Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Magyarokamarson
 
Témaindító: borvendeg, idő: Okt 4, 2010
Lapozás: OK   3 / 9
(#) borvendeg válasza puli122 hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Ezt én nem olvastam te hol olvastad?
(#) puli122 válasza borvendeg hozzászólására (») Okt 25, 2010 /
 
Régebbi versenykiírás része. De meg nem mondom most hogy melyik év. Valami fájlban volt meg nekem.
(#) staci123 hozzászólása Okt 25, 2010 /
 
Arra volnák kíváncsi, van e valamilyen ipari szabvány a szervo vezérlésre (mint az RC vezérlésnél-18.5ms + 1.5ms) és a leirására.Előre is kösz a választ,üdv!
(#) borvendeg válasza staci123 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Tavaly én is használtam léptető mocit. Nem találtam ilyet sehol úgyhogy kikísérleteztem. De próbáltam több féle motort is és mindegyiknek más volt a felső határ frekvenciája. Szóval ez szerintem motor függő.
Lucifer!
Valamikor kéne beszélnünk msn-en. Esténként fent vagyok.
(#) Fizikus válasza puli122 hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Lehetne inditani kulon egy Senior, vagy hobbi kategoriat is, azoknak akik mar nem diakok ugyan, de elindulnanak a versenyen, csak a megmerettetes kedveert. Nekik lehetne nevezesi dij, amibol lehetne a szervezes koltsegeinek egy reszet finanszirozni. Persze ez a kulon kategoria azt is jelentene, hogy nekik (nekunk) nem lenne nyeremeny, es kulon lenne ertekelve az eredmeny.
Szerintem csak azert nem kellene valakit eleve kizarni, mert a robotika a hobbija, es mar nem diak.
Plussz kellene meg egy Profi kategoria is, azoknak akiknek ez a szakmajuk (informatikusok, mernokok stb...) Ez nem tudom mennyivel novelne meg a jelentkezok szamat.
(#) borvendeg válasza Fizikus hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
A felvetés nem rossz. De ha belegondolsz akkor ez egy akkora rendezési lebonyolítási feladat lenne amit már egy embertől nem lehet elvárni. A tavalyi versenyen 40 csapat volt két pályán is késő estig ment a verseny. Ha még bejönne egy már nem tanuló kategória, ha még 10 csapattal több lenne sem lehetne lebonyolítani egy nap alatt a rendezvényt. Már csak az idő korlát miatt sem. Némi rendezvényszervező tapasztalattal rendelkezem így tudom, hogy ha egy ember szervez egy rendezvényt az egy egy napos rendezvényen is állati fárasztó. Szóval ehhez már egy nagyobb szervező team kellene. Ez az én véleményem de kérdezzétek meg Attilát
(#) Norberto válasza borvendeg hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Igaz, amit írsz. Viszont.

Egyáltalán nem nehéz dolog kooperálni másokkal, azaz összedolgozni. Mindez kizárólag befogadóképesség és nyitottság kérdése. Az egyetlen nagyon bonyolult és nehéz feladat: megtalálni ezt az 1-2 embert, akire ez tisztán, magyarázkodás nélkül ráillik. A legalapvetőbb gondolatokig tisztázni kell mindent és nem lesznek nehézségek. Én idén májusban(?) voltam eddig csak a rendezvényen, de vegyesek a tapasztalataim. Például, aki ""segítő"" vagy nemistudom-milyen szerepet vállalt volna Attila mellett, az inkább rontott a helyzeten elég sajnálatos módon, és elálmosodtak tőle az emberek... aki volt az idein, az sejti, kiről írtam. Volt egy másik segítő is, ő viszont barátságos volt, és mikor hozzá került végre a mikrofon, akkor feléledtek az emberek és nem kókadtak.

Meg nem ártana kissé "szervezettebb" formára hozni a rendezvényt, az idő alapú felépítésre gondolva itt. Szóval hogy évek előrehaladtával egyre jobban leszorítható legyen a fejetlenség és káosz érzetének mértéke.

A legtöbbször abból fakad egyébként mindez, hogy nincs megfogalmazva a helyszíni "szabályrendszer", olyan "lazán, íratlanul, szóban" megy egy csomó minden.

De az is lehet, hogy túl nagyok az igényeim.
(#) borvendeg válasza Norberto hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Viszont ez a lazaság egy barátságos jó légkört eredményezett.
De valóban kezdi túlnőni a verseny ezt a fajta lazaságot, szóval bizonyos nevezőszám felett tényleg szigorú keretek közé kell szorítani a versenyt, hogy minden gördülékenyen menjen mindenki tudja mikor következik. Az elején sajnos nem voltama versenyen de el tudom képzelni hogy kevesebb indulóval nem volt gond ez a fajta légkör.
(#) Thowra válasza Fizikus hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
A felvetés szerintem jó, bár mint írták, a sok csapat nagyon eltolja a verseny végét. Én a vizes küldetésen próbáltam indulni, nagyon sok jelentkező volt, több osztály. Sajnos mihent kellett valamit csinálni (akár 1 órát a szabadidőből megbeszélésre szánni), az emberek eltűntek.
A leg nehezebb olyan embert találni aki megbízható, lehet rá számítani. Legutóbb voltam versenyző, semmi kézzel foghatót (a belépőkártyán kívül) nem kaptam mert hardverhiba miatt a pályán leállt a rendszer. Ennek ellenére örültem, hogy részt vehettem, sok újat lehet tanulni egy ilyen versenyből, nincs két azonos megoldás és a társaság is jó volt.
(#) borvendeg válasza Thowra hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
Luciferrel arra próbáltunk célozni, hogy egy iskolás nevét beírod és neki csak a versenyen kell megjelenni. Szóval olyan mintha egyedül indulnál csak a szabályok miatt berírsz valakit.
(#) Thowra válasza borvendeg hozzászólására (») Okt 26, 2010 /
 
megértettem
(#) Norberto hozzászólása Okt 30, 2010 /
 
Fizikus: nem szabad szóról szóra megegyező hsz-eket beküldeni 3-szor egymás után /külön topikokba sem/, mert flood-ként értelmezi a rendszer, kitörli az egyező hozzászólásokat, és átmenetileg letiltja a felhasználónevet.
(#) Fizikus válasza Norberto hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
Na most mar ezt is tudom...
Ha netan valakit erdekelne, eddig ez a legolcsobb BT modul amit talaltam. A postakoltseg Magyarorszagra kb 6 dollar.
Bővebben: Link
(#) Norberto válasza Fizikus hozzászólására (») Okt 31, 2010 /
 
Lehet azonosakat írni, de csak közel azonosakat. Szóval 1-2 szót mindig rakj hozzá, vagy végy el, ha hasonló lenne a jövőben.
(#) puli122 hozzászólása Nov 1, 2010 /
 
Megváltozott a kiírás egy dátumra: 2010.11.07
Gondolom ez a verseny kiírásának időpontját jelöli.

Közben megtaláltam Attila üzenetét:

Idézet:
„Sziasztok!
Elméletileg kész vagyok. Egy két nap és páran átolvassák hibákat keresve benne. Szeretnék egy videót készíteni még egy különleges iránytűről is. Legyen a legeslegvégső dátum vasárnap este, de lehet előbb kint lesz. Elég összetett a technikai háttér, de majd meglátjátok mármint ha kíváncsi valaki rá.”
(#) KTobi válasza (») Nov 2, 2010 /
 
Tudtam, hogy valahogy elérhető
(#) Lucifer válasza KTobi hozzászólására (») Nov 2, 2010 /
 
Mindig van rés a pajzson.
(#) puli122 válasza (») Nov 2, 2010 /
 
óóó isten vagy. Gondolom ez akkor nem a végleges, de sok változtatás már nem lesz rajta.
(#) Lucifer válasza puli122 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /
 
Ja ** biztos hogy még piszkozat állapotban van mivel, számomra a másik kilövéséses téma még kissé homályos.

Már kettőt is teszel a gusztustalan h betűből ..köb..
(#) Lucifer válasza (») Nov 2, 2010 /
 
A link a hivatalos oldalról van, csak meg kellett keresni.
(#) attila066 hozzászólása Nov 2, 2010 /
 
Én erre csak annyit tudok mondani, hogy 3 x kellett elolvassam mire teljesen megértettem Jó versenynek ígérkezik.. találékonyság nagy úr
(#) borvendeg válasza attila066 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Csatlakozom! Nem egyszerű megérteni sem a feladatot.
(#) balint1993 hozzászólása Nov 3, 2010 /
 
Sziasztok!

Nektek mi a véleményetek a versenykiírásról?
Jobb/rosszabb mint az eddigi feladatok, pályák?
(Kérdésem természetesen azoknak szól, akik látták az eldugott kiírást)
(#) Norberto válasza balint1993 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Én láttam a kiírást. Annyira bazi hosszú és érthetetlen volt számomra, hogy egyszer majd egy fél napot rászánok hétvégén, hogy teljesen összeálljon a kép.
(#) borvendeg válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Én is láttam! Hát érdekes, már csak a sztori is de jó kis versenynek nézünk elébe. Az eddigiekkel össze sem lehet hasonlítani. A verseny alapjaiban van átalakítva.
(#) Báddzsó válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Napi 3-szor megyek a lapra minimum, de én nem láttam mi volt kint... ennek nagyon nem örülök.. Amúgy mi volt, elmondja valaki, nem a feladatot hanem a történetet, hogy miért van aki tudja és most miért nincs kint.
(#) Lucifer válasza Norberto hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Szerintem annyira nem vészes a feladat, azonban számomra az jön le, hogy az egész egy idealizált környezetben működne csak rendesen. Gondolom lesz rengeteg reflexió meg a palánkon túl infra "áthallás", ami lehetetlenné teszi majd az egyszerű infratranyót forgatok és fourierezem majd megmondom az adott torony/akármi irányát ezekből meg háromszögeléssel a helyzetemet. Innentől meg felesleges az összes infra hókuszpók, mert úgysem lehet pontos helyzetmeghatározásra használni. A lelövést meg abszolút elhibázottnak tartom így ebben a formában.

Ha már maradunk a verseny elvénél (több versenyző), meg marad a fenti kamera, akkor egy globális képfeldolgozót tudnék elképzelni megoldásnak. A robocupon használnak ilyet, Mezzanine-nak hívják.

Ha viszonyítani kell a régebbi versenyekhez, akkor számomra egyértelműen a azok tetszettek jobban.
Viszont megértem Attilát is hogy tartani kell a verseny eddigi hosszát, így ez van ezt kell szeretni.
(#) borvendeg hozzászólása Nov 3, 2010 /
 
Nekem is jobban tetszett a tavalyi verseny, viszont úgy látom ,hogy esélye lehet a kisebb teknikát alkalmazó nem olyan profi csapatoknak is. Szerintem álljunk hozzá úgy hogy még jó is lehet.
(#) puli122 válasza borvendeg hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Én pedig ebből pont azt látom hogy a nem olyan profi technikát használó csapatok most labdába sem fognak tudni rúgni, pont a jelanalízis miatt, ami ugye elég húzós.
(#) Ant hozzászólása Nov 3, 2010 /
 
Nekem nagyon tetszik az új környezet, teljesen más robotokat kíván. Az pedig még inkább tetszik, hogy egyszerűbb mechanika is elegendő
Következő: »»   3 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem