Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok a napokban vettem 1 hordoz6ó Lg DVD lejátszót. Arra gondoltam hogy építeni kellene hozzá 1 külső tv tunert a mit AV kábellel kötnék rá és 12V-rol üzemelne. arra is gondoltam hogy valamijen tv-ből kioperált tunert kéne megbabrálni hogy potival lehessen hangolni és legyen 1 AV-ja is.
aki tud segítsen ki 1 pár tanáccsal, rajzzal.
A TV tunerekben általában nincs benne a KF azaz a szűrést / erősítést kívülről kell megoldanod. Ez nem egyszerű feladat műszer és tapasztalat hiányában. Esetleg próbálj meg olyan TV kártyát venni PC hez amin van tuner meg AV csatlakozó. Arról az A/D konverter előttről le tudod venni a szabvány A/V jelet ami kell neked.
Szia, szerintem a PC-s tuner kártya esélytelen. Legfőképp azért mert a hangolása szoftveresen történik, azt te gép nélkül nem tudod megvalósítani. Nézz körül a HQ videónál, ők árulnak olyan TV-tuner egységeket, amelyeken van KF rész is. A vezérlésük általában I2C-n keresztül történik (PLL), de az már megoldható PIC-kel.
Hello, Kell szerezned valamilyen TV tunert, és egy KF erősítő modult. Ha analóg a hangolása, akkor kapcsoló és hangolófeszültség és megvan, ha digitális, akkor PIC, szoft, LCD.
És egy fej vagy mechanikás video miért nem jó neked?Ezt legalább olcson be lehet szerezni.
Miért lenne esélytelen?
Nem PCI-on keresztül kell vezérelni! Le kell operálni a konzervdobozos tunert a kártyáról, és azt ugyanúgy I2C-vel kell hangolni, mint amit külön veszel, és van benne kF rész is. A HQ-nál nem tudom, hogy tud-e venni kF-es tunert 10e alatt. A legjobb minőségű/érzékenységű tunert egy videóból lehet kioperálni, de az nem lesz olyan kompakt, mint a PC-s tuner. Ráadásul egy régi videóban nem is biztos, hogy hipersávos tuner csücsül. Az igaz, hogy ezek a tunerek frekvenciaszintézeresek, nem pedig feszültségszintézeresek. Vagyis mindenképpen kell hozzá egy mikrokontroller, potméterrel nem lehet hangolni ezeket kívülről. Persze barkácsolással menne a potméteres hangolás is, de az már más tészta.
Sziasztok,most kaptam egy rossz TECHNICS ST-G3L típusú
tunert,a baja az hogy az egyik ic szétrobbant,ne kérdezzétek hogy, de a fele elszált(csatoltam képet),nos a baj hogy nem látni az ic típusának teljes nevét csak azt hogy 74...,és 28 lábú!Tudnátok segíteni hogy melyik ic lehet?Előre is köszi!!!!
Hello. Nézd meg a kapcsolási rajzán, az segít...
ha meglenne a rajz,akkor nem kérdezném hogy milyen ic van rajta,ami a nyákon van azzal nem tok mit kezdeni
Volna még ötletem...de biztosan ismered őket, és túlvagy rajtuk...
Sziasztok PC-s 5let nem jó és a video sem jó mert hordoz6ó és alacsony fogyasztású kell mert akkuról használnám ha van valami kapcsitok akkor tegyétek fel
nekem van 1 brutál megoldásom
hang helyére bevezetni és írni 1 dekoder progit a gpen belül és akk szinte semmi hardvert nem kell csinálni
Sziaszto kcsak nem ártana valami kapcsi féle, h. +tudjam csinálni.
Bármilyen 5let jöhet.
Sziasztok !
Valaki nem tud olyan oldalt ahol TV Tuner kapcsi rajzot lehetne letolteni/megnezni?, Blokk vazlat is jo lenne; akar home made Tv Tuner oldal is
Ha még aktuális a kérdés: PC tuner kártyáról kitermelt tunerek már video/audio outputot adnak és I2C-vel lehet őket programozni. Nekem egy PHILIPS FI1216MK2-es tunert sikerült PIC-el megszólítani. Gyakorlatilag semmi egyéb különös cucc nem szükséges hozzá, max. egy LCD.
Letezik olyan tuner ami M.O-on beszerezheto?
Udv.
Olyan, ami csak KF jelet szolgáltat, olyan van, UV916-nak hívják, ha jól emlékszem. Olyan, ami csípőből ad videójelet is, azt nem tom. De a HQVideónál egy rakás különböző tunert lehet kapni, csak a kérdés az, hogy van-e hozzá leírás, abból kiderül, hogy mit ad ki. A tunerkártyákból kiszereltek közül sokhoz van doksi.
Előástam az említett berhelményemet, kb. ennyi alkatrész kell a tuner beindításához és audio-video jelet szolgáltat. Illetve még ennyi sem, mert a kijelzőnél az ellenállásokra nincs szükség, csak már elfogyott az átkötővezeték és ez volt kéznél.
A piros és sárga gombokkal lehet léptetni fel-le a vételi frekit. Nem kapcsoltam be a kép kedvéért (akkor látszana a vételi freki az LCD-n), mert a tuner kiesett a próbapanelből (nem raszteresek a lábai és úgy lett belenyomorítva a deszkába, a cipősdobozos tárolás meg nem a legkedvezőbb neki) és most nem volt kedvem kikeresni, hogy pontosan hova kell visszadugni. De ha valakit érdekel, megvan a tuner leírása is, sőt a szovftert is szívesen közzé teszem.
Még annyit, hogy a deszkamodellben használt tuner meg az alábbi PC-s tunerkártyából lett kitermelve.
Hali!
Ez tárolni is tudja a beállított frekit, magyarul be lehet állítani, és elmenteni a csatornákat, vagy csak annyit csinál, hogy hangolja a tunert? Mert ha tárolja is, akkor engem érdekel a leírás, rajz, stb. Ja, és a képen nem látszik, PIC-es?
[off]Akinek kell egy tv-tuner írjon, "rossz" a pc nem látja, de ettől még a tuner, lehet, hogy jó...
Csak hangol, igazából csak annyit akartam vele megtudni, hogy valóban tudom-e a tunert bizergetni. De ha a PIC EEPROM-jába elmented a frekiket, akkor azt is tudni fogja. Csak bele kell nyúlni a programba, meg kell rá még egy-két gomb, amivel kezeled a tárolást/előhívást.
Rajz nincs róla, de ha gondolod, leskiccelem, ha lesz egy kis időm, de ne várj egy kész valamit, ez csak egy egyszerű próba volt. És igen, PIC-es, az LCD és a tuner között kissé jobbra az a fekete az egy 16F887-es. Bocs, hogy ennyire sötét a kép, de egy 40W-os asztali kislámpa mellett ilyenre sikerült.
Koszi !
Megneztem a tuner adatlapjat, composite video kimenete van. Ezt mivel lehetne H/V sync + RGB -ve alakitani, ismertek valami speci IC-t ? _(google ad, csak nem nagyon szerezheto be)_ Udv.
Ok, értem.
Nemrég kezdtem el foglalkozni PIC-el, azért kérdeztem, hogy a tárolás is megoldott-e, mert akkor nem kell vele bíbelődnöm. Viszont később azt hiszem hasznát tudnám venni az infónak. Bár most egy darabig nem lesz netem (még 2 napig van), de ha lesz időd ide feldobhatnál némi infót, majd valamikor meglesem. Köszi!
Hát a rajzot most nem ígérem, mert végig kéne boncolgatni azt a kócot, amit látsz, de amúgy csak annyi az érdekes az egélszben, hogy a tuner I2C lábait rá kell kötni a megfelelő felhúzóellenállásokkal a PIC megfelelő lábaira (PORT C megfelelő két lába). Az összes többi rész (nyomógomb, LCD, programozói csatlakozó) a szokásos.
Felteszem a szoftvert is meg a tuner leírást is. Ne várj sokat a kódtól, csak gyorsan összedobtam, meg van benne egy-két előző próbálkozásból megmaradt rész (én is csak most ismerkedem a PIC-el, ez is egy ilyen próbálkozás volt), de a lényeg benne van. Túl sok kommentet nem fogsz benne találni...
Sziasztok!
Keresek TV tunert, ami egy beállitott TV RF csatornát vesz, kompozit/S-Video, és audio kimenetekkel rendelkezik. Esetleg több ilyen is kellene. Ki-bekapcsolás után sem kell újrahangolni. Professzionális megoldásra lenne szükség, tehát kimustrált video (VCR), PC + TV kártya nem jó. Az elvekkel tisztában vagyok (tuner, i2c, valami mikrokontroller) de - vagy kész, megvehető cucc kellene - esetleg komplett, könnyen utánépithető project, kapható tunerrel, programkóddal (nem tudok fejlesztésbe fogni) Kösz! Idézet: c. téma ide áthelyezve - kicsit visszább szinte ott van egy lehetséges megoldás is.„Külső TV tuner” Vagy legalábbis egy jó kiindulási alap.
Van olyan tv tuner amiben a KF is benne van, sőt
videójelet és hangjelet is kiad. Én is készítettem egy adaptert ami manuálisan hangolható egy helipottal, több sávot is átfog, hálózati adapterrel. Használható PC-hez és minden olyan készülékhez amely videó és audió jelet fogad. |
Bejelentkezés
Hirdetés |