Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ps 2 port átalakítása com portra
Lapozás: OK   1 / 1
(#) jocoka hozzászólása Jan 25, 2008 /

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni nekem szükségem lenne egy rajzra amin rajta van hogy hogy kell átkötni a ps2-portos pl.(egeret) com-portra.
Tudom lehet venni is de nekem most a rajza kellene.
Előre is Köszönöm.
(#) kobold válasza jocoka hozzászólására (») Jan 25, 2008 / 4

Ha az egered nem támogatja a kétféle protokollt, nem fog menni, a jelszintek sem stimmelnek, szóval nem egyszerű...
Bővebben itt
(#) jocoka válasza (») Jan 25, 2008 /

Köszönöm szépen mindenkinek.
Sziasztok
(#) gyula1 hozzászólása Ápr 21, 2008 /

Sziasztok

Tudna valaki küldeni nekem egy kapcsolási rajzot hogy ps/2 egeret pontosan hogy is lehet com portra bekötni?

Sajnos nem tudok angolul

Előre is thx.
(#) masi1 válasza gyula1 hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Nagyon egyszerü:sehogy ! Egyik +5 voltos a másik +/-12V(rs232)
(#) gyula1 válasza masi1 hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Nekem van valahol egy, még az egeremhez kaptam anno csak nem találom sehol.
(#) kobold válasza gyula1 hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Olvasd már el légyszi a korábbi hsz-emnél lévő linket; ott a bekötés, de ha az egered nem hajlandó ilyen módon működni (azaz nem combo-egér), akkor nem fog működni.
(#) potyo válasza gyula1 hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Akkor is tudnia kell az egérnek mindkét rendszert. Az átalakító az univerzális egérből lógó drót egyik vezetékének megfelelő feszültségre húzásával jelzi az egérnek, hogy most melyik rendszer szerint kell kiadnia a jeleket. A másik lehetőség, hogy az egér látja a jelszinteket, és ahhoz megfelelően igazítja a kimeneteit.

Mindez azért kell, mert nem ugyanúgy néz ki a PS2 és a soros porti egér protokollja. Tehát nem csak egyszerűen 5V-os jelből kell +-12V-os jelet csinálni.
(#) gyula1 válasza kobold hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Elolvastam de abból nem értek semmit sajna nem vágom hogy mit hogyan.
(#) potyo válasza gyula1 hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Ott egy táblázat, hogy a PS2 egér melyik vezetékét a com port melyik vezetékével kell összekötni. Felül ott az ábra, hogy melyik porton melyik szám hol van. Ez alapján csak össze tudod már rakni.
(#) kobold válasza gyula1 hozzászólására (») Ápr 21, 2008 /

Akkor magyarul: a PS2 és az RS232 két teljesen eltérő adatprotokoll (azaz két "nyelv", amit beszélhet egy egér), ráadásul a jelszintjeik sem stimmelnek. Ha az egérben lévő vezérlő csak PS2-t tud, a csatolt átalakító nem lesz jó, mert a PC COM portja nem fogja "érteni" a PS2 nyelvet. Csúnya és szakszerűtlen megfogalmazás, de valami ilyesmi a lényeg.
(#) gyula1 hozzászólása Ápr 22, 2008 /

Én anno com porton használtam átalakítóval csak nem találom az átalakítót
(#) potyo válasza gyula1 hozzászólására (») Ápr 22, 2008 /

Ezt már mondtad. Meg mi is azt, hogy az egérnek MINDKÉT rendszert ismernie KELL, hogy az átalakítóra dugva működjön.
(#) alex01 hozzászólása Aug 26, 2010 /

sziasztok...van egy ilyen gps-em:Bővebben: Link és,laptop-hoz szeretném kapcsolni,de nincs rajt ps2-es aljzat...valahogy át lehetne alakítani,hogy usb-n,vagy rs232-őn tudjam használni?
(#) kadarist válasza alex01 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Szia!
Vegyél egy PS/2-USB átalakítót. Bővebben: Link
(#) alex01 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

van,de azzal nem működik
(#) kadarist válasza alex01 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Próbáld ki ezt.
(#) alex01 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

oké,köszi,kipróbálom
(#) nmarton hozzászólása Ápr 12, 2011 /

pc soros portjáról szeretnék adatot küldeni pénztárgépnek ami csak ps2-es porttal rendelkezik. Lehetséges ez? a pc-n a programot meg tudom írni hozzá csak nem tudom milyen eltérések vannak a protokolok között illetve van-e fesz különbség
(#) kadarist válasza nmarton hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szia!
Van egy ilyen topik: Bővebben: Link
(#) El_Pinyo válasza nmarton hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Legkönnyebben egy erre a célra fejlesztett átalakítóval lehetséges a probléma megoldása. A PS/2 szinkron, az RS232 pedig aszinkron kommunikációs protokoll, valamint a logikai szinteknek megfelelő feszültségek sem stimmelnek. Valószínűleg a már linkelt topikban levő átalakító akár meg is felelne.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem