Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1705 / 1705
(#) Udvari Zsombor válasza lazsi hozzászólására (») Hé, 20:59 /

Azt mondod, hogy ha valahogyan hozzáférnék a mikrofonhoz, akkor azt kiforrasztva és soros ellenállásokat beforrasztva be lehetne adni vonal szintű jelet? Hogyan lehetne megállapítani az ellenállások értékét?
(#) Udvari Zsombor válasza madzagos hozzászólására (») Hé, 21:00 /

Az jobban néz ki, amelyikben fekete a panel a piros kijelzők mögött.
(#) Alkotó válasza Mybuster hozzászólására (») Hé, 21:47 /

Remek munka.
Szokatlan a függőleges elrendezés. Vízszintes csőhelyzetben talán még látványosabb lenne.
(#) Mybuster válasza yagi hozzászólására (») Kedd, 0:22 /

MKI Plexi kft.
Alkotó: Lehet, bár szerintem ebben a formában jobban nézz ki függőlegesen.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 0:25
(#) lazsi válasza proli007 hozzászólására (») Kedd, 9:10 /

Ötletem mindenre van...
Ebben az esetben esetleg megoldható, ha egy kis hangszórót teszel a mikrofonja elé / mellé. (pl. fejhallgatóból származót, ami nagyobb impedanciájú, mint 8-16 Ω, mondjuk 200 Ω... azt akár el tudja látni a vonalkimenet, vagy egy második fejhallgató kimenet - már ha ilyen van a műsorforrásodon, de a jack-dugós megoldásod alapján esélyes)
Akkor "ő" is ugyanazt hallhatja, mint te, és ráadásul mást ugyanúgy nem zavar, mint a te fejhallgatód (már ha emiatt hallgatod fejhallgatón és nem a külső zaj miatt).
(#) Skori válasza lazsi hozzászólására (») Kedd, 15:14 /

További ötlet, hogy lehet kapni pici, hangfrekvenciára is alkalmas trafókat, amivel szintén megoldható a leválasztás ha szükséges...
(#) Skori válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Kedd, 15:16 /

Idézet:
„Hogyan lehetne megállapítani az ellenállások értékét?”
Kísérletezéssel. Kezdetnekl mondjuk 1MΩ, aztán ha azzal kicsi a jel, akkor 100kΩ. De akár egy hangerőszabályozó poti is betehető elé...
(#) solti_imre hozzászólása Sze, 7:22 / 9

8 bites gépek

Sziasztok!

Megépítettem a József László által tervezett TMC-20 emulátort, (https://joco.homeserver.hu/) ami egy FPGA és egy Raspberry Pi Pico segítségével képes az alábbi gépek programjait futtatni:

ZX Spectrum 48
ZX Spectrum 128
Videoton TVC 64k
Primo A64
HT1080Z 64k
Homelab 3/4
Homelab 2/Aircomp 16
Commodore VIC 20
Commodore 16/+4
Commodore 64
Nintendo Entertainment System

Kép: Hivatkozás
Következő: »»   1705 / 1705
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem