ez volt az első, hogy defaultra tettem. Mindkét gép ugyanarra hivatkozik. A gond hogy "a következő hiba miatt" sor után nem írja mi a baja.
Meg kellene nézni hogy ez a file ott van e a helyén: C:\Program Files (x86)\Flowcode\v5\Tools\boostc\boostc_pic16_flowcode.exe
Mert így már látszódik hogy el se indul a fordító
Új projekt, új projekt + másik mikrokontroller?
Igen, az adott mappában van. És a fordító opció is ide hivatkozik.
Win 10 és 11-en olvastam erröl a problémáról, az ok ismeretlen, de egy újratelepités elvileg megoldja a problémát.
Megnézem hátha. Külföldi oldalon van aki videókártya drivert írt, amiatt nem engedte.
Valamilyen gyorsító (cache) fájl hibának tűnik, annak törlése segíthet. Perpillanat nem tudom megnézni, hol vannak...
Megt udá mondani valaki,hogy a számítógépre hol tudok letölteni pic kit2 programot.
Innen: Bővebben: Link (3. oldal).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, ennyit ír a message és semmi többet. A fordító ablak a programban is pont ennyit ír, amit a txt (mellékeltem a képeket). Ezért nem értem mi a hiba.