Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Köszi mindenkinek.
Az tény, hogy elég mókás volt ![]() Sokáig törtem a fejem rajta, hogyan tudnám megcsinálni, mert nem a vékony fajta pákahegyem van. A végén úgy csináltam meg, hogy felmelegítettem a tüskét, kicsit odébb hajlítottam (a műanyag kicsit meglágyult), utána, mikor végeztem, vissza. Szerencsére nem merült fel probléma közben.
Brutálisan jól néz ki
Üdv. Nagyon szép munka, gratulálok.
A VFD -s óra nagyon tettszik, remélem, majd azért működés közbeni állapotáról is csatolsz majd képet.
Üdv. Nagyon szép munka, gratulálok.
A VFD -s óra nagyon tettszik, remélem, majd azért működés közbeni állapotáról is csatolsz majd képet.
Hali mindenkinek!
Készítettem egy többfunkciós "diszkófényt". Amit tud: - Fényorgona - Hang vezérelt RGB stroboszkóp (szín keverési lehetőség) - "Futófényes RGB stroboszkóp" (a színek egyenként villannak egymás után) Eléggé sok munkám van benne. A PC AT-táp át van kondizva. A LED-ek még nem jöttek meg, ezért ideiglenesen izzókkal teszteltem. Így is nagyon frankó, de LED-ekkel még jobb lesz. A fényorgona SMD-ben készült. Üdv!
Szívesen látnék egy videot, ha beüzemeled!
Követem, az előttem felszólalót.
Rendben fiúk
Igaz telefonos, eléggé vakítja a telót, az ütemre villanó izzóknak nem látni a színét..
Öööö, izé... Majd a ledes, kész változatot nézném meg.
Üdv! Szignálgenerátor készült, egy rádiós és TV-s tuner felhasználásával. 80-120 MHz-es tartományban, és a televíziós sáv szeleteiben ad fm-ben modulálható jelet.
Összeütöttem egy infrás hangerő szabályzót. Igyekeztem minél kisebbre készíteni. Csupán 3 fontos alkatrészt tartalmaz (a tápegységen kívül): 1db TSOP4836 infra vevőt, 1db. PIC12F629 mikrokontrollert és 1db. PGA2311-es hangerő szabályzó IC-t. Amiket jelenleg tud:
- Univerzális távszabályzóval működtethető (RC5-ös kóddal) - Egy kimenet be és kikapcsolható az infra power gombjával - Szabályozható a hangerő 0-255 -ig a távszabályzó vol+ és vol- gombjaival. - A mute gombra lenémítja. - elmenti az utolsó beállított hangerőt. Itt van egy kis video a működésről. Bővebben: Link
Sziasztok!
Építettem egy hőmérőt ICL7106-tal. Szerintem egész jó lett, de mivel próbapanelra csináltam elég sok vezetéket kellett kötögetni a kijelző és az ic között, és a végére már eléggé beleőrültem .Üdv.: mate_x
Hát igen, drága a gáz
.Amúgy én nem fázok.
A múltkori spektrum-analizátorról egy "fake" éjszakai kép
Valahogy így fog kinézni egy sor tranyó cseréje után (a kép úgy készült, hogy le van véve a multiplexer frekvenciája, így nincs minden oszlopnak ideje "felmenni")
Ha egyszer nekiesek programozni...
Ez pedig egy ledes gyertya szimulátor, karácsonyra.
Nekem úgy tűnik, fénytávírózik; csak gyorsabb, mintsem levehetném. Valami jó történetet sugároz?
Ég a gyertya, ég,
El ne aludjék, Itt a tél, és hideg van, És hó alatt a jég! Én költöttem (a második részét), jupiiiiii!
Egy igazi művész veszett el benned
(Kár hogy a Kandón nincs irodalomóra )
Sziasztok!
Mivel közeledik a karácsony, nem maradhat el az ajándékok készítése sem. Egy kis zenedobozt sikerült öszehoznom, ami egy tömörítetlen audiolejátszó (PCM 44.1kHz, 8-bit, sztereo). A zenét egy microSD-kártyáról olvassa, és a FAT32-es fájlrendszert támogatja. A hangminőség nem HiFi mivel PWM-es, de viszonylag jó.Csatoltam pár képet, valamint itt egy videó: Bővebben: Link A minőség sem a képen sem a videón nem tökéletes, sajnos csak telefonnal sikeült felvételt készítenem.
Besz*rás! Nagyon jó lett, gratula! :kalap:
Szia ez nagyon jó-mutatós!
Neked van igazad
Ez egy Raffaellos doboz Amúgy köszönöm mindenki véleményét!
Nem! Mivel Ferrero rocher, majdnem ugyanaz!
Sziasztok!
Én is építettem egy (inkább 3) vezeték nélküli gyertyát, amiből majd karácsonyi ajándék lesz. Remélem tetszik |
Bejelentkezés
Hirdetés |

.
)