Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion 5000 M dvd táp hiba
 
Témaindító: Moka, idő: Okt 4, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) Moka hozzászólása Okt 4, 2009 /
 
Sziasztok!

Van nekem egy Orion 5000 M DVD lejátszóm ami meghalt.
Nem kapcsolt be még készenléti állapotba sem, így elkezdtem méregetni a tápját (1.jpeg) és 220 V os oldalon oké minden de a gyengeáramú résznél nincs semmi szufla. A 2 es képen látható trafo primer oldalán megvan a kétszer 325V de a szekunder oldalon semmi nem jön ki. A trafo tipusa:EEL-1901B melyet sehol sem kapni és a neten sem találok rola semmit
A 3 as képen látható csatira rákötöttem egy PC tápot és arrol gyönyörüen üzemelt a dvd. A Gnd az közös és a 2x 5V is egyesitve van. Arra gondoltam hogy csinálok hozzá egy egyszerü kis tápot egy trafoval és stabkockával..stb. Ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Előre is köszönöm
Mégvalami van egy másik dvd is az daytech 707 tipusu. Ő bekapcsoláskor kiírja hogy HELLO és itt meg is áll a történet. Erre esetleg van valami ötletetek hogy mi lehet a baja?
Üdv: Moka
(#) Pyte válasza Moka hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Nem kell új tápot csinálni az orin tápok nagyon jók ahol dollgozom ott garanciába javítjuk és nagyon ritkán megy tönkre!
Ami rossz lehet benne a 4dióda(graetz) TL431(ha az van benne) Optocsatoló és a tépvezérlő IC !Ha ezeket mind kicseréled akkoir kb 500-600Ft ból kijössz!
És még mérd át a puffer kondikat az is lehet zárlatos! A tarfónak semmi baja!!!
(#) 18david18 válasza Moka hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Sokszor előfordul, hogy a forrasztás elenged. Nézd végig a panel forrasztási oldalát, és ha gyanúsnak tűnik, vagy látod, hogy elvált a paneltől a forrasztás (sokszor nehezen észrevehető) akkor forraszd át. Ha nem itt van a hiba, cseréled ki az elko kondenzátorokat, lehet, hogy tökéletesen jónak néz ki kivülről a kondenzátor, de amúgy rossz.
(#) greatman válasza Moka hozzászólására (») Okt 4, 2009 /
 
Szerintem javítsd meg a tápot. Újjat ne csinálj, főleg nem stabkockásat. Nem véletlenül kapcsoló üzemű a gyári táp. A stabkocka, még a 2A -es is melegedni fog mint állat valószínűleg. Ez a gyári táp annyira primitívm hogy az csak na. Ha az összes alkatrészt kicseréled benne is jobban jársz, de csatlakozom az előttem szólókhoz, IC, opto, zéner csere, esetleg a nagy primer oldali pufferen kívül az összes elkó csere. Habár így a fényképről nem tűnnek rossznak. Mi az hogy a primer oldalon megvan kétszer a 325V ? A primer pufferen egyenben ha megvan az ok. Ha a trafón tudsz váltót mérni, akkor valamit csinál a táp. Ez esetben a szekunder körön is kell lenni valaminek. Ha a trafó lenne a hibás, akkor a primer oldalán sem nagyon tudsz váltót mérni, mivel nem tud elindulni a táp IC sem.
(#) Moka válasza greatman hozzászólására (») Okt 5, 2009 /
 
Sziasztok!

Köszönöm az eddigi segítségeteket, ha holnap eljutok odáig akkor megyek megveszem a kondikat, stb..
A 2x 325 egyenfeszt a bekarikázott trafo 4 lábu primer oldalán mértem, és a 7 lábu szekunder oldalán semmit...
A primer puffer kondin is megvan a megfelelő fesz.

üdv: Moka

2.JPG

1.JPG
   
(#) kadarist válasza Moka hozzászólására (») Okt 5, 2009 /
 
Szia!

Mérd át a primer oldalon az összes ellenállást is, a kondicseréken kívül.
(#) greatman válasza Moka hozzászólására (») Okt 6, 2009 /
 
Az nem jó. Szerintem az IC kuka. A trafón egyenfeszt nem kellene tudnod mérni. Ha csak nem indulna a táp, akkor jó eséllyel 0 V -ot kellene mérni. Ez így nekem zárlatra utal és mivel itt az IC hajtja közvetlenül a trafót, szerintem az lett zárlatos.
(#) Pyte válasza Moka hozzászólására (») Okt 6, 2009 / 4
 
Biztos hogy az IC az tuti!
(#) Moka válasza Pyte hozzászólására (») Okt 7, 2009 /
 
Sziasztok!

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, kicseréltem az IC t és már meg is javult.
A Daytech lejátszóra esetleg lenne valami tippetek?

Mégegyszer köszi!

üdv: Moka
(#) bull84ghia hozzászólása Ápr 16, 2010 /
 
hello lenne egy problémám egy orion lejátszóval, azért nem nyitok új topikot mert hasonló a probléma. adott egy orion ht 500 tip, házimozi ami nem kapcsol be. Szétszedtem és a következőkre lettem figyelmes, egy fekete koromfolt a biztosíték körül. Feltételezem ez azért olvad ki mert valami zárlat vagy hasonló lehetett. Kérdésem a következő hol tudnám pótolni/rendeli ezt az egységet? Szervíz az tuti csak lehúzna annyit meg nem ér a lejátszó.
Mellékeltem két képet
Köszi a válaszokat előre is
üdv
(#) Moka válasza bull84ghia hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /
 
Szia!

A bizti azért ment ki mert elszált a kapcsoló IC d, az a 8 lábú cucc, a képen bejelőltem azt cseréld ki, illetve mérj rá arra a 4 db diódára hogy jók e, valamint érdemes lenne megnézni a diodák melletti kondit is hogy müködik e rendesen. A biztosítékot ugy cseréld ki hogy veszel egy sima üvegbiztit, persze olyan jelzésüt mint az eredeti és vegyél hozzá egy foglalatot, így ha ismét elszáll akkor könnyü cserélni. Az egész kijön anyagilag egy ezresből.

üdv: Moka
(#) bull84ghia hozzászólása Ápr 17, 2010 /
 
Köszönöm, amúgy csak lelkes amatőr szintjén próbálkozom Az ic kicserélem csak az lenne a gond hogy a tipusának csak a fele látható, mert a többi lekopott. A felirat szerint:....X2
....0714-B

A mérést hogy tudom elvégezni? A multiméterem ilyen célra még nem használtam de van rajta dióda jel abban az állásban ha összeérintem akkor sipol, ezzel kell mérni?
Köszi
(#) Moka válasza bull84ghia hozzászólására (») Ápr 17, 2010 /
 
Szia! Igen abban az állásban kell mérni. A dióda egyik irányba vezet a másikba nem. Szoval ha a dioda lábaira rárakod a mérővezetéket akkor semmit nem kell mutatnia ha megforditod akkkor valamilyen értéket kell mutatnia. Ha egyik irányban sem mutat semmit vagy mindkét irányban mutat akkor rossz. A kondit ha nem tudod lemérni akkor cseréld inkébb ki nem egy nagy összeg anyagilag, de ha zárlatos akkor tönkreteheti majd az uj kapcsolo ic det is. Amit én javitottam az a dvd barátnőmé , majd meglesem hogy mivolt a tipusa az icnek hátha egyezik a tieddel.
(#) didyman válasza bull84ghia hozzászólására (») Ápr 18, 2010 /
 
Nyitóirányban 4-500mV körüli értéket kell mutasson diódamérésben, ha ennél kisebb/nagyobb számottevően,akkor kuka a dióda. A primer puffert én dobnám ki ebből a panelből rögtön, de kb. az összes többit is.
(#) bull84ghia hozzászólása Ápr 18, 2010 /
 
köszönöm, megpróbálom beszerezni a dolgokat hozzá. Az összes kondit cseréljem rajta?
(#) Belial hozzászólása Júl 20, 2010 /
 
Sziasztok Remélem tud valaki segíteni. Orion 5000-es dvd-m van. Az a gond vele, hogy akadozik és néha le is fagy a lejátszás. Ugyan az a jelenség dvd-nél, pendrive-nál és memória kártyánál is. Ugyan azt csinálja eredeti dvd lemeznél is, meg általam írt lemeznél is. Ötlet? Előre is köszi a segítséget. A baltát már megéleztem.
(#) Becukor hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
Üdv. A témában említett tápegység Q1 és Q2 félvezetők tipusára kérnék választ.
(#) junior24 hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
Sziasztok! A kérdésem az lenne hogy ha az erosítom zárlatos-állandoan kiég a biztositék! Lehet attol hogy van egy kondi a tápnál ami fel puposodott? (120uF,450V)
(#) greatman válasza Becukor hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Szia!
Q1 = BC846B
Q2 = BC 817/25
(#) junior24 hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
Koszi Kicserélném ha volna! Mással nem lehet helyettesíteni?
(#) greatman válasza junior24 hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
HQVIDEO -nál kapható
Bővebben: Link
(#) junior24 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Az király! Lehet jovore ki is tudom cserélni.
(#) Becukor válasza greatman hozzászólására (») Aug 30, 2010 /
 
Üdv. Köszönöm a gyors tájékoztatást.
(#) Becukor válasza Becukor hozzászólására (») Aug 30, 2010 /
 
üdv.Utána néztem a félvezetőknek,sajnos a megadott tipusok nem lehetnek ,mert ezek SMD technológia azenyém hagyományos . Az egyik SOT-32 a másik plasztik tokozású pl. BC 182 ez talán TL431.
(#) crow70 hozzászólása Szept 20, 2010 /
 
Sziasztok.
Nekem is Orion 5000-es dvd-m van. És sajnos tápegység hibás.Az enyém eltér "Moka" tápegységétől.
Ezen a felirat SX-008,itt nincsen ic,de viszont van két darab kisebb,és egy nagyobb tranyó.A nagy az hűtőbordán van. Tudna nekem valaki segítséget adni,abban ,hogy milyen alkatrészekkel lehet helyettesíteni a tranyókat,félvezetőket,és az optócsatolót? Ha volna olyan kapcsolási rajz,ahol beazonosítható alkatrészek vannak az is jó lenne.
Előre is köszönöm.
(#) kemenygolya hozzászólása Szept 25, 2010 /
 
Sziasztok
Van egy Orion dvd 5000 A típusú lejátszóm, és az a gondom, hogy nem kapcsol be készenléti módra se.
Megmértem a tápnak a kimeneteit, és ott a megfelelő feszültség megvan.
Mi lehet a baja szerintetek?
(#) snakesix hozzászólása Aug 19, 2011 /
 
Sziasztok!

Nekem is kéne egy kis segitség.Van egy Orion dvd 5000 HC- tipusú lejátszóm,minden szép,minden jó,kivéve a hangot. Nem szól semelyik kimenete sem. Kapcsolási rajzot nem találok hozzá,amiból ki tudnék indulni.

Tápot méregettem,+-5V stabil,megvan,de a +- 12Volt nem 12,hanem csak 10.4V. Kimeneténél cseréltem a kondikat(16V 220uF),de minden maradt ugyanaz.

Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
(#) Tomi111 válasza snakesix hozzászólására (») Aug 19, 2011 /
 
Üdv!

Szerintem ott nem táphiba lesz. Az jó úgy. Nálam is volt egy, ami semmit nem csinált. Annak csak 9,6 körül volt a 12 helyett. A főpanelon volt egy dióda szakadt, cserélve jó lett a dvd. 9,6V-al működött rendesen. A hang nem tudom miért nem szól, nem csak beállítás hiba?

Csatoltam egy rajzot, de többféle is van belőle. Az enyémhez nem volt jó.

Üdv! Tomi
(#) snakesix válasza Tomi111 hozzászólására (») Aug 20, 2011 /
 
Köszönöm a segitséget,de biztos nem beállitás hiba.
Végigzongoráztam minden beállitást,front,center,rear,bla bla,de semmi hangja nincs.

Mégegyszer köszönöm.
(#) Mikee91 hozzászólása Márc 4, 2012 /
 
Sziasztok!

Szintén egy Orion 5000 dvd lejátszóm van, aminek meghibásodott a tápja. A biztosíték folyton kiég benne. Viszont ennek kicsit más a felépítése mint a kezdő hozzászólásban. Egy MJE 13005 tranzisztor van benne valamint optocsatoló.
Valaki esetleg tudna segíteni hogy mi mehetett tönkre benne? mit érdemes jobban megvizsgálni?

SAM_0969.JPG
    
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem