Fórum témák
» Több friss téma |
Legy szives, fotozd le azt az invertert jo kozelrol ÉLESEN! mindket oldalat.
Osszesen hany invertered van? Van-e kulon csoved vagy rossz kijelzod?
Na jó az inverter! 2 db van az inverterböl! Van rossz kijelzőm amibe a cső jó!
Pillanat akkor csinálok képet!
Képek az inverterről!
Merd le a T betus alkatreszt, mekkora az ellenallasa?
A fotok elegge elmosodottak lettek... a vezerlo tipusa?
A T =0,9Ω
Vezérlő QZ990SH T07669,1G Q70982 A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Másik laptopot hozattam,abba néztem meg az inverterekek, és ad fényt a cső!
Balázs! okés! megcsináltam amit mondtál!
"probald meg az 5.11V-rol 1K-n keresztul - kozben merd, hogy fel tudja-e huzni az eredeti erteket." Van háttér világításom! De most hogyan tovább?
A csudaba, azt hittem, nem jott be az otlet. Orulok, hogy mukodik.
Az alaplapra fogunk gyanakodni. Elsokent huzd le a hattervili csatlakozojat, aztan merd ki a kerdeses pontot, merj ra arra a pontra, ami nem kapott eddig feszt. A gep bekapcsolasa elott kicsi a fesz rajta, kicsivel kesobb (mondjuk 5-10 sec) magasra kell allnia (minimum 2.5V). Ha nem teszi, akkor az alaplapot vizsgald visszafele. Csaknem mindig egy pirinyo SOT23-as tranzisztor van ott. Annak a bazisara elvegzed ugyanezt a merest. Ha ott megjelenik a fesz, akkor csak a kis tranyot kell cserelned. Ha mar ott sincs, akkor van meg egy mentsvar, hogy a fedelet lecsukottnak erzekeli. Azt nem tudom, hogyan erzekeli, a legtobbszor az ujakban Hall-szenzor, a regiekben mikrokapcsolo van. elkepzelheto, hogy pl. a tarnyo basizaval sorba van kapcsolva vagy a tranyo utani jellel van sorba kapcsolva.
A tranzisztor egyik "I" lábán bekapcsolás előtt 3,38v van. bekapcsolás után eltűnik nem mérek semmit,de a "0" lábán a 0,77v jelenik meg!
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
Ez az ún. Centerpines csatlakozó, valóban 3 pólusú. Az egyik kivezetést a töltő azonosítására használja. Tehát nem elég a sima 19.5V-os tápfeszültség.
Milyen géphez kellene? Dell vagy HP?
Akkor az egy kis FET: Gate, In es Out. A bazisnak a Gate felel meg. Azon mit mersz kikapcsolt es bekapcsolt allapotban?
Ha az jo, akkor ez a hibas. Ezek szerint egy kozos csati viszi fel a kijelzore a kepinfot es a hattervili dolgait is? Ha osszedugod a csatit, akkor a kis FET outja kisipoltathato az inverter engedelyezolabakent? A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2014
A GATE-n semmi nem mérhető,se kikapcsolt állapotban,se bekapcsolt állapotban!
Próbához nerm kell a középső tüske, sőt, talán máshoz sem ebben a gépben. Be fog kapcsolni és működni is rendesen, a henger belső oldala a +, a külső a gnd.
Akkor visszafele keress, probald meghatarozni, hogy honnan kapja a feszt. Mi a helyzet a fedel lecsukasat ellenorzo Hall-szenzorral vagy mikrokapcsoloval?
Ha nem sikerul, elvileg bekotheted az In-jet az Out-ba, akkor ahogy megkapja a feszt, vilagitani fog. Ez azzal jarhat, hogy idonkent hulyesegek jelennek meg a kepernyon, foleg valtaskor.
A mikró kapcsoló jó,mert megszakítja a feszültséget a benyomom!
3,37v van rajta! Hol tudom bekötni? A 3 lábú FET-nél mondod?
Igen, ha o sem kap vezerlest, akkor nem tud kapcsolni. Igy erdemes atkotni az In es Out labat.
Tehat azt mondod, hogy ha be van nyomva a mikrokapcsolo, akkor mar az In labra SEM erkezik meg a fesz? Egyebkent a kepernyo mukodik? Szoval amikor kozvetlenul az inverterre adtad az 1K-n kresztul az 5V-ot, akkor lattal a keprnyon ertelmes szoveget vagy rajzot vagy csak a hattervili vilagitott?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, adott egy asus notebook, ami azt produkálja, hogy ha a töltőt bedugom (rögtön a tápon lévő led kialszik) és két alkatrész elég rendesen felmelegszik. Csatoltam képeket! Nem tudom, hogy pontosan milyen részleteket írjak, de mondjátok és megteszem! De a kérdés, hogy mi okozza a gondot? Köszi előre is!
Valami zárlatban van. Vagy maga a MOSFET, vagy a környékén egy dióda vagy kondenzátor. Gondolom én, anélkül, hogy a konkrét gépet ismerném. Szóval ezeket vizsgálnám.
Nem a FET-ek elsznek hibásak, valószínűleg. Ez a páros a bemenetet engedélyezi a további áramkörök felé, azért melegednek, mert mögöttük zárlatban van valahol egy kerámiakondi például. Szokásos pár Voltos feszültség, nagy áram, a FET-ek után kötve hamar megmutatja.
Esetleg van türelmetek elmagyarázni hogy pontosan mit mérjek ki (és hogyan) a kép alapján? A fekete kábel a tápcsati! Nem vagyok nagy szaki, csak nagyon vágyok rá
![]() Köszi az eddig válaszokat!
Láttad ezt a gépet már működni? Az a bga javítás nem sikerült a legszebben. Ettől még lehet jó persze, de tartós nemigen lesz. K50 ugye?
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2014
Igen! Működött! Valóban volt egy BGA javítás, ilyen munkát csináltak 40eFt-ért..K50 igen
![]()
Igen a kijelző tökéletesen mükszik,és adott is képet rendesen!
Nem érkezik el a fesz az In lábhoz,de az out lábon csökken a feszültség! Ugyan úgy 1K-n kerestűl kössem át?
Jajj, varj, felreertettem! Ugy erted, hogy bekapcsolas elott, az a GEP bekapcsolassa elott. En a tranyo bekapcs elottinek ertettem.
Ilyen esetben nem erdemes atkotni. Keress valahol a bekapcsolassal megjeleno 5 vagy 3.3V-t, aztan onnan kosd at direktben, a regi vezeteket meg hegeduld el, illetve a tranyot vedd ki.
Lehet hogy én fogalmaztam rosszul! Bekapcsolt állapotban nem érkezik el a fesz az In lábhoz,de az out lábon csökken a feszültség ha a kis mikrókapcsolót benyomom!
Sziasztok.
Egy asus K50AB laptopnál a fedél lecsukásért felelős érzékelőt ki lehet valahogy iktatni ?? Merre keressem ?? Hogy működik ?? Úgy néz ki bedöglött, és állandóan úgy csinál mintha lecsuknám a fedelet. ( alvó állapotba küldi a gépet ) ha kikapcsolom a windows-ba a funkciót akkor már okés lenne, de akkor meg 1-2 mp elmegy a kép. Olyankor rakná alvóba. Megoldható szerintetek ??
De az hogy lehet? Ha a tranyon nincs fesz, akkor hogy adhat ki a kimeneten?
Azt irtad, hogy sem az in, sem a gate labon nincs merheto fesz.
Mikor nincs bekapcsolva,van az In lábán 3,38v. A többi lábán (Gate és Out) semmi!
Ha bekapcsolom az In és a Gate lábon nincs fesz,csak az Out lábon mérhető 0,78v. Ha a mikrókapcsolót benyomva tartom a 0,78v leesik 0,55v-ra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |