Fórum témák
» Több friss téma |
Az inputot nem kötötted rá a nagyfesz-re, csak közel helyezted hozzá?
A videón látszik, hogy kb. 3 cm re van hozzá.
De elvileg rá lehetne kötni a karám vezetékre, nem?
Elvileg...
![]() A gyakorlatban meg úgy verné át az ellenálást az a pár kV, mintha egy darab drót lenne ott helyette.
Olyan hibával találkozott valaki, hogy a kondi feltöltődik, a tirisztor ki is süti a tekercsre, de viszont az áramkör (tirisztor) továbbra is zárva marad, tehát az inverter rövidzárba dolgozik ? Triakkal próbáltam, azzal is ugyanez.
Szia!
Általában akkor fordulhat elő, ha "kisütés" után még kap elég tartóáramot ( töltést az inverteredtől ).
Olyan kiegészítést kell építeni hozzá, hogy a kisütést követően néhány tized másodpercig ne induljon be a feltöltés. Talán találsz rá példát is.
Kapcsolási rajz módosításSziasztok!Segítséget kérnék. Az alábbi kapcsolási rajzon szerintetek mit kellene módosítanom, hogy a kondit ami 10µF-os, 350-400v körüli értékre töltse fel. Jelenlegi állapotában ez 580v. Max 400v primer feszültségű trafót szeretnék rá tenni. Az ütem idő kb 1,5 másodperc A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2026
Sziasztok! Köszi szépen a rajzot, tökéletesen működik! ??
Már elég nagy távolságból is érzékeli az impulzus...
Sajnos csak rövid videót tudtam feltölteni a mérete miatt...
Csinálsz egy hosszút felteszed a youtube-ra és ide csak a linkjét teszed be , ha lesz egymillió néződ pénzt is kapasz érte ...
A lényeg látszik, meg az is hogy meg lett építve, és működik.
Köszönjük Proli007 az iránymutatást.
Mindíg ellenem dolgozol .... én meg menjek veled ebédelni ?
Nem kell jönni, ha megmondod az étlapról, akkor becsomagoltatjuk és hazafelé beadjuk a kerítésen keresztül.
Még egy kérdés. Mivel ez a pásztor direktben kapta a 230v-ot, így ha 230/230v-os leválasztó transzformátorról szeretném használni, akkor az 1k/5W-os ellenállást és az 1µF-1MΩ-os párost kihagyhatom a kapcsolásból? Az ellenállás jelentősen melegszik, ha a leválasztó trafó után bekötöm (kb 70c' ). A nagyfesz trafó 10J Makrai.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2026
Hello! Nem. Mert az 1µF a két diódával, feszültség kétszerezőt alkot, az 1k/5W pedig korlátozza a tranziens áramot, mikor a tirisztor begyújt (meg töltéskor is).
Hali! Én oda 10W os ellenállást rakok.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2026
Most én is kicseréltem 10W-ra, de egy idő után a kezem nem állja a melegét. Mennyi ideig fogja így bírni?
Szia!
Értem. Kicseréltem 10W-osra, de egy idő után forró. Vagy az értékén kellene változtatni? 45µF-os kondit tölt kb 560v-ra.
Szervusz, mennyi idő alatt tölti fel a kondit?
Én a soros 1K-t cserélném nagyobbra.
Azzal kisebb feszre töltődhet a duplázó. Üdv. M.
1,3-1,4 sec.
Aha, nem rossz 7 Joule.
Az csak a kondiban tárolt energia,hogy ebből mennyi jut a vezetékre....?
Jó kérdés, de legtöbben csak ezt tudjuk számolni.
Ez a kérdés már többször felvetődött itt, de erre még senki nem tudott választ adni. Megköszönnénk, ha valaki ismeri ennek a számítását.
U x Q - Volt szor Amperszekundum / 2. kb.
Az egész nem hasznosul egy kisülés folytán, mert ahogy csökken a feszültség, már nem képes feladata elvégzésére, de összehasonlítási alapnak jó. Elektromos mértékegységek |
Bejelentkezés
Hirdetés |