Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   271 / 570
(#) Gombszem válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
De hát miért van időhöz kötve? Szólhat közben a telefon, vagy lehet akármi. Amíg nincs újabb hozzászólás, miért nem lehet hagyni? Az új hsz. úgyis "Resetel".
(#) Solsa hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
Saunier Duval Isotwin, fűtőkörbe bekerült a hálózati víz, a hőcserélő csere oldotta meg a problémát.
(#) zoszka válasza Solsa hozzászólására (») Feb 28, 2015 /
 
Ugye, hogy ugye.....
(#) asztro hozzászólása Márc 1, 2015 /
 
Tiszteletem!

Van egy Vaillant ThermoTop Pro VUW240/2 típusú gázkazánom. Új helyre költöztünk nincs tapasztalatom vele, de az elmult 3 hónapban: november - január. Az idei budapesti télben sikerült 1300m3-t (óraállás szerint) elfogyasztania. Ez a korábbi, hasonló paraméterekkel rendelkező lakásunk éves fogyasztasának felel meg egy régi FÉG-24-es kazánnal. Itt azonban gyakorlatilag nem főzünk otthon és ezért egyáltalán nem értem mi történhetett. Fogyasztói szokásainkban nem következett be olyan változás ami indokolná a 3x-os fogyasztást.

Bárkinek bámi 5lete?
(#) zoszka válasza asztro hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Szigetelés, rossz beállítás.
Mekkora lakás?
(#) asztro válasza zoszka hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Az előző lakás F-es volt a jelenlegi C-s energiahatékonysági besorolású.
Az előző lakáss 102nm volt és északnyugati, a jelenlegi 110 és déli tájolásó.
Rossz beállítás - az lehet, mert nem állítgattam.
(#) briki válasza asztro hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Szia!
Egyszerű ökölszabállyal számolva a gázterhelést, gázfogyasztást: ahány KW-os a készüléked, annyiszor szorozd meg 0.105-tel. A kapott összeg egy órára vetítve m3-ben a gázfogyazstás. Mérd meg egy perc alatt teljes teljesítménnyel hány m3-t fogyaszt, szorozd be 60-nal. Ha nem az első lépésben kiszámolt összeget kapod, akkor nem jó a gázfogyasztásod.
Tehát egy példa: kazán 24 kw. = 24X 0,105= 2,52 m3/ h a fogyasztása. Ezt megszorozva 1000-rel megkapod hány litert fogyaszt óránként= 2520 liter/ h. Elosztva hatvannal megkapod egy perc alatt mennyit fogyaszt: 2520/ 60= 42 liter/ perc. Ha teljes terheléssel ehhez közeli érték jön ki akkor tényleg 24 Kw-os a készüléked teljesítménye, jól van beállítva, ha nem akkor vagy kisebb, vagy nagyobb.
(#) zoszka válasza asztro hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Minimum 16 kW kell a lakásnak, ha 2.8 alatt van a belmagasság. Ami azt jelenti, ha ez alá van beállítva akkor fogyaszthat rendesen. Ilyen légköbméterhez kb a felét kéne fogyasztania ilyen időjárási viszonyok között a jelenleginél. De ez sokmindentől függ. Ha magasabb a teljesítmény az nem okoz ilyen mértékű fogyasztás növekedést, feltéve ha a kazán jó hatásfokkal dolgozik. Ebből következik az is, hogy a régi lakásban valószínű nem jól mért az óra, ha igaz az évi 1300 m3.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
(#) emzol hozzászólása Márc 2, 2015 /
 
Sziasztok!

Van egy vadi új Bosch Gaz 4000W típusú kombi kazánom. Még csak pár hete lett üzembe helyezve (de nem jótállásos) és naponta vagy jobb esetben "csak" 2-3 naponta az "50"-es hibakód világít, ami azt jelenti a használatiutasításban levő tájékoztatás szerint, hogy a "lángot nem sikerült felismernie" és persze ilyenkor nem lobban be a láng és nem is fűt, egészen addig, amíg a kazánon lévő "reset" gombot be nem nyomom. Amikor "resetelem" utána egyből beindul a keringetőszívattyú is és a fűtés is, de aztán 1-2 nap múlva megint elmegy a fűtés, mert nem bírja begyújtani a gázt.
A kérdésem az lenne, hogy hol és hogy kellene beállítani, hogy ne keljen állandóan "resetelni"?
(#) zoszka válasza emzol hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Kéményes, vagy turbós? Miért nem lett átadatva?
(#) emzol hozzászólása Márc 2, 2015 /
 
Turbós és azért nem, mert az is pénbe került volna.
(#) zoszka válasza emzol hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Milyen hosszú a kémeny és mennyi könyök van benne?
(#) emzol hozzászólása Márc 2, 2015 /
 
Egy könyök van csak benne, amit adtak hozzá és gyári méret a turbócső, nincs megvariálva.
(#) briki válasza emzol hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
"Lángot nem sikerült felismerni"- nincs ionáram érzékelés. ha begyullad a gáz ( gázszelep kinyit ) majd néhány mp után kialszik, akkor nem érzékel lángot. Ellenőrizd az ionáram érzékelő vezetékét, porcelánját repedés, testelés, laza kontakt.
(#) emzol válasza briki hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Nem néhány mp után alszik, mert néha 1-2 napig sincs vele semmi gond, olyankor tökéletesen működik, de viszont volt már olyan is, hogy egy nap alatt 4-szer is újra kellett indítani.
(#) zoszka válasza emzol hozzászólására (») Márc 2, 2015 /
 
Az EPH jó?
(#) emzol hozzászólása Márc 3, 2015 /
 
Biztos jó, mert előtte egy Baxi kazán volt fent és azzal soha nem volt ilyen probléma, de majd szólok egy gázszerelőnek és megnézetem vele. (vagyis szóltam már, csak azzal az a baj, hogy jó lesz ha 2-3 hónapon belül ide ér, mert ismerem, rendesen megcsinálja ha hiba van,csak soha nem ér rá...)
(#) zoszka válasza emzol hozzászólására (») Márc 3, 2015 /
 
Az hogy a réginek jó volt, korántsem biztos, hogy jó. Az EPH mérést villanyszerelő tudja megcsinálni. A gázszerelőnek vajmi kevés köze van hozzá.
(#) bozgor hozzászólása Márc 4, 2015 /
 
Sziasztok!
Junkers Euroline kombikazanom van. Par napja vizvezetekcsere volt a hazban azota amikor melegvizet hasznalok a kazan nagyon magas hofokra felmelegiti a vizet, majd lekapcsol, majd ujraindul, de mar nem futi fel kelokeppen, aztan megint kikapcsol. sit. Ha nem a teljesen meleg vizre allitom a csapot es a vizmennyisegbol is visszaveszek, akkor mukodik.
Mi lehet az oka?
Elore is nagyon koszonom a valaszokat!!!
Barna
(#) zoszka válasza bozgor hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
A hócserélő telement szutyokkal, ha előtte nem volt baj vele.
(#) bozgor hozzászólása Márc 4, 2015 /
 
elotte nem volt gond vele.
Ez tisztithato nem szakember altal (ertsd altalam )?
(#) zoszka válasza bozgor hozzászólására (») Márc 4, 2015 /
 
Azt nem tudom, hogy Te ki tudod e tisztítani, de nem olyan vészes művelet..
(#) pözsó hozzászólása Márc 5, 2015 /
 
Szétszedtem a váltószelep motort. Azt hittem ez ragadt be, de szerencsére nem. Volt egy pillanat, amikor ez a 3D Puzzle szétugrott a kezemben. Eltartott egy darabig, amíg sikerült összeraknom. Még most is működik.

IMG_1928.jpg
    
(#) atibacsi hozzászólása Márc 6, 2015 /
 
Sziasztok. A Beretta Junior kazánunknál előjött a sokszor már tárgyalt "meleg a fűtés, de csak langyos a víz" probléma. Viszont feltűnt, hogy a kazántól mindössze két méterre (az emeleten) lévő kazán a csapon keresztül csak langyos vizet ad, ha viszont a zuhanyrózsát használom, akkor rendesen meleg vizet csinál. Megnéztem a csapot, de nincs eltömődve.
Arra gyanakszom, hogy a zuhanyzó mellett nagyobb a víznyomás a rendszerben, mert kisebb felületen préselődik át a víz és ezzel függ össze a probléma.
Aki tud, kérem segítsen jó ötlettel.
Üdv
(#) bbalazs_ válasza atibacsi hozzászólására (») Márc 6, 2015 /
 
Az otleted jo, csak nem nyomas, hanem mennyiseg a kulcs. Kevesebb viz megy at azonos ido alatt a rozsan. Ergo valahol a hocserelo korul van a gond (gondolom, a nagy langra valtast latod belul, ugye?).
(#) atibacsi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 6, 2015 /
 
Nagyon köszi a választ!!
Nem látszik belül semmi, csak egy zöld lámpa, ami mutatja, hogy működik-e a fűtés, a kazán külső égésterű és az égés nem látható.
A bekapcsoláskor a kazán nagyobb berobbanó hanggal indít, de nem változik annak alapján, hogy a zuhanyon, vagy a csapon folyik keresztül a víz.
Amúgy szerinted fontos ezt a problémát javítani, vagy ráérünk akkor, amikor kipurcan a kazán?
Köszi még egyszer!!
(#) bbalazs_ válasza atibacsi hozzászólására (») Márc 6, 2015 / 1
 
Ha nem is akarod szetszedni, a gazoranal lathato a komoly sebessegnovekedes.

Az, hogy javittatod-e vagy sem, rajtad all. En innen nem tudom megitelni, de ugy gondolom, hogy amint lehetoseged (ertsd: anyagiak) van ra, nezesd meg. Altalaban mindig olyankor romlik el veglegesen, amikor atizzadva hazajossz egy fagyos januari esten
es nagyon vagynal egy meleg zuhanyra.
Ha van feleseg vagy gyerek,akkor a problema hatvanyozott.
(#) Tomi0128 hozzászólása Márc 8, 2015 /
 
Sziasztok,

Van egy CHAFFOTEAUX Elexia Comfort gázkazánom már kb 15 éves, de csak 1 éve van használatban eddig működött is rendesen de kb 2 hete azt csinálja, hol megy hol nem.

Egész pontosan: rendesen elgyújtja a lángot és ég is, de valamiért ezt nem érzékeli és lekapcsolja magát (persze valamikor sikerül neki érzékelni és akkor megy). Valamikor még a láng visszajelző is világit ilyenkor vagy megy rendesen vagy kis idő múlva lekapcsol.
Hívtunk szerelőt kicseréltük az érzékelőt, de ez nem oldotta meg. Így arra jutottunk, hogy a vezérlő panellel van a probléma. Sajnos egy új nagyon drága, így a javításban gondolkodom.

Van esetleg valakinek ötlete, hogy melyik alkatrész lehet a ludas, mivel érdemes próbálkozni?

Előre is köszönöm a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
(#) atibacsi válasza Tomi0128 hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Nem biztos, hogy releváns válasz, de hasonlót tapasztaltam egy korábbi albérletben. Néha kikapcsolt a kazán, senki nem talált megoldást. Azután kiderült, hogy az épület építésekor a kazánt rossz helyre szerelték be, kb. a fálban lévő cső felével érintkezett csak a kimenő gáz kimenője a kazánból, ezért bizonyos esetekben (pl. nagy szél) nem tudott elmenni az égéstermék.
A kazán lefulladásának gyakran oka, hogy nem tud elmenni az égéstermék, ezért ezt is érdemes ellenőrizni. Ehhez persze le kell szerelni a kazánt.
(#) briki válasza atibacsi hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Mit produkal abban az esetben ha a csaot nem teljesen nyitod ki? Ilyenkor az atarmlott viz is kevesebb es ezaltaljobban fel kell melegednie. Ntc erzekeloje jo? Mennyire van allitva a melegviz hofoka?
Következő: »»   271 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem