Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyák készítése fényérzékeny fóliával
Lapozás: OK   8 / 8
(#) KJF hozzászólása Máj 7, 2026 /

Szükséges sötétség

Mennyire kell sötétben dolgozni a fényérzékeny fóliával a levilágítás előtti munkafolyamatokban? Szükséges a fotólabor sötétség piros, vagy sárga lámpával?
(#) kaqkk válasza KJF hozzászólására (») Máj 7, 2026 /

A sima villanykörte teljesen megfelel (csukott ajtó mellett ), a fólia uv fényre érzékeny
(#) KJF válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 7, 2026 /

Köszönöm szépen a választ. És mi a helyzet a hideg vagy meleg fényű hagyományos fénycsövekkel? Gondolom, hogy az ablakon beszűrődhető napfénytől fokozottan kell védekezni. Így van?
(#) kaqkk válasza KJF hozzászólására (») Máj 7, 2026 /

A fénycső fényének nagyrészét látható fénnyé alakítja a fehér fénypor , de én inkább sima izzót használtam a műhelyben . Természetesen a napfénytől óvakodni kell 30-45 s alatt beégeti a fóliát ... Azért írtam hogy csukott ajtó mellett ....
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2026
(#) KJF válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 7, 2026 /

Köszönöm a segítséget. Én az egyszerű irodai laminálóval próbálkoznék először. Milyen fóliát javasolsz, és azt hol lehet beszerezni?
(#) Jancsika válasza KJF hozzászólására (») Máj 7, 2026 /

Szia,

Én Ebay-en vettem és tökéletes.
Ezen a néven rendeltem:
"Photoresist Photosensitive Negative Dry Film Sheets30cm x 5m"
(#) kaqkk válasza KJF hozzászólására (») Máj 7, 2026 / 1

DRY fólia néven találsz a neten . Én valamikor 5m es tekercsben vettem , mostanában nemtudom milyen "kiszerelésben" árulják Az első találat ... A lamináló jó választás ha átfér a nyák a hengerei közt . Én is azt használtam a felvitelre . Egy kis segítség
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2026
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem