Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv botesz!
Igen keringeti ,a kar is el kezd működni majd kb:5mp múlva kiereszti a vizet!
Az szerintem fűtéskör lesz.De lehet hogy csak simán nem kapcsol a nyomáskapcsoló benne.
Üdv botesz!
Köszönöm,majd a jövőhéten lesz időm megnézni!
Sziasztok!
Candy CDP 4609 mosogatógépünkben keringtető szivattyút cseréltem, mivel a megbontott gyári bilincseket awab bilincsre cseréltem volt egy kis szivárgás amitől a gép hibajelzést adott 2 program lejárta után. Gondoltam kiviszem az udvarra, felrakom a gépet két kecskebakra és alulról megnézem hogy pontosan melyik csatlakozásnál szivárog. Kancsóval töltöttem bele vagy 2l vizet és láttam is, hogy az egyik csatlakozásnál kicsit szivárog. A bilincset meghúztam és a szivárgás megszűnt. Gondoltam letesztelem a vízkört és a szivattyú elektromos csatlakozóját lehúztam a gépről és közvetlen csak a szivattyúnak adtam tápot (a gép nem volt áram alá helyezve), hogy keringtesse a vizet, kiderült nincs sehol máshol szivárgás. Ezután letakarítottam egy kicsit a külsejét és az oldalára fordítottam (nem tudom, hogy ez baj e) amíg visszaraktam az alját. Majd visszavittem a helyére de az a lényeg, hogy nem működik rendesen. A program megkezdése után beengedi a vizet, majd egy idő múlva az öblítés led (az a kis vízsugár piktogramm)gyorsan villog, ezzel egy időben pittyeg és kiszivattyúzza a vizet. Nem tudom mi történhetett, de az udvarra való kivitel előtt még jó volt, most mi lehet a baja?
Szia! A gép aljában van egy úszó kapcsoló ami kiakadhatott a forgatáskor.Vagy ahogy vissza raktad az alját. Próbáld meg kicsit megrázni ütögetni a gépet hátha vissza áll a helyére.Ha nem akkor lehet beszorult valami alá.
Szia, sajnos ezt ellenőriztem elsőnek és nincs felakadva az úszó, meg azt hiszem akkor másik led villogna.
Valami más baj lehet, hóbakódokat természetesen nem találtam hozzá, tehát nem tudom megfejteni a hibát.
Víz beengedés után elindítja a víz keringetést?Vagy egyből ürítő szivattyú megy?
Ha mosogatás programot választok, akkor beengedi a vizet ahogyan kell, vár egy kicsit, majd beindul egy pár másodpercre a keringtetés és azonnal hibára áll és kinyomja a vizet.
Ha öblítésre állítom, akkor engedi a vizet, és nyomja is kifelé kb 2 percig, majd leáll az ürítő szivattyú és tovább engedi magába a vizet míg normál vízszint nem lesz. Itt nagyon sokat vár, a (feleségem szerint itt nem szokott várni) aztán vagy 4-5 perc múlva beindul a keringtetés és mintha a mosás program futna elkezd mosogatni, majd egyszer csak kiáll hibára és kinyomja magából a vizet. Nem tudom mi lehet, de biztos, hogy az oldalra billentéstől van, mert előtte jó volt, csak szivárgott. Nem tudom nem e a sótartályban zagyválódott e össze valami.
Ellenőrizted a mikrókapcsolót amit az úszó mozgat. Nem csak csipogásra hanem ellenállásra. Rendesen nyit zár? Ha ez jó végig kell menni mindenen nyomás kapcs, fűtés test zárlatra is, NTC, stb.Végül a Candyknek elég sűrűn beszarik az x2 tápkondi.(bár hirtelen nem tudom miféle elektronika lakozik benne) Az is tud érdekességeket csinálni.
Miért cseréltél szivattyút? Bizti az volt csak a baja? Ha segít itt egy service man. :Bővebben: Link
Új fejlemény:
Öblítésnél (refresh) most elkezdi kinyomni a vizet kb 10 sec-ig, majd kiáll hibára. Jó lenne ha lenne valami hibakód lista mert közölné a gép, hogy mi a baj, csak nincs a leírásában sem normális hibajegyzék. A szivattyúcsere azért kellett, mert a régi elkezdett szivárogni és tönkrement a csapágyazása. Egyébként semmi baj nem volt eddig vele, mondom az új szivattyúval is műküdött, csak kivittem az udvarra és valami lett vele. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
Nincs hibakód listám A víz beeresztő csap nyitva van rendesen? A bejövő víz szűrő nincsen eltömődve? Lehet nem kap időre megfelelő vízmennyiséget.
Kód: Frissítés program jelzőfénye villog.
Jelentése: hosszabb futási idő Lehetséges okok: a vízcsapot (teljesen) nem lehet megnyitni. Kód: Eco-mód jelző villog. Jelentése: zsúfolt. Lehetséges okok: túl sok a víz bevitel. De lehet labirintus dugulás is. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
Tisztelt fórumtársak, Botesz! Szeretnék segítséget kérni a lentebb vázolt problémában, egyik napról a másikra, a készülékünk nem hajlandó mosogatni. a hibajelenség a következő: bármilyen program indításakor elkezd szivattyúzni mintha lenne benne víz, (pedig nincs) aztán pár perc után(10 percen belül) a szokásos sípolós hibajelzéssel leáll, próbáltam rakni bele vizet, amit utána szépen ki is ürít, de nem áll le... Tip. Candy CDI3515 9 éves gép.
Köszönöm, holnap szétszedem és ellenőrzök minden apróságot, kontaktot. A csap egyébként teljeset nyitva van.
Jelentkezem amint a szűrőt, stb átnéztem.
Hali botesz! Az említett tömítést, hol tudom beszerezni.Gondolom, nem kerül ezrekbe. Üzem közben, hogyan tudom ellenőrizni, megnézni, hogy forog e egyáltalán a kar? Üdv.Köszi.
Hali botesz! Igen régebben hallottam erőteljesebb kar hangot,amikor a lapát dolgozott,és forgott.Az a hang, mostanra megszünt.Szivattyu javító készlet lett benne cserélve. Nem lett jobb.Hiányolom azt az erőteljes "dübörgő" hangot.Felül ott hagyja mosatlanul a mosogatni valót.Légyszi, írdd meg nekem, mit, és hol keressem az ajánlott tömítést.Vagy rendeld meg nekem az én címemre. 6000.Kecskemét. márvány.u.38.Mester István-istvanmester77@gmail.com-+36 70 3220771 Üdv.
Szia!
A gép alján van egy tálca amibe a rendellenesen kifolyt vizet gyűjti össze. Nézd meg van e benne víz, ha igen akkor valahol folyik és ezért kapcsolja rögtön a szivattyút.
Üdv botesz!
Elfelejtettem a legfontosabbat,hogy a gép fektetve volt szállítva,akkor elvileg a nyomáskapcsolót nézzem meg?Ill hol találom? Köszönöm
Ok, köszi ellenőrizni fogom, tegnap este még beleborítottam vagy 10 liter vizet, így hát ha folyik valahol akkor annak nyoma lesz....
Üdv.
Félreértetted a dolgot ! Az a víz amit beleöntesz jó helyen távozik, általában. A nagynyomású szivattyúnál szokott ereszteni. Ha nincs beépítve billentsd meg a gépet, ha víz folyik alóla akkor ott a gond. 2-3 nap használaton kívül idő elteltével lehet, hogy elindul, a tálcáról elpárolog a víz.
Nos szétszedtem a gépet, hogy minden mozdulatát lássam, és a köcsögje hibátlanul működik.
Mst ilyenkor mi van? A labirintus tartály közepe egy kicsit mintha vízköves lenne de ennyi.
Csaknemjó
Gyors programnál beereszti a vizet majd kiszivattyúzza ezt ciklikusan ismétli vagy 5ször, majd kiáll hibára a refresh led villog. Megőrülök
Ismerős!
Nálam a nyomáskapcsoló megszakította a töltőszelep áramkörét, így a vízszint nem érte el kívánt, feltöltött szintet. Ezért leszivattyúzott majd újratöltött, mint neked, meg ki is állt hibára. Persze ezt csak néha játszotta el. Mióta átkötöttem tökéletes. Kövesd végig a mágnesszeleptől a vezetékeket, a vezérlőig. Útközben találkozni fogsz a nyomáskapcsolóval, szerintem.
A képen látható szilikoncsőbe ha belefújok kattan a barna kapcsoló és megáll a vízfeltöltés, ha nem fujom, akkor megint tölt. Mellé hajoltam és üzem közben nem kattan a kapcsoló, mintha nem lenne nyomás ami megnyomja.
Ahonnan jön ez a kis cső a szelepre, ott két ilyen kis csonk van az egyikre ez a szilikon cső van rádugva, a másik szabadon van. Nem lehet, hogy az le volt dugózva, csak míg kirángattam az udvarra leesett? A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2016
Akkor zárjál a bejövő víz csapon ,hogy ne menjen be hirtelen annyi víz. Ezt is le írtam tegnap. Mert ez is lehet a probléma!
Szép lassan kikapcsolt állapotban elkezdtem vödörből vizet tölteni, már majdnem kibuggyan de a kapcsoló még mindíg nem kapcsol, a nyomás megvan mert ha lehúzom a csövet akkor jön a levegő. Mennyi víznél kéne kapcsolni? Lehet amikor oldalra forgattam víz ment a kapcsolóba? Kitakarítsam?
Szét ne szedd!Hány vezeték megy rá? Lehet rossz érintkezőt nézel? Azért ezek ritkán döglenek.
Ha a cső rajta volt nem hiszem, hogy bele ment a víz . De ha bele ment az se feltétlen nagy gond, rázd ki belőle. Zárjál a csapon félig legalább és úgy próbáld! Ne öntögess!
Rendben próbálom, pár csepp vizet kiráztam belőle, most nézem, de az tuti, hogy nem kattan!
A z érintkezők jók kimértem, szakít ha megfújom. A vezeték jó helyen van, mert nem szedtem le eddig. Hajszárítóval kiszárítottam, most sokkal könnyebben jár. Mostmár kapcsol a helyére téve is. Futtatok egy programot. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2016
Nemértem.
Beereszt, kattan mostmár a szintszabályozó, megáll a betöltés, majd 2-3 sec csend és kinyomja a vizet, majd ezt a ciklust ismétli és szerintem ki fog állni hibára. Nincs valami agyresetje? Lehet a programja van eltévedve? Mi a különbség a program és a refresh program között? A refrest végignyomta, de azért megpróbálom megint. Most pl. A refresh sem megy. Folyamatosan nyomja ki a vizet, majd néha ereszt hozzá. Már kezdem azt hinni, hogy valami üzemóra számlálóval szándékps a hiba, mert az látszik, hogy a tervezésnél a nemjavíthatóságra több energiát fordítottak mint a többire. Bár azért sokáig tette a dolgát csak most vettem 30 rugóért bele egy szivattyút, csak nem hagynám veszni. Közben az öblités is kiállt hibára. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2016
Na akkor mérd ki az elektronikában van egy x2 táp kondi /azt hiszem kék kocka/. Sőt egyből cserélheted is. Meg az elko kondikat is. (a polaritásukra figyelj) reset azt hiszem a bekapcs gombot hosszan kell nyomva tartani
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |