Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Brikettáló gép házilag
 
Témaindító: imu73, idő: Márc 9, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 31
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Szerintem is olyasmiből lett építve.
(#) voodoo válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 16, 2013 /
 
Például erre gondoltam. Ebből lehetne csinálni brikettálógépet. Kicsi, egyszerű és szerintem könnyen beszerezhető és már "félkész" szóval 1 gonddal kevesebb. Link
(#) antikzsolt válasza voodoo hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Jól gondoltad. pont egy társából készült el. Csak a présházat kell hozzá gyártani azt már mehet is a gyártás. amit én találtam 37 cm a hossza mire képes elnyúlni és 4T nyomóerővel bir. bár ennél kevesebb is megteszi talán az 1 T is elég.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) voodoo válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Hát az az igazság, hogy nem hinném sima mezei fűrészpor gyártásához elegendő akár min1T nyomóerő. Mert amit a tag bemutat a videójában az nem más mint papírmasé, azt igazából összegyúrod szinte kézzel-marokkal... attól össze áll és megtartja a formáját, nem egy nagy vasziszdasz. De ahhoz, hogy megfelelően kiszáradjon márpedig a jó égéshez nem lehet megengedett a sok hézag amiben főleg ha vízbázisú préselés száradáskor roncsolni fogja a víz útja, vagy pedig bennt reked és lassítja az égést. Megfelelő én pedig szerintem a fűrészpor az egyik legtisztább és legideálisabb energiaforrás amit 95% hatásfokkal korom és hamu lerakódás mentesen el tudsz tüzelni. Jó nagy nyomóerővel még a csont száraznak hitt fából is annyi víz kijön, ha össze daráljuk majd prés alá tesszük pl 80-100T erővel és ezt koncentráljuk 60Cm magasról egészen 6 centiig, hogy a fa atomjai roncsolódnak és kénytelek lesznek egymáshoz illeszkedni (mint a gyúrma), és ki esik a gépből egy olyan erős és nagy energiasűrűséget meghaladó brikett mint a szikla. Égni fog vagy 3-4 óráig és 18000kJ/kg !
(#) sanykaraj válasza voodoo hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy honnan lehet beszerezni hasonló hidraulikus rendszert? Gondolom az 5 -10 tonna nem elég. Eddig ilyet találtam relatíve jó áron. Vagy esetleg lehet-e valami kötő anyagot használni?
(#) voodoo válasza sanykaraj hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Svájcból vagy Németországból. Itthon használtan kb 2-3 millió egy brikettálógép. Az 5-10 Tonna bohóckodásra, kísérletezgetésre vagy a meglévő kisgép "naggyá alakításához" megfelelő.
Ragasztóanyaggal össze áll persze. De akkor meg már hol éri meg azzal is időzni, beszerezni, megvenni, kifröcsög-szeddössze stb gyártani? Mellesleg a ragasztó anyag 10 Tonnával fog ugyan úgy nekisúrolódni a présszerszámhoz is. Nem hogy nemfogod tudni kiszedni, de ha odasúrolódik és sikerül pillanatokon belül a szélének megszáradnia ami érintkezett a présszerszámmal, akkor csak flexszel lehet majd kivágni a gépből a brikettet. Ha netán meg mégis nem ragadt-tapadt a présfejbe a brikettmaszlag akkor meg fennál a törés veszélye és mint a nápolyi szana szét fog morzsolódni és diribdarabba esik majd szét. Minden 5-ik brikett talán óvatosan kiszedve egybe marad, de akkor meg úgy kell rá vigyázni, mint a hímestojásra. Hosszadalmas munka egy normális brikettprésgép összeállítása. De én a hidraulikus rönkhasítót ajánlom kezdésnek mindenképp, és az a séma alapján kell felépíteni.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) antikzsolt válasza voodoo hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Igazad van a fűrészporhoz tényleg kevés. sajnos kapkodtam és hibáztam. Nem írtam oda hogy papírra gondolok. De ha jól emlékszem akkor akinek írtam az is papírt akar préselni.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) brikettalo hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
Sziasztok! Uj vagyok meg itt, es van egy eleg nagy problemam. Tavaly vettem egy hazilag keszitet hidraulikus brikettalo gepet. Sajnos nem ment ugy ahogy en elvartam es gyengenek talaltam maga a felepiteset is. Mivel eleg nagy nyomasal dolgozik (felmegy 300 bar fole), szejel is lokte rogziteseket. Attdolgoztattam az egesz gepet, megerositettuk, most viszont az a problemam hogy beleszorul a brikett, ill nagyokat lo mikor a dugatyu elore nyomja es ami kiis jon belole egyaltalan nem al ossze. Jelzem foleg fenyo forgacsbol dolgozom. Ha van valakinek egy jo otlete szivesen meghalgatom.
Koszonom.
(#) tothzsolt hozzászólása Jan 18, 2013 /
 
A fűrészporos brikettázót nem lehet megoldani pneumatikával a hidraulika helyett?
(#) zolika60 válasza tothzsolt hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Nem az nem tud elég nagy nyomást.
(#) zolika60 válasza brikettalo hozzászólására (») Jan 18, 2013 /
 
Tegyél fel fotókat, mert így nem látszik mi a hiba.
(#) voodoo válasza brikettalo hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Milyen alakú brikettet tud a géped formálni? Ez az egyik legfontosabb dolog készítés szempontját tekintve.
(#) lac80 válasza sanykaraj hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Itt találtam új 50t munkahengert Bővebben: Link De vaterán is érdemes nézelődni.
(#) voodoo válasza lac80 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Amúgy én is tőlük vettem mindent. Elég korrektek az áraik. Jó igaz kínából importálják, hát reméljük, hogy valóban el is bírják ezek a csövek, csatlakozók az üzemi nyomást <700 bar! Én vettem hozzá még 50Tás pneumatikus pumpát is, picit lassúnak tűnik, de majd kipróbálom kompival is, aztán meglátom milyen tempbóban halad a gyártás : )>
(#) brikettalo válasza voodoo hozzászólására (») Jan 19, 2013 / 1
 
48 mm attmeroju hengeralaku
(#) guppipetike válasza brikettalo hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Szia,mekkora teljesítménye van a szerkentyűdnek?Kilogramm per órára gondolok.
(#) sanykaraj válasza brikettalo hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Nos nem vagyok profi de lenne egy olyan tippem. Lehet levegős mivel a levegő össze nyomható és amikor már nem tudja jobban össze nyomni, elindul a dugatjuk és a levegő ismét kitágul és előre löki. És lenne egy olyan kérdésem hogy nyomás kapcsoló kapcsolja ki a berendezést vagy kézzel történik ? Mármint előre beállított értéknél nem nyomja jobban össze, vagy csak úgy szemlátomást? Ha nyomás kapcsolós érdemes megnézni tényleg akkor kapcsol-e amikor kell? illetve ha van rá esetleg lehetőség valahogy megmérni mekkora erőt fejt ki a gép?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) guppipetike hozzászólása Jan 19, 2013 /
 
Sziasztok
Valaki fűtött már brikettel?Mik a tapasztalatai,pl a sima kemény fához képest?
(#) zolika60 válasza guppipetike hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Saját gyártásúval még nem, de vásárolttal már igen. Fűtőértékre olyan mint a száraz keményfa, de parazsa nincs és a hamu kicsit többnek tűnt.
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2013
(#) guppipetike válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Hogy olvasom mit írtok teljesen fölcsigázott a dolog hogy össze kéne állítani egyet.
Ahogy látom szinte mindenem meg van hozzá,csak félek hogy nem működne a masina.A présrendszere hogyan működik?Minek préseli neki a cuccot?Ezt még nem láttam sehol,senki nem mutatja meg teljesen.
(#) sanykaraj válasza guppipetike hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
ez engem is érdekelne elképzeléseim vannak már csak össze kell rakni .DE szerintem valami olyannak amit le lehet zárni és utána kinyitni hogy ki lehessen szedni a brikettet. Bár elég erősnek kell lenie.
(#) guppipetike válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Egy ismerősöm mondta hogy ő 15 mázsa pellettel kifűt egy családi házat egy télen.Hááát én egy kicsit kételkedek benne.
(#) brikettalo válasza guppipetike hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
kb 40-60 kg/ora
(#) guppipetike válasza brikettalo hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Az nem is olyan rossz ha működne a szerkezet.Amikor vetted utána azért tudtad használni?
(#) guppipetike válasza sanykaraj hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Azt a nagy nyomást ki kell bírni minden alkatrésznek hosszútávon is.Valahogyan meg kellene oldani az előtömörítést is.Az a baj hogy még élőben nem is láttam.Akkor lenne róla elképzelésem.A neten amit láttam nem igazán kigobozható hogy le van e zárva,vagy csak szűkítve van.De gondolom a vége a szerszám rész biztosan valami speciális anyagbol van gyártva(saválló)
(#) zolika60 válasza guppipetike hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Ez azért ház függő. Van olyan ház amiben fűteni sem kell passzívháznak hívják. Van olyan is ahol a nagyszobát sem fűtené ki. Nekem körülbelül egy-másfél hónapra volna elég.
(#) guppipetike válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
De ezt a brikettálót is csak akkor érdemes csinálni,illetve használni,ha szinte ingyen hozzájutsz a fűrészporhoz vagy a forgácshoz.
(#) zolika60 válasza guppipetike hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Ez így van. Asztalosok előnyben.
(#) voodoo válasza brikettalo hozzászólására (») Jan 19, 2013 /
 
Milyen vastag a munkahenger főtestének átmérője (körülbelül is elég saccolni) valamint érdekelne a kinyomószárnak az átmérője is, és az is milyen hosszú utat tesz meg koppanástól, koppanásig üresben?
Következő: »»   27 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem