Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   8 / 126
(#) deltapinty hozzászólása Jan 19, 2009 /
 
Üdv Mindenkinek !

A választásom végül a MAXWELL MX-25 306 osra esett.
Nagyon szép darab, de van vele egy kis bajom.

A kézikönyv szerint a hőmérő szenzor fekete végét a COM ra, míg a pirosat a mA re kell kötni.

Nos, ebben az esetben a radiátorra pl -10 fokot mutat ( C-ban) annak ellenére, hogy nem lehet megfogni, olyan meleg.

Fordítva bekötve helyesen mér. Gondoltam, hátha rosszul lett forrasztva, így a hibát jeleztem a boltnak, akik pár nappal később ki is postáztak egy másik szenzort, ami hasonlóan helytelenül működik.

Találkozott már valaki ilyen problémával?

Nem hiszem el hogy így dobták volna piacra ezt a készüléket, elvégre nem azért fizettem 14.000 ft ot, hogy még nekem kelljen külön arra figyelni, hogy "helytelenül" kössem be a szenzort ha mérek...

Egyébként a mA, C, L, hFE méréshez is ezeket kell használni, és ott tökéletesen, polaritásnak megfelelő értékeket kapok..
(#) Doky586 válasza deltapinty hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Idézet:
„A kézikönyv szerint a hőmérő szenzor fekete végét a COM ra, míg a pirosat a mA re kell kötni.”

vidd vissza a kézikönyvet a boltba és kérd meg őket hogy a papíron hibajavítóval javítsák ki a szinek neveit..
Vagy ha ez a használatban ennyire zavar esetleg színrefújhatod a vezetékeit festék spray -vel
(#) válasza deltapinty hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Szia!

Nos, az a helyzet, hogy a Maxwell multiméterek egy részénél (pl a 25-xxx -es széria) fel vannak cserélve a hőmérőszenzor kivezetései (még a műszeren belül). Így tehát - amint te is írtad - csak akkor mér helyesen, ha a COM-ba a pirosat dugod, a mA jelzésűbe pedig a feketét. Sajnos ez van...
Viszont ha ez tényleg ennyire zavar téged, akkor több út is áll előtted:
1.: megpróbálod megszokni a fordított működést (én is ezt tettem, és sikerült)
2.: megcseréled a szenzoron a banándugókat
3.: visszaviszed a gépet a boltba és kérsz helyette másik típust (bár szerintem csak ezért nem lenne érdemes, mert azért ez egy elég jó darab)
(#) beri5tib hozzászólása Jan 20, 2009 /
 
Sziasztok, én a napokban rendeltem meg az új multiméteremet ami egy UNI-T UT-70B. Mit szóltok hozzá milyen? Még nem jött meg így nem tudok róla többet mondani, de már nagyon várom.
(#) Directors hozzászólása Feb 23, 2009 /
 
Üdv!

Ezt a multimétert szeretném megvenni Bővebben: Link ebbe a boltba:
Bővebben: Link
Az a probléma,hogy teljesen más adatokat adtak meg a boltba és a cég is.
Pl.: bolt: DC V: 400mV - 1000V bolt: DC A: 400ľA - 10A
cég: DC 0,1 mV - 1000 V cég: DC 0,1 ľA - 20 A

bolt:Hőmérő szonda
cég: (nem látom,hogy erről mit ír)

bolt: AC V: 4V - 750V
cég: AC 1 mV - 750 V

Világosítsatok fel,hogy végül is mit tud ez a multiméter.
(#) SzervízMacska válasza Directors hozzászólására (») Feb 24, 2009 /
 
Szia! Szerintem az a 10A csak nyomdahiba. A többi paraméter mindkét helyen ugyanaz azzal a különbséggel, hogy az egyik a legkisebb méréstartományban kijelezhető minimális, a másik az ugyanebben kijelezhető maximális értéket adja meg. Pl.: egyenfeszültség alsó méréshatára 0.1mV DC-4.000V DC. Egyedüli nagy kérdés a hőmérő funkció léte/nem léte, szerintem a gyártó leírása a mérvadó. Tehát én azt mondom, hogy nincs. De győződj meg róla személyesen!
(#) SzervízMacska válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 24, 2009 /
 
Rosszul írtam a példát: 0,1mVDC-400,0mVDC ( 399,9mV ).
(#) didyman hozzászólása Feb 24, 2009 /
 
Első kérdésem: Egy Ganzuniv 3-ról van szó, aki ellenállásmérésben nem állítható végtelenre (műszer kiakad, és a poti tekerésével ott is marad). Lustaságom okán a szendvicset nem szedtem szét, előtte megkérdezek néhány tapasztaltabb embert, hogy vélhetően hol lehet hiba. A poti rendben van értékre, tekerésre! Kontaktokat javítottam (sajnos még mindig nem százas olykor, de már kezd jó lenni, ugye szétszedve nem volt, csak kontaktsprézve), egy csomó forraszt felújítottam, amit elértem (vicces, elemfoglalat alatt van egy láb, amit az elem "nyom", az elég jól nézett ki ) A kapcsrajzon valami eccerű oszcillátort vettem ki első ránézésre, ezzel, vagy ennek egyenirányításával lehet gond? Valamint, talán összefügghet, hogy AC V mérésben feleakkora értékeket mutat körülbelül, mint kéne, DC-ben relatív pontos (a hibát itt "kalibrálva a vöröskorban" esetnek tudom be). Egyébként gyerekkorom óta kedvenc műszerem, és mivel egy jó amatőrnek kell legyen deprez műszere, így nagyon megörültem neki, mikor bagóért sikerült beszerezni (elnézve új árát, pláne ). Előtte egy Mikrovo-II volt a deprez szakos, pici, piros műbőrkötéses dobozban pici, dugdozós műszerke. Eléggé el van gyalázva szegény sajnos.

A fő műszerem sokáig egy MY64 volt, mely a 230 zárlati áramának mérését mA állásban kitörő lelkesedéssel tolerálta. Az elégett fóliák és alkatrészek mennyisége okán GTK-ra tettem és vettem egy M3850D-s Metexet. Jó kis műszer, sokat tud, jól, meg sípol, világít (persze csak időzítve, bekapcsolva tartani minek is lehetne..) de részint eszi az elemet, részint rövidzárvizsgálatkor soká kezd el jelezni, ami rendkívül bosszantó hibakereséskor. Ez az egy év gariidő lejárta után két héttel, bekapcsolás után többet nem akart mutatni értelmeset, szerintem kijelzővezérlő-hiba. Epson célIC, beszerezni, hááát... Még áthevíteni megpróbálom, ha lesz rá időm.

Úgyhogy kaptam kollégától paraszolvenciában egy LG multimétert (azt se tudtam, hogy gyárt ilyesmit, belül is ízig-vérig LG, nem matricázott), kevesebbet tud (kb, mint a MY64), de azt pontosan és az akku nem akar elfogyni belőle, rövidzárat azonnal jelez. Igazi igásló, jó minőségű forgókapcsolóval, a márka iránti ellenszenvem hamar elmúlt, legalábbis a műszer kapcsán.

És lett egy DT2905-ös, amit volt műhelyvezető ajándékaként szereztem be. Nem olyan robosztus, a kábeleit élből cserélni kell, mert nem tudok vigyázni rájuk. Ez tud kondit mérni (jótékonyan alámér vagy 30%-kal), meg második digitmultinak alkalmas jól.
(#) szilva válasza Directors hozzászólására (») Feb 24, 2009 /
 
A Maxwell-nél ezt írják: "included measuring socket, thermocouple and a pair of insulated crocodile clips, plastic holster", azaz kell lennie hőmérőnek a csomagban!
(#) szilva válasza szilva hozzászólására (») Feb 24, 2009 /
 
Ja és itt mintha olcsóbb lenne: Bővebben: Link
(#) Directors válasza szilva hozzászólására (») Feb 24, 2009 /
 
Hali!

Köszi a segítséget meg is rendeltem.

Neked is köszi a segítséget SzervízMacska.
(#) KU202M hozzászólása Márc 2, 2009 /
 
Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata a Peaktech 2010 típusú multiméterrel kapcsolatban? Ezt a műszert szemeltem ki magamnak. Viszonylag jó ára van, és kb. olyan, mint a Maxwell MX25304.

Peaktech 2010
(#) KU202M válasza KU202M hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Hamarosan megválaszolom, mert vettem egyet...
(#) djyuri hozzászólása Ápr 1, 2009 /
 
Sziasztok

Foglalkozott már valaki kereszttekercses teljesítmény mérő műszerrel? Jó hosszú név volt

Szóval egy teljesítménymérővel?

Hangfrekvenciás kellene nekem,ami 10W-ot stabilan tud mérni. Nem kell több...csak hangoláshoz kell. Tehát max 15W,ha esetleg pár Hz különbségnél megnőne a felvett teljesítmény.

(20-20Khz) (ha csak 10Khz-ig tud,az se baj )

Vevő lennék egyre.


Köszönöm!
(#) tp hozzászólása Ápr 4, 2009 /
 
Sziasztok! MAXWELL MX-25 306 műszerrel kapcsolatosan lenne szükségem információra, pontosabban elméletileg ezt a típust PC-hez lehet kötni. Letöltöttem a maxwell honalpjáról a szoftvert de ügye a multi nélkül nem sokat tudtam meg a használhatóságáról. Ára 10e Ft környékén van és a pc-re kapcoslható gépek között ez nem is sok, ezért is gondoltam hogy talán csak iylen bóvli funkció és nem nagyon használható mert pl nagyon ritkán vesz mintát stb. természetesen nem egy szkóp azt gondoltam.

Igazából inkább kisjeű méréseke lenne szükségem (hálózati fesz a határ) max 10eFt-ig. Pc-re köthetőség nem vot eddig elvárás bár ha használható lenne akkor ez a multi egész jó lenne. Ha valakinek van tapasztalata a típusal vagy más ajánlata, írjon!
(#) SzervízMacska válasza tp hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /
 
Sok mindenre nem jók ezek a PC-kapcsolatos multiméterek. Esetleg alkalmi adatgyűjtőnek, ha egy lassan változó paraméter változásait akarod regisztrálni. Nekem Metexeim vannak ilyen PC-sben, hát nem mondhatom, hogy el vagyok ájulva a produkciótól... Valóban nem egy szkóp...
(#) tp válasza SzervízMacska hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /
 
hopszz elírtam a típust .. Maxwell MX-25328
Kössz a választ! Végül is hőmérséklet vagy egyéb diagramm felvételéhez jól jöhet..
(#) szedavid hozzászólása Ápr 9, 2009 /
 
Sziasztok!
Most tervezem életem 1. multiméterét megrendelni.
Nincs szükségem semmi extra funkcióra, lényeg,h kis- feszültségen és áramerrősségnél is viszonylag pontosan mérjen. (a cél egyelőre ledvillogtatás és hasonlók)
Ezzel szemezgetek:
http://www.hestore.hu/termek_10021993.html
csak nem tudom,h jár-e hozzá mérővezeték.
Alapfelszerelésnek számít?
(mert, ha nem, akkor megelégszem ezzel:
http://www.hestore.hu/termek_10021992.html )
Válaszokat előre is köszönöm!
(bocs az amatőr kérdésért )
(#) spikk válasza szedavid hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Ha jó a tipp is, akkor szerintem szokott a multiméterekhez tartozni mérőzsinór is. Én már egyet vettem és ahhoz volt.
Ha biztosra szeretnél menni és tudsz várni, akkor majd megmondom. Már majdnem elkészült a csomagom, egy ilyet is rendeltem. Reménykedem, hogy holnap reggel elküldik és meg is kapom a nap folyamán...
(#) Bassmester válasza szedavid hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Szia!

A műszerválasztásnak mindig a felhasználás célja és a ráfordítható pénzösszeg a kiindulópontja. Szóval jól meg kell gondolni a dolgot. Én is mindenféle szutyok műszert összevásárolgattam az évek során, de amikor elkezdtem kapcsolótápokkal foglalkozni kénytelen voltam rendelni egy ilyet.
Ezzel tudok mérni induktivítást, frekvenciát, kapacitást meg az alap dolgokat. Azokat melyeket linkelni próbáltál, rövid időn belül "kinőnéd". Linkeléshez használd a "LINK" gombot
(#) szedavid válasza spikk hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Akkor már ketten várjuk izgatottan,h megérkezzen a csomagod!
(#) lgyk válasza szedavid hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Szia!

Az adatlapjában benne van, hogy a mérővezeték (test lead) tartozék, szinte az összes műszerhez adnak.

A kistestvérét szerintem nem érdemes kezdésnek megvenni, max. 200 mA-ig mér, méregdrága elem kell bele és nem cserélhető a kábel, fixen be van építve. Én az UT20B-t könnyen hordozható multiméternek vettem, szinte mindig nálam van, de túl sok hiányossága van egy "testesebb" műszerhez képest.
(#) szedavid válasza Bassmester hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Nagyon hosszú távon biztos jobban megérné egy komolyabbat venni, de még nem tudom,h mennyire lesz tartós az elektonika mániám, ill. mennyire lesz időm a közeljövőben bütykölgetni, ezért esetemben azt hiszem, nem lenne érdemes 3000-nél többet kiadni erre.
( már így is kb. 7000 körül jár a csomagom ára,ami jóval több, mint a tervezett volt :rinya: )
(#) szedavid válasza lgyk hozzászólására (») Ápr 9, 2009 /
 
Tényleg ott van! thx!
(#) ReFi hozzászólása Ápr 14, 2009 /
 
Van egy külsőleg ehhez hasonló multiméterem.
Egy dolog hianyzik belőle, még pedig a zümmer szakadásvizsgálatnál.
Szerintetek bele lehetne utolag aplikálni a zümmert?
(#) Norbert123 hozzászólása Ápr 18, 2009 /
 
Sziasztok
Mi a véleményetek erről a multiméterről, DT-266 Lakatfogós digitális 3,5 digites multiméter?
Én ma szereztem be egyet...Remélem jó lesz
Szerintetek?
sziasztok
(#) brezinajanika hozzászólása Ápr 18, 2009 /
 
Kinéztem magamnak egyet a lomex-ben: MŰSZER DIGITAL MAS830 MULTIMETER A-V-ohmBővebben: Kép

Szerintetek?
(#) karesz01 válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 20, 2009 /
 
Nekem a második műszerem ilyen még a mai napig használom a ládámban a "szervizesben" ez van benn.
A metexet sajnálom de nekem semmi bajom vele!
(#) MolnarG válasza brezinajanika hozzászólására (») Ápr 25, 2009 /
 
Nekem ilyenem van, nincs semmi bajom vele. Az egyetlen dolog amit hiányolok belőle az auto power off funkció, sajnos elég gyakran hagyom bekapcsolva és ez mindig csak másnap derül ki...

Most készülök venni egy MAXWELL MX-25306 -os, most pár perce leltem rá ezekre. Ezek 90% -a Maxwell hamisítvány lenne?
(#) brezinajanika válasza MolnarG hozzászólására (») Ápr 29, 2009 /
 
Ez jó kérdés... A suliban eddig 2 MAXWELL-t láttam de ami itt van ugyanúgy nézki mint ami a suliban van csak a neve más...
Következő: »»   8 / 126
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem