Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Szia, én kipróbálnék egy zavarszűrő-tápkondicionáló egységet amit az autórádiók tápfeszbemeneténél használnak. Roncsokból kitermelhető.
![]() Csak kérdeztem, hátha! Jellemzően mekkora freki jelenik meg pl egy ladában? Ok, hogy fordulatszám föggő, de kb mekkorák? Tudja ezt valaki? Tól-ig?
Alapjárat 800 kb, ekkor olyan 26Hz-től 170Hz-ig kb
Szerintem
VÁÁÁÁÁ!
KV-os? Na szép. Akkor tényleg kellene a stabilizátor IC elé agy kisebb kondi szerintem. Bár az meg a tüskére rövidzár, de nem sokáig. Gondolom kellene egy ellenállás is azért.
Már töröltem is a hozzászólásomat, mert talán túlzó, de mintha ezt olvastam volna anno a régi gépkocsik esetében, ha nincs ami lenyelje ezeket, teszem hozzá. Márpedig akkor semmi egyéb elektronika nem volt az autókban.... Egy tranziens elnyomó dióda biztos jótékony egy Lada esetében.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Köszönöm, ezt kipróbálom!
Akkor minden olyan sor elé, ahol új adatot írunk ki, akkor ezt beírva talán megszűnik a probléma. Eddig csak úgy tudtam, hogy a setup részben kell elsütni. De ki próbálom! Köszönöm!
Ezt meg tudom oldani. Ugyan nem 9v-os elemről, de van itt egy pár 18650-es elemem.
Árnyékolni... Hát az macerás lesz.
Köszi, ezt is kipróbálom!
![]() Lehet hogy a Step-down-ba a tekercs össze szedi a LADA "zavarjait"..
Milyen diódára gondolsz? Esetleg egy típust kaphatnék?
Nem tudok ajánlani, de szerintem nem különösebben fontos a típusa. Más néven szupresszordióda...(P6KE15(C)A például? ez 14.3-15.8V-os)
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
Köszönöm a válaszokat! A héten szerintem ki is próbálom a lehetőségeket, és megosztom véleményemet az eredményekkel kapcsolatban!
üdvözlet mindenkinek
Arra lennék kíváncsi hogy a már feltöltött programot hogyan lehet visszaolvasni mondjuk ardouino nano-ból?
"Hanem a bombának látszó tárgy készítését ellenzem!"
Te valakivel nem keversz ösze véletlen? Én semi visza számlálos Szar nem épitetem itt sem málhol sem még airsoft jelegüt sem....
Sziasztok
W5100-as Ethernet shield van egy kis problémám. Mégpedig, egy mágnes kapcsolóval, amit egy SSR kapcsol, akarok kapcsolni 230v AC, de ki/be kapcsoláskor újraindul az Etehrnet shield, maga az arduino nem, csak az ethernet. Gondolom a mágneskapcsoló által gerjesztett mágneses tér miatt indul újra. Mit lehetne vele kezdeni?
Probléma megoldva
![]() 220nF kondi sorba 180Ohm ellenálás rárakva a relé kimenetre, és megszűnt a probléma. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2016
Nyák levilágitó idözitő HGL izókal talán eletronikai alapja nem?
![]() Persze te nálad elindult a fantázia.....
Sziasztok!
Most kezdtem el nézegetni az ARDUINO UNO-t ( PIC-ezek már évek óta ), de nem sikerül a megszakítást beindítanom... Mit rontok el, kérnék egy kis segítő infót !A főprogram az működik, de a 2-es LED nem !
További kérdésem, hogy az #include-os sorok kellenek-e és kell-e a bootloader-es megszakításhoz valami egyéb beállítás ? Előre is köszönöm!
delay esetén nem csinál a proci "semmit" ... ez nem egy jó megoldás, ha megszakítást is kezelni szeretnél. (millis függvény az jobb erre).
Ezelőtt fentebb volt már szó erről lapozzál vissza 3 4 oldalt .
Köszi, tudom, PIC-el se így használom ( ez most próba!), de most az a baj, hogy a megszakítás nem megy...! Arra valami ötlet ?!
szerk.: nem láttam, hogy a millis fv. melyik TIMER-t használja, nem-e ezt például ?! A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2016
Ez a véglelges kód vagy csak kivonat?
Nem egyszerűen csak hiányzik a LED ki/be kapcsolásának kódja az ISR rutinból?.
Ez a baj: "ledPin2=~ledPin2;", hiányzik a digitalWrite függvény.
Köszönöm, igen, így jó lett:
Nem tudom egyszerűbben megoldani a bitinvertálást ?
Hol tudok annak utánaolvasni, hogy pl. a millis() függvény milyen erőforrást ( megszakítás, timer ) használ, az arduino honlapon a millis()-el kapcsolatban nem láttam erről semmit ?! Vagy ez már nem publikus és nem tudom teljesen kihasználni, kézbentartani a processzor erőforrásait arduino alatt az egyszerűbb felhasználás jegyében?!
Köszi, ez OK
!Most kezdtem még nézegetni az ARDUINO-t ( PIC-es gyakorlattal a háttérben ), így hamar megnéztem az ATMEL ATMega 328 adatlapját és azon keresztül a megszakításait és így találkoztam azzal a "hibával", hogy Timer1 túlcsordulásos megszakítását használva a millis() fv. megakadt...ekkor jutott eszembe, hogy nem is tudom, hogy ezt hogyan intézik a háttérben ! Az általad linkelt lapon erről nincs szó.
Hali!
pár napja fe doptam ezt a problémát mi van ha 50nap után tulcsordul a millis? nagyon sok megoldás van de melyik is müxik.... Én a wdt javaslom ha kifagy ez miat az mcu akor ujra reseteli magát! de itt egy mintapélda ere 50 nap utáni számolásra...
Szia!
Igen, ezt már én is használtam az éjszaka !
Az arduino PRO MINI, ill az UNO között mi a különbség? Azt látom hogy az UNO-n két chip van. Van amelyiken 16U2 meg van amelyiken ch340. Ebből azt gondoltam, az első a kommunikációért felel.
Találtam egy DCC ( modellvasut) vezérlőt de azt írják csak UNOn vagy MEGÁn fut. Azt furcsállom, Ha az első processzor csak a kommunikációért felel, és a második ugyan úgy 328p -s akkor miért nem tetszik neki. Ha meg az első nem csak kommunikál, akkor az EBAY-on kapható olcsóbb modulok, a maguk ch340-es illesztőjével, szerintem ugyan úgy nem jók nekem. Vagy mit nézek rosszul? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

!
.