Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR - Miértek hogyanok
 
Témaindító: pakibec, idő: Márc 11, 2006
WinAVR / GCC alapszabályok:
1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile"
2. Soha ne érjen véget a main() függvény
3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van
4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron
5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás
6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et
Bővebben: AVR-libc FAQ
Lapozás: OK   740 / 740
(#) freechat hozzászólása Vas, 14:24 /
 
IR-es távolságérzékelést csináltam ami működik is csak az a baj, hogy a feketét nem érzékeli.
Mivel ping-pont ütőt kellene érzékelni és annak az egyik fele szinte mindig fekete ezért ez kicsit kellemetlen. Meg lehet oldani ezt a problémát valahogy?
tcrT5000-t használtam
(#) monxla válasza rolandgw hozzászólására (») Vas, 14:34 /
 
Aha ez (External memory is not supported by simulator (#7570, #9442)) meglepett, köszi.
De az hogy nem látom az ok. Viszont ha az oda kiírtat visszaolvasom azt látnom kell, ha jól gondolom, mert a program az lefut csak nem mutatja a Simulator Vagy rosszul gondolom?
(#) rascal válasza monxla hozzászólására (») Vas, 23:53 /
 
Szerintem ha a szimulátor nem kezeli, akkor az azt jelenti, hogy amit oda írsz, akkor az nem tárolódik sehol. Ha később arról a címről kiolvasol valamit, akkor vagy valami előre definiált értéket kapsz vissza, pl. amit valóságban is kapnál ha nincs illesztve külső memória, vagy valami random értéket. Ha még nem tetted, akkor szerintem próbáld ki.
(#) monxla válasza rascal hozzászólására (») Hé, 7:14 /
 
Igazad van, Köszi!
Kipróbáltam mindig FFh-t kapok vissza.
Egyébként nem értem miért nem támogatja a szimulátor.
(#) rolandgw válasza monxla hozzászólására (») Hé, 8:28 /
 
Gondolom,mert a szimulátor nem tudhatja,hogy mit tettél az interface-re.Tehetsz például LCD-t is.
(#) rascal válasza rolandgw hozzászólására (») Hé, 13:11 /
 
A 6.2-ben már próbálkoztam a stimulival, de az még ott nekem elég kezdetlegesnek tűnt. A 7.0-ban még nem néztem milyen, de ha arra ráfeküdnének a fejlesztők, akkor azzal nagyon szépen lehetne külső eszközök illesztését emulálni.
Következő: »»   740 / 740
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2016. Máj, 26. Csü
10:37:15
Jelenleg 445 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu