Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Proli!
A két kondiból kialakított feszültség felező nem lenne elég 100mA áramhoz? A két 10k-s ellenállást szimmetrizálás miatt tettem bele, és hogy legyen egy kis minimális terhelés. Tegyük fel, hogy ez a probléma megoldott, ha középkivezetéses a trafó, és tud hova terhelni az alsó LM317. Az alsó stabilizátor kimenete a -vs-hez képest lenne stabilizálva, a felső pedig az alsó kimenetéhez, tehát mindkettő "lefelé" csökkentené a feszültséget, az . Ami gondot látok, az az, hogy a felső stab árama a diódán folyna vissza, ami 0.6V feszültséget ejt a diódán, viszont az alsó stabi kimenete és bemenete között több lenne, mint 0.6V, nem tudom, mi történne. Kár, hogy nem tudom Tinát használni. Lehet, összerakom a kapcsolást... A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Hello!
No, ennek sincs értelem. Írtam, hogy a stabit csak lefelé lehet terhelni. Vagy is mind két stabit a negatív feszültséghez terheled. Vagy is olyan, mintha a negatív ponthoz képest lenne egy +12V-ot, meg egy +24V-od. Az, hogy a felső stabi az alsóra csatlakozik, Teljesen nem számít, csak a referencia feszültsége emelkedik meg az alsó kimeneti feszültségével. A felső terhelése, tényleg visszafolyna a diódán. De akkor mit is stabilizál az alsó? Annak kimeneti feszültségének minimum 3V-al alacsonyabbnak kell lenni, mint a bementi. Nem +0,6-al magasabbnak.. De egy kocsit gondolkozz paraszti logikával. Ha ezen módon megoldható lenne a +- stabilizálása, erőlködnének a gyártók, hogy 79-es sorozatot, vagy 337-et gyártsanak? üdv! A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2013
Helló !
Jól gondolom hogy az LM317-el megépített tápegység (állítható kimeneti feszültségű) az "step down converter" elvén működik ? Szóval gazdaságos, és nem csak elfűti a plusz energiát.
Rosszul gondolod. Az LM317 nem gazdaságos, és nem step down converter, hanem "elfűti" a fölösleget.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
Viszont az adatlapjában van kapcsolás, ahol kapcsoló üzemben működik, érdemes megnézni.
Az kizárt!!! Az lm317 csak el forralja a felesleget! Valamit nagyon elnéztél! Eleve a felépítése és belső szerkezete miatt sem! Bár találkoztam én is valami hibrid dologgal de az nem "kapcs üzem! Hallgass proli007-re!
Szia!
Van kapcsoló üzemű beállítása a 317-nek, tehát nem kell okvetlenül fűtőtest-üzemmóddal számolni.
Lapozd fel az adatlapot: Bővebben: Link, 19. oldal. Low cost 3A switching regulator. Számomra ez kapcsolóüzemet jelent, több variáció is van. Az induktivitás jelenléte, és kondenzátor, ami nem hidegítésre van szánva, nekem mást sejtettek.
Proli007 teljesen másra válaszolt, két különböző dologról beszéltünk, nem értem, miért hoztad fel Őt. A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Hi,
LM317 nem kapcsoló üzemű regulátor, de ez nem azt jelenti, hogy valami hasonlót nem lehet köré barkácsolni.
Helló!
Kipróbáltam egyébként az oldal tetején levő kapcsolást, nem feszültségosztós feszültségfelezéssel, hanem rendes szimmetrikus tápról, és működött. Végül is tartotta a feszültségeket, de a féloldali terhelés nem tetszett neki. A tervből végül az lett, hogy LM317-tel stabilizáltam a feszültséget, és megfeleztem műveleti erősítős, tranzisztoros kapcsolással. A célt elértem szerencsére, és sokkal egyszerűbben. +-3V-tól már gyönyörűen működik. A kimenő feszültség 1.25V és 29V között állítható a poti segítségével maximum, így a műveleti erősítőt sem kell félteni. A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2013
Hát ezaz.Ezért nem tiszta miért sózta rám ezt.Tudnál egy helyettesítőt ajánlani ami ez esetben megfelelő?
|
Bejelentkezés
Hirdetés Frissek 2013. Máj, 23. Csü
13:08:29 Jelenleg 398 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
|

Hírek.xml