Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kapcsolóüzemű tápegység
Témaindító: Rendszer, idő: Feb 18, 2006
Témakörök:
Akkor ha jól gondolom az IGBT -nek nincs is köze az 5V előállításához és talán nem is hibás ( köszönöm ferci -nek a mérési módszer leírását, de még nem próbáltam ki ) (?)
Két IC van benne: PN8044 és CMS89F526 Utánabogarászva a PN8044 lehet a segédtápé, megpróbálom megnézni hogy működik-e. Bár nem tudom életszerű-e hogy egy ilyen IC csak úgy magától tönkremegy.
A korábban említett panelnál a segédtáp működött, de a zárlatos IC lehúzta. Nálad is, ha valami kis feszültség van, akkor a segédtáp valamit csinál. Biztos van áramkorlátja.
Az a baj, hogy nem találok hozzá kapcsolási rajzot. Sőt a PN8044 -re rákerestem hogy valami minta kapcsolás vagy ilyesmi nincs-e, de csak - számomra - kibogozhatatlan találatok vannak.
A külső panelt ( ami az 5V -ot igényli ) lehúzva mértem 0,4V -ot, megpróbálom lekövetni hova kell még 5V a panelon. Az szép lesz ha nálam is a CMS vezérlő IC hibás, mert annak a beszerzésére aztán semmifelé találat nincs ![]() Azt sem igazán értem, hogy - látszólag - semmiféle zavarvédelme nincs a panelnak, pedig ott van közvetlenül az indukciós tekercs alatt. Nem csoda hogy elromlik ![]()
Közben találtam leírást a 8044 -re, az alapján megnézem. Viszont ha jól látom a CMS89F526 egy mikrovezérlő, tehát még ha kapnék is üresen semmire sem megyek vele. Ezesetben ha jól gondolom sakk-matt.
Még mindig nem tudjuk, mi a zárlatos.
![]()
Az alábbi kapcsolást térképeztem fel. Az X csatlakozóra sajnos nem tudom mi megy mert most nincs nálam a készülék csak a panel. És még a jobb oldali 3 diódát sem ellenőriztem le. Gyanús hogy a 8044 nem is kap feszültséget, ezért nincs semmi a kimenetén.
Ha a 8044 -et magában szeretném letesztelni tudnál segíteni mit adjak a bemenetére ? Találtam egy egész jó rajzot amin sok hasonlóságot látok az én áramkörömmel ( 4. oldal ): Toshiba rajz
Túl hiányos a rajz. Ez alapján a PN8044 legfeljebb egy FET lehetne. Elhelyezése alapján pedig egy önrezgő visszacsatolás nélküli táp IC. (semmit nem találtam róla
![]() Idézet: „Ha a 8044 -et magában szeretném letesztelni tudnál segíteni mit adjak a bemenetére ?” 320 V DC-t. Talán. ![]() Mérj rá a trafóra is, lássuk, ki kivel van! A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2025
Úgy néz ki megvan a bűnös. A rajzomon X -el jelölt csatlakozóhoz egy hőbiztosíték ( BF184 ) csatlakozik, ami ki van olvadva, így a 8044 nem kap bemenő feszt ( ha rövidbe teszem a csatit megvan a 18 ill. 5V ). Hogy ennek mi lehet az oka azt persze nem tudom, de remélem ha sikerül egyet találnom és beteszem utána már rendben lesz. Köszi szépen a segítséget !!
Sony SLV-D910NSziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Sony SLV-D910N DVD-VHS lejátszóm, aminek a tápjában zárlatos lett a MOSFET. Cseréltem a tranyót és a biztit, viszont a trafó szekunder oldalán semmilyen feszültség nem jelent meg utána. A primer oldalon földhöz képest mérek 60-63VDC-t. Már nem zárlatos, viszont mégse üzemel. A tranyó környékén kimértem az alkatrészeket. Elkókat is kimértem. Optocsatolót kicseréltem. Merre keresgéljek még? Köszönöm a segítséget előre is! A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2025
Diódahíd?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |