Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Digitális forrasztóállomás
skori jbc pákaállomásaüdv! Elkezdtem összerakni Skori jbc állomását, az Alkotós nyákra. R28 van a panelen, de a kapcsolási rajzon nem találom.Másik kérdésem, hogy mi ez a led sokaság? Kettő van a nyákon, gondolom, hogy az a pákák fűtését jelzi. De minek a másik négy, ami csatlakozóra van kivezetve?
Az is jelzi a fűtést és a készenlétet. De kiválthatod a négy LED-ed 2 antiparallel LED-del.
2db kétszínű (piros/zöld) led van kivezetve (nem kötelező használni).
Amikor a páka felfűt akkor pirosan világít, amikor pedig 5....10°C-on belül van, a célhőmérséklethez képest akkor zöldre vált (beállít a hőmérséklet, lehet forrasztani). Készenlétben (150°C pákatartón), és kikapcsolt páka esetén nem világít. Így nem kell a kijelzőt bámulni, az ember a szeme sarkából is látja a zöld fényt.
Az oldalon levő beültetési rajzokon konkrét alkatrész értékek vannak (nem poziciószámok):
JBC_Forr_Bold_AlkotoV1.pdf JBC_Forr_Aold_AlkotoV1.pdf Lehet, hogy nem jó rajzot nézel? R28 a kapcsolási rajzon jobbra lent, 0Ω, a GND és az AGND összekötését valósítja meg. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2026
Yudo cw301 forrócsatornás vezérlőSziasztok!Egy Yudo cw301-es forrócsatornás vezérlő alkalmas lehet egy 60W-os forrasztópáka hőfok szabájozására K tipusú hőelemmel? Induláskor kiáll Ht.oP hibára, ezt ki tudom küszöbölni azzal, hogy az induláskor pár másodpercre egy kb 100W-os fogyasztót bekapcsolok a pákával párhuzamosan, hogy legyen egy kicsit több fogyasztás. Így elindult de egy idő után előjön a hiba. A HC-L Low Limit Current Setting opciót levettem a legkisebbre, a Soft startot is kikapcsoltam de nem változott semmi. Ha beállítom pl 200°C-ra akkor fel tudom fűteni elég újraindítani a hiba előjöttekor és akkor már tudja folytatni a felfűtést. Amikor elérte a 200-at ott jól működik tartja a hőmérsékletet. Mivel hogy ez egy ipari vezérlő nagy teljesítményre tervezve ezért nem tudom, hogy nem-e túl gyenge ehhez a 60W-os páka. Azt szeretném elérni hogy ne kelljen plusz fogyasztót rákötni és ne is jöjjön elő a hiba. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata esetleg tudtok javasolni olyan beállítási opciókat amiknek a variálásával megoldható a hiba? Yudo cw301 manual A válaszokat előre is köszönöm. Üdv. István |
Bejelentkezés
Hirdetés |