Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Már nem rendelek semmit.
Sok középiskola oktat elektronikát. Sok fiatal szerzett gyakorlati elektronikai tudást mert olcsók voltak a komponensek. Most nem biztos, hogy a család meg fogja venni itt Magyarországon a több ezer ft-os kontrollert és egyéb alkatrészeket. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2026
Az a lehúzás, Banggood sajátosság, ha kikapcsolom akkor figyelmeztet hogy ha elveszik a csomag út közben akkor
duzzoghatsz magadban, mert nem térítenek meg semmit. Amúgy a reklamációkezelésük nagyon nehézkes, több hónap alatt sikerült végére jutnom egy minőségi problémának, kb. lehetetlennel határos pénzt visszakapni. Az Ali ehhez képest sétagalopp. Cserébe viszont bizonyos termekénél (jellemzően mûszerek) tényleg jók az áraik, és újabban a szállítási idő is kész csoda, most egy hét alatt ideért egy csomagom (pedig egy mOhm mérőre jövő évi dátumot írtak ezt utólag szúrtam ki, szerintem elírták).
De hát csak arra kell figyelni, hogy európai uniós (vagy azonos elbírálasú) orszagból érkezzen. Akkor eddig sem volt vám, most sem lesz.
Ali-nál is legtöbbször (papír szerint) EU-ból jött. Néha valóban Kínából (mert nem volt más), egyszer fizettem is vámot. Akkor még a szamla alapján.
Az Ali-n hogy látom , hogy honnan jön a cucc ?
Hirtalen ezt fényképeztem:
Ui: most tovább nem keresgélek. Láthatod, lehet. Néhány ft-os ellenállast meg talalok itthon is. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2026
Ok ! Körbenézek...
Elektronikai cuccok nincsenek az Eu-ban.
Úgy nekem sem hozta fel a fentebbieket, ha bejelöltem azt, hogy kizárólag az EU-ból. Sőt, tolatókamerát egyáltalán nem talált az EU-s dolgok közt -pedig (mint mutattam kettőt is) vannak.
Türelmesen vegig kell nézni. Az Ali szerint sem Spanyolország, semNémetország nem EU . (valószínűleg országot keres, aztán nem talál EU-t, mert a valós ország a megjelölt. Az nem, hogy az az EU-ban van) A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2026
Nem az Ali keresőjével kell keresni, hanem bármi mással, pl. simán böngészőben.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2026
Oké, de ezt nem (sem) nekem kell mondani.
En megtalálom azt, ami vámmentes, ha akarom. (Sőt, ha megéri, nem jajgatok a vám miatt sem) Aki nem tudja/akarja, annak kell mondani... A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2026
Szerintem nekem szólt, de néhány porszívón kívül semmit nem találtam Németországban.
De ne is úgy keress.
Keresd, mire szükseged van, és nézd, hogy honnan. De jól teszed, ha kérdezel, hiszen én is tettem már fel kérdést, mert semmiképp nem találtam, ami kellett. Mégcsak vámmal sem ![]() Aztan segítséggel meglett. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2026
MAX483 tiltólistásNagyot!Mi olyan rettentően különleges a MAX483-as IC-ben, hogy magánszemélyeknek nem adnak el belőle? Mikrokontrollert viszont hajlandóak küldeni ha megígérem, hogy tiltólistás országokba nem adom tovább. Érdekes.
Nem rég beszéltem vagy az fdh vagy a mousel-el s mondták hogy az Analog Devices Inc chip-ek forgalmazása meg van tiltva az eu-ban, ne kérdezd........ Én már azon is kiakadtam hogy nem tudok rendelni (magánemberként) normális kondikat, csak a "szemét" elérhető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

duzzoghatsz magadban, mert nem térítenek meg semmit. Amúgy a reklamációkezelésük nagyon nehézkes, több hónap alatt sikerült végére jutnom egy minőségi problémának, kb. lehetetlennel határos pénzt visszakapni. Az Ali ehhez képest sétagalopp.
ezt utólag szúrtam ki, szerintem elírták). 

. (valószínűleg országot keres, aztán nem talál EU-t, mert a valós ország a megjelölt. Az nem, hogy az az EU-ban van)