Fórum témák
» Több friss téma |
Maradék savMég nyár közepén vettem motorba egy új akksit és a hozzá adott kénsavból megmaradt egy kicsi a flakon alján, azzal mi a fenét tudok csinálni? Hulladékudvar nem veszi át
Hello! Felhígítod 5 literre és mehet a lefolyóba. (Oda úgy is egy csomó lúg folyik le, majd az közömbösíti.)
Benne hagyod a lakonban, felhasználod másik savas akkuban, lúgot semlegesítesz vele, felhasználod Hoffmann féle vízbontóban, stb.
Szia!
Az akku használat során a cellákban 1,28-nak kell lenni a töltött akkunál a sav sűrűségnek Megméred mindet, és amiben kevesebb, abba beleöntöd, illetve beleöblíted a flakonodból. És a flakont a proli féle megoldással közömbösíted.(már azt a pár cseppet,ami még megmaradt) Nem kell túltolni. Boy Carbon-Boost 2.0USziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van e valakinek hosszútávú tapasztalata a carbon-boost-os akkuval vagy akkukkal kapcsolatban? Nekem sikerült egy olyan akkut vennem most legutóbb, hogy éppen 2 évet és 2 hónapot szolgált majd megadta magát, önkisülésre állt át. Nem akarom reklámozni de ez a márka nálam ezidáig gond nélkül kibírt 6-7 évet de azok nem voltak karbonadalékosak. A zöldítés odáig fajult, hogy kispórolják az ólmot és helyette szénvegyületet raknak a negatív rácsozatba. Nagyon felmagasztalja a gyártó a paramétereket amiket ehhez a karbonvegyületes akkuhoz ad meg. Nem is azzal van lenne probléma hanem a tartósságával vagy kifogtam volna egy selejtes darabot? A hozzászólás módosítva: Hé, 22:06
Ha meglátom az Exide márkát, akkor már rosszul vagyok tőle.
Semmi baj az Exide-al. Exide Premium EA722, 6 évig használtam, dízel napi 2-3 indítás télen nyáron, több mint 200 ezer km. Elgyengülés nélkül halálozott el, leszívták a lámpák egy másik városban ezért nem álltam neki töltögetni, hanem helyben vettem egy újat. Szerintem most is az van benne.
Nekem ugyanilyen van most, azzal a különbséggel, hogy az enyém sima, nem carbon boost-os. Az egyik legjobb akku amivel valaha találkoztam, a célműszer 715A indítóáramot mért rajta új korában (kép). Ez most lett kb. másfél éves, eddig tökéletes, bár szerintem azt nem köszönte meg, hogy mivel keveset megyek, kétszer is sikerült megfeledkeznem róla, és mire rámértem 11,9V volt benne.
Minden típusnál előfordulhatnak hibás szériák, ezzel együtt, hogy ez a carbon izé dolog jó vagy sem nem tudni, annak idején a kalcium is jó reklámnak tűnt, aztán azt mondta az akku forgalmazó-javító műhelyben a srác, hogy a kalciumos akkukat néha már a garanciaidő alatt sorban vitték vissza kapacitásvesztéssel.
Adok még egy esélyt ennek a márkának, mert most ilyet vettem. Ha ugyan úgy fog tönkremenni mint az előző, hogy garancia után pár hónappal akkor lapátra teszem ezt a karbon-boostos megoldásút. Az az előnye ezeknek az "exideknek", hogy kisebb mértben nagyobb Ah kapacitást tudnak gyártani, tehát a régi akku helyére be lehet tenni egy legalább 1/5-del nagyobb kapacitású akkut. Eddig nem is volt velük gondom de most ez utóbbi az előző nap este még hazahozta az autót majd reggel indításkor rám riasztotta az autót majd már csak kattanni tudott a behúzómágnes. Gyújtásra fordítva a kulcsot már csak 9 voltot mutatott a szivargyújtóba dugott feszültségjelző. Persze kicseréltem az akkut egy "vad bikára" ami gond nélkül indítja a kocsit. Az exidet feltöltöttem még aznap estig de reggelre magától lemerült 10.2 voltra. Most azon gondolkodtam (de már későn), hogy sima adalékmentes gyártású akkut kellett volna néznem de majd meglátom, hogy hogyan alakul ez a mostani akku.
Az értékek alapján amit írsz az nekem sima cellazárlatnak tűnik.
Szia!
Én meg a "Prémium" szótól; Bosch, Varta stb Ez tetszik a legjobban (ha a volánnak megfelel ?) Sima ólom --ólomsúlyban.!
Ha ismerős az eladó vagy megengedi, szobamérleggel kell menni akkut venni! Amelyik a legnehezebb ugyanakkora méretben, azt kell megvenni! Tavaly decemberben Monbat márkájút vettem. 2kg-mal nehezebb volt, mint vmi márkàs. Az 2kg ólom, amit a másikból kispórlolnak! Sosem volt márkás akkum. A régi Swiftben 2017-es gyártású Akksi márkájú van. Napi használatban. 8 éves, most hallom hogy gyengébb, a telet lehet nem bírja már ki. Ugyanilyen Akksi márkájú volt a Fordban, abban 4 évig bírta, de az hetente egyszer megy.
A kisebb méret azt jelenti hogy vékonyabbak a lemezek benne, ergo rövidebb élettartam. Pár éve a robogómban le akartam cserélni a 10 évet üzemelt Yuasa akkumulátort Exide-ra. A teljes testsúlyomat bevetve sikerült belenyomnom a mellékelt patronokból a vizet az akkumulátorba. Majdnem orra estem. A robogó pöcre indult. Örültem. 3 hét múlva indítanám a robogót, de se kép se hang. Az Exide teljesen lemerülve. Töltést nem vesz fel, pedig mindenféle trükköt bevetettem. A Yuasa visszakerült a robogóba.
Annyit még hozzá teszek, hogy akkumulátort onnan érdemes venni, ahol a legolcsóbb. Miért ? Jobban fogy az üzletből. A hosszú idejű tárolás nem tesz jót az akkumulátornak. Szükség van terhelésre is. Nem elég néhány hónaponta feltölteni, terhelni is kell.
Én elhagytam hagyományos indító akksikat, egy ilyen akksit tettem be (nem a füles, hanem a belső M6 menetes verziót). C5 2000HDI -be.
Kiszolgált 3-4 évet telekom szünetmentes akkuként (bővítés miatt) leszerelés után még jó értékeket mutatott, félretettem pihenni, normál indítóakku bedöglés következtében ez került be a kocsiba, mert miért ne, ha bikázó módban indít, akkor... Tettem az önindítótól direktbe plusz és mínusz-ra is 16-os vezetéket felsaruzva, gyári vezetéket félretetten leszigetelve (ha muszáj vissza lehet tenni rendes akksit is). Ennek már kb 3 éve, ment bele kilométer napi használatban, kapott egy horvátországot is idén, nincs kifogása a kocsi üzem ellen. Valahol egy Xara 2000HDI is szaladgál ugyan ilyen akkuval, az volt az első átalakítás, két szezont ment igy nálam-anyósnál majd, lepihentettem, már bontóba vittem volna a kocsit, de elvitték olcsópénzért, kikupálták és még ma is megy ezzel az akkuval (valahol amúgy 650ezerkm felett). Egy éve már anyós C5-ben is ilyen AGM szolgál, csak az FIAMM 12FIT40, és indít (úgy is, hogy az izzítógyertyák gatyák) megjegyzem a BB jobb. |
Bejelentkezés
Hirdetés |