Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   946 / 1277
(#) gyurka27 hozzászólása Márc 30, 2014 /

Sziasztok! van egy orion ctv420m tipusu tv-m függőlegesen bejön a kép kb0.5,1cm-es képcsík !!! mi lhet a hiba ????? keresgéltem a képeltérítőnél de nem nagyon találtam semmit sem !! segítsetek előre is köszönöm!! itt van a kép a hibáról!!

tv.jpg

(#) csapo1002 hozzászólása Márc 31, 2014 /

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni! Van egy Grundig Elegance tv ami egyszer ki lett kapcsolva az oldalán található főkapcsolóval és azóta nem lehet bekapcsolni. Mikor benyomom a főkapcsolót akkor az elején levő kék készenlétjelző villog folyamatosan de semmire nem reagál! Mi lehet a probléma?
(#) kadarist válasza gyurka27 hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia!
Rossz helyen keresgélsz! A sortrafóra kötött vízszintes eltérítőtekercs áramköre szakadt meg. A leggyakrabban forrasztáshiba okozza ezt.
(#) kadarist válasza buburobi hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia!
A képcső-katódok 200V-os tápfeszültségét pufferelő elkó lesz a rossz.
(#) BarnaPili válasza gyurka27 hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Ez soreltérítési hiba.Keresgélj a vízszintes kicsatolásnál,nézd meg a kicsatoló kondit,eltréítő csatlakozó lába is ki szokott rohadni.
(#) biji válasza buburobi hozzászólására (») Márc 31, 2014 / 1

Szia!

C623,C635 rendszerfeszültség elektrolit kondenzátorai kiszáradtak.Csere.

jani
(#) Tyutyuutty válasza eyess hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Ez az hogy nem csinál semmit. Bekapcsolás után csak a led világit és nem reagál semmi féle gombra. az elektrolit kondenzátorokat, - ugyanis az elektrolit hosszú évek után megszűnik- így kapacitását elveszíti a kondenzátor szerintem.
(#) csapo1002 válasza Tyutyuutty hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia. Ezt most nekem írtad?
(#) Tyutyuutty válasza csapo1002 hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

szia!nem neked.
(#) csapo1002 válasza Tyutyuutty hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Kár... És az én problémámra tudnál valami megoldást esetleg?
(#) biji válasza Tyutyuutty hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Van egy 28 éves ITT Ideal Color Tv-m.Ez az első színes Tv-m, mai napig működik. Tavaly unalomból előszedtem, volt egy kis színtisztaság hibája.

Kíváncsiságból kiméregettem a méretesebb kondenzátorokat. A lényeg:

Kapacitásra, Esr-re jobbak voltak mint az újak, így a régiek kerültek vissza.

Ezzel nem azt mondom, hogy nálad nem ez a probléma, csak azt, hogy vannak kivételek.

mérni,mérni és mérni!

jani
(#) buburobi válasza biji hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Köszi. Amiket régebben cseréltem: C623 kilökte a gumit, C513 szétnyílt a teteje, R653 elégett, LM7830 mint kiderült, semmi baja nem volt. C635 200µF méréshatárnál nem mutatott semmi életjelet, a cseréje megoldotta a problémát. Köszönöm szépen a segítséget.
(#) szabóinre hozzászólása Márc 31, 2014 /

jó napot lenne egy kérdésem orion orhidea tv hiba több darabnál készenléti állapot megvan de pillanatra bekapcsol de vissza megy készenléti mi lehet a hiba v
(#) deccser hozzászólása Márc 31, 2014 /

Tudnátok segiteni ?
(#) Digitalpimp hozzászólása Márc 31, 2014 /

Sziasztok!

Az itt leírt hibajelenségre tudna valaki tanácsot adni, hogy mit nézzek meg?
Bővebben: Link
Előre is köszönöm.
(#) eyess válasza Tyutyuutty hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Jó , illetve nem jó .Nos a primer körben lévő kondenzátoron általában 385v nak meg kell lennie.
És ezek szerint eleve a tápod sem megy .Etzt kellene görcső alá venni kiméregetni mindent benne .Standby 5v meg van e stb stb stb .
(#) eyess válasza Digitalpimp hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Képeltérítő fokozatokat nézd át valamelyik ben hiba van beterheli a tápot , és azét is villog a led hibát jelezve.Elvileg a villanások számából ki lehet deríteni mi a hiba oka.
(#) BarnaPili válasza szabóinre hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

A hibát a tápegység vagy/és a sorvégfokozat okozhatja.Jó lenne pár vizsgálatot elvégezni.
Táp működőképesség önmagában.(200V leterhelve izzóval,amjd indítás.Sorvég elindítása sokszorozó nélkül(ha a táp jól működőnek bizonyult).
István
(#) Tyutyuutty válasza eyess hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

ezeket még nem csináltam és nem méregettem ki ill. nincsen hozzá műszerem,de akkor majd szerzek egyet valahonnan.
(#) eyess válasza Tyutyuutty hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Bizony egy műszer az kell.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2014
(#) roymen válasza deccser hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia.Sziasztok.A készüléken világít-e,és milyen színnel világít a stby led?
(#) deccser válasza roymen hozzászólására (») Márc 31, 2014 /

Szia.Sziasztok.Az a baj, hogy nem világit !
(#) GARFIELD13 hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Sziasztok!
Videoton Waltham Wt585 TV-hez szeretnék segítséget kérni.
Jó pocsék képet sikerült készítenem, de a csíkozódás alatt haloványan és homályosan látható csak a videomagnó csatornaszáma (a fényképen nem, csak a valóságban), ez pedig elméletileg a "kék háttérkép" lenne. Azaz a normál kép helyett csak ennyi látható.
A TV az infracolor belsővel szerelt változat, és már egy jó ideje vidéken van a szüleimnél, videmagnóról van a kábeltévé jele ráküldve, így sztereo és egész jó éles képe volt még. A korábbi szerelőhöz már garantáltan nem fogom 200 km-t utaztatni ezt a "csöppséget". A környéken pedig csak akkor akarok próbálkozni, ha még menthetőnek mondjátok és lehet hozzá alkatrészt is szerezni és azzal együtt tudom elvinni, vagy a szerelőt kihívni (egy alapos belső takarítás is ráférne, de ezt sem merem én csinálni).
Anno egy panelt régebben én cseréltem benne a szerelő útmutatása alapján, amikor fekete-fehér lett átmenetileg a képe. Akkor a használtan vett panel berakása után visszatért a normál szines kép és működött azóta is. Még egy olyan panelem volt tartalékban, azt beleraktam, de nem változtatott a képen, így a hiba most valószínűleg máshol lehet.
Van még pár kép a belsejéről (a cserepanelekről is), ha esetleg az segíthet. Hang az megmaradt, csak a kép lett egy szürke paca. (A videomagno más Tv-n hibátlanul megy és a próba során másik rendben működő videomagnó szolgáltatta a jelet).
A segítséget előre is köszönöm. Van másik újabb TV ami használható helyette, de szeretném még ezt a "csöppséget" is megmenteni ha lehetséges.
Üdv.

DSC00120.JPG

(#) biji válasza buburobi hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Szia! Szívesen. Legalább van az oldalon egy kis sikerélmény.
(#) eyess válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Hogy mennyire menthető , vagy mennyire nem az akkor derül ki , ha elviszed egy szerelőhöz megnézi , hogy mi a hiba oka .Aztán ő megmondja , hogy van e olyan alkatrésze , illetve be tudja e szerezni hozzá.
(#) biji válasza Digitalpimp hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Szia! Minden gyanús forrpontot forraszd át. A TDA 3653-at forraszd, ha jónak is látod.

Ha nem jön be ,akkor kezdj méricskélni, v. TV szerelő.
(#) vidfred hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Sziasztok! Van egy Panasonic TX-21JT1P TV-m, aminek nagyon halvány a képe. Ha a screen-nel adok rá picit, akkor megjelennek a fehér visszafutási csíkok, a kép világosodik, de még fakóbb lesz.
Még rajz keresésnél tartok, mert amit letöltöttem a tanyáról pdf-et, a gépen nagyítva olvashatatlan, kinyomtatva még olvashatatlanabb. Megköszönném, ha Valaki tudna segíteni.
(#) Digitalpimp hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Eyess, Biji, köszönöm a hozzászólásokat! Valószínű szerelő lesz belőle, mert ami gyanús volt azt már átforrasztgattam, komolyabban meg sajnos nem ismerem a tv-k lelki világát. Nekiállni mindent kicserélgetni eszetlenül meg nem akarok. Még egyszer köszi!
(#) Baxi hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Hi Mesterek
Lenne egy ilyen hibás készülék(Daewoo DTH29UK-100D) a képeken látszik a hibája. A jelenség az volt hogy a sorvég tranzisztora halt meg. Kicseréltem és indult a masina , de ilyen lett a képe. A fénykép nem teljesen adja vissza a valóságot, a gond vele hogy "cakkos" a kép szélei vízszintesen. A képeken látható függőleges csíkokat szabad szemmel nem láthatók. A kép nagyjából félcentis csíkokra van széttolódva.
Két éve ugyanezt eljátszotta a TV, de a tranzisztor csere után ment szépen, idáig.
Elkokat már cseréltem amit úgy véltem hogy köze lehet hozzá. Semmi változás.
Ötlet valakinek, Segítséget előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2014
(#) gyurka27 válasza gyurka27 hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

kicserélgettem a kondikak meg átnéztem az áramkört forrasztásokat de a hiba még fent áll sajna nincs javulás mit nézzek még meg???
Következő: »»   946 / 1277
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem