Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3649 / 3649
(#) bbb válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Hé, 16:27 /

Zsombi!

Nagyon jól tudom, hogy neked a mozgás nem olyan egyszerű, ezért is írtam, hogy ha egyszer véletlenül pesten jársz. Példának okáért ha elkirándulnátok anyukáddal a Vasúttörténeti parkba, akkor onnan már egy nagyon rövid séta a HQelektronika. Kellemest a hasznossal

A másik, amit írtam neked, hogy ott van a szíjhossz számoló segéd az itteni segédprogramok között, az jól számol hosszúságot. Ha meg tudod mérni mekkora átmérőkre kell raknod és a közepek milyen messze vannak egymástól, akkor ad neked egy jó értéket. Az alapján pedig akár rendelhetsz is házhoz tőlük (vagy bárhonnan).
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 10:51 /

Lehet, hogy holnap megpróbálunk egy hang cuccokkal foglalkozó helyi üzletet a szíjakkal ‒ nem tudom megmutatni, mert nincs rajta a Google térképen és az utcakép is csak 2023-as ‒, elvisszük a készülék szíjait, hogy ilyeneket adjanak, utána meglátjuk, hogyan tovább.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 17:05 /

Igen, ez egy jó módszer.
"Ilyet kérek -csakhát ennél azért jobbat"

Valóban célravezető egyéb alkatrészeknél is -ha rátermett kereskedővel találkozol.
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Kedd, 20:15 /

Megpróbáljuk majd odaadni a szíjakat, hogy ez alapján kérünk újakat, vagy ha nem tud adni, akkor legalább javasoljon, hogy hol próbálkozhatnánk.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Sze, 0:35 / 1

Vagy 20...25 éve, egy akkori kollégám behozta a magnóját, és próbáltuk megjavítani. Kiderült, hogy azért nem megy, mert az ékszíjak megnyúltak benne, cserélni kellene. Pont akkoriban nyílt a munkahelytől pár percnyire egy nagyobb üzlet, hatalmas, Ékszíj Szaküzlet felirattal a bejárata felett, javasoltam is a kollégának, hogy ugorjon be hazafelé, mutassa meg milyen ékszíj kell, aztán legközelebb beépítjük amit kapott.
Nos eljött a "legközelebb", és a kolléga elmesélte, hogy amikor kitette az asztalra a kis "befőttesgumi méretű" ékszíjat, hogy ilyen kellene, az eladók majdnem összepisilték magukat a röhögéstől. Ugyanis teherautó ékszíjakra szakosodtak és a legkisebb ékszíj is akkora volt ami az egész magnónál is sokkal nagyobb Ígyhát amikor a kolléga elővette a mintának hozott ékszíjat, és nagy várakozás közepette elhelyezte az asztalon, azzal okozott egy vidám napot az eladóknak.
(#) Alkotó válasza Skori hozzászólására (») Sze, 19:02 /

Nem kizárt, de egészen ritka lehet amikor ténylegesen ékszíjat használnak a magnókban. Ez egy jellemző keresztmetszetű hajtás, ahol a teljesítmény átvitel az elsődleges cél (azért ilyen, mert viszonylag nagy az érintkező felület, de ehhez nem tartozik jelentős szélesség, és a feszítés mértéke lényeges eleme a hajtásláncnak).
Magnókban inkább lapos keresztmetszeteket lehet látni, illetve ahol kevésbé lényeges a pontos áttétel, ott kör keresztmetszetű "befőttesgumikat". Illetve én már láttam (és csodálkoztam rajta) négyzet keresztmetszetet (mint egy gyufaszál), ami élére állítva végezte a hajtást.
(#) Skori válasza Alkotó hozzászólására (») Sze, 21:29 /

Ebben is négyzet keresztmetszetű volt a szíj. Sok magnóban pedig valóban lapos szíjak voltak, és olyan, enyhén domború futófelület a tárcsán, hogy a szíj magától a tárcsa közepén akar futni, és nem ér hozzá a szélső peremhez (vagy egyáltalán nincs is perem).
(#) mateatek hozzászólása Pé, 21:35 /

Topik keresése

Üdvözlet!

Nem túl régen (pár hete?) valakinek volt egy problémája egy szerszámgéppel, talán egy felsőmaró, aminek a triakos-tirisztoros fordulatszám szabályozója rakoncátlankodott. Mivel hasonló problémába futottam bele, keresem a topikot, de nem találom. Valaki emlékszik rá esetleg, hogy melyik topikban volt ez a szál?
(#) Bakman válasza mateatek hozzászólására (») Pé, 21:48 /

(#) mateatek válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 21:53 /

Köszönöm! Ezt kerestem. Ha erre jársz és itthon leszek, nem vezetsz, meg éppen lesz söröm is, akkor a vendégem vagy.
Következő: »»   3649 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem