Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1204 / 1204
(#) trickentrack hozzászólása Sze, 15:46 / 1

EMO -1 Digitális idő és frekvencia mérő

Sziasztok!
Szert tettem egy ilyen készülékre, mire használható?
Milyen értéket képvisel? Ezek nixie csövek benne?
(#) tki válasza trickentrack hozzászólására (») Sze, 16:28 / 1

Jóérzésű emberként ne add el belőle külön a csöveket. : -) Gyorsan rákerestem: a Vaterán 30 eFt-ért kelt el ilyen műszer és a tiéd még szebb állapotban is van. A gyűjtők örülni fognak neki, de a mai eszközökkel már nem veszi fel a versenyt. Ha abból nem tudod, mire alkalmas, ami rá van írva, akkor szerintem hiába mondanánk el ugyanazt más szavakkal.
(#) trickentrack válasza tki hozzászólására (») Sze, 16:41 /

Én is láttam azt a hirdetést, mikor kaptam, mondom jók lesznek a csövek, meghajtó ick, de belenézve sajnálnám bontani, nagyon szépen, átgondoltan megtervezett és összeszerelt készülék! Bár van neki hibája. Bekapcsolásnál minden katod világít, és nem reagál semmire. Nem nagyon értek hozzá, de szerintem lehet csak sima kodi kiszáradás, vagy kontakt hiba.
(#) Gafly válasza trickentrack hozzászólására (») Sze, 20:27 /

Én nem barmolnám szét, de nem döntök (meg talán nem is az a baja, csak ugye nem ismert mire jó, hiszen nem minden óra).
Ha a kondenzátor csere lobbi győz, akkor hajrá, láttam már sok jó cuccot pusztulni.
A hozzászólás módosítva: Sze, 20:28
(#) granpa hozzászólása Csü, 13:51 /

ez milyen alkatrész

Segítene valaki, ez milyen alkatrész?
(#) Rosszmáj válasza granpa hozzászólására (») Csü, 14:01 / 1

Sirokkó csatlakozó aljzat.

sirokkó.jpg

(#) granpa válasza Rosszmáj hozzászólására (») Csü, 19:28 /

Eltettem más célra anno, de most megy az ingyenesbe, ha valakink pont ilyen kellene. A dugója nincs meg hozzá.
(#) boyscout válasza trickentrack hozzászólására (») Szo, 23:32 / 1

Szia!

Ezek a készülékek a műszer tervezés iskola példái.Ez a példány gyönyörű állapotban van, és szervizelhető!
Ha fel szeretnéd újjítani,akkor ebből a projektből pontosan megtanulhatod hogy működik egy frekvencia mérő.
Persze, csak ha van kedved megcsinálni, izé tudni hogyan is működik.Illetve hogyan is KELL jól működnie.

Én sem barmolnám szét, hiszen minden egység szinte külön panelon van.
Ezermesterben jelent meg a klasszikus NIXIE csöves óra, ha kell neked megkeresem,melyik számban.
Ott elmagyarázza, hogy melyik részegységnek mi a feladata.Én abból tanultam meg a frekvencia
mérés, kijelzés alapjait.Tulajdonképpen az óra is "csak egy frekvencia mérő-számláló".

HA a kijelzés nem megy, ha minden katód világít, akkor a tápfeszültség vizsgálatával kezdeném.
De a képeket nézegetve, ez a készülék egy főnyeremény.Tiszta, a gombokon alig van kopás.
A váltókapcsolók melett sincs kikopva az előlap lemeze, szóval szép példány.

Ha belefogsz, akkor ez nagyon szép projekt lesz, és utánna tudni fogod, hogyan is működik.
Természetesen amit tudok majd segítek,ha kérdezel.
Nyilván egy kis műhely felszerelésednek lenni kell, de ez megoldható.
Az elszántság még fontos.Anélkül bármi lehet, de eredmény az nem.

Boy
(#) boyscout válasza trickentrack hozzászólására (») Szo, 23:46 / 1

Szia megint.

A készülék Iskola példa. Még a javítási feliratok is láthatóak a fotókon, és az egyes panelokra ráírták,
ceruzával,hogy Jó, Jó, a táp panelra pedig Rossz.
Azt a panelt visszarajzolnám, nem lehet túl nehéz, és a bemeneti meg a kimeneti pontokat méregetném.
Valszeg gyorsan kiborulna a hiba.A javítás meg már csak páka gyakorlás.

A közmondás megint rászól:Több szem többet lát...
Persze a profik, mint Proli,Skori még meg se nézték.
Boy
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:48
(#) ugfus1630 hozzászólása Vas, 19:55 /

Hakko 941 hegy?

Sziasztok,

nemigazán találtam jobb topikot a kérdésemnek, én tudom milyen alkatrész csak nem tudom honnan szerezzem be.

Az öreg Hakko 941 forrasztóállomásomban tönkrement az utolsó száram is és nem találok hozzá pótot sehol. T1-es sorozat kell bele, amit használatam: T1-16D

Nem tudtok hozzá beszerzési forrást vagy nincs valakinek felesleges régi maradék hegye? Úgy hozzámnőtt az évek alatt, nem szeretném lecserélni.
(#) Hx-2 válasza ugfus1630 hozzászólására (») Vas, 20:31 /

Hát én fájó szívvel de eltemetném!!
Itt van hozzá fej de ennyiért??
Bővebben: Link
Következő: »»   1204 / 1204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem