Fórum témák
» Több friss téma |
Ott valami illesztetlenség lesz, mint ahogy írták is, de ha valahol erősítőre lenne szükség fenn az antennánál, akkor sem kell külön áramot vinni, a pl. 12v egyenáram az erősítőhöz ugyan azon a koaxon megy fel mint amin lejön a nagyfrekvenciás jel.
Rossz ötlet volt befűzéskor a rövid kábelt erős húzással 10cm-el megnyújtani..
köszönöm az infót, a balun trafót még hiányzik.(lehet koaxiális?) Egy szabályos toldás van benne.
Ilyen kell neked. A toldás is veszteség, azt sem árt megszüntetni ha egy mód van rá.
Fejerősítő a megoldás. A Gorenje Elrad (Szlovén) gyártott ilyet a 24Vos táp a szobában van.
Gyártotta RA 0201 Tv koax 1 kördipol Yagi RA 0304 Tv koax 4 elemes RA 0207 Tv koax 7 elemes RA 0213 Tv koax 13 elemes változatokban. Ehhez extra volt az URH fejerősítő + 24V tápegység amiben benne volt a tápfeladó. Mellesleg a több évtizedes gyakorlatomban a tetőn kívül minimum 3 méter magasra kihelyezett antenna adja a legjobb jelet, akár erősítő nélkül. A tető főleg nedves állapotban jelentősen csökkenti a jelet, lehet ezek az ajánláson nem is kellenek. Ennél többet nem tudtam segíteni.
Ilyet a Jugoszlávok gyártottak erősítős változatban is. persze ők a Német WISI licence alapján, az antennáikhoz a fejerősítőket extraként árulták, sávonként voltak hangolva. A Gorenje Elad gyártotta ezeket az antennákat, sárgára voltak kadmiumozva. Natur alu színben láttam itthon is ezeket az antennákat.
Parabola antenna nem találja a jeletÜdv, egy parabola antennát szeretnék beállítani műholdas internet elérés céljából, megvan a műhold pozíciója is (187 fok, és 35 fok a magassági szög), de egyszeűen bárhogyan is forgatom a tányért, sehogy sem tudok mégcsak egy minimális jelerősséget sem fogni. Azt tudom, hogy a fejegység, a beltéri modem és a mobiltelefonos applikáció között működik a kapcsolat, van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?
A 187 fok biztosan annyi? Az a Föld "túlsó felén" van, a Csendes óceán fölött valahol...
Az internet műholdak mozognak, ellentétben a műsorszóró műholdakkal amik távolabb vannak de fix helyen.
Az azimut 187 fok, vagyis dél felé van, és az erkély ahol az antenna fel van szerelve pont dél felé néz.
Melyik városra van megadva ez az azimuth és elevációs érték?
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Csü, 18:24
Azimut-szög:
179.84° (True North) Eleváció szög: 35.47° Mühold: Astra 1KR/L/M/N (19.2°
Nekem az Eurobird Ka Sat-hoz kéne csatlakoznom, ami az oldalad szerint 193 fokra, az internet szolgáltató appja szerint 187 fokon van. De én egeszen kb 120 foktól 240 fokig semerre sem találtam jelet.
Tejesen tiszta rálátásod van, nincs közben semmi fa, épület? Mert ha bármi van, akkor lehetetlen a vétel..
Gondolom a frekvencia, polarizáció rendben van, és a szolgáltató adta az antennát is.
Bővebben: Link
Elevációs skála van az antenna szerelvényen? Amire az antenna fel van szerelve az függőleges nem ferde? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Csü, 19:50
Szia!
Nem tudom, hogy ez a fok hogyan jött ki nálad, de a Ka-sat a keleti 9 fokon van.
Viszont a linkelt oldal aljánál feltüntetett fokok már elég közel vannak az általad megadott adatokhoz.
Üdv. M.
,
Hm! Budapest: Pontos koordinátái – 47.4979° északi szélesség és 19.0402° keleti hosszúság. Mi a Műhold neve?(Forgatóm van megpróbálok ráállni.) A hozzászólás módosítva: Pé, 7:51
Igen, mert a keleti hosszúság 9. foka felett van egyenlítő feletti pályán, mivel geostacionárius műhold. Emiatt Budapesttől déli irányban van, és mivel Budapest 19. keleti hosszúsági körön van, így néhány fokkal több mint 180 fokra.
Hát lehet, hogy a felettünk lakó erkélye egy kicsit belelóg, de úgy gondoltam, nem számottevően.
A 35 fok magassági szöget hogyan állítod be? Milyen, "offset" antennád van vagy prímfókuszos?
már kérdezték!: Elevációs skála van rajta? Nekem van egy skála nélküli offset, na azzal én sem találolom az Astrát...
Miféle "műholdas internet"-ről van szó???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |