Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp számítógépre
Lapozás: OK   29 / 29
(#) 444Tibi válasza Bakman hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Nem okoz problémát a mérőeszköz (pc) leválasztása és a 230V többlépcsős, ellenállásos leosztása 0,5-1V környékére. Így a transzformátor kimaradhat, bár szerintem nem sokat simítana.
A szoftver az igazi probléma nekem, mivel sosem használtam ilyet, ebben kéne segítség. Link, konkrét tapasztalat, a használatában némi útmutatás.
(#) Peter65 válasza 444Tibi hozzászólására (») Jan 6, 2019 /
 
Szia!
A munkám során használok ilyen eszközt. Ez egy mérőkártyán és egy szoftveren alapul. Az alkalmazás LabView nevű programmal készült, ami hobbi szinten nem elérhető. Vannak olcsóbb programok, de azokat nem ismerem. A közkézen forgó hangkártyás oszcilloszkóp programját is LabView-ban fejlesztették ( Bővebben: Link ).
Nem írtad, hogy milyen sávszélességű tranzienst akarsz mérni, ami azért nagyon fontos kérdés. Általában kb. 10ksmpl/sec elég szokott lenni, de egy komolyabb Fourier analízishez a tízszerese se biztos, hogy elég.
Egy leválasztó transzformátor szórása a kHz-es tartományban már jelentős hibát okoz, ezért inkább ellenállás osztót és nagy sávszélességű analóg szigetelt erősítőt használunk.
(#) Deta hozzászólása Feb 8, 2019 /
 
DSO-2090 USB oszcilloszkópot nem tudom Win10-re feltelepíteni! Letöltöttem a legfrissebb drivert, de így is aláírás problémát jelez.
(#) Hp41C válasza Deta hozzászólására (») Feb 8, 2019 /
 
(#) Szabó Zoli hozzászólása Jún 5, 2021 /
 
Sziasztok!

Középiskolás diákként kaptam egy régi Urban féle PC SCOPE-V1 scopeot mert az iskolában már sokkal modernebbet használunk. Csak hogy az iskolában már nem találták a hozzá illő programot. Segítséget szeretnék kérni hogy honnan tudnám leszedni vagy megvenni ezt a programot.
(#) bbatka válasza Szabó Zoli hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Arra nem gondoltál hogy a gyártótól, az Urbán elektronikától?!
(#) Gafly válasza bbatka hozzászólására (») Jún 5, 2021 /
 
Egy telefont meg lehet kockáztatni, de sok reményt nem fűznék hozzá:
Idézet:
„Az eggségcsomagok és alkatrészek forgalmazása megszünt!”

Jófejségből azért lehet hogy elküldik a file-t...
Következő: »»   29 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem