Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   72 / 251
(#) proba válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Nekem kb 20-30 ból 1 még nem jött. Lehet ez lesz az első elveszett, vagy a karácsonyra való tekintettel késik . Egy késett, éppen 1 nappal a visszakérés után jött. A többi rendben volt. Nekem a később megérkezőt simán visszafizették. Ugyan ezt hallottam mástól is. Ha tömeges volna a csomagvesztés, szerintem abbahagyták volna az ez irányú tevékenységet.
(#) TalhoSan válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Egyet értek Proba kollégával. Tömeges csomagvesztésről messze nem lehet beszélni, de ahhoz, hogy csak kevés csomaggal legyen gondod neked is tenned kell.
Én annyit teszek, hogy csak olyan eladótól rendelek, aki 99+%-os, legalább 2 éve Ebay-en van és van neki legalább 10k pozitív visszajelzése. Ennek hátránya, hogy nem feltétlen ők adják a legolcsóbb ajánlatot, de én inkább fizetek egy kicsivel (tényleg csak kicsivel) többet, de legalább nincs gond a csomaggal.
Túl vagyok már vagy 30-40 csomagon és gond tényleg csak kevés volt és ezekkel az eladókkal lehet beszélni.
Bár most van egy amelyik szó szerint idegesít. Két naponta keres, hogy megjött-e már a csomag, miközben van követő kód és leghamarabb még egy hét múlva jöhet.
(#) Johnycorp válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Személyes tapasztalatok eBay tekintetében:
Körülbelül 2 éve vásárolok ott. Mint anno a Vaterán, itt is igyekszem a maximális pozitív visszajelzésre, még ha csak vevő is vagyok. tehát rendben fizetek és türelmes vagyok, ha gond akad valamely rendeléssel. Továbbá megválogatom kitől veszek. Nézem az árat (de nem ez a feltétlen döntő), a visszajelzéseit (esetleg ki és mi módon adott negatívat), valamint a leírást a termékről. Kapkodni az eBay-en szerintem nem érdemes. Hatalmas vásártér, ritka az olyan termék, amely másnál nem található meg, vagy nem lesz később. Persze le is lehet csapni jó termékekre, a fentieket figyelembe véve.
Jómagam is csak kis értékű (500-10 000Ft körüli termékeket vásárolok általában. Túl drágát nem feltétlenül érdemes a nehézkes garanciális ügyintézés miatt.

Problémák, melyekkel szembesültem:
1. Termék nem érkezett meg:
-írtam az eladónak, visszaküldte a vételárat ->korrekt visszajelzést adtam, jelezve hogy sikertelen volt a vásárlás
-írtam az eladónak, újraküldte. ->korrekt pozitív visszajelzést adtam
(a fenti esetekben célszerű lehet a CASE megnyitása. Bár az eladók inkább hajlanak a korrekt hozzáállásra, csak ne legyen ez megnyitva. Nem jó nekik. A "feedback" (visszajelzés) megtétele csak 60 napig lehetséges. Ez újraküldött termék esetében kevés lehet)

2. Nem megfelelő termék érkezett:
-szerencsére ilyen nem fordult még elő nálam.

3. Hiányos csomag érkezett:
-egy csomagban három különböző termék jött (volna). De csak kettö volt benne. Az eladónak jeleztem, hogy nem érkezett meg. Erre ő: dehát a tracking kód szerint átvettem. Mondom, igen, de nem minden volt benne. Csináltam fényképeket, amin látszott az is, hogy a csomag kicsi, tehát bele sem fért volna a harmadik tétel. Sűrű bocsánatkérés után extra sebességgel jött a tétel.

4. Elromlott vagy sosem működött:
-ilyenkor lehet jelezni az eladónak (nem negatívot adni) és igyekeznek kompromisszumot kötni.
Persze vásárláskor tudomásul kell venni, hogy honnan veszed. Nem várd a csúcs minőséget. De ettől függetlenül igenis jelezd, ha probléma van.

Nekem az eddigi ~100 vásárlásom során kevés csomaggal volt gond. Ennyiből úgy 3 csomag veszett el, kettőnél akadt egyéb probléma. Általában 3-4 hétre érkeznek. De volt már ami alig két hét alatt ért ide. Függ az eladótól és a csomag utaztatási módjától is.

Elnézést a hosszú leírásért.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2015
(#) hotib válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Nekem eddig minden megérkezett, bár volt, ami kb. 6 hétre. 1 esetben nem azt kaptam, amit vásároltam: 4W LED "izzó", 90-265V volt a kínált, ami érkezett, azon 220V volt a felirat, 10 perc után tönkre is ment. Itt case-t kellett nyitnom, mert turpisságot sejtettem az eladó levelezésében, végül vissza utalta a teljes vételárat.
A jelenlegi vásárlásom még úton van, az eladó 99,9%-os, közel 29 ezerből, és még alkudni is tudtam. Igaz, nem nagy összeg, de nem is egy darabot vásároltam: 1,89 USD-ről 1,50-re az ~20%.
Kb. 20-25 vásárlás tapasztalata.
(#) marty9228 válasza Johnycorp hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Üdv.
Ha valakit érdekel, én szinte 100%-ban egyezek és egyetértek Johnycorp-pal.
Aki a leírás elejével egyformán csinálja, az igen jól csinálja.

Annyi a különbséggel, hogy én :
126 pontnál tartok(ebben van már eladásból származó is),
Németországban, német e-bay-t használok,

Csomag eddig (még)egy sem veszett el.

Egyszer karácsonyra nem jött meg a csomag, csak januárban(bosszantó volt), de az én hibám volt, mert a termék helyénél Anglia volt, az eladóra kattintva meg Hong-kong.
Erre nem is reagáltam, nem is adtam értékelést(annyira kis értékről volt szó), aztán már nem is tudtam visszanézni - nem történt semmi.

Azóta mindig rákattintok az eladó nevére, s ott kiírja a valódi helyet.
(#) Johnycorp válasza marty9228 hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Igaz, én is szoktam nézni, hogy valóban hol is az eladó helyileg.
Néha zavar van az erőben: termék vélt helye vs. eladó vélt helye.

Most jön egy csomagom. Érdekes a tracking kód szerint:
Singapore - Switzerland (érintésével? ) - Hungary.
(#) Csupasz válasza Johnycorp hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Igen! Elvileg az van leghamarabb itt!
(#) csabeszq hozzászólása Jan 20, 2015 /
 
Végülis megjött a termék 1 hét késéssel (50 nap után). Fölösleges volt idegeskedni.

(#) Szárnyas válasza Johnycorp hozzászólására (») Jan 20, 2015 /
 
Idézet:
„A "feedback" (visszajelzés) megtétele csak 60 napig lehetséges. Ez újraküldött termék esetében kevés lehet)

Kiegészíteném ezt annyival, hogy 60 nap után is van lehetőség visszajelzés megtételére. Hogy pontosan hol is lehet az oldalon ezt megtenni, azt már nem tudom, de arra emlékszem, hogy a Help & Contact -> Contact eBay pont alatt kell keresni.
(#) CRU3L hozzászólása Jan 21, 2015 /
 
Sziasztok!
Valaki rendelt már függőleges vagy vízszintes kihajtású Briggs and Stratton motort külföldről?
Szomorú, hogy Amerikában milyen olcsón kelnek el a használt 5-11 le-s motorok, nálunk meg aranyat ér... Gondolkodtam, hogy néha leüthetnék pár motort, ilyen 10-20eFt értékben. A szállítási díj nagyon változó... 5.000 ft-tól 80.000-ig..

Szerintetek megéri?
(#) steelbird hozzászólása Jan 21, 2015 /
 
Sziasztok!

Sanken IC -t kellene rendelnem, itthon nem kapható.
Honnan érdemes rendelni? (origin kellene)
Az eBay -en egy eladót találtam, aki originként hirdeti, de 21$ a posta.

Az IC tipusa: SI3052P (5V/2A stab. IC)
(#) vicsys válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 21, 2015 /
 
Beszéltem egy eladóval és azt mondta: Ha ugyanezt a terméket reklámozni szeretné valamilyen formában, annak a költsége sokkal nagyobb lenne. Ha egy-két terméket szinte ingyen küld (még veszít is néhány centet) akkor is jobban jár, mert a feedback miatt, majd tőle vásárolsz, nem a másik Lee-től. Velem is volt úgy, hogy a kinézett termékből nem a legolcsóbb eladónál rendeltem, hanem attól akitől már egyszer sértetlen csomag jött, gyorsan (19 nap). Nálam az is számít, hogy mennyi pozitív visszajelzése van.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
Bizony, így van! Mondjuk, mindenki jól jár- hiszen én sem szeretem a rizikót. Gyerekkorunktól belénk programozzák. pl.: Járt utat a járatlanért...
A hozzászólás módosítva: Jan 22, 2015
(#) proba válasza vicsys hozzászólására (») Jan 22, 2015 /
 
És mint kiderült nem csak a negatívtól félnek. 60 napon túl reklamáltam, így elvileg semmilyen következménye nem lett volna, szó nélkül visszaadták a pénzt.
(#) antikzsolt hozzászólása Jan 23, 2015 /
 
Sziasztok.


Nagy rendelés előtt vagyok az ebayon. 800.000Ft értékben akarok rendelni napelemet. És feltűnt hogy az ebay.de garanciát ad az eladóra. Ez mit jelent?Például itt is látható. Bővebben: Link
Az ilyen emberektől nyugodtan vásárolhatok akkor? Nem fognak átvágni? Nyelvi korlátok nincsenek osztrák a párom

Tudom nem ide való. De érdekel hogy jól e számolok. 1 napon 8 óra(átlag tél nyár egyben) napsütésel számolok és a kw-ot megszorzok a az órákkal és a 95% veszem alapul teljesítmények. . Ez így helyes?
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2015
(#) joco0423 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Szia!
A 8 óra az rendben van de maximum 60%-os intenzitással számolhatsz!
Felhős időben erősen romlik az elemek hatásfoka.
(#) kormika hozzászólása Jan 23, 2015 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy az én környékemen (Baranya, Sásd) van-e olyan kolléga, aki tud nekem majd segíteni ebay-es rendelésben. Eddig az 5. szomszédom rendelte meg nekem a cuccokat, de Ő január 1.-vel kiköltözött németbe . Nekem nincsen paypal-om, sem bankszámlám, a haverral eddig úgy zajlott a rendelés, hogy kinéztem mi kell, odaadtam neki rá a lóvét, megrendelte, mikor megjött, elhoztam tőle. Valaki tud nekem ilyen formán segíteni?
(#) Kovidivi válasza kormika hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Miért nem egyből a te címedre küldte a csomagot? Egyszerűbb, ha regisztrálsz egy paypalt. Rengeteg oldal van magyarul a menetéről. Így nem fogsz függni senkitől, sokkal jobban jársz, főleg, ha sűrűbben rendelsz, mint 1db/év.
(#) qvasz2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Bankszámla nélkül nem fog menni
(#) kormika válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Azért nem csinálok paypalt magamnak, mert kapásból bankszámlát kér, nekem pedig nincsen. Másrészt évente kb 4-5 alkalommal rendelek csak ebay-ről, és akkor sem nagy értékben (általában max 6-7000Ft).
(#) Ricsi89 válasza kormika hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Simán lehet más címére is rendelni, párszor rendeltem már itt is fórumtársnak az ő címére.
(#) kadarist válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
De nem tudja kifizetni, mert utalni nem tud, személyesen meg messze van a segítő.
(#) Ricsi89 válasza kadarist hozzászólására (») Jan 23, 2015 /
 
Bankban személyesen be lehet fizetni az adott számlaszámra az összeget. Sőt ha nyit paypal számlát magának, arra is tud bankban tölteni pénzt.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2015
(#) csabeszq válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
Nem tudsz virtuális bankszámlát létrehozni, ahová illegális pénzt átutalhatsz.
Pénzmosás miatt van így, gondolj bele, simán tisztára moshatnál vele lopásból, csalásból származó pénzeket egyszerű banki anonim befizetéssel.

Nem fog menni, erről a Paypal gondoskodik.
(#) sprofan válasza csabeszq hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
Ez rendben is lenne viszont ki beszélt itt anonim befizetésről? Még személyi számot is kértek tőlem amikor egyszer így fizettem be Paypal-ra, viszont a lényeg hogy lehet, még akkor is ha nincs bankszámlája az embernek.
(#) qvasz2 válasza sprofan hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
Ha már van egy aktív paypal-od, akkor tehetsz rá így pénzt, de létrehozni nem tudsz bankszámla nélkül, szerintem.
(#) kameleon2 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
Napi 1000-1500W/m-el számolhatsz passzív éves átlagot. Persze volt 1800 is. Ez - hangsúlyozom éves átlag. Azaz nyár végén intenzívebb, télen rosszabb. De mielőtt elköltöd ezt a pénzt megkérdezhetnél itt pár dolgot - vagy épp tőlem, nehogy ugyanazokba a hibákba ess mint mások. Ilyenek: nem megfelelő napelem kiválasztása, nem megfelelő stringek kialakítása, rosszabb hatásfokú napelemek vásárlása. Mi számlával adjuk a német napelemeket - kedvezménnyel, garanciával. Ha már mindenképpen az kell. A szállítást meg össze lehet csapni egy másikkal.
(#) proba válasza qvasz2 hozzászólására (») Jan 24, 2015 /
 
Két éve még biztosan lehetett. Fontos volt a személyes befizetés minden alkalommal. Egyik ismerősöm is így csinálta.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2015
(#) lanti válasza CRU3L hozzászólására (») Feb 3, 2015 /
 
Lehet kallódik nálam egy , keress meg privátban.
(#) Spyro1411 hozzászólása Feb 4, 2015 /
 
Sziasztok!
Nemrégiben regisztráltam a paypalra, így egész új világ nyílt meg előttem vásárlás terén . Most német országból szeretnék rendelni, de a adataimnál kérnek egy bizonyos VAT ID-t. Ha jol értelmeztem ez valamiféle adó szám? és szlovákia esetén egy 10 számjegyű szám. Ha jól értem akkor ezt a számot kérni kell (valhonnét) és személyreszabva kapja meg az ember. Valaki találkozott már ilyennel?
Erről az oldalról/termékről lenne szó.
U.I.:Azért nem e-bay, mert ott 13€-vel drágábba jönne ki...
A válaszokat előre köszönöm!
Következő: »»   72 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem