Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   617 / 617
(#) mercike hozzászólása Feb 20, 2026 /

Buderus logano zörög

Sziasztok! SOS! Buderus Logano G124 Nagyon hangos "kerepelő,csörgő" hangot ad! A vezérlőn semmilyen hibakód nem jelenik meg! Begyújtja rendesen az égőfejeket,de rettenetesen hangos!!! Valaki tudna ebbe segíteni? Buderushoz értő embert 100 km körzetben nem találok. Köszönöm ha valaki segítene!!!
(#) user1914 válasza mercike hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Van benne füstgáz elszívó ventilátor?
Nem annak a csapágya száradt ki teljesen és még be is rozsdásodott?
Na akkor szoktak nagyon zörögni, nyikorogni minden fűtőkészülék.
Üdv. M.
(#) JZoli válasza mercike hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Mikor volt kitakarítva, esetleg vízkövezve?
(#) Gombszem válasza Somos hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Nem.
A meleg víz vételnél is ugyanaz a fűtési rendszer van, csak a fűtési körben levő meleg víz nem a fűtőtestek felé folyik, hanem rövid úton a hőcserélőn keresztül. Az irányt a váltószelep (háromjáratú szelep) szabályozza. Tehát ha a cirkóban gond van (légtelenítési hiba, vízkő, nyomás probléma, stb.), az hasonló hatású lesz.
(#) Somos válasza Gombszem hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Köszönöm a választ.
Most aHMV hőcserélőt kitakarítottam.Forró a melegvíz.De most nem szakaszosan megy a gáz hanem folyamatosan.Először nagy lángon aztán átvált a kis lángra és folyamatosan megy.
(#) VIM válasza Somos hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Nem írod, hogy melyik üzemállapotban megy most folyamatosan. Ha a HMV-ről van szó akkor az természetes, ha először teljes terheléssel kezdi el felfűteni a kazán a vizet majd ha közelít vagy éppen eléri a potméteren beállított értéket akkor lemodulál és azt tartja a kifolyási helyen.
A hozzászólás módosítva: Feb 20, 2026
(#) Somos válasza VIM hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Szia.
Bármelyik üzemállapotban tehát ha csak a melegvíz megy de ha a fűtés közben indítom akkor is.Ezt mostanság csinálja.Eddig mindig ugy ment hogy amikor elérte a beállított hőfokot akkor kikapcsolt a láng aztán 5-10 másodperc mulva be.Most kezd nagy lánggal aztán kicsire vált aztán így folyamatosan megy.Valamelyik ntc-re gyanakszom.Utóbbi egy hónapban figyeltem fel erre a jelenségre.
(#) Somos válasza VIM hozzászólására (») Feb 20, 2026 /

Melegvíz használatról van szó természetesen.
(#) VIM válasza Somos hozzászólására (») Szo, 8:47 /

Nem akarok hosszú magyarázkodásba kezdeni ezzel kapcsolatban DE szerintem most működik helyesen a kazán. A HMV készítéskor kis körön keringet a szivattyú a fő (primer hőcserélő) hőcserélő és a lemezes hőcserélő primer körében (a váltószelep át vált erre az üzemállapotra és a szivattyú csak ezen az úton tudja keringetni a fűtési víz ebbe a részbe bezárt mennyiségét) és a szekunder oldalon a hálózati víz ellenáramoltatásban "leveszi" a hőteljesítményt azon a felületen ahol érintkeznek egymással. A HMV kifolyási oldalán van a saját NTC-je ami ezt érzékeli és továbbítja a vezérlőnek és az majd megfelelő mértékben fogja modulálni a főégő teljesítményét (a potméteren beállított elvárásnak). Ez folyamatosnak kell, hogy legyen nem pedig ki-be kapcsolósnak. Ha ki-be kapcsolgatós volt ez a folyamat akkor valószínű, hogy levegős volt a rendszer ill. nem volt ideális a nyomás a tágulási tartályban.
(#) Somos válasza VIM hozzászólására (») Szo, 9:01 /

Köszönöm a választ. Igen én is így tudom a működését.22 éves már a kazán nem tudok már visszaemlékezni újkori működésére.
Hosszú évek alatt mindig így működött én is furcsállottam mindíg hogy melegvíz használatkor mindig kikapcsol és ujra gyújt.10 másodpercenként.
Most jó volna ilyen kazánnal még rendelkezőt megkérdezni hogy az övé hogyan működik.
(#) VIM válasza Somos hozzászólására (») Szo, 9:44 /

A tágulási tartály azért van a kazánban, hogy a rendszerben "feszesen" tartsa a nyomást és legyen helye hova tágulnia a fűtővíznek. HA megfelelő a nyomás akkor az esetlegesen bentrekedt levegő ezáltal az a légtelenítő felé terelődik és ott távozik (ha az jól működik). Ha nem volt foglalkozva ezidáig a tágulásival akkor érdemes volna azt rendbetenni (ha még nem lyukadt ki).
(#) VIM válasza Somos hozzászólására (») Szo, 9:52 /

A HMV használatakor folyamatosnak kellene lenni a főégő működésének hiszen a hőátadás is folyamatos a hálózati víz felmelegítéséhez (ill. hőelvétel) és ezt fenn kell hogy tartsa a vezérlés. Ugye nem termoszelepes a HMV csap, mert azt nem szereti az átfolyós vízmelegítő.
(#) Somos válasza VIM hozzászólására (») Szo, 11:05 /

Nem termoszelepes természetesen.Így marad akkor .A tágulási tartály lehet nincs a feladata magaslatán .Lassan elengedi a nyomást.1.2 bar-ra szoktam felfujni de szép lassan enged.Lehet cserélni kellene de elég drága dolog .Ebbe a régi kazánba már nem biztos megéri ennyit áldozni.Tervben van uj kondenzációs kazánra beruházni.De nem is az anyagiak miatt hanem ezek az új tulkomplikált agyon elektronizált dolgoktól nem várok sok jót.A régi cuccok sokkal tartósabbak voltak.
(#) VIM válasza Somos hozzászólására (») Vas, 17:51 / 1

Idézet:
„A régi cuccok sokkal tartósabbak voltak.”
Én kitartok a régi cuccok mellett!
Következő: »»   617 / 617
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem