Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR - Miértek hogyanok
 
Témaindító: pakibec, idő: Márc 11, 2006
WinAVR / GCC alapszabályok:
1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile"
2. Soha ne érjen véget a main() függvény
3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van
4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron
5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás
6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et
Bővebben: AVR-libc FAQ
Lapozás: OK   744 / 744
(#) b-max válasza proba hozzászólására (») Hé, 8:24 /
 
ilyesmi programozót használok :
Bővebben: Link

persze ilyet rendeltem, de kicsit másmilyet küldtek .
Amúgy ezt a frissitést hogy értsem ?
A hozzászólás módosítva: Hé, 8:25
(#) proba válasza b-max hozzászólására (») Hé, 9:59 /
 
Ez volt az, bár mintha programozni sem lehetett volna vele frissítés nélkül, vagy csak bizonyos beállításokat nem szeretett erre már nem emlékszem. A programozásához mintha másik programozó kellett volna.
(#) b-max válasza proba hozzászólására (») Hé, 10:11 /
 
Ez kiirja az eeprom tartalmat, csak visszaellenörzéskor hibát jelez ! De hogy, és mit frissitesz ?
(#) Magyar Csaba válasza b-max hozzászólására (») Hé, 10:37 /
 
A programozódon magán van egy ATMEGA8. Annak a tartalmát frissíted.
(#) attika válasza Magyar Csaba hozzászólására (») Hé, 11:06 /
 
Annak a tartalmát egy másik USBAsp-vel lehet frissíteni, hogy össze kell dugni a kettőt és az egyiket át kell jumperelni. Kb 10 perc az egész de nekem ez tökéletesen működött frissítés nélkül is.
(#) Magyar Csaba válasza attika hozzászólására (») Hé, 12:07 /
 
Nekem is működik.
Én csak válaszoltam.
(#) b-max válasza attika hozzászólására (») Hé, 13:09 /
 
Sajnos most nem tudom frissiteni. Alpvetően a tartalmat kiirja, csak mismatch-ot ir. A fuse bit-ekkel kell valamit variálni ?
A hozzászólás módosítva: Hé, 13:10
(#) b-max válasza b-max hozzászólására (») Hé, 14:16 /
 
A chip erase törli a flash részt, de az eeprom tartalmat meghagyja ? Ez normális ?
(#) b-max válasza b-max hozzászólására (») Hé, 15:19 /
 
Mint kiderült , normális, lock-bit-et kellett átállitani, és akkor letörölte. Most viszont az van, hogy minden első byte irodik csak be, a másodikok FF értéken maradnak ! Mi a fene ez ?
:O
(#) b-max válasza b-max hozzászólására (») Kedd, 10:06 /
 
Sikerült megoldani.
Rövidebbre vettem a kábelt a progamozó és a áramkör között, de a gond valószínüleg az volt, hogy csak egy GND volt bekötve.
Most egyből kigyulladtak a ledek az áramkörbe, illetve gond nélkül sikerült az EEPROM tartalmat kiirni.
(#) proba válasza b-max hozzászólására (») Kedd, 20:44 /
 
Tényleg olyan is volt, a GND sem ment ki a programozóból ott ahol gondoltam ( némelyeknél A soros port lehetősége miatt beáldoztak néhány GND pontot, amit nem vettem figyelembe)
Következő: »»   744 / 744
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2016. Júl, 29. Pé
17:52:37
Jelenleg 391 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu