Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Azt mondod, hogy ha valahogyan hozzáférnék a mikrofonhoz, akkor azt kiforrasztva és soros ellenállásokat beforrasztva be lehetne adni vonal szintű jelet? Hogyan lehetne megállapítani az ellenállások értékét?
Az jobban néz ki, amelyikben fekete a panel a piros kijelzők mögött.
Remek munka.
Szokatlan a függőleges elrendezés. Vízszintes csőhelyzetben talán még látványosabb lenne.
MKI Plexi kft.
Alkotó: Lehet, bár szerintem ebben a formában jobban nézz ki függőlegesen. A hozzászólás módosítva: Kedd, 0:25
Ötletem mindenre van...
![]() Ebben az esetben esetleg megoldható, ha egy kis hangszórót teszel a mikrofonja elé / mellé. (pl. fejhallgatóból származót, ami nagyobb impedanciájú, mint 8-16 Ω, mondjuk 200 Ω... azt akár el tudja látni a vonalkimenet, vagy egy második fejhallgató kimenet - már ha ilyen van a műsorforrásodon, de a jack-dugós megoldásod alapján esélyes) Akkor "ő" is ugyanazt hallhatja, mint te, és ráadásul mást ugyanúgy nem zavar, mint a te fejhallgatód (már ha emiatt hallgatod fejhallgatón és nem a külső zaj miatt).
További ötlet, hogy lehet kapni pici, hangfrekvenciára is alkalmas trafókat, amivel szintén megoldható a leválasztás ha szükséges...
Idézet: Kísérletezéssel. Kezdetnekl mondjuk 1MΩ, aztán ha azzal kicsi a jel, akkor 100kΩ. De akár egy hangerőszabályozó poti is betehető elé... „Hogyan lehetne megállapítani az ellenállások értékét?”
8 bites gépekSziasztok!Megépítettem a József László által tervezett TMC-20 emulátort, (https://joco.homeserver.hu/) ami egy FPGA és egy Raspberry Pi Pico segítségével képes az alábbi gépek programjait futtatni: ZX Spectrum 48 ZX Spectrum 128 Videoton TVC 64k Primo A64 HT1080Z 64k Homelab 3/4 Homelab 2/Aircomp 16 Commodore VIC 20 Commodore 16/+4 Commodore 64 Nintendo Entertainment System Kép: Hivatkozás |
Bejelentkezés
Hirdetés |