Fórum témák
» Több friss téma |
Ez csak a műhelyemben van (amúgy a be gomb 230V része egy külön kéteres kettős szigetelésű vezetékkel van bekötve csatlakozásnál zsugorcsövezve) egyértelműen nem szabványos mivel vagy törpefeszültségű a vezérlés vagy hálózati feszültségű. Keverni nem lehet szabvány szerint,de én magamnak akkor is így nem szabványosan kiviteleztem ne lógjon az a trafó állandóan a hálózaton.Jó a te kapcsolásod is próbapultba én is készítettem mát ilyet.
A legjobb megoldás az, ha egy villanyszerelővel felrakatsz egy aljzatot a falra a fürdőszobában egy olyan helyre, ahová már kényelmesen elér a gép kábele. Sajnos ez az egyetlen biztonságos és szakszerű megoldás.
A fürdőszobában azért tiltott a hosszabbító használata, mert fennáll a vízzel való elöntés veszélye és az áramütéses balesetet okozhat .
És ha magamnak csinálok egy ilyen hosszabbítót,milyen aljzatot,dugvillát,vezetéket vegyek?Úgy gondoltam felszerelek egy aljzatot,ami kb. 1,5 méter magasan lenne a mosógép felett,a bele kötött vezetéket szépen derékszögesen,valamennyire elrejtve elvezetném a konnektorig ami kb. 2 m magasan van.Raknák rá valami jó fajta dugót,és bedugnám.Olyan lenne mint egy fix konnektor,csak minden a falon kívül lenne.Szerintetek?Így semmi nem lenne a földön,még a vezeték sem.
Kábelcsatornába teszed a vezetéket, és a lehetőségekhez képest még jól is fog kinézni.
A fix konnektor, kábelcsatornába vezetve az jó megoldás. De tudni kell az odamenő vezeték terhelhetőségét is.
Sziasztok!
A képen látható biztosíték cseréjéhez szeretném megtudni, hogy hány amperes. Köszönöm.
Nem voltam benen biztos.
Köszönöm. Az létezik hogy egy 2000 w-os hősugárzót elbír, vagy már tönkrement és azért nem old le?
Egy kisautomat nem digitális műszer, túlterhelést is elvisel egy ideig. Leoldási értéke több mindentől függ. Aztán az sem biztos manapság, hogy amire 2000W van írva, az tényleg annyi is..
A B vagy C típusra kell cserélni? Persze 6 amperesből.
A hősugárzó Ohmikus terhelés. Azaz "B" - vezetékvédő 240x6=1440W Ha 2kW a hősugárzód - eleve kevés a 6A. Nem ártana megnézni mekkora vezetékről megy, mert nem ok nélkül oldott le.
"vagy már tönkrement és azért nem old le"
Idézet: Ami persze nem csoda folyamatos túlterhelés mellett. Nyilván nyugdíjba is elmehet tekintve hogy pár évtizede már nem is gyártana EBA-t. „"vagy már tönkrement és azért nem old le"” Idézet: „Ami persze nem csoda folyamatos túlterhelés mellett” Ez pont egy olyan eszköz, ami meg tudja magát védeni a folyamatos túlterheléstől...ha jó lett volna a túlterhelés kezdetén, akkor annyiszor lekapcsol, hogy megunják ( a kb. 2-szeres túlterhelés azért még nem annyira rettenetes !) ! szerk.: Ettől függetlenül persze "csereérett" ! A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2015
Sziasztok! Kezembe került nem rég egy mozgás érzékelős lámpa . Ez nem reflektor , gömb üvegburás alul van a mozgás érzékelő, ami alkonyatra is állítható . Probléma az vele ha megkapja a tápfeszt azonnal világít és nem kapcsol semmit . Le vettem az időt -felé , fényes nappal a hold felé tekertem a potmétert de nem reagált. Elképzelhető hogy az a probléma ha vissza kapcsolom az automatát bizonyos ideig világít , mindenféle beállítástól független? Be kötése egyszerű L-N .
Az volna még a kérdésem ha én szerelnék be mozgás érzékelőt , ami természetesen alkonyatra működne, milyen tipust használjak ami lámpa mellé szerelve is funkcionál és nem zavarná meg a be kapcsoló lámpa fénye .
A mozgásérzékelős lámpák többsége bekapcsol, ha áram alá helyezed. Ha már egyszer bekapcsolt, akkor általában a fényviszonyokat nem veszi figyelembe. Tehát ha fényes nappal áramot adsz neki és mozogsz előtte, nem fog kikapcsolni, illetve ha sötétben mozgásra bekapcsol, nem fogja zavarni a lámpa fénye, amíg mozgást érzékel, bekapcsolva is marad.
Szia! A fényérzékelő része ezeknek az olcsó megoldásoknak nem igazán brilliáns, ráadásul nagyon érzékeny az érzékelő miatt a tükröződő felületekre. Amit én használok évek óta az a Finder. Igaz - messze nem a legolcsóbb. Van sajátom is, de csak panel, mert eredetileg a méregdrága Merten érzékelők helyére lett szánva - ugyanis annál jobb, tekintve, hogy érzékenységet is lehet állítani rajta. A Finder -t itt megtalálod. Ha kell többet is tudok segíteni. Alapvetően kétféle érzékelő van a piacon. Az egyik az analóg . Ha jól megcsinálták, használható, de szinte mindenre felkapcsol. A másik a digitális, ami nagyon precíz, de emiatt jóval drágább. A kínaiak az ára és az egyszerűsége miatt az analógot kedvelik, de ebből is ki lehet fogni jót-rosszat. Én vettem már 800Ft-ért is olyat ami jó ugyan, de a fényérzékelője inkább csak ki-be állapotra jó. Azaz ha feltekerem teljesen - működik az érzékelő, ha letekerem - egyáltalán nem. Ügyfélnek vettem ilyet horror áron, ami ráadásul Janus fejes és mégis meghülyült a tükröződő felületektől. Ehhez készült a saját elektronika, gyakorlatilag csak a doboz maradt eredeti és a táp. Még van belőle pár darabom.
Viszont ha az alkonyatra állítható potmétert ami holddal és nappal van jelölve teljesen éjszakai üzemre állítom , le kellene kapcsolni a nappal. Vagy nem jól értelmezem ?
De, jól értelmezed. Ha nappal rakod áram alá, akkor bekapcsol, de bekapcsolt állapotban már nem veszi figyelembe a megvilágítást, csak a mozgást.
Értem , kösziszépen. Szoktak problémáim lenni velük , pedig már egyre többen kérik az udvarba garázs ajtó elé a mozgás érzékelőt. Én is észre vettem már a beálítások nagyon eltérőek tudnak lenni , de nem túl gyakran szerelem őket nincs benne tapasztalatom . Valahogy igyekeztem kerülni ezt a megoldást, én odahaza csak egyszerűen váltó kapcsolást használok kinti megvilágítás működtetésérre.
Elnézésed bennem van a hiba, nem tudom értelmezni valamiért. Tehát ezek szerint ha éjszaka kapcsolnám be akkor volna beállítható?
Sziasztok.
Építem a műhelyasztalom kapcsolótábláját mágneskapcsolóval, start és stop gombbal, vészleállító gombbal, kismegszakítóval. Kérdésem az lenne, hogy ezeket az elemeket milyen módon szokás, illetve szakszerű összekötni? Gondolok itt arra, hogy a vezetékeket, simán összesodorjam, vagy ónozzam, érvéghüvelyt, vagy villás kábelsarut préseljek rá? Az elemek csavaros sorkapoccsal ellátottak. Hogyan szakszerű ezt csinálni? Köszi a válaszokat.
Ha nem tömör vezetékkel kötöd, akkor érvéghüvely.
Nem. A nappal - éjszaka beállítást figyelembe veszi de csak akkor, ha kikapcsolt állapotban van. Bekötöd, áram alá helyezed akár nappal is. Beállítod az időt és a világossági potmétert. Ha valamelyik nem jó, akkor módosítod a beállítást.
Sziasztok! Megköszönném,ha tudnátok nekem segíteni. A problémám a következő: nincs semmilyen villanyász végzettségem,mechanikai javításokkal foglalkozom. Mégis úgy alakult,hogy ki kell tanulnom az állórész tekercselést. Ehhez vásárolni fogok egy gépet, csak jó lenne tudnom a gép paramétereit, meg hogy mire alkalmas ez a példány. Típusa :HITEKA TS-31. Minden info hasznos a gépről...
Előre is köszi!
Helló!
Sodort vezetéket érvégezve, tömört pedig simán kötve. Ha több kismegszakítót tervezel, érdemes külön erre a célra kitalált ún. fázissínt tenni a kismegszakítók bemeneti oldalához. Nem kötelező, de szakszerűbb, mint átkötögetni, igényesebb. Nem a legdrágább dolog, cca. 1000 Ft körül lehet venni, méretre vágható, és a legtöbb kismegszakítóhoz használható.
Köszönöm a segítséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |