Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   115 / 168
(#) Cinema válasza winkleer hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Nekem az SDS 1102X van, az méri és kijelzi a frekvenciát.
Fázis-eltérést két jel, a két csatornában a kurzoros beállításokkal mérhető, illetve a "Custom"-menüben beállítható, bár egy kicsit lassít a jelfeldolgozáson. Ha fáziskülönbséget nézek, jó a színes beállítás, feltűnőbb a dolog.
(Addig keresgéltem a menükben, míg beugrott egy kisebb ablak, amiben több minden állítható be, hogy mit jelezzen ki a kijelzőn, számomra sok meglepő adat nehezen volt érthető, több mindent pedig kikapcsoltam, a pipálás helyett.)
Még mindig tanulom a kezelését, sok szokatlan dolgot is tudnak ezek a készülékek, meg egészen más metódus szerint kell a mért jel jellemzőihez viszonyulni, értelmezni.

Üdv!
(#) winkleer válasza Cinema hozzászólására (») Jan 14, 2018 /
 
Szia! Van nekem is sds1102x szkópom is. Az X-E más világ. Abból a szempontból tud többet, hogy bode diagrammot rajzol a fázisátvitelből és a frekvenciaátvitelből. Sőt itt kiválasztható, hogy csak egy Uki görbét rajzoljon vagy az Ube/Uki görbét. A 1102x mindezeket egy ponton , adott aktuális frekin ábrázolta, azaz írt ki arányt , értéket. Az X-E képes egy USB-n keresztül kapcsolódni egy Siglent SDG generátorral, vagy az opcionálisan hozzá gyártott függvénygenerátorral és vezérelni azt. Tehát beállítasz egy kezdő frekven ciát és egy végponti frekvenciát a szkópon, az vezérli a generátort e két pont között és le sweepeli azt. Miközben a visszacsatolt kimeneti jelet több ponton mintavételezi és megméri az X-E majd diagrammot szerkeszt belőle.
Ez a nem mindegy! Sőt táblázatban kigyűjti a mérési pontokat és értékeket. Természetesen azi kiválasztható, hogy a diagramm lineáris vagy logaritmikus léptékű legyen. Aki audióval foglalkozik annak ez a funkció nagyon jó. Persze nem csak audió frekvencián működik, hanem a generátor vagy a szkóp határfrekvenciája a határ. A másik negy előnye a X-E sorozatnak az 1Mp FFT görbe. Ha nézel spektrumot az nem 16k-n jelenik meg mint a régebbi tipusoknál hanem 1Mp részletességgel. Ez derék. És a legfontosabb miért érdemes a 4ch-sat választani az, hogy ebben két darab 1GS/s ADC van. Azaz ha az 1 es és a 3-as ch-t kapcolod be akkor mindkettő 1GS/s mintavéttel és 14MP al van mintavételezve. Szal két csatorna megy egyszerre és full a mintavételezés. Ha mellé kapcsolod a 2 es vagy a 4 es csatornát akkor esik vissza 500MS/s és 7MP ra a mintavét. Két duál 2 CH szkóp van beépítve a dobozban.
.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2018
(#) Ge Lee válasza winkleer hozzászólására (») Jan 15, 2018 / 1
 
Akinek bode kell az szerintem meg tudja rajzolni magának a kapott értékekből is, csak emiatt nem érdemes másik szkópot venni, bár tény hogy nem baj ha tud ilyet is. Ár/érték arányban nekem is az X-E nyerte el a tetszésemet, ott van benne a protokoll dekóder, meg kiír közvetlenül olyan dolgokat amit más szkópnál nem láttam, hogy pl. egy impulzussorozatban két impulzus csomag közötti delta t. Megnézve az eevblogos szétszedős videót a belseje korrekt tervezésre és szerelésre utal, ehhez képest az ára a legolcsóbb a kategóriájában, és nincsenek vele olyan nyűgök mint a Rigollal hogy lassú meg zajos.
Nekem a 4 csatornással még mindig az a bajom amiket leírtam, ráadásul erről is lespórolták a plusz két kezelőszervet az előlapról. A 4 csatorna földje közös, nem tudok vele eltérő potenciálon mérni ha kell. Ha meg veszek hozzá passzoló ISFE-t akkor abból kb. vehetek két kisebb szkópot.
(#) winkleer válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 16, 2018 /
 
Igen, nagyon jól konfigurált tipus. A bode kézi rajzolása szerintem meglehetősen lassú manapság. Ezért kár rohanni lecserélni a régit de ha valaki most töri a fejét vásárláson ez egy nagyon jó alternatíva lehet.
Magam is a külön kezelőszervek híve vagyok de most, hogy már használom kezdek megbarátkozni vele, hogy rá kell nyomjak előtte a csatorna kiválasztó gombra. Szóval nem probléma ez a megoldás, bár kétségtelen szebb a sok tekerentyű.
(#) attila21i hozzászólása Jan 29, 2018 /
 
Sziasztok!
Én csak amatőrként keresek oszcilloszkópot,igazából analóg,2 csatornás érdekelne. Kb. teljesen hülye vagyok hozzá bár van aki segít de a Ti véleményetekre is kíváncsi vagyok. Kizárólag arra szeretnék oszcilloszkópot,hogy (csöves) erősítőket ellenőrizzek vele,semmi más célom nincs. Belőlem már gitáros nem lesz,valamikor az voltam de öreg is vagyok már hozzá,hallásom meg még megmaradt. Tudnátok használtan valamit ajánlani? Ha jól látom 35 körül már vannak olyanok amik a célra megfelelnek.
Várom válaszaitokat!
Köszönöm!
(#) Ge Lee válasza attila21i hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Jelenleg se a rosszfogáson se a vakerán nem látok olyat ami nagyon jó vétel lenne, de ha a jelenlegi felhozatalból kellene valami olcsóbbat választanom akkor ez a Hitachi lenne. Ez sem mai darab, de a cső jó állapotúnak látszik, a kezelőszervekről sem hiányzik semmi, nincs összekarcolászva és letörve róla semmi. Ami még lényeges az a hátulján a MADE IN JAPAN felirat, ezek akkoriban nagyon jól meg lettek csinálva. Sokan a régi Tek-eket tartják jónak, én azt mondom hogy a Japán szkópokkal még annyi gond sincs, elég csak belenézni, látszik az összeszerelés és a felhasznált anyagok minősége.
Az eladó láthatóan nem ért hozzá, mert a négyszögjel nem kontakthiba miatt néz ki úgy ahogy kinéz, hanem mert nincs kompenzálva a mérőfej. De ha netán kontakthibás is, ennél ez akkor sem akkora probléma mint mondjuk egy RFT szkópnál.
(#) gcsabee válasza attila21i hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Érdemes nézegetni a jofogas.hu-t naponta. Vasárnap még volt egy Hitachi V252 15.000Ft-ért. Mára már elvitték .
(#) draconius hozzászólása Jan 31, 2018 /
 
Sziasztok!
Vásárláson gondolkodom kínai forrásból - valamelyik Hantek -, és felhívtátok itt korábban a figyelmet a rákerülő áfára (22 euró fölött) és vámra (150 euró fölött).
Az áfát értem, de úgy látom a vám 0% az oszcilloszkópoknál.
Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata?
(#) tbarath válasza draconius hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Számomra nem a max. 12%-os vám okozza a problémát, hanem a 27% áfa. Mert lehet hogy 0% a vám a szkópra, de az áfa akkor is durva.

Amúgy nézz szét Ojrópában is, én német eladótól szállítással együtt alig drágábban láttam 6022-t, mint Kínából, és arra még áfa is rámenne.
(#) Stewe hozzászólása Feb 1, 2018 /
 
UTD-2025CL szkóp volt-e már valakinek a kezében?
Ipari méréstechnikai felhasználásra kellene (10MHz már szélsőséges eset) tehát a képességei megfelelőek, engem üzemeltetési tapasztalatok esetleges gyengeségek érdekelnek inkább.
(#) Ge Lee válasza Stewe hozzászólására (») Feb 1, 2018 / 1
 
Ezen gyártónak szkópja még nem volt a kezemben, lakatfogót és szigetelésvizsgálót vettem csak tőlük, azokkal semmi bajom nincs.
Az ugyan vonzó hogy az itthon kaphatóak közül ez az egyik legolcsóbb asztali DSO, de én azért hozzátenném azt a plusz 14 ezret, és inkább vennék egy Siglent 1052DL+ -t. A gyártó a szkópok terén külföldön is bizonyított már, meg amennyire tudom itthon is. Az enyém is már 3 éves.
Körbe kell nézni a külföldi fórumokat, videókat hogy miket írnak róla, de szerintem olyan nagy mennyiséget nem adhattak el belőle.
(#) Ge Lee válasza Stewe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Illetve én elgondolkodnék ezeken is: JDS2012A JDS2022A.
(#) Stewe válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Gondolkodóba ejtettél, azt a 14-et talán már a jobb felbontás miatt is odaadom.... és 3 év garanciával kerül annyiba, mint némelyik az Ebayen....
(#) tbarath hozzászólása Feb 1, 2018 /
 
Én is szkópot keresek, tárolóst, mert mostanság vannak dolgok amikhez kevés az analóg.
Hosszabb távon egy digit szkópot fogok venni (Rigol és Siglent amit olcsón látok mostanában), de rövid távra kellene egy minél olcsóbb megoldás.
Az elvárásaim nem túl nagyok: 2 csatorna, 1 MHz már bőven elég, 1000 minta tárolása, és valami használható trigger. Feszültségben törpefesz, ha 5V-ot tud az már elég (10x-es mérőfejjel). Valamint: működjön, tehát ne azzal kelljen kezdeni, hogy megjavítok valami romot pár hónap alatt.
Ezen belül minden szóbajöhet, lehet 30 éves analóg tárolós, PC-s szkóp (itt a Linux support jön be extraként), mikrokontrollerből berhelt diy eszköz, tényleg bármi, a fő szempont az ár.

Jelenleg a hantek 6022 tűnik a leginkább megfelelőnek, de érdekelne a véleményetek, hogy ti mit vennétek a helyemben.

Köszi,
Tamás
(#) attila21i válasza gcsabee hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Köszönöm a hozzászólásaitokat!
Ezek érhetnek valamit? Matrix 620 CH Mint előzőekben írtam is,én amatőr vagyok,tényleg csak ( csöves ) erősítők ellenőrzésére kellene,nem is szeretnék mással foglalkozni mert nem értek hozzá de talán 1-1 csőcsere ... stb. még nekem is menne.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
(#) tbarath válasza attila21i hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Hát ennyit tuti nem ér, ha szerencséd van fele ennyiért is találsz.

Ebay-en érdemes szétnézni beírod keresőszónak az oscilloscope vagy az oszilloskop szavakat (mert német a fő célterület), bal oldalt bepipálod hogy Europe, Used, és keresgélsz. A leírást lefordítod (ha máshogy nem megy google translate), értelmezed, és eldöntöd hogy érdekes-e.
Vannak licitálós történetek is, azzal lehet igazán szépet fogni, főleg ha az eladó nem ért hozzá, vagy nem akar pártíz ojróért szórakozni, és akkor felrakja "as-is" vagy "for parts only" jeligére aprópénzért - attól még lehet, hogy out of the box működik, vagy épp csak egy biztosíték ment ki a táp előtt.

De ha működőt keresel, pl. itt van ez: Link
22k az ára, 5k a szállítás (Németből a nagyobb kereskedők általában ennyiért szállítanak szkópot ide), 100% pozitív minősítésű eladó 1400 értékelt tranzakcióval, ráadásul cég. Ez 13-14 ezerrel olcsóbb mint amit linkeltél, igaz jóval régebbi és "csak" 15 MHz-es.
Ráadásul a Hameg szkópok általában túlárazottak a németeknél, simán lehet hogy ettől jobb ajánlatot is találsz.
Ebay-en persze érdemes rákérdezni az eladónál, hogy valóban szállít-e ide, mert jobb előre tisztázni, lehet hogy neki Európa csak a Lajtáig tart, nyugatról nézve.

Érdemes még naponta többször átfutni a jofogas/vatera/he fórum apróhirdetéseket, és ha a közelben találsz akkor menj. A magyar piacot veszélyesnek tartom, nagyon sok kamu/átverős/lehúzós hirdetés van, ha van valami a világ végén baromi olcsón akkor az sanszosan átverés, utalsz előre és integethetsz a pénzednek.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2018
(#) draconius válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Köszönöm. Igen, én is figyelek néhány német eladót, meg nem is akarok kapkodni.
(#) Stewe válasza tbarath hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Ma is láttam egy másféléves DSO-t (1000K-s kategória)1000 forintért.
(#) tbarath válasza Stewe hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Igen, azt láttam én is a héten, nyilván kamu a hirdetés.
(#) gcsabee válasza attila21i hozzászólására (») Feb 1, 2018 /
 
Ez jobb áron van. Ma tették fel.
(#) attila21i válasza tbarath hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Szia!
Igen,túlárazottnak tartottam én is,van 20-ért is ugyanolyan,lehet még jobb állapotban is.
Matrix 620CH
Ennyiért?
gcsabee Igen,rendben lehet. Ér is ennyit?
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2018
(#) tbarath válasza attila21i hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Mármint 20k-tól lehet licitálni, ez nem fixáras cucc.
Egyébként ha működik és elég, akkor én megvenném, de csakis személyesen, kipróbálás után, és csak ha szimpatikusnak tűnik az eladó.
(#) attila21i válasza tbarath hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Amilyen hülye vagyok hozzá szerintem elég. Erősítőre ráengedek egy szinusz jelet,azt nézném csak vele. Ne legyen torz meg zajos az egész,csőaljzat hibáit se találom meg nélküle de a kondikat ellenőrizni is jobb oszcilloszkóppal. Oda kell figyelni mert elég drágák a csövek. Kicserélhetem de ha a kondi van a cső előtt elszállva akkor az új csövet is gyorsan kinyírja ... stb. Tényleg becsületesen felcsövezel egy 100-as erősítőt,alaphangon is 40 ezer,azt meg azért pénz meg nem volna baj,ha nem döglene meg fél év után. Egyszerűen becsületes minőségű csőnek olyan árai vannak,hogy inkább szkóppal ellenőrizném,még ha nem is annyira értek hozzá,ráadásul egy 100 Wattos fullcső cucc azért allergiás sokmindenre,pláne meg ha a kínai vagy a mexikói gyártás hiányosságait is hozzáadom. 2 csatornás, egyszerű valami kell ami stabilan működik,azt gondolom az én céljaimnak megfelel elég sok minden. Jó,nektek persze teljesen mások a szempontjaitok,értem is. Az a Grundig amit gcsabee írt?
(#) tbarath válasza attila21i hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Nem tudom, nem vagyok egy szkópguru.
Fontos az is, hogy hol vagy, mert látatlanban kellene megbízni valakiben, szóval én csakis személyesen vennék. Ha Szeged környéki vagy, akkor jobban megéri egy ottani ajánlat, egy Bp-Szeged oda-vissza azért már tömegközlekedve is húzós, plusz egy napod elmegy rá.
(#) cet hozzászólása Feb 5, 2018 /
 
Üdvözlet mindenkinek!

Szeretnék segítséget kérni. Adott egy Voltcraft Plus DSO 4022 típusú kétsugaras digitális oszcilloszkóp.
Az lenne a kérdésem menyit érhet ez a készülék?

Köszönöm a válaszokat! Üdv! Zoltán
(#) Bakman válasza cet hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Szerintem 25 - 30 000 Ft-ot még érhet ha jó állapotban van.
(#) cet válasza Bakman hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Nemrég láttam ha jól emlékezem a Conrad oldalon az utolsó ismert ára 130 ezer Ft körül volt.
A gyártási évet lehet tudni valamelyik címkéről?
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2018
(#) cet válasza cet hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Elnézést a fordított képért!
(#) Bakman válasza cet hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Német eBay oldalon két éve kb. 50 000 Ft-ért árulták.
(#) cet hozzászólása Feb 5, 2018 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Következő: »»   115 / 168
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem