Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   269 / 269
(#) kalmi.kalmi válasza bbb hozzászólására (») Aug 22, 2026 /

Már nem rendelek semmit.
Sok középiskola oktat elektronikát.
Sok fiatal szerzett gyakorlati elektronikai tudást mert olcsók voltak a komponensek.
Most nem biztos, hogy a család meg fogja venni itt Magyarországon a több ezer ft-os kontrollert és egyéb alkatrészeket.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2026
(#) KBal76 válasza pipi hozzászólására (») Aug 22, 2026 /

Az a lehúzás, Banggood sajátosság, ha kikapcsolom akkor figyelmeztet hogy ha elveszik a csomag út közben akkor duzzoghatsz magadban, mert nem térítenek meg semmit. Amúgy a reklamációkezelésük nagyon nehézkes, több hónap alatt sikerült végére jutnom egy minőségi problémának, kb. lehetetlennel határos pénzt visszakapni. Az Ali ehhez képest sétagalopp.
Cserébe viszont bizonyos termekénél (jellemzően mûszerek) tényleg jók az áraik, és újabban a szállítási idő is kész csoda, most egy hét alatt ideért egy csomagom (pedig egy mOhm mérőre jövő évi dátumot írtak ezt utólag szúrtam ki, szerintem elírták).
(#) szs válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Aug 22, 2026 /

De hát csak arra kell figyelni, hogy európai uniós (vagy azonos elbírálasú) orszagból érkezzen. Akkor eddig sem volt vám, most sem lesz.
Ali-nál is legtöbbször (papír szerint) EU-ból jött. Néha valóban Kínából (mert nem volt más), egyszer fizettem is vámot. Akkor még a szamla alapján.
(#) kalmi.kalmi válasza szs hozzászólására (») Aug 22, 2026 /

Az Ali-n hogy látom , hogy honnan jön a cucc ?

Hirtalen ezt fényképeztem:

Ui: most tovább nem keresgélek. Láthatod, lehet.

Néhány ft-os ellenállast meg talalok itthon is.

Ok ! Körbenézek...

Elektronikai cuccok nincsenek az Eu-ban.

Úgy nekem sem hozta fel a fentebbieket, ha bejelöltem azt, hogy kizárólag az EU-ból. Sőt, tolatókamerát egyáltalán nem talált az EU-s dolgok közt -pedig (mint mutattam kettőt is) vannak.
Türelmesen vegig kell nézni. Az Ali szerint sem Spanyolország, semNémetország nem EU . (valószínűleg országot keres, aztán nem talál EU-t, mert a valós ország a megjelölt. Az nem, hogy az az EU-ban van)
(#) img válasza szs hozzászólására (») Aug 22, 2026 /

Nem az Ali keresőjével kell keresni, hanem bármi mással, pl. simán böngészőben.
(#) szs válasza img hozzászólására (») Aug 22, 2026 / 1

Oké, de ezt nem (sem) nekem kell mondani.
En megtalálom azt, ami vámmentes, ha akarom. (Sőt, ha megéri, nem jajgatok a vám miatt sem)
Aki nem tudja/akarja, annak kell mondani...

Szerintem nekem szólt, de néhány porszívón kívül semmit nem találtam Németországban.

De ne is úgy keress.
Keresd, mire szükseged van, és nézd, hogy honnan.

De jól teszed, ha kérdezel, hiszen én is tettem már fel kérdést, mert semmiképp nem találtam, ami kellett. Mégcsak vámmal sem
Aztan segítséggel meglett.
(#) Bakman hozzászólása Aug 24, 2026 /

MAX483 tiltólistás

Nagyot!

Mi olyan rettentően különleges a MAX483-as IC-ben, hogy magánszemélyeknek nem adnak el belőle? Mikrokontrollert viszont hajlandóak küldeni ha megígérem, hogy tiltólistás országokba nem adom tovább. Érdekes.
(#) Baxi válasza Bakman hozzászólására (») Sze, 20:39 /

Nem rég beszéltem vagy az fdh vagy a mousel-el s mondták hogy az Analog Devices Inc chip-ek forgalmazása meg van tiltva az eu-ban, ne kérdezd........ Én már azon is kiakadtam hogy nem tudok rendelni (magánemberként) normális kondikat, csak a "szemét" elérhető.
Következő: »»   269 / 269
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem