IC beazonosítás
Sziasztok!
A képen látható IC beazonosításban kérnék segítséget. Egy jég készítő gép vezérlő panelján található, a kapcsoló üzemű táp részén, talán a vezérlő IC lehet? Vajon hol tudok ilyet vagy helyettesítőt beszerezni?
Szia!
ME8115 -lesz ez a vezérlő IC.
Adatlap
A linken megtalálható az ajánlott kapcsolási rajza, ami alapján már körbe tudsz nézni az IC körül, hogy tényleg az lesz a hibás.
Vásárolni külföldről lehet ahogy láttam, a szokások oldalakról.
Szia!
Nagyon köszönöm! Gyanúsan el van színeződve a panel az IC körül, de körbe mérek mindent körülötte aztán meglátom! Köszi még egyszer!
A motor ADLY ATV 150. Ezen belül nem tudom melyik.Közben megtaláltam a cikkszámát: 37218-223-001.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2025
led típus
Sziasztok!
Ez milyen led lehet? 3528 vagy 2835?
60db van belőle sorbakötve melegfehér és 60db hidegfehér.
A drivere halott, nem volt ráírva a világon semmi és meg kellene hajtanom valamekkora árammal a ledeket.
325V-ról megtáplálva egy idegen driverrel 20mA árammal világít ugyan, de nem olyan fényes, mint volt.
A neten 20mA-től 250mA-ig mindenfélét találok
Ki kellene mérni. Luxméter és áramgenerátor. A papírra felvitt XY koordinátáknál szépen látszik a "könyök", előtte -20%-al a maximális áramerősség amivel hosszútávon terhelhető. De ez minden LED-nél így van. Az, hogy ez most milyen fajta, nem mérvadó, gyártófüggő.
update:
Ne viccelj már, a címkéjére rá van írva: Typ 3318, első találat a Google-ban : 230V 50W azaz 50/230=0,21A, de ekkor már túl van hajtva. Szerintem inkább 150 mA és majdnem örök életű.
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:05