Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „szek.:45 és 37V” biztos, hogy nem! hiszen egy szimmetrikus és egy aszimetrikus kivezetése van! mérd meg. üdv
Igaz! Inkább típusszám lesz a "45-37-001" számsor!
meglehet... abba feltétlenül igazad van, hogy a legbiztosabb a mérés :yes:
nekem gyanús, hogy az utolsó jelzés a terhelhetőséget jelenti (4A) ![]()
boccs, a mérést szabi mondta - de ez a lényegen nem változtat
Szevasztok,
Találtam a fiókomban egy triak-modult. Megboldogult korában egy fénymásolóban vezethette az áramot. Most találtam neki új feladatot a kertemben. Ami a gondom/kérdésem lenne: mi a szerepe a 4-5 ill. 1a-2a lábaknak? Ez olyan *régi* alkatrész, hogy még a guggli se hallott róla.
na szóval, megmértem és 8,0V a fehér-fekete-fehér vezetéken, a 2db sárgán meg 25V!
![]()
sztem az 1a-2a hálózati bemenet, a 4-5 pedig opto kimenet
A rajzjelek alapján nekem is valami hasonló ugrik be, csak a funkcióját nem látom tisztán. Minek neki hálózati táp és az optó-kimenet melyik triakot jelzi?
(mérés: a 4-5 nyitóirányban 0.6 Volt, záróirányban 1.5 Volt. Az 1a-2a-ra adott 230 Voltra nem reagál semmit, mérhető áramfelvétele sincs.)
naszóva' - megnéztem én is a guglival, és volt néhány találat, csak sajnos nem tudok kínaiul :no:
azt nem egészen értem, hogy mit jelent az, hogy a 220- ra nem reagál...hogyan mértél akkor feszt a 4-5 pontokon? ellenállást mértél? próbáld meg úgy, hogy a kollektorra köss egy terhelő ellenállást, az emittert küldd földre...(lehet, hogy nem árt oda is betenni egy ellenállást, vagy egy ízzót ![]()
Hali!
Mekkora áramot képes kapcsolni ez a reed? Nekem konkrétan 1.5A-t kellene kapcsolgatni vele, de ha egymagában nem tudja ezt, akkor gondolom egy megfelelő tranzisztorral megoldható.
A napokban valami hasonlóval kapcsolatban volt már kérdés...
Azt hiszem, Sebi mondta ki a végszót, azaz egészen pontosan azt, hogy ÁTEVEZETNI lehet, hogy át tudja megfelelően ezt az áramot is ez az alkatrész, viszont nem biztos, hogy KAPCSOLGATNI is tudja...ez egyféle képpen derülhet ki, mégpedig, ha megvan hozzá az adatlap... Ha adatlap szerint nem tudja, az nem azt jelenti, hogy azonnal el fog égni, de sorozatos használat esetén ez a viszonylag nagynak mondható áram-kapcsolgatás meg fogja betegíteni az érintkező felületeket...és lehet, hogy 1 vagy 2 hónap múlva annyi lesz neki...
Kössz, hogy foglalkoztál a témával.
![]() Amit a guggli talált, az csak sok kérdőjel az oldalon, ergo, nem értelmezhető. ![]() A 4-5 között diódavizsgáló állásban mértem. Kicsit homályos, hogy mit hova, milyen földre, de mindegy. A triak része megy rendesen ha adok jelet az 1-2 és 1-3 bemenetekre. A többi meg biztos valami extra funkció. Arra, hogy a kerti locsolót meg a tavam vízszintjét szabályozza, megfelel így is.
Igen, ezt az átvezetni/kapcsolgatni szisztémát már említette itt valaki nekem is.
Abban reménykedtem, hogy hátha tud erről a reed-ről valaki valamit, de sebaj. Felirat nincs rajta, így nem igazán tudok utánanézni, max a boltost kérdezem meg, ő már csak tudja, hogy mit árul. Viszonylag sűrűn kellene kapcsolgatnia, mert motoron használnám féklámpához (jelenleg is ilyen van, de LED-hez; most izzóhoz kellene), így nem lenne jó, ha meghibáodna, tehát maradok annál a megoldásnál, hogy egy tranzisztort fogok vele "vezérelni", és majd az vezeti az izzó áramát. Köszi! Krisz
http://comp118.hkinventory.com/comp118/7_E.asp
---------------- http://www.ic2ic.com/search.jsp?sSearchWord=SF15D-8216&prefix=S próbáld meg ezeken az oldalakon - még ezek a legtöbbet ígérőek ![]() ----------------- amit a feltételezett optoról írtam: úgy hiszem, hogy ha az valóban opto, akkor egy teljesen független egységet képez, amely akkor működik, ha a 220- ra fesz kerül, és akkor ugyanúgy lehet használni, és bekötni, mint egy bármilyen optot. azaz egy bármilyen ármkörbe be lehet iktatni, annak az áramkörnek a része az opto, amely tranzisztorként viselkedik abban az áramkörben - így a föld értelemszerűen annak az kapcsolásnak a földje. (psze ez csak akkor igaz, ha valóban opto - ha nem, akkor sastojás ![]()
Meg tudjátok mondani, hogy ez milyen trafó?
Ez egy orion trafó, valószínű, hogy erősítő-é volt.
üdv
Igen, addig én is eljutottam
![]() Egy AKAI videómagnóból szereltem ki, és egy sztereó TDA2030-as erősítőhöz szeretném használni, és kivánics vagyok a teljesítményére, meg a többi adatára. A feszültségét meg tudom úgy mérni, hogy adok neki 230-at, és multiméterrel megmérem mi van a két piros-fekete drót között? ![]() Idézet: „multiméterrel megmérem mi van a két piros-fekete drót között?” igen, váltót mérve, de mielött bedugod, mérd meg a tekercsek ellenállását <200ohm, három helyen tudsz sztem. vasmag keresztmetszetből lehet teljesítményt "számolni".
a trafó belső magjának keresztmetszetét emeld négyzetre és megkapod a teljesítményt.
Üdv ![]()
A két piros és a két barna között mértem csak ellenállást. kb. 1,6Ohm-ot. Ennyinek kéne lennie?
![]()
Nem éget le a trafó szekunder oldala, és a primert mérted?
Nem tudom.
1-2 hónappal ezelőtt még működött a videó, csak nem játszotta le a kazikat. Azóta meg nem nyúlt hozzá senki. ![]() nah jó hadjuk. lényeg: a trafód jó! mérj feszt!
tényként írtam:
Idézet: „Nem éget le a trafó szekunder oldala” ezt meg kérdeztem: Idézet: „és a primert mérted?” és te ezt válaszoltad: válasz szted ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Leesett ![]() Nem, azt nem mértem, annak jól el van dugva a vége és nincs kedvem szétszedni most ![]()
A két barna között 13V-ot mértem, a két piros között pedig 20V-ot.
Akkor ez azt jelenti, hogy a trafónak két külön szekundere van, az egyik 1x13VAC-s a másik pedig 1x20VAC-s? Amit ha egyenirányítok kb. 18,3V-ot, és 34,6V-ot kapok? ![]()
ezt h számoltad ki?? sztem az lehetetlen h 20VAC -ból 34VDC kapj
![]()
Igen, ezt elszámoltad, szerintem véletlenül 24-et ütöttél be a számológépbe.
![]()
Tényleg 24-et írhattam be, jogos
![]() Szóval 28VDC. Ez pont jó is lesz az erősítőnek a másik ágból meg csinálok 12V-ot, onnan mehet a kivez.mérő/hagszín szab. meg egyéb áramkörök. Szupi ![]() Már csak a teljesítményét kéne megtudni. Hogyan tudom pontosan megmérni? El tudjátok magyarázni hogy melyik rész melyik? És melyik a "trafó belső magja"? Gondolom használhatom az a Graetz hidat ami volt hozzá a videóban is alapból (4B4B41 5H4). |
Bejelentkezés
Hirdetés |