Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Menetszámolós tekercselőgép házilag
 
Témaindító: lajcsi18, idő: Márc 26, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   28 / 28
(#) misi 54 válasza Peter65 hozzászólására (») Jan 22, 2016 /
 
Azt hiszem ez lesz a megoldás,mindenkinek köszönöm .
(#) Fodor Tomi válasza lacza89 hozzászólására (») Feb 7, 2016 /
 
Szia a tekercselőgépedről úgy szedted le a huzalt hogy a zománcdobról feltekerted a karikára ellentétes irányba és utána befűzve nyomattad fel a toroidra?
(#) misi 54 válasza misi 54 hozzászólására (») Márc 6, 2016 / 1
 
Megoldódott egy piaci kukázásból.

DSCF3612.JPG
    
(#) akos11 hozzászólása Jan 10, 2017 /
 
Üdv készül az enyém is. szerintetek a tapasztalat szerint milyen távolság az optimális a szálvezetés és a cséve között?

DSC00506.JPG
    
(#) Ge Lee válasza akos11 hozzászólására (») Sze, 7:44 /
 
Az attól függ hogy mennyire precíz a szálvezetés. Ha minden esetben követi a huzalvastagságot és pont annyit megy arrébb amennyit kell, akkor közvetlenül mellette is lehet. Ha nem így van, akkor messzebbre kell vinni. De ha van hely hogy elvidd tőle akár 1 méterre akkor már vezetés sem kell, mert olyan távolságból már behúzza magát a huzal menet menet mellé, csak el kell térni egy keveset a merőlegestől.
Az enyém még nincs teljesen kész, de kézi vezetés van (lesz), két apró lécdarab közé szorított filc feszíti a huzalt, a léc pedig néhány centit elcsúsztatható ide oda egy fémpálcán. De nem is tekerek vele E65-ösnél nagyobb trafót.
(#) akos11 válasza Ge Lee hozzászólására (») Sze, 13:48 /
 
Köszi akkor választok egy 10cm körüli értéket a vezetés remélem precíz lesz.
Úgy számolom akár ezred pontosan is tud a lineáris sín tolni. De kérdés be tudom e derékszögbe állítani maga a tengelyeket meg maga a csévét sem biztos ilyen pontossággal.
én 0.20-0.8 ig vastag drótig tekerek max 102 trafóig.
(#) Alkotó válasza akos11 hozzászólására (») Sze, 15:17 /
 
Sok tekercselés tapasztalat birtokában javaslom, hogy szálvezetés részt a második helyre tedd, azaz előzze meg a "huzalfeszítés" ügye. Ez sok esetben kézi megoldást jelent, amivel nincs is baj, de csak bizonyos körülmények együttállása esetén hatékony. Ha egy sok kilós huzaltekercsről veszel le vékony (1-2 tizedes) huzalt, akkor az induláskori rántás szakadáshoz vezethet, a megállásnál pedig a forgó tömeg lendülete gubancot hoz létre. Tehát sok esetben a tekercset külön motorral forgatni szükséges, mert a huzal nem tudja a letekeréshez szükséges erőt kifejteni. Éppen a forgatás sebessége a dolog nyitja, ahol a fordulat a huzalfeszességtől függ, pontosabban a huzalfeszítő görgő helyzetétől (mert ez fel-le mozog, és valamilyen szabályzással módosítja a fordulatot).
A vezetést, ha a kezed jól meg tudod támasztani, kevés gyakorlattal is egészen jól meg lehet oldani minden külön aplikáció nélkül is, de a feszítéshez (vagy hívhatjuk előforgatásnak is) kikerülhetetlen egy jó megoldás.
(#) akos11 válasza Alkotó hozzászólására (») Sze, 19:24 /
 
Üdv igen egy precíz szalag fék is lesz benne megy egy motor is amit be lehet majd állítani szintén fékre is. A rántás is elkerülöm lassú indítású elektronika indítja a csévélő motort.
(#) akos11 hozzászólása Csü, 16:25 /
 
Mi a véleményetek a mágnes fékről volna egy 1.1Nm erejű az jó lenne féknek?
Következő: »»   28 / 28
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Jan, 17. Kedd
9:52:51
Jelenleg 456 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu