Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1192 / 1192
(#) gg630504 válasza proli007 hozzászólására (») Aug 25, 2025 /

320 K az 320 kelvin, 47 Celsius-fok. Az 1000 SI prefixe k és nem K. De én nem értek ehhez sem.
(#) proli007 válasza boyscout hozzászólására (») Aug 25, 2025 / 1

Én nem tudom megmondani, hol lehet ilyesmit venni (mert én tizenéve nem veszek semmit), de a téma érdekes és gondolom tele van buktatókkal. Minden esetre ha a hFE-re támaszkodsz, akkor annak van kollektoráram és hőfokfüggése is. A gyártásnál, nem véletlen ez a nagy szórás. Minél nagyobb a béta, annál vékonyabb a bázis rétege és ez csökkenti a maximális kollektor feszültséget is.
Itt van egy MPSA18 adatlapja a 12. ábrán láthatod a bétát.

Egy szilícium tranyó kollektor-bázis viszáramát nem szoktuk figyelembe venni, de ebben a tartományban már érdekes a dolog. És a zaj nagy része is ott képződik.

Anno javítottunk töltésérzékeny erősítőket és elég volt a nyitott doboz felett egyet legyinteni, szögre ment a készülék. A zajjal is problémák vannak. De hát majd tapasztalod.. Jó munkát!
(#) proli007 válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 25, 2025 /

Köszi! Teljesen igazad van, csak én a kilóra asszociáltam, mert a béta elégtelenségről volt szó.
(#) uniman válasza (Felhasználó 116521) hozzászólására (») Sze, 12:49 /

Szintén keresném ennek a Siemens VDO Dayton MM 5300/42 készüléknek a lábkiosztását...a bele való csati is hiányzik. Más felhasználásra, (tolató)kamerához lenne bekötve...vagy kapukamerához.
Köszönöm...
A hozzászólás módosítva: Sze, 12:49
(#) Suba53 válasza Gabesssy hozzászólására (») Csü, 9:34 /

Mérted is ezeket az alkatrészeket, vagy csak tippelgetsz? Mi a tippelésed alapja?
Egyáltalán nem biztos, hogy ezek valamelyike szállt el. Biztosíték van a 230V-os ágon?
Mi a készülék típusa? Esetleg egy fotó erről az áramkörről segíthetne.
(#) juicy73 hozzászólása Csü, 23:04 /

Alkatrész azonosítása

Egy alkatrész azonosításban szeretnék segitséget kérni. A képen látható 4 lábú 600 felirattal szerepló ict nem tudom pontosan beazonosítani Én HCPL0600 ra tipelek, de ez csak tipp Ha valaki esetleg többet tudna róla mondani az megköszönném
(#) wbt válasza juicy73 hozzászólására (») Pé, 7:16 /

Nagyon annak néz ki, olyan az egész, mint egy leválasztott soros.
(#) jdani hozzászólása Szo, 21:25 /

optocsatoló

Sziasztok. Keresnék 4kanálos optocsatolót DIP kivitelben, amit próbapanelen ki tudnák próbálni. Ha jól működik vele az áramkör, elkészíteném az SMD változatát, de olyan kellene amiből van DIP és SMD változat is.

Nemigen ismerem az optocsatolókat, hirtelen ránéztem, hát van darlington, és tranzisztoros kimenetű is.. Vagy mi..
Egy zavaró jelet szerenék elválasztani egy ICtől.
(#) boyscout válasza jdani hozzászólására (») Szo, 21:36 /

Milyen áramkör? Analóg- digitális jelek futkosnak?
Milyen a zavaró jel? Ráül a fázis a bemenetre?
Hol megy át? Na ezt is jó lenne tudni, mert a földhurkot már régen kitalálták.
És milyen IC? CMOS, LS, TTL? Netán OpAmp?
No meg még ami nem is jutott eszembe hirtelen...

Van ilyen Optocsatoló,hisz már minden van, Pl: IC-nek álcázott led, és optotranzisztor,
a bonyolultabbak már nullátmenetnél is tudnak kapcsolni.
Meg még amit ki se tudtál találni...(meg én se
(#) wbt válasza jdani hozzászólására (») Szo, 21:38 /

Hirtelen: TLP521-1-2-4. CNY74-1-2-4, sok van, de SMD-ben lehet, jobban jársz egyesével, emlékeim szerint olcsóbb. Próbapanelen meg mindegy, elfér a 4db DIP4-es tok is.
(#) uniman válasza jdani hozzászólására (») Vas, 10:29 /

A CNY74-4 csak DIP tokos létezik, a TLP521-4 SMD-ben is...
(#) jdani válasza boyscout hozzászólására (») Vas, 15:49 /

Egyszerű PIC vezérel egyszerűen 4 relét (2 DC Motor oda-vissza forgás), és innen jön a zavar.ezen kívül 6 bemenet van még, gombok - L H jelek.
Megpróbálnám leválasztani de kell hozzá akkor 10 kapu.
(#) boyscout válasza jdani hozzászólására (») Vas, 16:04 / 1

Ha a relék tekercsére teszel visszirányban 4001-esket, az nagyon sok zavart kiszed.
A nyomógombokat pedig 100n kerámiával (Néha nem) lehet hidegíteni,
a fogadásnál viszont smidth tigger+ idő növelésével lehet rendet teremteni.
Nyilván, ahogy hely és költség engedi.
A hozzászólás módosítva: Vas, 16:05
(#) kaqkk válasza jdani hozzászólására (») Vas, 17:59 /

Használj egyszerűen uln 2003-2008 relémeghajtót , egy tok 8 relét is kezelhet 50v 0,5A határadatokkal .
A hozzászólás módosítva: Vas, 18:00
Következő: »»   1192 / 1192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem