Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMD LED-es Angel Eye
 
Témaindító: qwyck, idő: Jún 16, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 2
(#) qwyck hozzászólása Jún 16, 2008 /
 
Sziasztok!
A netet böngészve ráakadtam erre:
Smd ledes angel eye
Segitsetek légyszi hogy, hol vagy hogyan tudnék ilyet csinálni, akár komplet kapcsolás is érdekel hátha valakivel le tudom gyártatni! Kb egy 70mm külső átmérőjű karika kéne! Vagy van itt erre jelentkező aki megcsinálná mert akkor privibe felveszem vele a kapcsolatot! Thx minden segitséget!!!
(#) El_Pinyo válasza qwyck hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
Szia !
Szerintem nem túl bonyolult a kapcsolása egy ilyen bizgentyűnek.
Ahogyan én csinálnám :
blokk : 3 db smd led (3,6 V nyitófesz, 20 mA nyitóirányú áram esetére) + 1 db 240 ohm értékű ellenállás soros kapcsolása.
Aztán 8 db ilyen blokk egymással párhuzamosan kapcsolva. Ez összesen 24 darab Led, ahogy a videón is szerepel. Ezt egy kapcsolóval nyitod ill. zárod.
Az indexes verzió : ugyanez, csak nem kell kapcsoló és az egészet az index izzójával kapcsolod párhuzamosan.
Ha más paraméterű ledeket használsz, akkor változnak az értékek. Itt találsz programot, hogy kiszámíthasd az előtét ellenállás értékét.
Üdv.
(#) hezso válasza El_Pinyo hozzászólására (») Jún 16, 2008 /
 
ellenben gyönyörűen kontúrmart, színrelakkozott nyák kell hogy az ki is nézzen valahogy... meg némi elektronika a kapcsolón kívül h dimmelhetö legyen a fény, amugy tenyleg nem komoly, de mechanikailag(ill nyákterv, illene kétoldali a tyúkbél becsatlakozása miatt) sokkal elgondolkodtatóbb a probléma.
(most jön az h kresz, meg nemszabad, ami valoszinűleg való igaz...)
(#) bbb válasza hezso hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
a kresz annyit mond, hogy sárga, vagy fehér helyzetjelző, és narancs színű index. hogy az hogyan néz ki, arról nem szól

amúgy az ilyesmiket úgy szokták megoldani, hogy fognak egy plexi rudat, felmelegítik és meghajlítják. eztán két végébe ledet raknak, néhány helyen bevagdalják, esetleg fényvisszaverő fóliát ragasztanak a hátuljára, hogy erősebb legyen a fénye...

ha viszont ugye ez az smd ledes megoldás a lényeges, akkor mondjuk egy darab drótra felfűzve is meg lehet oldani. viszont a legegyszerűbb talán egy fekete kartonlapon felragasztgatva lehetne. (a videón is úgy tűnik, hogy így oldották meg)
(#) bbb válasza bbb hozzászólására (») Jún 17, 2008 /
 
amúgy az angel eyes készítéséhez itt egy képes (angol) útmutató (jó, ő eagle eyes néven futtatja, mert nem teljes a karika, de ugyan ezzel a módszerrel teljes kört lehet tenni)
(#) Latya hozzászólása Júl 4, 2008 /
 
Szép és jó , de a dolog legkényesebb része(a jó fényvezető-->plexi rúd) még mindig elérhetetlen...legalábbis számomra.

Mondja már meg valaki, hogy honnan szerezhető ilyen plexi rúd, vagy cső?! Hálás lennék!!!

Én is próbálkoztam ilyennel, de a lapból kivágott vékony csík nem olyan jó... Pedig 1000féleképp kezeltem
(#) bbb válasza Latya hozzászólására (») Júl 4, 2008 /
 
emlékeim szerint barkácsáruházakban lehet kapni. mintha láttam volna praktikerben, obiban, baumaxban és bauhausban is.
(#) wmark hozzászólása Júl 4, 2008 /
 
a Lágymányosi híd pesti hídfőjénél, ahol a soroksáriról fordúlsz be a lurdy felé, ott azon az úton van egy plexis. Én ott vettem, de elég drága. több mm vastagságban lehet kapni rúdban.
(#) Latya hozzászólása Júl 7, 2008 /
 
Mindenhol néztem, de sehol sincs...legalábbis a környező obiban, praktikerben, tescoban...

DE, ekkora balfasz is csak én lehetek(nem látom a fától az erdőt!!!), mert a Zalaegerszegi Flextronics-tól(ahol dolgozom) 500m-re van a Thyssen Krupp (Ferro Globus), ami fémipari kereskedés, de foglalkoznak müanyaggal is!!! És láss csodát, hát nem rudakkal is?!?!?!



Bővebben:ITT
(#) Báddzsó válasza qwyck hozzászólására (») Szept 8, 2008 / 4
 
Sziasztok, qwyck megengedte, hogy eldicsekedjek a karikáival amit én készítettem neki, ő meg jól beszerelte a kocsijába.
nézzétek:
1 2 3 4 5

(4-es képet nézzétek először! aztán az 5öst)
(#) qwyck válasza Báddzsó hozzászólására (») Szept 8, 2008 /
 
Így van ahogy mondja! A hozzászólását csak pár nappal készült képpel szeretném kiegészíteni és egyúttal még egyszer megköszönni a munkáját, Nagyon jók lettek!!!
1234
(#) demen hozzászólása Feb 4, 2009 /
 
Nekem angel eyes lámpám van, és meg szeretném kérdezni, hogy milyen led kell hozzá, mert az egyik karika jobb oldala nem világít. :help:
(#) qwyck válasza demen hozzászólására (») Feb 4, 2009 /
 
Hát passzolom! Nekem teljesen egyedi amit Báddzsó készített! De ha tudod szedd ki és vidd el egy elektronikai boltba és kérj pont ugyan olyat!
(#) Csabesz. hozzászólása Márc 10, 2009 /
 
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy 4db 5mm-es ledet hogy kössek rá a helyzetjelzőmre, hogy a lehető legjobban világítson és ne menjen tönkre?

4db led menne egy lámpába amelyek egy-egy fényvezető karikát világítanak majd meg.

Leden eső fesz: 3.3V
Leden átfolyó árame: 20mA
Tápfesz: 14V (Ha tölt az auto azt hiszem ennyi vagy nem?)

Elvileg úgy gondolom hogy sorba kötve, egy 47ohmos előtét ellenállásal, mindkét lámpában.

Jól gondolom?
(#) liotta hozzászólása Ápr 8, 2009 /
 
Üdvözletem mindenkinek.
Lenne nekem egy e34 es bmw-m,esetleg nem vállalná el valaki az angyal szemek elkészitését itt Budapesten vagy környékén?

Elöre is köszönöm a segitségeteket.
(#) gyimo válasza Latya hozzászólására (») Feb 18, 2010 /
 
szia
elérhető a plexi rúd.
én már megcsináltam belőle az angel eye karikát.
keress ha érdekelnek a részletek.
(#) dönci93 hozzászólása Aug 15, 2010 /
 
sziasztok
valaki letudná nekem írni az angel eyes készítését és hogy mik kellenek hozzá
remélem tudtok segíteni
üdv:dönci
(#) Stewe válasza dönci93 hozzászólására (») Aug 15, 2010 /
 
Ha visszaolvasol, akkor az elvet megtalálod, az autóhoz kapcsolás pedig mindenképpen a te gépedtől függ.
Lényeges, hogy az áramkörnek, nem szabad működőképesnek lennie akkor, amikor a gépkocsi a forgalomban vesz részt, tehát járó motor, bekapcsolt gyújtás esetén. Műszaki megvizsgáláshoz kiszerelni sem túlzás. Ha rendőr fog meg ilyesmivel forgalomban, akár a forgalmit is bevonhatja, és gondatlan veszélyeztetés miatt feljelentést tehet.
(#) S.Roland válasza Stewe hozzászólására (») Aug 30, 2010 /
 
Hát szerintem ez baromság. Már csak azért is mert az Angel eyes stb ilyen csoda nem ütközik törvénybe. A rendőr nem ismeri az összes autómárkát nem ismeri melyik tipuson mi a helyes. Csak abban az esetben büntethet meg ha eltakarja a gyárit vagy ez miatt kevésbé látható vagy akkor ha szabálytalan színe van. Mivel helyzetjelző a szerepe és annak is fog működni akkor semmiféle törvénybe nem ütközik. Lásd ledes helyzetjelző amég sárgás fehéres a fénye addig műszakin is átmegy amint kék vagy más azonnal nem. Nem saját agyszülemény vizsgabázison mondták
(#) Stewe válasza S.Roland hozzászólására (») Aug 30, 2010 / 1
 
Hadd gratuláljak a finom fogalmazásodhoz!
Törvénybe nem ütköznek ezek a sokszínű villogók de a járművek forgalomba helyezéséről szóló KÖHÉM rendelet (6/1990. (IV. 12.) ) egészen pontosan rendelkezik a világító és jelzőberendezésekről, és minden ami nem olyan, az nem megfelelő. Végeredményben mindegy, hogy törvény, vagy rendelet, és a közeget nem fogja érdekelni, hogy milyen típusú a dög, ha nem a magyar előírásoknak megfelelő, akkor a forgalmiban megnézi, van-e típusengedély, és ha nincs...

Márpedig ha a fenti videót megnézed az egy kicsit sem hasonlít helyzetjelzőre. Szerintem pont ez a célja neki

A vizsgabázison bármit mondhatnak, de csak ha leírják a forgalmiba, és bélyegzőt is tesznek mellé annak szabad hinni!
(#) S.Roland válasza Stewe hozzászólására (») Aug 30, 2010 /
 
Igazad van hogy a fent említett SMD-s szerkezetet nem fogadnák el de ha te otthon csinálsz Angel-t (szín és kivitel megfelelő) az nem fogja senkinek se szúrni a szemét előbb fog megbündetetni valakit a rendőr mert 10 éve lejárt a ködszeres ládájába a jód
(#) mukika009 válasza gyimo hozzászólására (») Máj 12, 2011 /
 
Szia!

Légyszi adnál infót arról, hogy hogy és milyen áron tudok plexi rudat vásárolni ? Előre is köszi ^^
(#) laci0909 hozzászólása Dec 1, 2011 /
 
Sziasztok! A segitségeteket szeretném kérni! Audi 80-asomba rendeltem angel eyes lámpákat elöre fekete háttérrel! Ez a Racing bazáros 42000ft.-os lámpa! Az érdekelne hogy ez rosszabb minöségü e mint a 45000ft-os. Mert mindenhol 45000....Segitségeteket elöre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza laci0909 hozzászólására (») Dec 1, 2011 /
 
Ha feltennéd a LIN-eket is hozzá könnyebb lenne megmondani. Most mindenki álljon neki keresgélni?
(#) atis28 hozzászólása Dec 22, 2011 /
 
Sziasztok! Vettem egy használt angel eyes szettet, viszont egy karika nem világít az egyik oldalon, illetve 3-3 smd led van mindkét oldalon, azok sem. A karikáknál is 1-1 smd led van, ez "fut" körbe. Megnéztem külön táppal, a ledek hibátlanul működnek, úgyhogy valami vezérléssel lesz probléma. Sok minden nincs a lámpán, ami elromolhat, két fekete doboz van, amiről kb. fogalmam sincs, hogy mik lehetnek, de szerintem azok rosszalkodnak.

Ha tudnám, hogy mik ezek pontosan, akkor legalább kicserélhetném a hibásakat. A felső dobozba megy be egy pozitív és egy negatív vezeték, majd 4 jön ki. 2 karikához 1-1 pozitív és negatív.

Az alsó dobozba pedig szintén egy negatív és egy pozitív megy be, de itt csak két vezeték jön ki, majd később a vezeték fog elágazni 3 fele, és úgy megy tovább a pozitív és negatív vezeték egy-egy ledhez.

Mik lehetnek ezek? Egyszerű ellenállások, esetleg valami fesz. stabilizáló elemek, vagy valami bonyolultabb egybeépített kapcsolás? Ebben kérnék tehát segítséget!

A fehér vezeték a helyzetjelző színe, tehát a karikáknak és a 3-3 lednek helyzetjelzőként kellene funkcionálnia.

Előre is köszönöm a segítséget!
Végül mellékelek egy képet is:

angeleye1.jpg
    
(#) laci0909 hozzászólása Jan 26, 2012 /
 
Sziasztok! Legyszives mondja meg valaki hogy, melyik csavarral tudom beállitani az angel eyes lámpám tompitottját!!Ugyanis kurvára magam elé világit......): Audi 80 lámpárol van szó! És hogyan! Természetesen kézzel, motor nincs! Tehát csak a magassággal van probléma, oldalra egész jo....Válaszotokat elöre is köszönöm...
(#) Ozsi hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne hogy egy motorban szeretném helyettesiteni a hagyományos izzód smd-ledekkel remélhetőleg nagyobb fényerővel és kevesebb fogyasztással ( motoros forumon irták hogy rakjak be a lámpába mr16-os foglalatú halogén spot lámpát (z kipróbált) mert nagyobb a fénye) na innen jött az ötlet hogy rakok bele ledes spot lámpát 12 voltosat, aha de bazi drága, igy arra gondoltam h megépiteném én és akkor több smd ledet is tudnék bele rakni, szóval ahhoz hogy össze tudjam rakni mi kell hozzá meg megtudom én egyáltalán forrasztani az smd ledeket? linkelek képet vateráról, mert ott néztem h mik azok a cuccok a hátulján és ezért kérdezem h milyen alkatrész kellene még hozzá. Előre is köszi a válaszokat!

Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza Ozsi hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
508Ft bazi drága? Kíváncsi lennék hogyan építesz ennél olcsóbbat. Egyébként nem fogsz vele látni.
(#) Ozsi válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
annak amit belinkeltem kicsi a fényere 80 lm, amit én nézegettem 190-300 lm közötti az 3000-5000 ft igy arra gondoltam hogy inkább megépitem, és mért nem fogok vele látni?
(#) zolika60 válasza Ozsi hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Mert a sugárzási szöge nem jó a reflektor foncsorának. A motorlámpa fényének nagyobb része a foncsorról vetítődik az útra.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem