Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3696 / 3696
(#) mnyugger válasza Gafly hozzászólására (») Vas, 15:56 /

Milyen dolog az hogy felhasználó kérésére törölve?
Egy ember miatt csoport érdek sérült.
(#) bbb válasza mnyugger hozzászólására (») Vas, 16:50 /

A családja kérte. Ha így döntöttek, akkor el kell fogadni.
(#) szs válasza mnyugger hozzászólására (») Vas, 19:24 /

Van ez így. A család az első sokkban, a gyászban letilt dolgokat.
Fájdalmukban nem látják, hogy épp az elhunyt emlékét zárják el azok elől, kik emlékeznének.
Nincs mit tenni ezzel. Én emlékszem a fórumban leírt dolgaira (elsősorban persze arra, amit nekem írt, de sok másra is), és a személyes találkozásainkra (bár több lett volna).
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:27
(#) mnyugger válasza bbb hozzászólására (») Vas, 21:58 /

Ok! Ezt megértem, elfogadom. De sajnálom, hogy elvették az emléket attól a csoporttól amelynek aktív és megbecsült tagja volt.
(#) szamóca válasza szs hozzászólására (») Vas, 22:02 / 2

Még 2011-ben a Puskás börzén....
A hozzászólás módosítva: Vas, 22:04
(#) Bakman válasza mnyugger hozzászólására (») Hé, 5:18 /

Tulajdonképpen miről beszéltek? Minden hozzászólása elérhető, legalábbis a kereső szerint.
(#) Frankye válasza Bakman hozzászólására (») Hé, 6:37 /

A temetésén készült képekről.
(#) Bakman válasza Frankye hozzászólására (») Hé, 6:50 /

Értem, köszönöm.
(#) sany hozzászólása Sze, 20:27 /

Könyökcső :)

Adott egy ilyen PVC könyök cső. A gondom az, hogy egy ilyen cső van a kerti szivattyú felszívó ágán. Tehát ez a cső megy ahhoz a csonkhoz ami a vizet hozza fel a talajból. Na most ezt ennèl az idomnál észrevettem vízszivárgást, a tömítéses végén. Az elméletem az, hogyha leáll a szivattyú , akkor ez a könyök cső a lendület miatt kicsit mozog egymásson. Így szivárog a víz egy picit.
Milyen módszerrel tudtám ott összerakni a csöveket? Arra gondoltam, hogy veszek PVC cső ragasztót. Kicsit megcsiszlom őket és összeragasztom azokat. Vagy hőlégfúvóval összeolvasztom valahogy őket. Először fel melegítem az álló csövet gyorsan ráteszem a könyököt? Úgy jó lenne?
Illetve, olyan lehet, hogy valamiért összeszűkült ott a álló cső,pl a sok szívástól?
Köszönöm a válaszaitokat.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:27
(#) kalmi.kalmi válasza sany hozzászólására (») Sze, 20:34 /

A pvc csőragasztó az biztos ! De biztos, hogy ott szív levegőt ?
(#) sany válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Sze, 20:39 /

Ha hozzáérek egy kicsit jön a víz.
Ha összeragasztom nem törheti el idővel az álló csövet?
(#) zolika60 válasza sany hozzászólására (») Sze, 21:09 /

Nem gondolnám. A könyök másik végén, ahol a gumigyűrű van mozoghat egy kicsit.
(#) uniman válasza sany hozzászólására (») Sze, 21:44 /

Ha már szerepel a "KPE" a rajzodon...(bár átmérőt nem adtál meg- a 25-ös is elég) abból kéne kiépíteni a komplett rendszert! Örök darab...
A hozzászólás módosítva: Sze, 21:46
(#) sany válasza uniman hozzászólására (») Sze, 22:21 /

@zolika60: Pedig oda kellene a ragasztó a tömítéshez.

De nem biztos, hogy ott a probléma, csak látom, itt a neten, hogy ragasztva van a szívó cső mindem
csatlakozása a legtöbb esetben, meg gondolom nem szabadna ott víznek kijönni.
Ez egy álló tartályos régi hidroforos rendszer, aknában, csaknem 25 éves. Persze, azóta már cserélve volt minden . Kb. 6 éve, igaz a tartály nem, rendes vízvezetékszerelő cserélte ugyanazokat az alkatrészeket. Sajnos már nem tudom megkérdezni, hogy miért így csinálta ahogy. Most észrevettem, hogyha nem megy a szivattyú, akkor igadozik a nyomás, a víz mennyisége lecsökken. A szivattyú rendesen kikapcsol, de a bekapcsol is rendesen. Az órán be van jelölve a kikapcsolási nyomás 2,8 bar és a bekapcsolási 1,5 bar. Azonban kb 2.0 bar-nál megtorpan kicsit az óra, akkor esik le a nyomás. Szerintem ott, akkor történik valami. Amikor visszatölti, is akkor is ott egy pillantra megtorpan az óra.

Már azt megcsináltam, hogy a szivattyút kikapcsoltam, és kinyitottam a kerti csapot, hogy menjen bele levegő. Ez nem segített.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») 7:54 /

Ez lefolyócső, nyomásra és szívásra nem alkalmas eredetileg. Ez a gumitömítés -nem "O" gyűrű- csak nyomásra szorul rá a csőre, szívás -amikor a külső nyomás nagyobb mint a csőben- akkor szétnyitni igyekszik a tömítést. Szerintem csak a ragasztás segít.
(#) uniman válasza sany hozzászólására (») 8:05 /

Csőátmérőket továbra sem írtál...! Saccra 40 mm-es lehet. Meg azt sem írtad, hogy a szívócső alján kéne lenni talpszelepnek (visszacsapó). De valószínűleg az rendben zár. Én még pluszba a szivattyúból kijövő nyomáscsőbe is beiktatok egy másik visszacsapó szelepet, ártani nem árt.
Abban a PVC könyökben ki lehet cserélni a fekete gumitömítést. Kívülről ha ilyennel betekered jó vastagon a problémás részt, akkor jó lesz további ráfordítás nélkül. "Mekkelek" megoldás, de hatásos...amíg normálisan meg nem lesz csinálva (mert most is spórolósan van "megmókolva"....jóvanazúgy módra!).
A hozzászólás módosítva: 8:07

rajz.jpg

(#) sany válasza uniman hozzászólására (») 8:30 /

Igen 4- mm-es. Van visszacsapó szelep a szivattyú után. Köszönöm az ötletet, utána nézzek veszek ilyet ezzel körbe tekerem. Ha jól tudom lent is van valamilyen golyós szelep a földbe. Ha hibás a szivattyú utáni szelep, akkor okozhat nyomás csökkentést, ha engedem vizet?
Esetleg azt ki tudom cserélni, de hogyha, a ragasztás nem oldja meg a helyzetet, akkor mindenképpen szerelő lesz, mert, ehhez én nem értek.
Következő: »»   3696 / 3696
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem