Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PC-ről kábeltv kábelére sugározni?
Üdv mindenkinek!
Érdeklődni szeretnék, hogy lehetséges e az, hogy a PC-t összekötöm a házban található kábel-TV koaxkábeljével, és a TV-ken belehet fogni, amit sugárzok. Teszem fel, a PC-n nézek egy filmet, és akkor látom a TV-ken is. A házban a TV kábelrendszere úgy van megoldva hogy minden egyes TV egy főágról van lecsatlakoztatva. Rem érthető ![]()
Szia! Ha van a videokártyádon tv kimenet, akkor arra rákötsz egy videomagnót, beállítod rajta a megfelelő av csatornát, és annak a jelét be tudod fogni a TV készülékeken! Szerintem ez a legegyszerűbb megoldás. Azt viszont nem tudom, hogy erre a célra létezik-e kártya a gépbe.
Elméletileg lehetséges de van egy technikai oka, mágpedig az hogy a szétosztó amiröé csillagpontban vannak osztva a kábelek vissza felá összegzöként müködnek
A másik pedig az hogy olyan frekin kell sugároznod ahol nem a kábeltv társaság adói vannak mert akkor nagy semmit fogsz érni vele ![]()
Ma lettem kész egy ilyen eszközzel, bár erre kamera lesz kötve, de full ilyet kell neked is szerezned, és normálisan bekötni.Bővebben: Link
Holnap készítek egy rajzot, hogy lesz szép a kép mindenhol!
Úgy kellene akkor kötni, hogy még a csillagpont elé beiktatni a videót. tehát a közvetlenül bejövő kábelt a videó bemenetére, a csillagpont felé pedig a videó kimenetét. A videó még antennaerősítő szerepet is betölt, úgyhogy ha minden jól megy jobb is lessz a kép a TV-ken.
Nem egészen .A kérdésem az lenne hogy a kábel társaság csatornáit is akarod tovább nézni vagy nem? Mert ha akarod akkor ne igy kösd hanem ugy hogy a tvdbe menö antenna kábel t az erre a célra létezö panelra kötöd értsd tv tuneres kártyádra a gépen feltéve ha tud kimenö jelet is biztositani és a frekijét kb olyan 320 Mhzra álitsad tehát ahol a hypersáv kezdödik. Amásik pedig az hogy a Splitter ami 2-vagy 3 felé osztja a bejövö jelet vissza felé kapott jelnél összegzöként müködik vagyis de csak elméletileg minden tv den ami a szét osztóra van kötve látni fogják a jelet ha tudják a hypersávot kezelni 5 évnél idösebb tv nem tudják kezelni a 320Mhz feletti jeleket...Fontossabb pedig az hogy nehogy feszültséget is adjon ki a tuner mert megölöd vele a tv tunereket mert ez a splitter ágak nincsnek galvanikusan leválasztva egymástól, meg mindig csak a splitter után kötött leágakon kiséreletez. Remélem tudtam segiteni
![]()
dbase, megköszönném ha közzé tennéd a rajzot, ha elkészül!
Most mennem kell,de holnap megrajzolom, de leszögezem felfűzve nem jo a modulátor. Nap mint nap, kimegyek az előfizetőkhöz, és a modulátor, plusz az 1 méteres vezeték harántcsíkokat képez a tvn, kiiktatom, megmutatom hogy jobb lett a kép, és nem fogják a szolgáltatóra a romlást. Addig keress egy rosz parabolavevőt, vagy egy rosz videót, és szedd ki belőle a fém dobozkát. A neten 4-5000ft.-ért árulják külön. Nem semmi.
Multkor 3 darabot felfűztük, iszonyat elrontotta a kábeltv jelét. Sprektumanalizátorral vizsgáltam.
Úgy kell ügyeskedni a kábeltv hálózattal,hogy ne kerüljön vissza a hálózatra zavar a többi előfizető felé!
Különben felderitik a zavarforrást,ha az előfizetők hibát jelentenek be a szolgáltatóhoz, és az neked nem biztos,hogy jó lessz!
"ha tudják a hypersávot kezelni 5 évnél idösebb tv nem tudják kezelni a 320Mhz feletti jeleket..."
Bocs de erre reagálnom kell, a tv hangolóegysége mettől meddig is megy ??? Csak 320 Mhz ig ??? Bocs de ez így nem korrekt. Javíts ki ha tévedek,50Mhz től 800 Mhz ig meg /vagy még afölött is /.
Én is javítok.
A tvk 47-860mhz-ig tudnak venni, de a régieknek kiesik a kb 300-400mhz közti tartomány, ezt nevezik hipersávnak, fölötte van már az uhf ami a földi sugárzás. Nálunk is 3 adás odakerült, és sok régi tv nem tudja befogni. VHF I. sáv 47 - 68 MHz VHF III. sáv 174 - 230 MHz VHF IV. sáv 470 - 582 MHz 21 - 34 csatorna VHF V. sáv 582 - 862 MHz 35 - 69 csatorna A modulátor 31 es catorna körül sugároz.
igen igy van nem okoskodás cimén de 920 Mhz ig vannak tipusok pl samsung de mint azt dbase is mondotta probálj meg egy videoton 10 en akárhány éves tvt 300-400 Mhz közé hangolni .Nem fog sikerülni mert egyszerüen át ugorja azt a frekit . De igazad van nem csak 320 Mhz mennek kösz a javitást
![]()
Elkészült a rajz, ha valaki jó képet akar kövesse!
Ha már itt tartunk,. tud e valaki olyan kütyüt amivel, pl. két kamerát kamerát be lehete kötni egy számítógépbe ?Esetleg egy olyan progit amellyel lehet is őket keverni. Nem ártana ha mondjuk a PC-ben lévő, mondjuk videó anyagot is hozzá lehetne csapni
![]()
Szívesen, nem okoskodás volt ne úgy vedd.
Nos egy teljesen Off de a TV társaságok igazán kivehetnék az amatőr sávokból magukat, akkora QRM-et okoznak hogy nem lehet tőlük rádiózni, de ugye a másik dolog az hogy mi pedig azt a műsort "kitapossuk" így lehetetlenítve el a tv nézőket, de ez nem a mi hibánk. Ha én 25 w al rányomok 2 m en(144-146Mhz) tuti a 20 méterre lévő koax összeszedi a jelet, és a környéken gondot okoz. Volt ebből vitám a szolgáltató embereivel, elég érdekes élmény volt, természetesen én voltam a ludas. Nem minden szolgáltató ilyen, csak vannak ilyenek.
Szia!
A program neve RESOLUME (esetleg Vings Platinum) hardware-nek pedig capture videokártya, esetleg fire wire kamera esetén fire wire portok, analog videohoz miroVideo DC10 és társai, esetleg USB video stick-ek, PCI-os tuner kártyák... de gépigény az lesz arra készülj fel... ja és az ilyen progik többnyire hardverkulcsosak... vizuáltechnikai cégnél dolgozom, tudom a dörgést... jobban járnál egy EDIROL video mixerrel (4 video input, effektek, keverés, composite és S-video input, output), esetleg Numark AVM-01, AVM-02 keverők, igénytelenebb esetben Panasonic AVE-5 (igaz ez utóbbi olcsó is...) Üdv! TamásBP |
Bejelentkezés
Hirdetés |