Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Általános antennás kérdések, válaszok
Lapozás: OK   93 / 93
(#) pont válasza DIODA24 hozzászólására (») Csü, 16:33 /

Ott valami illesztetlenség lesz, mint ahogy írták is, de ha valahol erősítőre lenne szükség fenn az antennánál, akkor sem kell külön áramot vinni, a pl. 12v egyenáram az erősítőhöz ugyan azon a koaxon megy fel mint amin lejön a nagyfrekvenciás jel.
(#) Doky586 válasza DIODA24 hozzászólására (») Csü, 16:38 / 1

Rossz ötlet volt befűzéskor a rövid kábelt erős húzással 10cm-el megnyújtani..
(#) DIODA24 válasza zolika60 hozzászólására (») Pé, 9:41 /

köszönöm az infót, a balun trafót még hiányzik.(lehet koaxiális?) Egy szabályos toldás van benne.
(#) zolika60 válasza DIODA24 hozzászólására (») Pé, 16:41 /

Ilyen kell neked. A toldás is veszteség, azt sem árt megszüntetni ha egy mód van rá.
(#) Joe_001 válasza DIODA24 hozzászólására (») Szo, 9:45 /

Fejerősítő a megoldás. A Gorenje Elrad (Szlovén) gyártott ilyet a 24Vos táp a szobában van.
Gyártotta RA 0201 Tv koax 1 kördipol Yagi
RA 0304 Tv koax 4 elemes
RA 0207 Tv koax 7 elemes
RA 0213 Tv koax 13 elemes
változatokban. Ehhez extra volt az URH fejerősítő + 24V tápegység amiben benne volt a tápfeladó.
Mellesleg a több évtizedes gyakorlatomban a tetőn kívül minimum 3 méter magasra kihelyezett antenna adja a legjobb jelet, akár erősítő nélkül. A tető főleg nedves állapotban jelentősen csökkenti a jelet, lehet ezek az ajánláson nem is kellenek.
Ennél többet nem tudtam segíteni.
(#) Joe_001 válasza zolika60 hozzászólására (») Szo, 9:50 /

Ilyet a Jugoszlávok gyártottak erősítős változatban is. persze ők a Német WISI licence alapján, az antennáikhoz a fejerősítőket extraként árulták, sávonként voltak hangolva. A Gorenje Elad gyártotta ezeket az antennákat, sárgára voltak kadmiumozva. Natur alu színben láttam itthon is ezeket az antennákat.
(#) Joe_001 válasza pont hozzászólására (») Szo, 9:53 /

A módszer neve távtáplálás...
Következő: »»   93 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem