Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   50 / 50
(#) jonasr75 válasza jonasr75 hozzászólására (») Máj 6, 2025 /

Működik, de csak akkor ha az interaktív mód be van kapcsolva. Akkor a definiált gyorsbillentyű nyomására lehet léptetni a előre beállított értéket.
(#) scooby_ válasza V_Tibi hozzászólására (») Máj 6, 2025 /

Negyedik lehetőség, mint alternatíva:
Regisztrálsz az Infineon oldalára, és online használhatod a TINA-t.
Még nem olvastam utána, hogy ez regisztráció után örök, vagy csak egy ideig tart-e, de működik.
(#) jonasr75 válasza jonasr75 hozzászólására (») Máj 23, 2025 /

Nos, sok mindenre rá is jöttem ami kérdéseket feltettem. Igen, a kapcsolási rajzon kell a footprint-eket jól definiálni. Azonban olyan problémám van, hogy a footprint definíciók tára viszonylag karcsú, így ha nincsen pl. cloud elérés, akkor marad a saját footprint készítés. Ellenben néztem, hogy pl. a KiCAD vagy egyéb szoftverek választéka jóval bővebb. Aki használ Tina-t kapcsolási rajzokhoz, az a PCB tervezőjét már nem használja?
(#) Skori válasza jonasr75 hozzászólására (») Máj 23, 2025 /

Szerintem elég kevesen terveznek nyákot TINA-val. Nekem eszembe se jutna: párféle nyáktervezőt kipróbáltam régen, és igazából egyik sem tetszett. Az volt ez elképzelésem, hogy egy jó szoftver annyira "kézre álló", hogy szinte magától beletanul az ember a használatába. Sajnos a gyakorlat nem ez, hanem:
- vannak nagyon sokat tudó, de "pilótavizsgás" programok
- vannak könnyebben kezelhető szoftverek, amelyekkel bizonyos dolgokat nehézkes vagy lehetetlen megoldani benne.
Persze a két véglet között is van jónéhány kompromisszumos választási lehetőség.

Áramkör-szimulációra nekem a TINA vált be, és nem azért, mert könnyű és kézreálló (bár hamar meg lehet szokni a használatát), hanem azért, mert eddig ezzel tudtam a valóságot legjobban megközelítő szimulációkat készíteni.

Nyáktervezőként nekem az Eagle vált be leginkább, később hosszú távon használtam, otthon is, és több munkahelyen is. Elég sok panelt terveztem vele. Ami miatt tetszik, hogy el lehet kezdeni vele hobbi szinten is dolgozni, de nem kell lecseréni akkor sem, amikor kicsit profibb nyákokat kezdünk csinálni. Lehet vele 1 oldalas hobbi projekteket rajzolni, de akár sokrétegű professzionális paneleket is.

Amikor az eagle tulajdonost váltott (cadsoft - autodesk) onnantól legálisan nem lehet megvásárolni, csak "bérelhető" rendszeres díj ellenében. Illetve a régi (7. verzióig bezárólag) verziók, amelyek még nem ebben a konstrukcióban kerültek kiadásra, már azok sem vásárolhatók meg. Ez (magánvélemény) szerintem nagyon gusztustalan marketing stratégia, ezt annak idején a munkahelyemen is kb. így gondolta a vezetőség, és kiadták, hogy mindenki marad a megvásárolt 7-es verzión, és nem frissítünk a "bérelhető" szoftverre. Persze otthonra a virágboltból beszerezhető mindenféle okosított verzió, de én továbbra is maradtam a 7-es verziónál. Igazából ez kicsit olyan mint mondjuk az Office csomag az M$-től, nem sok olyasmit tudnak belefejleszteni, ami miatt megérné váltani a legfrissebb verziókra. Most is valami régi verziót (talán office 97-et) használok, és mindere elég...
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2025
(#) bbatka válasza jonasr75 hozzászólására (») Máj 23, 2025 / 1

Ha most kezdenék, akkor a KiCAD-be fektetném be az időmet.
(#) jonasr75 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

Szia! Egyetértek. TINA-KiCAD átjárás lehetséges kapcsolási rajz szinten? Az sem baj, ha a footprint definíciók nem mennek át, lényeg, hogy a rajzot ne kelljen újra elkészíteni a KiCAD shematic editor-ával. Ha lehet, kapcsolási rajz szintjén maradnék (én is) a Tina-nál, de a PCB-re jobb a KiCAD.
(#) bbatka válasza jonasr75 hozzászólására (») Máj 24, 2025 / 1

Nem az átjárhatóság miatt, hanem a tudása és amiatt, hogy fejlesztik gondolom jó választásnak.
(#) jonasr75 válasza bbatka hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

Igen, azt értem miért írtad. Ez csak egy kérdés volt. Egyelőre annyit tudtam kideríteni, hogy a spice adatcsere irányba érdemes elindulni. Nekem ez annyira szokatlan, mert a gépészeti CAD rendszerek között viszonylag könnyű az átjárás, van bőven adatcsere formátum 2d és 3D-ben egyaránt.
(#) bbatka válasza jonasr75 hozzászólására (») Máj 24, 2025 /

A fájl konverziókkal mindig probléma van. Ott van pl. az AutoCAD. Még a program verziókon belül is kompatibilitási problémák voltak. Aztán szép lassan tönkre ment a cég ahol dolgoztam és nem volt pénz az AutoCAD-re. Próbáltuk helyettesíteni egyéb CAD programokkal, de még nagyobb problémák adódtak. pl. Szét dobta darabokra a rajzot, össze-vissza méretek.
Következő: »»   50 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem