Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
De ezt nem tudom feltölteni, mert nem ismeri fel a PIC-t!
Ördögi kör!!
Azt írtad, NRF típusú RF modul beindításánál jöttek elő a gondok. Maga az RF modul a NYÁK-on van? Ha igen, vedd le, lehetséges, hogy túl sok áramot fogyaszt(ana), emiatt nem tud a PIC indulni.
Az adó oldalon csak akkor aktivizálódik, ha az időprogram szerint kell neki. Úgy állítottam be, hogy ne kelljen. Csak az inicializálás fut le. Tehát ennek mennie kellene. A vevő oldal az valóban figyel, ott lehet probléma ez.
Idézet: Nem nagyon ismerem nevezett RF modult, de több helyen találkoztam azzal, hogy meg tudja "rángatni" a tápvonalakat, kondnezátorokkal javítottak a helyzeten. Lehet, hogy már a bekapcsolás is elég a "boldogsághoz", nem kell még csak inicializálni sem. „Csak az inicializálás fut le.” A hozzászólás módosítva: Hé, 20:09
Egy 100 nF és egy 10 µF kondi van az NRF betápján közvetlenül előtte. Áramot eddig is kapott...
Leteszteltem a PicKit3-t három másik PIC-cel. Egyiket sem ismeri fel, tehát az ment tönkre. Lehet ezt javítani? Gyakorlatilag már csak PICKit5-t lehet kapni 35 eFt fölött!
Tulajdonképpen mindent lehet javítani, csak az a kérdés, megéri-e. Távolkeleti boltokban még kapható PICkit3 klón, viszonylag baráti áron. Azt nem tudom, hogy, a klón és az MPLAB X mennyire barátok. Az MPLAB-ban van valamilyen visszaállító menüpont programozókhoz, talán az segít, hátha csak a PICkit3 programja bolondult meg valami miatt.
Mielőtt elindulsz vásárolni, próbáld ki a PICkit minus szoftvert, hátha azzal menni fog a programozás, ha más nem is.
Köszönöm. Az OS feltelepül rá, felismeri a PicKit3-t, csak az nem ismeri fel a PIC-t.
PICKit minus szoftverrel sem lát PIC-t. Tehát kuka!
Nekem átszaladt a 230V a Pickit 3-on ... elszállt benn pár alkatrész ... többek között a PIC-is ... de megjavítottam!
Hirtelen nem tudom melyik programban, de van rá lehetőség egyesével tesztelni a ki/be meneteket! ... Érdemes lenne megnézni hogy azok rendben mennek-e!
Mplabx 5ig használom a pickit3 klónokat semmi bajom velük. Újabb mplabx-el nem probáltam
A kapcsoló üzemű dugasz tápok tudnak meglepetéseket okozni és úgy általában a kapcsoló üzemű tápok. Érdemes az áramkört hagyományos trafós tápegységről üzemeltetni égetéskor és akkor nem lesz probléma.
MEGOLDÓDOTT! Leírom, hátha valakinek tudok segíteni: az volt a jelenség, hogy a Pickit3-t a számítógép felismerte, de az égető nem ismerte fel a mikrokontrollereket. Így szkóppal megnéztem az órajelet és az adatvonalat. Az órajel rendben volt, de az adatvonalon végig 0 V volt. Megnéztem a rajzát és az U8 szintillesztőre terelődött a gyanú. És valóban a 4-es lábat egy belső zárlat folyamatosan lehúzta GND-re. Ezt kicseréltem és jó lett!
Szerintem az okozhatta a zárlatot, hogy akkor amikor éppen égettem egy USB töltőn keresztül töltöttem az aksiját az áramkörnek. Így annak a GND-je lebegett az égető nullájához képest, ami meg a PC-ből jött és az le van földelve. Onnan visszajöhetett egy tüske, amit még a dióda sem fogott meg. Ezentúl nem töltöm égetés közben, ill. a PICKIT-ről fogok adni neki áramot és az áramkörömet lekapcsolom, hogy a GND-k ne keveredjenek.
Gondolkozom, hogy nyitni kellene egy Pocsék Áruk Fórumát illetve topikot. Mert olvasom az usb töltő esetedet. Egy barátomét mértem és robbantottam fel, mert megrázta az eszköz amihez használta. KO-71 , 120W töltő. A eset után szétbontva, koromból kipiszkálva a panelon a védőtávolság 2mm, de egy helyen felesleges üres forrszem miatt 1mm alatt volt. de a csúcs ami a végzetét okozta az a 1nF 1Kv Y - nak látszó kondi volt. ez 680OHM körül átvezet illetve átütött volt, ami ugye lehetetlen lenne valódi y kondinál. Ez okozta a rázást. A felrobbantodást meg a leföldelés okozta... Idegesít a téma, és nem az első ilyesmi eset, és mennyi lehet még... Nem kellene rejtve maradniuk.
Na, szaladtam megnézni, mert nekem is van egy ránézésre hasonló sárga téglám, egy 67 W-os, amit egyszer hozzácsaptam pár más tételhez, amiket indokolhatóan Kínából vettem (mivel máshol nem lehetett). : -) De ennek teljesen más a típusa, valamint messze a legjobb értékelést kapta és a legtöbben vásárolták a hasonlók közül. Ami persze nem jelenti, hogy valaki meg is szakértette volna, hogy vajon mi van benne, gyakran amúgy sem látszik az alkatrészekről ránézésre. Egyelőre nincs kedvem szétfűrészelni...
A hozzászólás módosítva: 11:07
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ördögi kör!!