Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő
 
Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   60 / 607
(#) Bassmester válasza lapose hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Szerintem a használható teljesítmény az a torzítás ugrásszerű emelkedése (0,5%) alatt értendő Ha nem esne le a feszültség és bírná az ícé is akkor a hidalt 7294-ből kb 72-74 V jönne ki +/- 40V-os tápnál, de mégis "csak" 180W ig használható normálisan.
(#) zoka válasza lapose hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Odáig el is jutottam, hogy a LED-eket tranzisztorokon át hajtom meg. :yes:
Azt szeretném még megoldani, hogy a ventilátor csak akkor csatlakozzon az LM317 kimenetére (csak akkor kapjon tápfeszt), ha az első LED kigyullad, vagyis eléri a 3,1 V-ot az LM317 kimenete.

Magamtól arra jutottam, ha a kérdőjel helyére tranzisztort teszek, akkor nem tudom kinyerni az LM317-ből jövő max feszt, ami kb 14,8V lenne (a 15V-os tápja miatt kevés jön a komparátor kimenetéről a tranyó bázisára, kb csak 13,2 V-ot kapcsol tovább a tranyó). Hogyan lehetne megoldani máshogy, hogy maradéktalanul fel tudjam használni a 14,8V-ot???

a képen "elemekről van táplálva", egyébként: a trafó ~ 13,5V os, egyenirányítva: kb 17,5 V. Ez megy tovább: az LM317-re, illetve 15V-os feszstabon keresztül LM324-re.

Köszi!

kep1.JPG
    
(#) Gyurix hozzászólása Jan 21, 2009 /
 
Sziasztok a mellékelt nyáktervet, hogy kell mérethelyessen kinyomtatni? Vagy én nekem 100W-os TDA7294-es erősítő kéne ha tudtok ilyet küldjetek Kössz!
(#) lapose válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Szia!

Természetesen, mert ott már beleszól az IC védelme, emiatt nagyobb teljesítménynél nő a torzítás is!
De ekkora feszültség(+-17V) csak játék a 7294-nek, ilyen kis feszültség mellett még 4 ohm sem ártana meg neki!
(#) lapose válasza zoka hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Szia!

Köss a Q1-es tranzisztor kollektorába egy relét párhuzamosan a led-ellenállás komplexummal, és együtt fog behúzni a led kigyulladásával!
(#) lapose válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Szia!

Vegyél egy kittet!!
(#) norbika78 válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Üdv Gyurix

Nyomtatni a legegyszerűbben az IRFAN VIEW nevű progival print-original size beállításban méretarányosan tudsz nyomtatani.A progi a SZOFTVERBÁZISON is megtalálod!Felteszem neked a 100w-os verziót.
Sok sikert az építéshez.

tda7294.zip
    
(#) anonym1s válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Az eredeti "tif" formatumu kepet nyomtatsd ki, es a nyomtatasi beallitasoknal allitsd be hogy valosagos meret.
(#) blokkmetal válasza anonym1s hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Mivel én Photoshopozok, én mindent abban csinálok. Persze csak akkor érdemes, ha csukott szemmel is eltaltál benne az ember. Kisebb panelrajzokat is abban rajzolok, ha nem akarok EAGLE-zni. Pl. ehhez a TDA-hoz a tápegység rajzát. Jó vastagon minden vonalat
(#) Gyurix válasza lapose hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
honnan és mennyi?
(#) Gyurix válasza norbika78 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Kössz és ez hány volton adja le a 100W-ot? És ugye a 100W-ot szinuszban tudja 8 ohmon nem zeneiben és nem 4 ohm-on?
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Nekem is megjött. (lengyelül)

Lehet papíralapú katalógust rendelni ingyenessen. De nem vagyok benne 100 % biztos ,hogyan is megy ez.

Te még nem nézted?
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Érdekes egy cég ez, az biztos
Majd rendelek próbaképpen néhány TDA 7294-et, hogy kiderüljön mennyire korrektek. Úgy tűnik , hogy előreutalással lehet csak fitetni náluk ez nem túl bizalomgerjesztő.
(#) anonym1s válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Az elorefizetes normalis dolog neten torteno vasarlas eseten, de igy hogy csak banki atutalassal lehet, eleg ***. A nemzetkozi banki atutalas olyan draga, hogy ha csak nehany kisebb erteku dolgot akarsz venni, akkor dragabb az atutalas mint a cucc amit vasarolsz.
Ha mar nemzetkozi szinten ertekesit ez a ceg, nem ertem miert nem lehet paypallal vagy bankkartyaval fizetni. En emiatt nem fogok rendelni toluk, "tobbe kerul a leves mint a hus".

Moderálva.
-- kobold
(#) Bassmester válasza anonym1s hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Paypallal is lehet :yes: Az jó?
(#) Gyurix hozzászólása Jan 22, 2009 /
 
Sziasztok amit be csatoltam erősítőt abba az ellenálásokból hány W-osak kellenek és mekkora tolerancia?

tda7294.zip
    
(#) Gyurix hozzászólása Jan 22, 2009 /
 
Sziasztok és az létezik, hogy ennek az erősítőnek a a panelja csak 5,2x3,7cm nagyságú?
(#) anonym1s válasza Bassmester hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Ha van paypal szamlad akkor mindenkeppen az a legjobb szerintem. Hol latsz te a fizetesi modok kozott paypalt? En csak banki atutalast talaltam.
(#) szabi83 válasza anonym1s hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Bocsi, de nem értem mit paypaloztok, magyar kirendeltségük van, magyar bankkal... szóval nem értem :no:

TME - fizetési módok
(#) blokkmetal válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Jaj de macerás. Lehet mert csak nem vagyok hozzászokva, de az utánvétest jobban szeretem. Délelőtt megrendelem a cuccot, másnap, vagy rá 2 napra már itt is van a futár, odaadom neki a zsét aztán kész. Itt meg utalsz, 3 nap múlva telefonálsz, hogy mi van, aztán majd valamikor küldik. Pedig tök jó árai vannak. Ez van, ha veszel egy jó lovat, annak bizony megveszed a himbilimbijét is. :yes:
(#) anonym1s válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
En internetes vasrlasrol beszeltem, amikor interneten rendelsz es interneten is fizetsz otthon a szobadbol ami megvan 2 perc alatt es meg aznap elpostazzak a cuccodat! Nem kell bankba menni, nem kell sorba allni, nem kell varni 3 napot amig megerkezik a szamlajukra a penz, nem kell felvenni veluk a kapcsolatot hogy ellenorizzek a fizetes megtortentet. Nincs vele semmi kinlodas. Erre legjobb a paypal.
Azon kivul aki nem magyarorszagon lakik, az nem tud besetalni egy magyar bankba.

Kozben megtalaltam, tenyleg lehet paypallal, csak a fizetesi modok koze nem raktak be, hanem a segitseg menube.
(#) ImiDj válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Persze hogy letezik.En 0,25w-osokat hasznalok es a toleranciat nem tudom de meg nem volt gondom egyikel sem.Szerintem atlagos 5-10 szazalek nyugodtan bele fer.
(#) szabi83 válasza anonym1s hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
Értem kösz, bankba nem járkálok..
(#) Gyurix válasza ImiDj hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
És mindegyik ellenálás 0,25w-os?
(#) lapose válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 22, 2009 /
 
(#) MPedro válasza anonym1s hozzászólására (») Jan 23, 2009 /
 
Sziasztok !
Viszonylag friss webáruházas üzemeltetőként (8 hónap) a vevőkről eddig csak kedvező tapasztalatokat szereztem, na persze, aki elektronikával foglalkozik, az csak becsületes ember lehet

Ezért is hadd osszam meg veletek a "másik oldal" látószöget, illetve a gyakorlatunkat (nem tudom, a többiek hogy csinálják, de gondolom, Magyarországon a sok hülye előírás miatt nem nagyon lehet egyénieskedni, másként csinálni).
1 - banki utalás, befizetés :aki bankon keresztül fizet és először rendel, attól emailen kérjük a banki befizetés másolatát. Amit az megérkezik, indítjuk a csomagot. Ha nem először rendel, "bemondásra" elhiszük, hogy átutalt. Amit tudni kell : ha átutal, akkor a vevő fizeti a banki költséget, ha befizet a számlánkra, akkor mi.
2- utánvét : ahogy mindenki másnak , nekünk is szerződésünk van egy futárszolgálattal. 3 havonta a folyamatosan növekvő csomagszám okán újra és újra maceráljuk őket, adjanak nagyobb árengedményt. Eddig 1x csökkentették a dijakat, januártól meg eltekintették az egyébként komoly díjemelésről (amúgy jó, már haveri a kapcsolatunk velük, a központi diszpécserük egy szenzációs, segítőkész fazon, minden hülyeségünket és hibánkat eddig megoldotta). A pénzkezelésért díja kérnek (az utánvétesen beszedett pénzt hetente átutalják a számlánka, ez nekik kerül pénzbe, gondolom ezért is kérik az utánvételi diját). Hozzáteszem, a futár által kért - általunk felétek továbbszámlázott - pénzkezelési díj általában kevesebb, mint a banknak fizetendő átutalási jutaléka...
3- bankkártya : nekünk túl sokba kerül. A terminálért, az egyes tranzakciókért a bank dijat kérne, ráadásul a bankunk (nagy nemzetközi bank magyar leánya) olyan terminált adna, amely telefonvonalas (2009-ben!), és nem ismeri a "távoli kártyaelfogadás" müveletét, tehát webes műveletekhez abszolút alkalmatlan.
4 - szállítás : a futár díja tartalmazza az értékbiztosítást. Vagyis, ha utközben elvész a csomag, megsérül, ellopják, vagy akármi, sem a vevőt, sem bennünket nem ér kár. A királyi postát én magam nem szeretem, mert a feladáshoz sorban kell állni a postán, készpénzzel fizetni, és ha értékbiztosítással akarunk feladni valamit, az kb ugyanannyiba kerül, mint a futár (aki - ugyebár - házhoz jön a csomagért, kéthetente számláz, banki utalással, stb.).
5- Egyebek : kevés olyan elektronikával foglalkozó webáruház van magyarországon, amelynek üzemeltetője nagyker vagy importőr lenne, jellemzően szaküzletek vannak mögöttük. A webáruház müködése szerintem tükrözi a mögötte lévő bolt müködését (szakértelmét, segítőkészséget, egyebek).

Nagyon sokáig nem akartam internetes értékesítéssel bajlodni, mondván, "az olyan személytelen, nincs meg benne az a varázslatos kapcsolat a törzsvásárló és a boltos között, ami egy szaküzletben mindenképpen létrejön, amelyben már-már baráti a viszony, amelyben egymástól tanulunk, egymással megosztva a trükköket, tippeket". Hát tévedtem. Ugyanúgy megvan benne a "személyes" (írásbeni) kontaktus, ugyanúgy kialakulnak a szimpátiák, ugyanúgy érezhető mindkét oldalról a segítőszándék, és, ami a leglényegesebb : a mindkét oldalról megelőlegezett bizalom (a mai magyar paranoiás - abszurdisztani - helyzetben ez nagyon reménykeltő, talán nem velünk, kisemberekkel van a baj).

Valószinűleg Magyarországon a webáruházak működése ezek a dolgokban egymáshoz hasonló. Remélem, hasznosak az infók, és remélem, nem csapja ki a Topi biztosítékát.

P.
(#) Bassmester hozzászólása Jan 23, 2009 /
 
Egyébként itt is olcsó A TDA 7294. 10 db-nál egész jó ára van.
Korrekt bolt, többször rendeltem tőlük. 1500 a futár és 5000 felett kell rendelni.
(#) Dióda válasza MPedro hozzászólására (») Jan 23, 2009 /
 
Egy kérdésem lenne a hidaltnál ami most készülget a mute rész az úgy működik hogy a két pin ami a panelen van és azt összezárom akkor indul el a végfok?
Vagy alapból elindul és azzal lehet elnémítani illetve alvó állapotba tenni?
(#) MPedro válasza Dióda hozzászólására (») Jan 23, 2009 /
 
Bocsi, de már nem tudom. Amikor nap mint nap raktam őket össze, akkor még tudtam, de már elfelejtettem.


Sok fórumlakó megcsinálta mostanában, valaki csak segít. Ha hétfőig nem kapsz segítséget, dobj egy privit, és utánanézzek.
(#) Amarton válasza Dióda hozzászólására (») Jan 23, 2009 /
 
Ahogyan a nyáktervet elnéztem, ahogyan a jumpert rövidre zárod megszólal az erőlködő, mert a mute/stdby lábaknak +5V feszültség (vagy felette) kell.
Szóval ahogyan a panelt nézegetem, a jumper van rákötve a pozitiv tápra és egy ellnálláson keresztül megy a 9-es illetve 10-es lábra.
Következő: »»   60 / 607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem