Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
"Szerinted mennyire betegnek kell ahhoz lenni, hogy olyan fejlesztést követeljen ezen a fórumon, hogy a mobiltelefonon "véletlenül" nyomott dislike törölhető legyen?"
Csak nem erről van szó, hanem meglevő, jól működő rendszer egyetlen részletéről: a véletlen like/dislike-ok elkerüléséről, mert ilyenre a napokban több példa is volt. Mivel itt számítanak a like-ok. Amúgy meg inkább az a kérdés, ki nem jön rá arra, hogy egy dislike megnyomása után egy következő kattintás visszavonja a műveletet...
Ez off lesz. Szóval ez is szakma. Bár teljesen más területeken dolgozom, alaposan meg kellett tanulnom profi weblapokat is készíteni, sőt a WCAG (akadálymentesítés) követelményeit teljesíteni legalább AA szinten (https://www.w3.org/WAI/standards-guidelines/wcag/), ez a scss/css-sel, egyes framework-ökkel való munkát is jelenti.
Bármennyire is el akarja valaki kerülni, hogy a designba sok időt fektessen, annyira sokféle eszközön olvassák ma a weboldalakat, hogy muszáj valahogy korrekt megoldásokat alkalmazni. Pl. 300 százalékos nagyításig illik nem szétesnie, ill. olvashatónak kell maradnia egy weblapnak, és nemcsak a nagyítás miatt. Amikor a design történik, rutinból kell minden változtatás után többek közt a zoom-ot tekergetni vagy a weblap szélességét állítgatni, nem csak egyetlen oldalaránnyal és betűmérettel nézni. Ezzel rengeteg (teljesen valós) probléma kibukik. Ez nálad sem teljesül, és így persze a hosszúkás mobileszközökön, állítva sem lesz (rendesen) olvasható, pedig jóval többet használnak már belőlük tartalomfogyasztásra, mint asztali gépekből. A szükséges minimális eszközök nem bonyolultak, csak a megfelelő módszereket kell alkalmazni (ami először jó sokáig tart, mert tanulni kell) - vagy rábízni valamilyen automatikus eszközre, ami kigenerálja, meg persze ezer módja van még kész rendszereket használni.
Jogos az észrevétel, semmilyen mobilképernyőre való optimalizálást nem csináltam. Ha lesz is ilyesmi, az valószínűleg nem mostanában lesz
Amúgy pl. az én telefonomon viszonylag elfogadható, ill. használható, de ez inkább a telefon, vagy a böngésző érdeme ![]() A weblapon levő óra pl. szinte a lap kezdete óta megvan, még akkor készítettem amikor a javascript-tel ismerkedtem, ma már lehet, hogy ügyesebben is meg tudnám oldani, de szándékosan hagytam meg ebben a formában. A vendégköny esete szintén hasonló, az első php programozási próbálkozásaim egyike. Manapság egy chatgpt 1 másodperc alatt nagyobb tudású vendégkönyvet gyártana, csak akkor az már nem az én munkám eredménye lenne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Amúgy pl. az én telefonomon viszonylag elfogadható, ill. használható, de ez inkább a telefon, vagy a böngésző érdeme