Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a választ! Találtam elfekvőben 3db elemlámpaizzót. 3.5V, és 200mA. Remélem sötétben azért derengeni fog kisütés közben...
Találtam 3db 3.5V-os 200mA-es elemlámpa izzót itthon.
Igen, de valamiért amikor elindítom a kisütés módot, egy pár másodperc után még teljesen feltöltött akkunál is újraindul a töltés. A töltő egyébként hiba nélkül működik, csak ez a probléma vele.
Csak miattad előszedtem, és kipróbáltam:
1 Volt esetében még láthatóan vöröslik. Ekkor 130 mA-t vesz fel. Régen a klasszikus zseblámpában ezek voltak.
Eddig nem írtad, hogy ilyen funkciója is van a töltődnek!
Ha megbízható és feltöltött (más) cellákkal próbálnád, akkor talán rendesen tenné a dolgát. Talán hibásak a celláid...
Conrad-os NiMh akkuk, és Voltcraft töltő.
Nagyon szépen köszönöm, hogy kipróbáltad!
Foglalatot hol lehet kapni ilyen izzókhoz?
Szia! Mikoriak az akkuk? Régiek? Szerintem kár velük vesződni. Nem lesz jó. Dobd ki őket. Az a töltő valószínűleg jó. Nekem is van IPC-1L Voltcraft. Kínlódtam és is tizenpár éves akkukkal. Volt Conrados, Tronic, ....Nagy az önkisülésük, állásukban is lemerülnek. Vettem Eneloop-ot és tökéletes!. Van AA és AAA méretű is itthon. Töltéskor a 4db cella szinte mAh-ra egyformán vesz fel, mikor kikapcsol a töltő. Érdemes a 700mA-es ( esetleg az 500mA-es) árammal tölteni, nem a kicsi 200mA-ral. Így biztosabban kikapcsol a töltés végén a ΔV érzékeléssel.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2026
Közel 10 évi heverészés után is az ENELOOP akkuk tökéletesen újraindíthatók, névleges feszültségük közel megmaradt ennyi év után is! Vettem most LiFePo4-eket, mert a feszültségük praktikusabb a modellezésben, de ezek is foglalkozósok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |