Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   67 / 207
(#) laci1952 válasza jandark hozzászólására (») Máj 20, 2011 /
 
Előre is köszönöm
(#) Inhouse válasza Bago hozzászólására (») Máj 20, 2011 /
 
Igen, ez is egy visszatérő téma.
Sok autórádió dolgozza fel így az előlapi gombokat. A Sony pl. csinált is rá egy jack aljzatot, ahova egy ugyanilyen elven működő vezetékes távirányító csatlakoztatható. Manapság már lefelejti ezt is...

Egy zenedobozba épített Sony MP3 fejnél, ahol rossz volt a 2 (igen drága) hangerő nyomógomb, egy kivezetéssel, 2 mikrokapcsolóval és pár ellenállással megoldottam, hogy kívülről lehet a hengerőt állítani.

Üdv
Inhouse
(#) jandark válasza laci1952 hozzászólására (») Máj 20, 2011 / 2
 
Sajnos nem fért fel.itt a link:Bővebben: Link
(#) laci1952 válasza jandark hozzászólására (») Máj 21, 2011 /
 
Megoldódott a probléma
(#) czupok hozzászólása Máj 23, 2011 /
 
Pioneer cde-7399 rca kábel lábkiosztásra lenne szükségem. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
(#) SilentWhite hozzászólása Máj 30, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy SENCOR SCD-5605MR. Eddig tökéletesen működött. De egyik napról a másikra azt csinálja ha memórikártyát dugok bele, ha pendrive-ot, egy darabig agyal, meg olyan mintha lefagyna,és a végén kiírja hogy ERROR-13. Ha esetleg valaki tudja a megoldást, kérem jelezze.
(#) M.Béla hozzászólása Jún 4, 2011 /
 
Hali!

Szerintetek az hülyeség hogy egy 2DIN-es autórádió helyére valahogy bebarkácsolnék egy jó nagy 7"-os GPS-t,amivel tudok FM-rádiót is hallgatni,meg mp3-at is meg akár filmet is nézni,(mondjuk én nem csak aki mellettem ül ,és mindehhez építenék egy 4x50W-os erősítőt is.

Várom a véleményeket.

Amúgy a cél a spórolás mivel egy ilyen gyári 2DIN-es navi 60-70 ezernél kezdődik,így meg megúsznám 25-30-ból.
(#) oregtamas0202 válasza M.Béla hozzászólására (») Jún 5, 2011 /
 
Üdv Béla !
Nem hülyeség , de 30E ből kívácsi vagyok mit fogsz összehozni.
Halott ügy , gondold végig !
Öreg T.
(#) Lacaboy hozzászólása Jún 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Blaupunkt Valencia MP36 fejegységem ami hibás és szeretném megjavítani. Ha ráadom a tápot és a remote-ot a kijelző villan egyet és semmi más nem történik nem reagál semmire. Az áram a villanás után felmegy 400-500mA-re. A benne lévő FET ami a remote-ot kezeli működik és van benne egy tranyó ami 5V-ot álít elő az is működik. Mi lehet a baja?
(#) Inhouse válasza Lacaboy hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
A remote kimenet, arra ne adj semmit. Bekapcsolt állapotban lesz rajta +12V, erősítőhöz, aut. antennához kellhet...
2 vezetékre szokott kelleni +12V, a sárgára és a pirosra, az egyik állandó, a másik az ACC állás. Vagy mindkettő állandó, akkor a gyújáskapcsoló nem kapcsolja...

Üdv
Inhouse
(#) Lacaboy válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Szia
Nem most kezdtem a szakmát A remote-on én azt a kábelt értem amit a gyújtáskapcsolóra kell kötni,hogy bekapcsoljon a rádió.
(#) Lacaboy hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Szóval a lényeg az,hogy a rádió rendesen be van kötve a tápegységre a piros és sárga összevan kötve oda megy +12V, a test meg a test. Amikor ráadom a tápot a kijelző villan egyet és semmi más csak az áram megy fel.
(#) Inhouse válasza Lacaboy hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Mindig tanulhat az ember...az NEM remote.

Üdv
Inhouse
(#) Lacaboy válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
Jó akkor nem remote. Attól még él a kérdésem. Vajon mi lehet a baja? Végfok IC ?
(#) bizniszmenedzser hozzászólása Jún 6, 2011 /
 
Sziasztok! Volna nekem egy olyan gondom,hogy az autós mélyládám(erősítőről megy) szabálytalan búgó hangot ad,amikor a fejegységem cd üzemmódban megy.Ha átkapcsolom a rádióra,akkor a búgás megszűnik.Ha valaki tudna segíteni,megköszönném.
(#) Rollsroycephantom hozzászólása Jún 9, 2011 /
 
Üdvözletem mindenkinek, egy olyan problémával állok szemben hogy adott egy 2 dines multimédiás fejegység .A probléma az hogy egyes menüpontokban egyszerűen elkezdi keresni a Gps -kapcsolatot ! saját magától ! a rádió részben viszont nem ! a rádiót tökéletesen lehet használni.A menüpontokban enged lépkedni .De mivel a Gps-t keresi igy megáll a cd és memóriakártya olvasás is ... Tudna nekem valaki valami ötlettel szolgálni ? mit lehet ezzel elkezdeni ? lehet egyáltalán soft resetet végezni ezeknél a fejegységeknél ? Tipusa ha ez segít : Car dvd payer TD5721 .
(#) luig hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Sziasztok!
Olyan gonddal fordulok hozzátok hogy:
Teljesen új MNC USB-s fejegység,első üzembe helyezés meg minden.Szóval van ez a kütyü és amikor teljesen lehalkítom
a hangszórókból halkan ugyan úgy jön a hang,hallom hogy szól a zene,vol 0 állásban.Ez hogy lehet???És nem ez az első hogy ilyet tapasztalok,egyik cimborámnak is ugyan ez az effekt.Mi lehet a gond???
Ha már volt ilyen gondja valakinek és fel is tette a kérdést itt akkor bocsi nem volt kedvem végigolvasni az egészet.
A választ előre is köszönöm.
Üdv Laller!
(#) tib12 hozzászólása Jún 12, 2011 /
 
Üdv mindenki, Találtam egy MTC autórádiót. De van 1 probléma, nincsenek kábelei csak 9 forrasztási pont(ahol 1kor a kábelek voltak). Azt szeretném tudni hogy hogy kell bekötni. Vannak feliratok de csak 5-öt látok belőle, azok is csak szín-rövidítések: TL, BR, OR, PK. Illetve az egyikre oda van irva hogy ant. auto de azzal nem foglalkozok. Aki tud segíteni annak megköszönöm, csak nem akarom ezt a rádiót kidobni.
(#) tib12 hozzászólása Jún 12, 2011 /
 
Problem megoldva, találtam hozzá bekötést meg csomó érdekességet...
(#) csucsula hozzászólása Jún 13, 2011 /
 
hello
Van egy sencor scd-3354mr autórádióm és nem működik a hangosító potenciométer. Az érdekelne h hány Ωos a poti.
Az előlap száma: CD7503RDS
előre is köszi
(#) Tiborough hozzászólása Jún 15, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek!
Adott egy 2000-es évjáratú seat cordoba, és nem teljesen mutat mindent a kijelzője. Az lcd-ből begyantázott lábak lógnak a panelba, ezért gondolom maga az lcd nem lehet rossz. De lehet hogy tévedek. Valamint ezen a lapon van 2 db univerzális lcd vezérlő ic: PCF8576C típusú. Kérdésem hogy lehet-e az ic hibás, vagy az lcd? Továbbá hogy ki lehetne-e váltani a kijelzőt pontmátrix, vagy esetleg színes lcd-re (az még volna is egy videokamerából), esetleg egy pda-ra rálehet-e kötni? Nem kell plusz infó a kijelzőre, elég az amit gyárilag mutat(na).
Köszönöm a válaszokat.
(#) Accord93 hozzászólása Jún 15, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy Clarion Multimédiás fejegységgel lenne egy kis bajom: Bekapcsolt állapotban valami sÍpol benne, annyit sikerült kiderÍtenem, hogy a TFT kijelzőből, pontosabban annak a paneljéből jön ez a fura hang, a kijelző becsukott állapotában is, illetve kinyitott állapotban is, ilyenkor egy kis zavar, futó csÍkok is láthatóak a kijelzőn, aminek nagyon gyanúsan a sÍpoló hanggal van "szinkronban". Először az egyik tekercsre (L8) gyanakodtam, mert annak a környékéről jön a hang, illetve ha azt kiveszem a helyéről, akkor abbamarad a hang, de ha másikat rakok a helyére, akkor ugyanúgy sÍpol. Ami még gyanús, az a C31-es kondi, amihez ha csavarhúzót érintek, akkor erősödik a sipolás, illetve ha ezt veszem ki, akkor szintén megszűnik. AMi még érdekes dolog, ha ennek a kondinak az egyik kivezetéséhez érintek csavarhúzót, akkor a sÍpolás egyre jobban halkul, majd meg is szűnik.
Ezek alapján nincs valakinek ötlete, hogy hogyan tovább? Szkópom sajnos nincs, úgyhogy valami olyan módszer kéne, amivel szkóp nélkül is tudnék tovább próbálkozni...
Köszönöm előre is a segitséget!

Clarion.jpg
    
(#) Accord93 válasza Accord93 hozzászólására (») Jún 16, 2011 /
 
Elirtam, nem L8-as tekercs, hanem az L5-ös.....
(#) kendre hozzászólása Jún 20, 2011 /
 
Sziasztok!
Az autómban van egy JVC fejegység és 4 hangszóró. Az egészet megerősíti egy aktív szubcső, mely a fejegység vonalkimenetére van kötve. A fejegység 4x50W lenne (de ebben kételkedem mostmár) a hangszórók pedig ennél magasabb állandó terhelést bírnak. Új hangszóró lévén próbálgatom a rendszert és hiába van teljesen levéve a mély a hangszórókról, nagy hangerőn berecsegnek.
Ha lekapcsolom a szubcsövet és ráadom a basszust a hangszórókra, többet bírnak. Ha egyszerre csak az első, vagy csak a hátsó csatornákat használom, többet bírnak. Ha minden megy egyszerre, ugyértem a mind a 4 hangszóró, akkor nagyobb hangerőn recsegnek. Ugyanazt csinálják szubcsővel és szubcső nélkül is, járó és álló motornál is.
Jól feltételezem én, hogy elkellne egy erősítő a rendszerbe, mert a fej nem bírja a négy csatornát egyszerre kellőképpen meghajtani?
(#) BarnaPili hozzászólása Jún 20, 2011 /
 
Sziasztok!
Következő "gondom" van.Vettem egy OPEL Astra Coupet,gyönyörű állapot,minden gyári benne.A rádió is.CAR400 névre hallgat,és még kazettás a lelkem.Nincs vele semmi gondom,csak ez.Most egy adapterkazettáról használom,hogy az Mp3 is menjen rajta.Viszont a későbbiekben szeretném kicserélni,egy modernebb gépre.Nem tudom van-e olyan típus,ami kezeli a központi kijelzőt meg a kormányról vezérelhetőséget is biztosítja?
A kormányvezérlés feszültség szintekkel operál,ezt megtaláltam a szervizmanualban.A kijelzőt nem tudom milyen módon hajtja meg.
Ha valakinek van ezekre vonatkozó infója,azt szívesen venném.
Köszönettel!
István
(#) Zsolt32 válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Ha csak a CD lejátszóhoz ragaszkodsz akkor ajánlom a cdr 500-t, ez is gyári rádió és ugyanúgy vezérli a kijelzőt. Az az egy baja van, hogy az MP3-at nem játsza le, de hallottam már olyat, hogy raktak rá jack bemenetet és akkor ráköthetsz bármilyen eszközt. Az alábbi linket nézd meg, itt egy Kenwood márkát mutatnak, ami szintén vezérli a kijelzőt és sok más érdekesség is van itt.
Hasznos infó
(#) BarnaPili válasza Zsolt32 hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Köszönöm.Erre gondoltam.
(#) mrbis hozzászólása Jún 24, 2011 /
 
Sziasztok

Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy Clarion VRX745VD típusú dvd monitoros fejegységet autóba. Ez elvileg 1 es régiókódú dvd lemezeket játszik le. Tudtok nekem abban segíteni, hogy vigye a 2 es régiókódú lemezeket?

Előre is köszi
(#) S.Roland válasza mrbis hozzászólására (») Jún 26, 2011 /
 
Ez a típus az USA-ból jött ugye?
(#) mrbis válasza S.Roland hozzászólására (») Jún 26, 2011 /
 
Szia

Azt sajna nem tudom meg mondani, de a srác azt mondta, hogy japán és amerikai lemezeket játsza le, amelyik régió1 es kódú.
Következő: »»   67 / 207
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem