Fórum témák
» Több friss téma |
Bocs, csak közbejött valami...
Nem tapasztaltam, hogy melegedne. Egy P2 forma hűtőborda van rajtam, meg egy venti, bár az nincs bekötve. (még így sem melegedett, ha jó hangosan szólt a rádióról) A kondik polaritása megfelelő, (ha jól tévedek a 1nF, és 100nF-nak mindeggy a polaritása, nem?) Gyakorlatilag bárhol fogom is meg a földet a zúgás majdnem hogy megszűnik. Házilag fabrikált szakadásjelző szerint a föld mindenhol ott van, ahol kell, rendesen.
egyebkent a minimum tapfesz 12 volt szoval lehet ottvan adj neki 12 voltot szamgep taprol vagy koss sorba 2 9V os elemet ha nincs rendes tapod hozza es ugy probald
Most elemről megy, csak azért gondoltam, mert
a zúgás csak akkor van, ha a potit rákötöm a bemenetre. Nélküle nem csinálja. Néha már akkor kezdte, ha közel volt a kezem a potihoz. Majd még szórakozok vele, hátha jutok valahova A poti forgatása közben viszont állandó a sistergő hang. Ez a poti hibája szerintem. Ha potit kötöttem rá csak üresbe ment jel nélkül. A végénél (9v-os akksis elemnél) hangosabb üzemben kicsit torzítani kezdett, (5-6v) levettem hallkra, szólt, majd elkezdett lekapcsolgatni az erősítő. A mostani elem (szinte) új. Hálózati adapterről érdemes hajtatni? Max 12V (bár ha rámérek van rajta 14 is) 800 mA , 9.6 VA A kész erősítőnek persze építek saját tápot. Milyen trafót célszerű használni (teljesítmény?)
szamgep taprol probald 12 volt es tobb mint 20 amper
4 ohm nal 900mA kell neki!!!
Nem tudom, hogy találok e pc tápot. (ami van a gépben az folyamatos használat alatt van, több felhasználó révén
)A másik az, hogy valami kis házikót szeretnék csinálni majd az erősítőnek. Vagy vegyek izmosabb tápot? 1000mA? Végül is nem tervezem, hogy full hangerőn hallgatnám a filmeket, de ha zenét hallgatnék biztos jobban odatekerném neki.
keress valami trafot ha maxot akarod kihozni a cuccbol akkor
max +-18 vagy 36 volt akkor trafo:2*12V vagy 24V http://www.hqvideo.hu/info/hu/trafo_12vx2_35.html http://www.hqvideo.hu/info/hu/trafo_24v_100.html de ha tucc inakbb szerezz valahonnan bontottat 3 szor anyi a trafo mint az erosito azer az vicc
Meghalt az internetem, és csak ma sikerült
életre kelteni !Akkor szétnézek! Igazából már találtam is valamit...
egy hassonló vasutmodel trafóról én egy nyákfúrót hajtok, de sztem a tdanak naon kevés lecc ez...
üdv
Nekem is ilyenem van itthon ndavid87
![]() De rég is használtam már..........
Volt ilyenem 9V-os változatban is.
Anno azt használtam mindenhez. Sajnos elhalálozott .Emezt meg nem használtam sokat, de jó tudni, hogy van
A hálózati adapteeren azért mérsz kb. 14-15 V-ot , mert annyit kell neki biztosítania, hogy terhelve le tudja adni a (kb.) 12 V -ot!!!
De nem gond mert nekem is úgy muzsikált! Jah és a gerjedés lehet hogy a fémházas poti miatt van! Vegyél műanyagot! Amúgy ha bömbölteted, akkor nem zizeg igaz?!! Akkor meg mi a gond??? Tegyél be mute kapcsolót és csak akkor izzítsd be az erősítőt, ha már van rajta bemenet! Vagy valami ilyesmi!
Köszi!
Miután le lett földelve javult a helyzet. Most már jó:yes: . Most csak maxon zúg, de ott is csak hallkan. Ugyan úgy, mint a számítógép erősítő, ha fel van tekerve (jel nélkül.) Keresek majd másik potit, mert még mindig zizereg a hangszóró, ha tekergetem a potit. Üdv!
Vagy jól befújod kontakt spray-vel, hogy kipucold belőle a mocskot... Lethet hogy nem zsír új a potid??? Mert akkor az a baja! Azért recseg ha tekergeted!!!
Peti.
Ja a kontakt spay-re én is gondoltam, az hatásos.
Jónak kéne lennie, mert teljesen új, meg a tengeje is be volt zsírozva gyárilag. Könnyű tekerni. Majd meg is próbálom vele! Köszi!
Akkor még az is lehet hogy tulmelegitetted forrasztás során....
Velem előferdült.:yes:
Kontakt spray helyett, sokkal jobb az elektrolit. És szerintem mindenkinek van otthon
Szúrj fel egy elkót, és nyomd ki a nedvét... ezzel pedig kend be a poti csúszófelületét. Garantáltan nem fog recsegni. Ezt a trükköt még abban az időben használtam, amikor még volt időm 50éves rádiókat restaurálni... mindég bevált, még ilyen régi kopott potiknál is.
A napokban daraboltam szét egy kiszolgált számítógép
alaplapot, szétnyomtam benne egy kondit, és csodálkoztam, hogy miféle lé folyik ki belőle .Most már tudom:yes: . Köszi, majd kipróbálom. Nem tudom, hogy szét tudom e majd szedni annyira, hogy hozzáférjek, de majd megpróbálom! Köszi mégegyszer!
Hát ez jóóó! Ha tényleg így van! Ezt még én sem hallottam, de tuti jó? Az elektrolitok azért - pontosan nem is tudom - vagy savasak vagy lúgosak!!! De mindenesetre nem szabad túlzásba vinni az áztatást, mert az károkat is okozhat, ha nem is a potiban, akkor abban ami közel van hozzá...
Szerintem ez max arra jó, hogy eltávolítja az oxidat...
Ugynaz, mint a kontakt spray, csak az illékony, pont az említett okok miatt.... Vagy rosszul gondolom? Az elkolé az is illékony?
Szevasztok!
Csak gondoltam felteszem az én TDA2030-asomat. Eredetileg egy 2040 volt benne, de az kellett máshova! NA milyen?
Itt van az előerősítő is. TL082 -el! Legalábbis ez egy alternatív megoldás. Ezzel is eldöcög szépen, bár nagy hangerőnél már azért torzít. Nagy a belső erősítése az előerősítőnek...
na milyen?
Szép munka, nagyon jó. Szerintem ha nagy az erősítés, tegyél rá a bemenetre egy fesz-osztót...
Szépmunka! :yes:
Idézet: „bár nagy hangerőnél már azért torzít.” A visszacsatoló ellenállást kellene csökkentened.
Van ez a 2052-es végfok IC, TDA. Csatolom az adatlapját, és a 11. oldalon van egy háromutas terv (2.1) 3 ilyen IC-vel, valaki csinált már ilyet? Vagy szerintetek jó lehet ez?
Nekem speciel az a bajom vele, hogy nem vág frekvenciát, mindenhova ugyanaz a jel fog kerülni, ha jól látom, csak a woofernél van egy közösítés...
Aztán lehet, hogy én tévedek...nem értek az aktív hangváltókhoz....
Én csináltam de csak a mély részt tda2040 elé.Aktív subnak kevés volt a vágás ezért a 150nF mellé kellett teni párhuzamosan azt hiszem még 1-1 100nF est és akor már eléggé vágta a közepet is.
Szerintem müködik a mély vágó is csak én azért játszanék ott is a kondikkal mikor jo mikor nem. a woofernél a közösítés kell hiszen mind két csatornán jön a basszus , és ha csakj egyikre kötnéd nem adnále a másik jelét.Nem értem a bajod. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

!

.
.