Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   272 / 570
(#) zoszka válasza atibacsi hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Hűha... ezt nem nagyon tudtam értelmezni
(#) granpa válasza zoszka hozzászólására (») Márc 8, 2015 / 1
 
Mondjuk fél átmérőnyivel odébb volt a bekötés, mint a kéménylyuk. Magyarul; szűk kimenő keresztmetszet.
(#) Tomi0128 válasza atibacsi hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Nem hiszem, hogy a kimenettel lenne a probléma, mert amikor levettük az égéstér oldalát tehát a lakásból is tudott levegőt venni akkor is volt ez a probléma.
Ha elindul és megy kb 10 másodpercet akkor már nincs vele gond utána már nem áll meg.
Indulásnál van vele gond most is kb a 10. resetre sikerült elindítani.

Én úgy vettem észre, hogy a hőfok beállításra nem érzékeny a dolog próbáltam már magas beállítással és alacsonnyal is és független attól is, hogy meleg vízről van szó vagy fűtésről.
(#) zoszka válasza granpa hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Az utánad lévő hozzászólásban is benne van, hogy miért nem értettem. (turbós kazánról beszélünk, ha minden igaz.)
(#) zoszka válasza Tomi0128 hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Lehet EPH/védőföld hiba, kontakthiba, panelen az ionérzékelés hibája, ha az elektróda cserélve lett és az ionáram megfelelő és ha a láng nem száll el az égőről menet közben/induláskor.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
(#) pompiere hozzászólása Márc 9, 2015 /
 
Sziasztok tudna valaki segíteni egy Ariston TX 23 működés közben is folyamatosan szikraztat miközben a láng magassága folyamatosan ugrál . Előre is köszönöm !
(#) tomzsi hozzászólása Márc 10, 2015 /
 
Kedves Ti! Sziasztok!

Van egy termisztorom, ami 12k a leírásban 10k van, de a jelleggörbék szinte egymásra fekszenek, okozhat ez problémát? Méregettem kicsit ohm mérővel, múkod..
ilyenek: http://ecc.emea.honeywell.com/downloads/EN2R9037.PDF
kazán: http://www.radiant-gazszerviz.hu/uploads/elite.pdf
HMV-nél 7335d 1032 van benne most és ugye d1081-et kérne..

Ja a problémám, hogy túl tud forrósodni a melegvíz zuhanyzáskor... pedig szinte nullán van a hmv poti, de max. 40 fok

köszi
Tomzsi
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2015
(#) tomzsi válasza tomzsi hozzászólására (») Márc 10, 2015 /
 
ja és a HMV-nél nem irja az aktuális hőfokot, de fűtésnél igen, ez normális? köszi
(#) tomzsi válasza pompiere hozzászólására (») Márc 10, 2015 /
 
Szia! Nem vagyok guru, de a folymatos szikrát megoldhatja a 220-as dugó megforodított bedugása. Üdv.G
(#) Evygirl hozzászólása Márc 11, 2015 /
 
Sziasztok!

A segítségeteket illetve véleményeteket kérem mielőtt újabb szerelőhöz fordulunk a gázkazánproblémánkkal.
Bosch ZWA 24-2 k23 4000 W-os gázüzemű kombi (nem kondenzációs!) fűtőkészülékünk van, amelyet kb 3 éve cseréltünk le bízva a Bosch megbízhatóságában.

A hiba jelenségek a következők:
- napi 1/2 - 1 liter! kondenzvíz keletkezése fűtési idényben (mivel több szakember sem tudott ennek a megoldásában segíteni a kondenzvizet a kéményből a padlóösszefolyóba vezettettük, így legalább nem áztatja tovább a megnövekedett kondenzvíz mennyiség a kémény falát bár a probléma ettől még nincs megoldva...)
- a gázkazán naponta többször is leáll és a hőmérséklet kijelző panel és az üzemelés lámpa pulzálva világít
- nemrégiben új grohe csaptelepek lettek felszerelve a régi elvízkövesedett csaptelepek helyett de ha a csapokat megnyitjuk folyamatos melegvíz helyett hol hideg hol melegvíz érkezik, mely elég kellemetlen főleg zuhanyzás alatt...

A szerelő, aki a készüléket telepítette a tisztításon és az újrabeállításon kívül sajnos többszöri kihívás után se tudott segíteni - sőt a vízes probléma az újra beállítás után keletkezett - ezért fordulnánk Hozzátok tanácsért..

Előre is köszönet az összes válaszért!
(#) zoszka válasza Evygirl hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
A kondenzvíz legtöbbször kéményprobléma. Szigeteletlenség, nem szakszerű kivitelezés, ritka esetben beállítás. Bár ez utóbbi nem eredményez ennyi kondenzátum kiválást.
A csaptelepek termoszelepesek? Mert azokat nem ilyen rendszerre találták ki. Nem fogod tudni rendesen beállítani.
Ha nem termoszelepesek, akkor a kazán van rosszul beállítva, vagy le van dugulva valamelyik hőcserélő. Általában a szekunder hőcsérélő dugul. Az esetedből kíndulva, hogy vízkövesek voltak a csapok, ez a valószínűbb.
(#) emzol válasza zoszka hozzászólására (») Márc 11, 2015 /
 
Ma volt a szerelő és amikor a kéményt kérdezted, akkor jól sejtetted, hogy ott lehet a baj, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem a megfelelő fojtótárcsával lett felrakva. Ami rajta volt azt kicserélte egy másikra és most már tökéletesen működik. Leagalábbis eddig... (csak el ne kiabáljam..!)

Köszönöm a segítséget mindenkinek!
(#) zoszka válasza emzol hozzászólására (») Márc 11, 2015 / 1
 
Tipikus kivitelezői hiba. 10-ből 7 rosszat rak be.
(#) JZoli válasza zoszka hozzászólására (») Márc 12, 2015 /
 
Én, ugyan ezt a kazántípust nem ismerem, de ugyanilyen hibajelenséggel találkoztam a hétvégén egy családi házban. Ott is folyik szó szerint a víz a kéményből egyfolytában, ha megy a kazán. Ott a problémát az okozta, hogy a fűtővíz hőmérséklete le volt véve 45 fokra, és így nagyon alacsony volt az égéstermék hőmérséklete, már a kazánnál is, ami a kéményben még tovább hűlt. Így szinte természetes volt a kondenzálódási folyamat, Nem is csoda, hogy ilyen beállítással folyt a kondenzátum a kéményből. Nem mondom, hogy Evygirl-éknél is ez van, de akár hasonló problémájuk is lehet.
(#) tomzsi hozzászólása Márc 13, 2015 /
 
Szoval mas a 7335d1032 es a 7335d1081 egy kazanvezerlesnek? Elozo oldalon reszleteztem.. Rbs24elite kiírja sz sktualis hmv-t? Koszonom!
(#) zoszka válasza tomzsi hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Más a bétája és más a reagens ideje. És ha nem értettem félre, akkor az értéke is az eredetihez képest. Ez így összességében biztos katyvaszt okoz és unkomfortos lesz a hmv.
(#) VB555 hozzászólása Márc 14, 2015 /
 
Hello a baxi ecoflour 1.24 kazánnál a e26 vagy az r26 hibakód az micsoda? Köszi a segitséget.
(#) zoszka válasza VB555 hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Ecofour... túlmelegedés, keringési hiba. Reset-tel törölhető
(#) ImreA hozzászólása Márc 14, 2015 /
 
Sziasztok!
CHAFFOTEAUX NECTRA TOP 2.23 CF kombi gázkazán hibátlanul fűt, de a melegvíz csapot megnyitva a szívattyú és a szikra nem indul el, így melegvizet nem csinál.
Több hét alatt romlott el teljesen a melegvíz része, először csak néha nem indult el, a végén már a melegvíz csap kinyitása után csak 5...10...30 másodperc után indult el, azaz kapcsolt be a szivattyú és a szikra, de most már egyáltalán nem. A vízsugár erős.
A márkaszervizes semmit nem csinált, feladta, rá sem mért az érzékelőkre...
Én a hvm. áramlásérzékelőre gyanakszom, a melegvíz csap kinyitására, vízáramlásnál egy henger alakú réz, a végén mágnesgyűrűvel, megemelkedik, enneka mágnesnek a közelében van az érzékelő, fekete műanyag fejbe építve, műgyantával beöntve, de az érzékelő 2 kivezetését ellenállásmérővel ellenőrizve az szakadást mutat, a csapot megnyitva sincs változás.
Az ugyanilyen áramlásérzékelő a fűtés oldalon alaphelyzetben 700-800 ohmot jelent, a fűtést elindítva, azaz a szivattyú működésekor kb. 550 ohmra esik vissza.
Valaki ismeri, milyen érzékelő ez? Nem sima tekercs lehet, mert annak egyenáramú ellenállása állandó mágnes közelítésére nem változik, és "alaphelyzetben" fix az ellenállása, ez pedig 700-800 ohm körül "kóvályog". Sajnos ugyanilyen áramlásérzékelőt neten sem találok, valahol bontásból jó lenne találni!
Ha csak kölcsön is lenne, rögtön tudnám, tényleg ez-e a baj?
Minden ötletet, tapasztalatot, segítséget örömmel várok és megköszönök!
(#) tvszerelő hozzászólása Márc 17, 2015 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!3 éves SD Semia F25 kombi kondenzációs kombi gázkazánunk HMV funkciója rakoncátlankodni kezdett.Meleg víz engedése közben ki be kapcsol a kazán.A víz egyszer forró,máskor csak langyos.Csap kinyitásakor begyújt,full teljesítményen indul a vízmelegítés,majd visszamodulál aztán leáll,újragyújt és a folyamat kezdődik elölről. Fűtés üzemmel nincs probléma. Mi lehet a gond? Vízköves lenne a HMV hőcserélő?

Segítő válaszaitokat előre is köszönöm!
(#) zoszka válasza tvszerelő hozzászólására (») Márc 17, 2015 /
 
Pontosan...
(#) tvszerelő válasza zoszka hozzászólására (») Márc 18, 2015 /
 
Nem volt még takarítva a hőcserélő sajnos.Nem tudom hogyan lehetne kiszedni a kazánból.Tegnap leszedtem a burkolatot és két csavart láttam amivel rögzítve van az egész. Létezik az hogy csak két darab csavar fogja az egészet? Interneten láttam képeket erről a lemezes hőcserélőről és ezeken a képeken is úgy tűnik hogy 2 csavar tartja az alkatrészt. Mit kell lezárnom,leengednem ahhoz hogy ne öntse el a kazán belsejét a víz? Citromsavval kell átmosni a hőcserélőt?Van valakinek ilyen típusú kazánja és szedett már ki belőle tisztítás céljából hőcserélőt?Minden általatok megosztott tapasztalatért örök hálám!
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
(#) Gombszem válasza tvszerelő hozzászólására (») Márc 18, 2015 /
 
A be, és kimenő szelepeket zárd el, a leengedő csapot nyisd meg, szedd le a hőcserélőt (tényleg 2 csavar tartja).
A vízkövet foszforsavval szokták kioldani (erről itt már volt szó). De megteszi a forró 20%-os ecet is, csak büdös. Kültéren kell csinálni.

Jó eséllyel el fog dugulni a háromjáratú szeleped is, mert a leváló vízkő darabok eltömíthetik. Ilyenkor lesz fűtés a fürdésnél is.
(#) zoszka válasza tvszerelő hozzászólására (») Márc 18, 2015 /
 
Gombszem leírta. Annyival egészíteném ki, hogy a 20-30%os sósav gyorsabb, eredményesebb. Nem lesz baja a hőcserélőnek (saválló, rozsdamentes) csak a rögzítő csapok szineződhetnek el, azokat ne nagyon áztasd és utána öblitsd ki rendesen az egészet.
(#) krampy hozzászólása Márc 19, 2015 /
 
Üdvözlet urak,
érdeklődni szeretnék, hogy van-e itt valaki aki tudja, hogy egy isotwin f25-ös előlapját hogyan kell leszedni?
Szeretnék hozzáférni a szivattyúhoz, hogy állítsam a sebességét.
Alul volt két csavar, kicsavartam, mozogni mozog, de nagyon feszegetni nem akartam.
Merre toljam huzzam?
Másik kérdés:
A használati azt mondja, hogy 3 bár nyomásnyál nyit a biztonsági szelep. Nekem fűtéskor felmegy olyan 2,2-re és elkezd pötyögni, egy fél nap alatt kb olyan fél decinyit. Mi ez? hiba? Hívjak szerelőt?

Köszönöm a segítséget
(#) Sugipapa hozzászólása Márc 19, 2015 /
 
Sziasztok !

Nekem a következő problémám akadt a kazánommal / Sanier Duval Ecosy F28 E AS / kb. 2006-os.

Bekapcsoláskor F12 hibaüzenet, a kazán nyommérője 0-át mutat , kb. 5 percig , megy a ventilátor, majd megjelenik a nyomásérték, 1.0 bar ,elkezd fűteni , vagy a tárolóba csinálni a meleg vizet. Ha a tárolót fűti kb. 5 perc és leáll a láng hiba nélkül mintha elérné a víz hőfoka a maximális értéket , a keringető megy tovább, majd kis szünet után újra begyújt, ilyenkor a nyomás felugrik 1.5 bar-ra , majd kb. két perc és le áll a láng , és a nyomás leesik 1.0 bar-ra , keringető megy tovább , és ez így megy egymás után míg a tárolóba el nem éri a kívánt hőfokot.

Esetleg dugulás valahol ?

Segítségeteket előre is köszönöm !
(#) tvszerelő hozzászólása Márc 21, 2015 /
 
Megoldódott a probléma. Kiszedtem a hőcserélőt,ami vastagon vízköves volt, fekete vízkődarabok potyogtak ki belőle( gondolom a nagy hő miatt lett fekete). 20%-os ecettel töltöttem fel a hőcserélőt,az ecet nagyon pezsgett. Megvártam míg megszűnik a pezsgés,majd átmostam alaposan vízzel. Visszaszereltem a kazánba,majd feltöltöttem a kazánt vízzel. 10x futtattam le a P6,P7 légtelenítő programot,majd kipróbáltam. Tökéletes lett! Olyan mint újkorában,nem kapcsolgat,megszűnt a levegősödés és most tényleg 40 fokos a melegvíz. Öröm és boldogság! Köszönöm mindenkinek aki segített!
(#) Gombszem válasza tvszerelő hozzászólására (») Márc 21, 2015 /
 
Idézet:
„Tökéletes lett!”

Én is remélem.
De annakidején úgy jártam, hogy a hőcserélő tisztítása után hetekig jó volt, egyszerre csak ment a fűtés a HMV vételnél is. Azaz elakadt a háromjáratú szelep. Pedig azt is pucoltam. És mégis tudott előkerülni valahonnan vízkő darab, ami szépen fennakadt. Újra szét kellett szedni. Azóta jó.
De nálam van vízlágyító, az újra kövesedésnek így már nem sok esélye van.
(#) tvszerelő válasza Gombszem hozzászólására (») Márc 22, 2015 /
 
A vízlágyító alatt mit értesz? Nekem polifoszfát adagoló van bekötve a melegvíz körbe,ami egy üvegtartály,benne valami átlátszó kristályos anyaggal.
(#) zoszka válasza tvszerelő hozzászólására (») Márc 22, 2015 /
 
Az nem lágyítja a vizet, csak foszfátosítja. Eredménye, hogy nem tud megtapadni az úgynevezett vízkő, de ettől függetlenül benne marad a vízbe és összegyűlhet a hőcserélőben. Bár könnyebb kimosni és ritkábban dugul, de végleges megoldásnak nem jó.
Következő: »»   272 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem