Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3677 / 3677
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Hé, 11:49 /

Mindenképpen kell, hogy kicsiben te is láthasd, ami nagyban a másik megjelenítőn megy? Miért nem húzod át az egész VLC-t a másodlagos megjelenítőre és teszed ott teljes képernyőre a tartalmat?
Amúgy a VLC "Hangolás és hatások" ablakának "Videohatások" fülén van "Klónozás" opció, ahol be tudod állítani, hogy hány klónt készítsen az éppen lejátszott videóból.
Nálunk egy projektor van a gépre kötve, de mivel nincs mindig bekapcsolva, ezért kép klónozás van beállítva Windowsban, valamint mindig egyszerre csak egyféle dolgot csinálunk rajta.
(#) szs válasza Skori hozzászólására (») Hé, 12:44 /

Igen, a regi tudta ezt, ezert a kérdésem.
De ha te is azt mondod, hogy ez azoknak a tulajdonsaguk volt, a maiaknak nincs ilyen, hát bele kell nyugodnom.
Azt megpróbaltam, hogy megduplaztam a VLC-t, de nem tudta azt, amit szeretnék.
Hat, akkor így esett.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 12:48 /

Mert arra van szüksegem, nem az áthúzásra. Jó magam előtt "mozigépészkedni", az elég kényelmetlen, hogy a hátam mögötti TV-t irányítsam. Plane, ha masik szobában lenne, akkor még kényelmetlenebb
Ezért sem jött be (nekem) a VLC klónozása sem.
(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Hé, 19:42 / 1

Hasonló "mozigépészkedési" okokból vettem egy tenyérnyi miniPC-t, ami a TV mellett kényelmesen elfér, + kapott vezeték néküli egeret. Így nem kell szenvedni a gépészkedéssel, de ha kell megtehetem mert van rajta VNC szerver (nem VLC!!!), amivel másik PC-ről is tudom kényelmesen távirányítani. Filmlejátszásra nem kell nagyon modern PC, akár egy régebbi is megfelel windows7-el. Érdemes többféle lejátszó programot is feltenni, és kipróbálni.
A leg-univerzálisabb legjobban használható, ingyenes programok:
MPC-BE Media Player
VLC Player
SMPlayer
Szépen megférnek egymás mellett, és mindegyik tud olyan extrát, amit a többi esetleg nem.
A hozzászólás módosítva: Hé, 19:50

mpc-be.jpg

(#) Skori válasza szs hozzászólására (») Hé, 19:59 /

A képet a neten találtam, de ilyesmi PC-t használok én is, ezeknek már nem horror az ára használtan, és ezek a HP minigépek hamarabb avulnak el minthogy tönkremennének.

hp-mini.jpg

(#) mek-elek válasza Skori hozzászólására (») Hé, 20:30 /

Nálunk erre elég a set-top-box, meg a rádugott HDD (mindigtv).
(#) Tomi111 válasza szs hozzászólására (») Hé, 21:31 /

Szia!
Smart TV-d van? Akkor szerintem a legegyszerűbb a Windows-ban a Windows Media Player-ben az adatfolyam bekapcsolása, majd a mappa megosztása, amiben a filmek vannak. Én így használom. ( a régi windows media player-t kell megnyitni! Win11-ben is megvan! Tálcán a keresőbe beírva a legegyszerűbb.) Utána a PC-t elindítva pár perc múlva a tv-n megjelenik a bemenetek listájában a PC, mint mediaszerver. ( nálam a képen Szoba-PC a neve, nálad a te PC-d neve lesz látható.) Pár perc kell, míg a windows elindítja az alkalmazást. Csatoltam képet. Nekem LG tv van, de gondolom másikon is működik. Utána a tv távirányítójával kiválasztható a videó mappa, majd a PC-n lévő mappa neve, de ezt látod úgyis. Egyszerűen a play gombbal indul a film. Én a monitort be sem szokom kapcsolni, csak benyomom a PC-t. A tv csak wifi-vel van a neten( routeren), a PC kábellel. Közben a PC-n bármi mást is csinálhatsz, a tv-n megy a film a hálózaton keresztül.
Üdv! Tomi

Ja és ezt a PC-t direkt erre használom. Erre töltöm le a filmeket torrentről. Nem is egy csúcsgép. Egy integrált processzoros alaplap van benne, egy Asrock J3160. ( kis fogyasztás!!! ) Win10, 8G RAM, de szerintem 4-el is elmenne. Meg egy nagy HDD a filmeknek.
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:37
(#) Skori válasza mek-elek hozzászólására (») Hé, 21:41 /

Ott elég ahol van ilyesmi, de nálam nincs set-top-box, és egyáltalán nem nézek tv műsorokat. A TV-be épített médialejátszót is használhatnám, mert az itthoni mini szervert felismeri, és képes róla lejátszani a wifin keresztül is - ahhoz gyakorlatilag semmi sem kell. Viszont egy kis PC sokkal univerzálisabb, a korábban belinkelt szoftverek mindent le tudnak játszani, soha nincsenek kompatibilitási gondok, stb... és persze arra is jó, hogy mondjuk ránézzek a fórumra anélkül, hogy az asztali PC-t bekapcsolnám
Következő: »»   3677 / 3677
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem