Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Na ezt már tényleg nem értem!
valaki tudna segíteni értelmezni a valós probléma okát? (PKWarn0003: Unexpected device ID: Please verify that a PIC18F452 is correctly installed in the application. (Expected ID = 0x420, ID Read = 0x) ezt írja ki a kapcsolódásra. Ti értitek?
Szia!
- Nincs pic csatlakoztatva a PicKit2-höz, - Az MpLab -ban a 18F452 a kiválasztott fejlesztendő kontroller típusa. Nincs itt hiba, a csatlakozásnál megpróbálja azonosítani a kiválasztott kontrollert, mivel nincs csatlakoztatva (ID Read = 0x00), ad egy figyelmeztetést. Ha már mindent megmértél (PicKit2 V2.62 Tools / Troubleshoot....), és minden jó, akkor csatlakoztass egy 18F452-t... Szia
Köszi a gyors választ!
(sajna csak 16F628-am van ithon a sublódban) ![]()
Szia!
- Sajnos az MPlab nem kezeli a 16F628 -at csak a 16F628A -t ![]() - Telepítsd fel a PicKit2 V2.62-t. Csatlakoztasd a 16F628 -at a PicKit2 ICSP kivezetéseihez. Indítsd el a PicKit2 V2.62-t. Ha minden jól megy, fel fogja ismerni... Ezután a Read vagy Import (egy 16F628 -hoz való hex állományt) és Write funkciókkal lehet tesztelni. A kiolvasáshoz is kell a Vpp előállítása, kapcsolása, így az is elég a teszthez, ha tudod mi van benne. Szia
Ez a Pic még nyers, vadi új.
a programozó lapom egy FoxDelta szerinted kellene hozzá a felhúózó 10K ellenállás?
Szia!
Nem vagyok teljesen képben - Mihez kellene a felhúzó ellenállás? 16F628 -at egy olyan panelkával programoztam sikeresen, amin csak a Vdd, Vpp, PGC, PDG, Vss kivezetések voltak bekötve. A PicKit2 klónban a PGC, PGD vonalakon rajta van a 4k7 lehúzó ellenállás. A képek nem elég élesek, de kivehető rajtuk a bekötés - Dip18 a 16F628 és társaikhoz, a SDip28 a 16F886.. 18F252 és társaikhoz. A 16F1xxx -hez nem jók!!! Szia
Szia!
Icsernyi mondta (LVP (alacsony feszültségű) programozás esetén kellhet, a PGM láb vezérléséhez.) szia
Szia!
A PGM lábat lefelé (a Vss-hez) kellene húzni, de ment ellenállás nélül is ... Szia
Szia!
Figyi az a gondom, hogy nemtudom, mikor kell használnom ezeket a frány kapcsolókat amik elvileg GND hoz vannak kötve egy 10K ellenállással. Ha ismered ezt a foglalatot, azt is tudod, hogy 6 fajta Pic-et lehet bele csatlakoztatni. De mikor kapcsoljak ![]() Idézet: „LVP (alacsony feszültségű) programozás esetén kellhet” A PICkit2 kezelőprogramjában ne kapcsold be az LVP opciót és akkor nem kell! (8 bites PIC esetén a magas feszültségű programozás az általános)
Mekkora Vpp feszültséget mértél? (bocs, tegnap nem volt netem otthon!) Tudsz egy képet készíteni a teljes összekötésről?
Esetleg még egy rajzot arról, ahogy most van összekötve, pontosan(semmit ne felejts le, arról a lapról se, amiben a PIC van!)
Senkit nem akarok megbántani, de egy ideje már kezd zavaró lenni, hogy a PICKit2 eredeti használati módjával ellentétes megoldások kerülnek előtérbe, minden szakmai alátámasztás nélkül!
Felhívom a figyelmét minden kezdőnek, hogy a PICKit2 egy ICSP programozó! Semmi értelme egy kezdőnek sorozatprogramozásra felkészülnie! Nekem mai napig nincs adapterem(és nem is lesz), ha ez esetleg jelent valamit számotokra! (Ha PIC-et netán külön kell felprogramoznom valakinek, beledugom az egyik próbanyákomba, vagy egy foglalatra forrasztok 5 vezetéket!) Javaslom, mielőtt égető adaptert építenétek, olvassátok el ezt: ICSP röviden
Persze, délután lefotózom, felteszem a képeket. A következő hozzászólásoddal maximálisan egyetértek. Az ICSP csatlakozó, vagy a próbapanel tökéletes e célra. Én is azt használom, felprogramozáshoz.
Szerk.: A Vpp-t délután megmérem, most nem emlékszem pontosan fejből, és hülyeséget nem akarok írni.
Nos megmértem a Vpp feszültségét:
Egyezik a program által detektálttal, 11,9 - 12,2V között van. Lefotóztam, remélem, látszik, amit látni szerettél volna. Ne tévesszen meg a LED-ek színe, két piros, és egy sárga LED van beültetve.
Igen, természetesen tisztában vagyok én is az ICSP fogalmával, de ez kissé olyan hangzatú volt, mintha "meg akarnád akadályozni", hogy ilyesmi történjen.
Ha az embernek arra van szüksége hogy ICSP-ként dolgozzon vele, akkor úgy is fog, de ha más a célja(pl. csinál egy teméket, amiből esetleg többet is épít, netán sorozatban, akkor miért ne használhatna sorozatprogramozót adaptert. A flash-eprom memóriák, és SPI-flashek programozására sem azért vettem nagy tudású programozót, mert In-Circuit programmerként akarom használni (mert tudja azt is), hanem azért, hogy megkönnyítse a munkámat. Uff.
Sziasztok!
Az a gondom, hogy valami nagy gond van a Vpp feszkóval. Ránéznétek a fotóra!? Hátha ti tudjátok mi a baj. üdv szabolcs
A próbanyákban van 100nF-os kondi a PIC táplábánál(mindkét oldalon)? Próbálj betenni, ha nincs!
A Vpp fesz rendben van, ha ezt mérted. Meg kéne mérni programozás, vagy kiolvasás közben. Ha akkor is megvan, akkor tovább gondoljuk még...
Szia!
Az nagy gond, hogy a teszt program nem megfelelő adatokat jelez a klón felöl. A program kéri a klónnak a 12v-ot pedig beállítottam neki az 5 voltot. Nemértem. Probáljam meg estleg az autó kalibrációt?? (" pedig ma szerváltam egy 40lábú Pic 16F877A-t kínozni")
Szia!
Magában és a foglalatos kártyával összekötve is ekkora feszültséget mér? - Ha magában jót mér (12V körüli), akkor valami elkötés van a foglalatos kártyán. - Ha magában sincs meg a 11.8... 12V, akkor: A troubleshoot menüben bekapcsolt Vpp mellett: - Q6 gate-jén közel 0V -ot kellene mérni, - Q5 gate-jeén a Vpp -nek megfelelőt, - Q4 gate-jén magas szintet (majdnem az USB +5V értékét), - Q5 source-ján meg kellene jelennie a +12V-nak.... Szia
Szia!
Magában 8.1-et mér A kártyával 7.1 MCLR on (a vpp-n 0 kéne lennie) nálam 00.1 MCLR off -00.4
Szia!
Mind a kettő kevés, kártya nélkül mérd meg amit írtam... Szia
MCLR OFF állapotban a PK2 Vpp kimenetét el kell tudni húzni könnyedén, lebegő állapotban kell lennie. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy a Vpp-be dugod egy pár k-s ellenállás egyik lábát, a másikat meg hozzáérinted a Vdd-hez illetve a Vss-hez. A Vpp-n közben feszültségmérővel mérsz, és közel Vdd-t illetve Vss-t kell mérned attól függően, hogy a másik lábat éppen hová érinted.
Sziasztok!
A 10uf elko feltüzesedik. lehet, hogy a BS 170 megadta magát? (zárlatot nem látok sehol) megnézem a BAT 85-öt. hátha az szált el, mert bekapcsolt Vpp mellett a Q6 gate 4.4v érkezik ![]()
OK, köszi, délután ezt is kipróbálom.
A beolvasás gond nélkül megy, csak az írással vannak gondok, de majd akkor méregetek közben is.
A 10µF (ha az én rajzom szerint dolgoztál) az USB feszültségen van, ha az tüzesedik, akkor szerintem fordítva ültetted be, mert azt nem tudom elképzelni, hogy 6.3V feszültségtűrésűnél kisebb lenne. Q6 G-jéhez a BAT85-nek nem sok köze van, első körben vedd ki Q6-ot, és anélkül mérj!
Sziasztok !
Nincs véletlenül erről az adapterről nyák rajza valakinek, vagy megtudná valaki csinálni a nyákját?
Az olvasás közben a Vpp működik(lesz idő megnézni a feszt), nem értem hogy miért csak írásnál prüszköl. Ilyet még nem láttam! Meglátjuk...
Szia!
Q6 -ot kifórrasztottam és a Vpp teszten 9.4 volt a 12v helyett. A 20.000 kristály meg melegszik , tűz forró. ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |