Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Általános antennás kérdések, válaszok
Lapozás: OK   16 / 87
(#) Ge Lee válasza ELKO26 hozzászólására (») Feb 25, 2013 /
 
A táplálással, bekötéssel kapcsolatban inkább ide válaszolok, egyszerűbb mint privátban képet feltölteni, linkelgetni stb.
A rajz alapján gondolom egyértelmű lesz. A tekercset egyszerűen elkészítheted pl. egy 1,8-as fúró szárán.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
(#) pucuka válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 25, 2013 /
 
Vagy, ha nem akar bíbelődni a tekercseléssel, betehet egy 1 uH -nél nem nagyobb gyári kész fojtó tekercset is.
(#) ELKO26 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2013 /
 
Feltölteném a nyákot,de nem engedi ez a .... a paintból fényképeztem ki de nem tudom feltölteni sajnos.
(#) pucuka válasza ELKO26 hozzászólására (») Feb 25, 2013 /
 
Nem gond, nem egy bonyolult kapcsolás, ellenőrizd le kétszer is, biztos jó lesz.
(#) Ge Lee válasza ELKO26 hozzászólására (») Feb 26, 2013 /
 
Az még sokat segíthet ha berajzolod egy szimulátorba, és a bemenetét végigsweeepeled a sávban. Jól működik, de lehet hogy lehetne javítani rajta, vagy stabilabbá tenni stb.
(#) levaitamas hozzászólása Feb 27, 2013 /
 
Tudnátok nekem ajánlani földfelszíni digitális TV vételre antennát? Kültérinél feltétel hogy az adóra nézzen?
(#) pucuka válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
UHF V. sáv vételére alkalmas antennát kell beszerezned. Minden irányított antennának az adó felé kell néznie, lehetőleg távol minden reflexiót okozó fellülettől. A digitális adások nagyon kényesek a reflexiós jelekre, a demodulátor működését lehetetlenné tehetik. Ezért javasoljuk a kültéri elhelyezést.
Interneten találhatsz többfélét is, mindegyik megfelel, de az elhelyezésével mindent tönkretehetsz.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2013
(#) levaitamas válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Köszönöm a segítségedet. Az a baj, hogy egy olyan lakásban kellene megoldani, aminek a homlokzata ahová a kültérit fel tudnám tenni pontosan ellenkező irányba néz mint az adó. Beltéri antenna mennyire lehet megbízható megoldás? Azt tudom, hogy minél nagyobb a nyereség, annál jobb.
(#) pucuka válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Próba cseresznye, de sok jóra ne számíts. Így is, úgy is szükséged lesz egy antennára, sok vesztenivalód nincsen. A nyereségnek (irányítottságnak) sok jelentősége nincsen, csak ha zavart a környezet, és távol van az adó. Egy lepke antenna nem drága, és kísérletezni is, véglegesnek is jó lesz.
(#) levaitamas válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Első próbálkozásnak EZ jó lehet?
(#) pucuka válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 27, 2013 /
 
Igen, ez volt a javaslat.
(#) rarobika hozzászólása Márc 3, 2013 /
 
Sziasztok,

nekem olyan gondom lenne, hogy a régi Tv-met rákötöttem egy VGA-RCA jelátalakítóval a számítógépemre és vibrál a monitor és a tv-n megjelenített kép is. Ha kihúzom az antennakábelt a tv-ből minden megszűnik és szép képet kapok.
Tudnátok abban segíteni, milyen szűrőt, csillapított kéne venne az antennakábelhez, hogy ne zavarja a képet.

Előre is köszönöm a segítségetek..
(#) pucuka válasza rarobika hozzászólására (») Márc 3, 2013 /
 
Nézz át a földhurkos topikba, ott a megoldás a problémádra.
(#) e-chipmunk hozzászólása Márc 4, 2013 /
 
Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy a nyákon használt pcb antenna az monopole antennának számít-e vagy sem? Egy bloutooth pcb antennáról van szó, gyári tervezésű. A IC-hez, amihez kell opcionálisan fel van ajánlva egy balun ág, ha monopole antennát alkalmazunk. Azért kérdezem, hogy ezt a pár alkatrész hozzárajzoljam?
(#) pucuka válasza e-chipmunk hozzászólására (») Márc 4, 2013 /
 
Az antenna mindíg dipól, csak legfeljebb nem látod, vagy nem ismered fel. Monopol antenna nem létezik. Az IC - általában szokott lenni egy asszimetrikus, és egy szimmetrikus antenna meghajtási lehetőség. Az asszimetrikus antenna sem "monopol", mert annak a másik fele az egész áramkör teste, mint "ellensúly". Erről szokás megfeledkezni, pedig ebben az antenna részeként nagyfrekvenciás áram folyik, ami bizony könnyen megzavarhatja az ezen a testre csatlakozó egyéb áramkörök működését.
Mivel nem látni az áramkörödet, nem tudni, de ha kiválasztottad az antenna típust, akkor a hozzá tartozó elemeket is fel kell tenned a nyákra.
(#) e-chipmunk válasza pucuka hozzászólására (») Márc 5, 2013 /
 
Köszönöm!
(#) sardi_hunor hozzászólása Márc 13, 2013 /
 
Sziasztok

Az lenne a problemam, hogy szeretnek antennat epiteni egy u.n. asztali Receiver-hez, Sony STR212S. A hatlapjan 4 csatlakozo van antennanak, en nagyon nem ertem hogyan mihez kell kotni ezert kerem segitsegeteket. Az antenna megepitese nem gond mert van muszaki tapasztalatom, viszont nem tudom pontosan mit hova kessek es milyen antenna kellene, ahhoz, hogy tisztan fogjam az FM es AM adasokat. Csatolok kepet a csatlakozorol, es kerlek segitsetek, milyen antennat epitsek, es hova kossem es hogyan. Elore is koszonom!
(#) pucuka válasza sardi_hunor hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Gondolom külön antenna bemenet van az URH, és a KH sáv vételére. A KH (HH, RH) sáv vételére való antennát a test, és az ANT jelű kapcsokra kell kötni, (a test jelűre a földet, de ezt nem feltétlen fontos bekötni), A 300 ohm jelű kapcsok közé egy szimmetrikus dipól antennát kell kötni, vagy a PIG kapcsokra asszimetrikus antennát, vagy koax antenna kábelt kekk kötni a TEST kapocsra az árnyékolást.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2013
(#) Gafly válasza sardi_hunor hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Tehát akkor van a következő antenna csatlakozás a készülék hátlapján
(jó nehezen olvasható képet tettél fel, mellesleg) :

---FM--- --
300 75 o AM

Az "o" a "partfist" jelenti


AM -> Középhullám (darab drót)
Igényes esetben földelés az "o" pontra.
Olyat az elmúlt évtizedekben már nem láttam.
Magas antennát sem


FM 300 o
Szalagkábelből készült dipól.

Levágsz egy kb. 70 cm-es darabot, egy-egy centit lecsupaszítasz a végein, a két eret összeforrasztod. Kaptál egy kb. 70 cm-es hurkot.
Az egyik szálat középen kettévágod, lecsupaszítod és hozzáforrasztassz egy másik (megfelelő hosszúságú) szalagkábelt, aminek a végeit bekötöd a két csavarra.

Igénytelen esetben darab drót a "300"-ra.


FM 75 o
CCIR tetőantenna, koax kábellel.
Árnyékolás a "o", meleg ér a 75
Igénytelen esetben darab drót a "75"-re.
(#) sardi_hunor válasza Gafly hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
A 300 ohmos antenna megoldast valasztom a szalagkabellel, ami gondolom parhuzamosan 2 eres. Esetleg tudnal rajzolni egy kapcsrajzot, hogyan is van pontosan, mert nem teljesen tiszta a leirasod, hogy melyik szalat vagjam kette es forraszak tetszoleges hosszusagut ra, amit majd a csavarokra kotok. Nagyon megkoszonnem.
(#) pucuka válasza sardi_hunor hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
240 ohmos szalagkábelből készítheted úgy, hogy levágsz belőle egy 1,5 m -es darabot. A végeit megblankolod, és összetekered. Pontosan a közepén elvágod az egyik erét, ezt is megblankolod, és ide bekötöd a maradék szalagkábelt, olyan "T" formájúra. A másik végét bekötheted a 300 ohmos kapcsokra. A "T" felső szárát az adóra merőlegesen kifeszíted.
(#) sardi_hunor válasza pucuka hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Egy egyszeru rajzal tudnad szemleltetni, mert nem vagyok biztos abba ahogyan en kepzelem a leirsod utan, szeretnek biztosra menni. Elore is koszonom.
(#) kasas válasza pucuka hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
fojt.

Akkor old fel nekem a paradoxonokat.
Van egy piros ledcsíkom több mikorn hosszú lap ,na de ha oldalról nézem akkor is piros ,mindíg ugyan azt a nm es hullámot bocsájtja ki ami rá van írva ez érthető.
De én mint vevő antenna ha szög alatt nézem a több mikronos síkot akkor ott már fizikai távolság eltolódások lesznek amik több mint 600nm ebből következik hogy minden pontjáról kiinduló foton fáziseltolódást szenved az én nézőpontom irányába így gyakorlatilag nekem egy fehér fényt kéne látnom de legalábbis színváltósat zajosat mivel a hullám nem egy fázisa érkezik be a szembe ahogy ezt mutatják hanem rengeteg ugyan olyan hullámhosszú de más fizikai pontból kiinduló vagyis fáziseltolt hullám.

Ugyan ez a probléma nagyobb hullámoknál is mivel a wikipédia szerint is minden elektromágneses hullám ugyan abból a 300kkm hosszú 360°os hullálmból van levezetve vagyis a fény terjedési sebességéből.
Ez már számomra itt érhetetlen mert tény hogy amit megadnak hullámhosszt az valós érték mind egy zöld lézernél ,mint egy rádió adónál.

Akkor most definiláni kéne hogy mit nevezünk egy periódusnak , két foton becsapódása közti távolságot ,hogy igaz legyen a wikis eredeztetés vagy egy periódus hogy a hullám mennyi idő alatt tér vissza az elektronmozgatás ugyan abba a szakaszába pl az antenna értelmében.

A szimulációk azt mutatják hogy a második a megoldás erre péda a polarizációs eljárások is .De akkor meg mért nem megy át az összes fény a piros szűrőn ha maga a szűrő lyuk nagyobb mint a piros alatti hullámok?
És ami érthetetlen hogy miért csak a frekvencia függvénye a vételre hangolódás és miért nem keveredik össze a több fizikai pontról egy időben kiinduló azonos hullámhossz amikor ott egyértelműen fáziseltolódások vannak milliószámra mivel minden atomra számolhatunk egy kibocsájtott fotont ,ha nem többet.
(#) pucuka válasza kasas hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Ez elég érthetetlen, fuss neki mégegyszer.
(#) sardi_hunor válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Most mar tiszta, en nem epp igy kepzeltem, ezert is kertem rajzot. Koszonom megegyszer.
(#) kaqkk válasza kasas hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
A zseni és az őrült közt nagyon keskeny a határ , valószínűleg én a második csoprtba tartozom mert egy szót nem értek abból amit leírtál!
(#) kasas válasza pucuka hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Van egy 10m hoszú antennád , sugárzol egy 10m hoszú hullámot vele de ha szög alatt nézed akkor az egyik végéből kiinduló foton fáziseltolódva lesz a másik végéből elindulóval és így tovább az összes atomon a 10m en keresztül inkább lerajzolom mert ezt nem lehet elmondani.
(#) kadarist válasza kasas hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
A hosszabb elektromágneses hullámoknál (rezgéseknél) nincs jelen ismert részecske (foton), tehát nem kell vele számolni.
(#) kasas válasza kadarist hozzászólására (») Márc 13, 2013 /
 
Hogy lerajzoltam kiderült hogy tényleg nincs fáziseltolás csak kioltás így már tárgytalan a ledes kérdésem ,viszont azt még mindíg nem értem hogy működnek a szűrők és miért nem igaz az hogy nagybb lyukon kissebb hullámhosz átfér legalábbis a piros szemüvegen nem kéne a törvény szerint lezárni az utat a piros alatti hhoszoknak mégis ez történik.

Ezt a nincs jelen fotont félreérted én nem a vezetőben futó hullámról kérdeztem hanem pont a fotonsorozatokról ami megadja a rádióhullámok terjedését szigetelőkben ,más nevén fény de ebből eredezteti a wiki is a rádióhullámokat 1Hz az a fény által 1s alatt megtett út és pont ekkora lesz egy 1Hz es rádióhullám.

Az ellentmondás a szűrőknél van mert nem egyértelmű hogy miért és mikor vagy milyen mértékben hat túl egy adott frekvenciához tartozó fény egy megadott szűrőn .
Legalábbis én nem találtam rá magyarázatokat.
(#) kadarist válasza kasas hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Menj az "1.1 Az elektromágneses sugárzás természete" című bekezdésre: Bővebben: Link, majd tovább.
Néhány találat.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
Következő: »»   16 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem