Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.Lenne egy érdekesen intim kérdésem.Már felkutattam a netet,de sajna választ nem kaptam a kérdésre,emiatt fordulok hozzátok.Van egy SCHP-30003R tipusú PS2,aminek behalt a tápja.Próbáltam kapcsolási rajzot szerezni hozzá,de sajna nem találtam megfelelőt.Mindegyik eltérő,pedig van már kb. 10.Két alkatrész volt behalva benne.Az egyiket cseréltem,de a másik eléggé érdekes.Egy diódának álcázott tárgyról van szó.Száma KIV410 (panelon D015 jelzés).Egyszerűen semmit nem találtam róla.Sem karakterisztikát,sem pedig helyettesítő alkatrészt.Előre is köszönöm a segítséget.
![]()
Szia ! Esetleg tranziens szupresszor? Német fórum
Köszi,de ebbe az oldalba én is belefutottam,lefordítottam angolra,de sajna nem biztosak benne,hogy a TPA62 megfelelő helyettesítő lenne.Ami meg átirányító link lenne,az nem él már,pedig ott bővebb kifejtés lenne a dolgokról.
![]() ![]() ![]()
Sziasztok! Hozzám került 2db, a képen látható alkatrészt! Tudna valaki mondani pár szót erről az alkatrészről? Mi ez egyáltalán? És mennyit ér? Üdv! Balázs
Ennyit tudok: Hitachi gyártmány.
Nem kell aggódni. Mert ha most rövidzárba ment, akkor elég valószinű, hogy alapesetben az üzemi állapota szakadás (Limitált feszültségig!). Ha a kiváltó ok, amiért tönkremehetett - megszűnt - akkor jó eséllyel az áramköröd a dióda nélkül így is úgy is működni fog. Ugyanis diódát legtöbbször védelem céljából tesz be az ember 1-1 db-ot. Vagy fordított polaritás ellen, vagy a magasabb nyitófószültségűeket tranziens limiternek - régen ilyen volt a telefonos sokkvédő dióda is, vagy tranziens szupresszorként, amikor a megszólalási feszültséget meghaladó zavarimpulzus ellen kell védeni az áramkört. Az persze kérdés, mivel nem láttam az áramkört, hogy egyirányú, vagy kétirányú szupresszor lehetett, de a kapcsolásból azért ki szokott derülni és nem nehéz helyettesíteni. Ha soros a dióda, akkor polaritásvédő, ha párhuzamos kötésű akkor szupresszor. Talán még zener lehetne, de azoknak értelmezhetőbb, könnyebben azonosíthatóbb a típusjelük.
http://www.szsemi.com/Product_List.asp?SortID=4&ID=261
esetleg ez? talán van valami köze hozzá.
DBL 339; DBL 494
PC tápból bontattam ki és szeretném megtudni hogy használható-e másra?
Szia!
Írj a DBL helyére LM-et, egybe a betűket a számokkal és úgy add be a keresőnek.
Szia, én is keresgéltem adatlapokat, kapcsolásokat, de egyértelműen nem tudom megállapítani hogy ez az-e...Egyébként 14 lába van.
Szia!
Sajnos nem nagyon hasonlít rá: Bővebben: Link
Szia! Nézegetem de a 14 kivezetést valahogy nem értem... De köszönöm azért!
Nem kell azért köszönnöd, csak azt akartam kifejezni, hogy nem az lesz. Ezt a Hitachi nem gyárthatta nagy sorozatban vagy kérésre átnevezték azt a soklábú TO-3-as tokos IC-t.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2013
Lehet hogy csak 6 darab készült belőle, a 006 feliratból következtetve
![]()
Sziasztok!
Valójában tudom milyen alkatrész ez, csak a paramétereket nem tudom. Egy autó generátor egyenirányítójáról kellene némi információ. Az áram és a feszültségi adatokra lennék kíváncsi. Erről lenne szó. Az árama igazából szerintem nekem elég (én max 8A-t fogok alkalmazni) de a feszültségre kíváncsi lennék, előre is köszönöm!
Szerintem 20A min.biztosan, min. 50V zárófesz., de arra ügyelj, hogy csak 3 egy sorban lévő azonos-, a másik 3 fordított-bekötésű.
Köszönöm, utánanézve autó generátorból való, a leg kisebb generátor is kb. 45A. A diódák pedig 2-2 sororan van kötve.
Köszi a körültekintő leírást,szerencsére sokat segített.Kétirányú a kicsike,ebben teljesen biztos vagyok (a panelen lévő jelzésből ítélve),a multiméter viszont nem szakadást,hanem rövidzárat mér.Emiatt sajna adott,hogy szerencsétlen meghótt.
![]() ![]()
Azt lehet tudni, hogy milyen vezetéken lakik ez? Mert annak a normál feszültségszintjéből ill. sebessége alapján azért lehet tippelni, hogy kb. milyennek kéne ott lennie.
Éppen ezt írtam le neked, ha szupresszor, akkor az a dolga, hogy rövidzárba menjen
![]()
Nem hiszem, hogy sorosan lennének kötve, mert az autógenerátorok 3 fázisúak, tehát -az akkumulátor felől nézve- 3-3 inkább párhuzamosan kell, hogy legyen.
Túlfeszültség levezető parázsfény kisüléses lámpa... a gyengén sugárzó bevonat valamit javít a hatásfokán. Nem ez az egyetlen alkatrész aminek minimális radioaktiv sugárása van manapság sem, de ezeknek a sugárszintje jóval a veszélyesnek alatta van. Amennyiben nem szopogatja valaki, vagy elégetve belélegzi.
A világító számlapos foszforeszkálós óralapoknak és mutatóknak is van ennyi sugárzása, mégsem rajzoltak rá sosem elakadásjelző háromszöget ![]() A témáról ezen a katonai cuccokkal foglalkozó fórumon még lehet pár érdekességet olvasni.
Sziasztok! örököltem "valamit". El szeretném indítani, hogy tudom-e használni vagy sem, de jó lenne, ha valaki meg tudná mondani ez mi is lehetett - így egyben, illetve, hogy ezt a motort el lehet-e indítani valahogyan. Mindhárom ponton 310Ohm körüli értéket mérek egymáshoz képest.
Uraim!
Adott a fent nevezett stúdiómonitor a kis saját FET-es erősítőjével. Mint kiderült a saját védelme kevés volt, és megolvadt picit. Kapott egy kicsit nagyobb terhelést, kb 20mp-ig.. Mérsékelt elektronikai tudásommal megpróbálom vázolni az alkatrészeket, amiknek a beszerzéséhez szeretnék segítséget kérni. Sajna itthon nem találtam. Mellékletem képet a másik (még ép ![]() Szóval : IRLB 4343 C3421 Előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem ez egy kefés motor, eltolt keferendszerrel, ha igaz, akkor 2 féle ford.számon tud működni.
Szia! Kérdés hogyan, mert eredetileg 2 vezeték volt bekötve a 2 és 3 pontokra, de ha oda áramot adok nem indul el, kézzel megsegítve sem, pedig épnek tűnik. Gondolom kellene valamilyen segédfázis megoldás neki, de nem értek a motorokhoz, tehát azt sem tudom mekkora értékben gondolkodjak, illetve milyen módon tudom kihasználni a többi kivezetést, vagy melyik kapocsra mit kössek, hogy jó legyen.
Én megpróbálkoznék azzal az elrendezéssel, amit ezen az oldalon az asszinkron motorokkal kapcsolatban lehet találni.
Elég értelmesen leírja a működtetést.
Szerintem próbálkozz meg a kérdéseddel a "Kapcsoló üzemű (PWM) végfok építése" topicban is érdeklődni, mert ezt a fetet én annak tippelem, és lehet hogy kevés lesz csak a füstös alkatrészek cseréje!
Van egy kukorica pattogató gép ami nem pattogat. Van valakinek dokumentációja ehhez a géphez?
Típusa: Pk8000 a Three-Seven Kft gyártotta Tiszakécskén. |
Bejelentkezés
Hirdetés |