Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Általános antennás kérdések, válaszok
Lapozás: OK   93 / 93
(#) pont válasza DIODA24 hozzászólására (») Okt 16, 2025 /

Ott valami illesztetlenség lesz, mint ahogy írták is, de ha valahol erősítőre lenne szükség fenn az antennánál, akkor sem kell külön áramot vinni, a pl. 12v egyenáram az erősítőhöz ugyan azon a koaxon megy fel mint amin lejön a nagyfrekvenciás jel.
(#) Doky586 válasza DIODA24 hozzászólására (») Okt 16, 2025 / 1

Rossz ötlet volt befűzéskor a rövid kábelt erős húzással 10cm-el megnyújtani..
(#) DIODA24 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 17, 2025 /

köszönöm az infót, a balun trafót még hiányzik.(lehet koaxiális?) Egy szabályos toldás van benne.
(#) zolika60 válasza DIODA24 hozzászólására (») Okt 17, 2025 /

Ilyen kell neked. A toldás is veszteség, azt sem árt megszüntetni ha egy mód van rá.
(#) Joe_001 válasza DIODA24 hozzászólására (») Okt 18, 2025 /

Fejerősítő a megoldás. A Gorenje Elrad (Szlovén) gyártott ilyet a 24Vos táp a szobában van.
Gyártotta RA 0201 Tv koax 1 kördipol Yagi
RA 0304 Tv koax 4 elemes
RA 0207 Tv koax 7 elemes
RA 0213 Tv koax 13 elemes
változatokban. Ehhez extra volt az URH fejerősítő + 24V tápegység amiben benne volt a tápfeladó.
Mellesleg a több évtizedes gyakorlatomban a tetőn kívül minimum 3 méter magasra kihelyezett antenna adja a legjobb jelet, akár erősítő nélkül. A tető főleg nedves állapotban jelentősen csökkenti a jelet, lehet ezek az ajánláson nem is kellenek.
Ennél többet nem tudtam segíteni.
(#) Joe_001 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 18, 2025 /

Ilyet a Jugoszlávok gyártottak erősítős változatban is. persze ők a Német WISI licence alapján, az antennáikhoz a fejerősítőket extraként árulták, sávonként voltak hangolva. A Gorenje Elad gyártotta ezeket az antennákat, sárgára voltak kadmiumozva. Natur alu színben láttam itthon is ezeket az antennákat.
(#) Joe_001 válasza pont hozzászólására (») Okt 18, 2025 /

A módszer neve távtáplálás...
(#) donpalesz hozzászólása Csü, 16:38 /

Parabola antenna nem találja a jelet

Üdv, egy parabola antennát szeretnék beállítani műholdas internet elérés céljából, megvan a műhold pozíciója is (187 fok, és 35 fok a magassági szög), de egyszeűen bárhogyan is forgatom a tányért, sehogy sem tudok mégcsak egy minimális jelerősséget sem fogni. Azt tudom, hogy a fejegység, a beltéri modem és a mobiltelefonos applikáció között működik a kapcsolat, van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
(#) kendre256 válasza donpalesz hozzászólására (») Csü, 17:04 / 1

A 187 fok biztosan annyi? Az a Föld "túlsó felén" van, a Csendes óceán fölött valahol...
(#) Doky586 válasza donpalesz hozzászólására (») Csü, 17:33 /

Az internet műholdak mozognak, ellentétben a műsorszóró műholdakkal amik távolabb vannak de fix helyen.
(#) donpalesz válasza kendre256 hozzászólására (») Csü, 17:50 /

Az azimut 187 fok, vagyis dél felé van, és az erkély ahol az antenna fel van szerelve pont dél felé néz.
(#) VJ72 válasza donpalesz hozzászólására (») Csü, 18:19 /

Melyik városra van megadva ez az azimuth és elevációs érték?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:24
(#) donpalesz válasza VJ72 hozzászólására (») Csü, 18:23 /

Budapest
(#) VJ72 válasza donpalesz hozzászólására (») Csü, 18:33 /

Azimut-szög:
179.84° (True North)
Eleváció szög:
35.47°
Mühold:
Astra 1KR/L/M/N (19.2°
(#) donpalesz válasza VJ72 hozzászólására (») Csü, 18:56 /

Nekem az Eurobird Ka Sat-hoz kéne csatlakoznom, ami az oldalad szerint 193 fokra, az internet szolgáltató appja szerint 187 fokon van. De én egeszen kb 120 foktól 240 fokig semerre sem találtam jelet.
(#) kendre256 válasza donpalesz hozzászólására (») Csü, 19:46 /

Tejesen tiszta rálátásod van, nincs közben semmi fa, épület? Mert ha bármi van, akkor lehetetlen a vétel..
Gondolom a frekvencia, polarizáció rendben van, és a szolgáltató adta az antennát is.
(#) VJ72 válasza donpalesz hozzászólására (») Csü, 19:46 /

Elevációs skála van az antenna szerelvényen?
Amire az antenna fel van szerelve az függőleges nem ferde?
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:50
(#) mineral válasza VJ72 hozzászólására (») Csü, 19:58 /

De szuper ez a weboldal. Köszi.
(#) kadarist válasza donpalesz hozzászólására (») Csü, 20:53 /

Szia!
Nem tudom, hogy ez a fok hogyan jött ki nálad, de a Ka-sat a keleti 9 fokon van.
(#) user1914 válasza VJ72 hozzászólására (») Pé, 7:38 /

Viszont a linkelt oldal aljánál feltüntetett fokok már elég közel vannak az általad megadott adatokhoz.
Üdv. M.
(#) Joe_001 válasza donpalesz hozzászólására (») Pé, 7:48 /

,
Hm! Budapest:
Pontos koordinátái – 47.4979° északi szélesség és 19.0402° keleti hosszúság.
Mi a Műhold neve?(Forgatóm van megpróbálok ráállni.)
A hozzászólás módosítva: Pé, 7:51
(#) donpalesz válasza kadarist hozzászólására (») Pé, 10:00 /

Igen, mert a keleti hosszúság 9. foka felett van egyenlítő feletti pályán, mivel geostacionárius műhold. Emiatt Budapesttől déli irányban van, és mivel Budapest 19. keleti hosszúsági körön van, így néhány fokkal több mint 180 fokra.
(#) donpalesz válasza kendre256 hozzászólására (») Pé, 10:04 /

Hát lehet, hogy a felettünk lakó erkélye egy kicsit belelóg, de úgy gondoltam, nem számottevően.
(#) uniman válasza donpalesz hozzászólására (») Pé, 13:46 /

A 35 fok magassági szöget hogyan állítod be? Milyen, "offset" antennád van vagy prímfókuszos?
már kérdezték!: Elevációs skála van rajta?
Nekem van egy skála nélküli offset, na azzal én sem találolom az Astrát...
(#) Doky586 válasza donpalesz hozzászólására (») Pé, 14:23 /

Miféle "műholdas internet"-ről van szó???
(#) kadarist válasza Doky586 hozzászólására (») Pé, 14:32 /

Talán a Sky-DSL.
Következő: »»   93 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem