Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CD lejátszó javítás
 
Témaindító: 021, idő: Júl 27, 2008
Lapozás: OK   5 / 25
(#) mugab válasza Robid hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Ha elötte volt olyan hogy nehezen olvas be, akkor lehet hogy csak koszos, ha nem volt akkor meg kéne nézni a lézer optikai egységet. Lehet hogy az egyik tartószál elfáradt (ez lehet műanyag vagy fém ) az optikán. Maga a lézer dióda nem szokott elromlani.
Ha semmi elváltozást, törést repedést nem találsz akkor tisztítsd meg az optikát, hátha segít...
(#) Robid válasza mugab hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Köszi a segítséget ! Most jutottam hozzá,így nem tudok az előéletéről semmit,az optikát tisztítottam,semmi változás nem történt.
(#) mugab válasza Robid hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Még annyi hogy a lemezt meg sem mozdítja, vagy egy két fordulatot forog?
Mert ha meg sem moccan akkor lehet a motor is ...
(#) Robid válasza mugab hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
A lemezt nem mozdítja meg.
(#) Ricsi89 válasza Robid hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Kösd le a motort(ha sima motor) és köss rá feszültséget. Ha elindul, akkor egy wd40-et lehet bele csepegtetni és pörgetni egy ideig így. Ha nem indul be, akkor kukás és csere. Ha megy simán, de visszatéve nem megy, akkor a hiba a vezérlésénél lesz.
(#) Robid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Köszi kipróbálom. Az, hogy nem látom a lézer fényét nem lehet probéma?
(#) Ricsi89 válasza Robid hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Elvileg a cd lejátszó lézerének fényét nem is lehet látni. De ha meg sem pörgeti a lemezt, akkor én először a motorjára gyanakodnék. Általában még lemez nélkül is megmozdul valamennyire a forgató motor.
(#) Robid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 7, 2010 /
 
Oké ! Akkor első lépés a motor próbája.
(#) Robid válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
A motor külső tápról jól működik.Közben azt vettem észre,hogy mikor beteszem a lemezt, a szán elmozdul és felemelkedik a lézer, sárgás zöldes fénye van, igy tükröződik vissza a lemezről. Ennek ilyennek kell lennie?
(#) Robid válasza mugab hozzászólására (») Dec 8, 2010 /
 
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Az optika cseréjével megoldódott a hiba, tökéletesen működik.Valószinű igazad volt,a műanyag tartószálak kilágyultak teljesen.
(#) M.Béla hozzászólása Dec 11, 2010 /
 
Sziasztok!

Olyan gondom van hogy az asztali cd lejátszómon kicseréltem az rca csatikat,meg a nyákon újraforrasztottam pár pontot,és azóta a bal oldal tök halkan szól.
Már 1000x átnéztem de nem jövök rá mi lehet a gond.
(#) mugab válasza M.Béla hozzászólására (») Dec 11, 2010 /
 
Pedig vagy az új rca-d gyári hibás, vagy rosszul forrasztottál...
(#) kisfeca hozzászólása Dec 14, 2010 /
 
Sziasztok! Igaz nem ide tartozik de nem akartam uj témát nyitni! Az lenne a kérdésem hogy cd-s autórádió már kis döccenésre is szaggat. Orvosolható ez valahogy hogy ne legyen ennyire érzékeny? Panasonic
(#) Szmuuu hozzászólása Jan 18, 2011 /
 
Sziasztok!

Olyan bajom lenne, hogy kaptam egy Fisher AD-844-es asztali cd-lejátszót én nem nagyon akar menni.
Nem kezdi el forgatni a CD-t.
Léptető motor van benne.
Van valakinek ötlete vagy véletlenül egy kapcsolási rajza?

Köszike
(#) matyusz hozzászólása Jan 22, 2011 /
 
Üdv.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a lemezforgató tányért hogy kell beállítani. Mert arra gondoltam, hogy úgy kéne ha lemezt olvas akkor is a fej eredeti állapotában maradjon (se fel se lentebb nem mozdul indításkor/olvasáskor) A válaszokat előre is nagyon köszönöm.
(#) matyusz válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jan 22, 2011 /
 
Üdv.
Nem akarok nagyon beleszólni de sok cd lejátszónál ha nem lát a lézer lemezt meg se nyekkenti a motort. Általában elkoszosodik az olvasófej lencséje. És ha nincs benne lemez és keres és valaki nézi szemből lehet látni (mondjuk ezt nem nagyon szabad én mégis néha ezt teszem ronthatja a szemet ha jól emlékszem)
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Jan 23, 2011 /
 
Senki nem tud erről semmit ?
(#) hüblerattila hozzászólása Feb 12, 2011 /
 
Sziasztok! Van egy Reloop rmp 909s dj cd lejátszóm, a gondom az lenne vele hogy néha egy pillanatra magától kikapcsol, a kijelző háttérvilágitása ez alatt a kis kikapocslás alatt is működik de a gombok világitásai kialszanak, a cd-t pedig utána ujból elkezdi beolvasni. Mi lehet vele a gond? A tápkábel biztosan jó, próbáltam másikkal is. 2005 decemberi gyártásuak, lehet megette az idő a pufferkondikat? Köszi előre is!
(#) Mairtin hozzászólása Ápr 6, 2011 /
 
Sziasztok.

Van egy furcsa dolog a használt CD lejátszóról, amit nemrég vettem. Philips CDC-926 '93-'94

Amikor hazavittem kipróbáltam az asztalra téve és elég sűrűn, akár percenként is kihagyott ütemeket teljesen véletlenszerűen, azaz hallgathatatlan volt a lemez. Mindez gyári és írott CD-n is.

Mivel az eladó azt mondta,hogy nála minden rendben volt, ezért tettem egy kísérletet.

A talpai alá tettem egy csúszásgátló 3mm vastag gumilapot, és a tetejére tettem egy kazettás Deck-et.
Tehát lesúlyoztam, mintha már be lenne építve a toronyba.

Ebben az esetben az ugrálás majdnem megszűnt, kb. csak fél óránként volt 1- vagy 2 ütemkihagyás, tehát sokkal jobb lett.

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy miért van ez?

Vajon ha rendesen megcsinálom az alá-rá pakolásos módszert, (azaz valóban egymásra építem az egységeket, akkor csak ideiglenesen vagy esetleg véglegesen is megszüntethető a probléma?
Vagy mindegy mit csinálok vele, idővel úgy is előjön újra?
Vagy mindenképpen cserélni/állítani kellene benne valamit?

Mert ha ez egy állandó hiba és csak ideiglenesen javulna a helyzet, akkor megy vissza az eladónak.
(#) laci6662 hozzászólása Ápr 6, 2011 /
 
Sziasztok!

Sony CDP-395-tel van olyan problémám, hogy lejátszás közben a legkisebb rezgésre (pl. ha megnyomok egy gombot rajta vagy hangerőt állítok) ugrik egyet a számban (általában 10-20mp-et) hallik is ahogy pozicionálja ilyenkor a lézert, mint mikor pl. másik számra váltok.

Illetve a másik probléma még, hogy régebbi, olcsóbb írott CD-nél (nem karcos egyáltalán) olyat csinál, hogy a lejátszás elindítása után végig szalad néhány mp. alatt az összes számon aztán leáll.

Szerintetek ez mitől lehet, a lézer vagy magának a mechanikának a hibája okozhatja inkább?


Előre is köszönök miden segítséget!
Üdv: Laci
(#) matyusz válasza laci6662 hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /
 
Üdv.
Nekem is hasonló problémám volt nemrégen. Szedted már szét? Amúgy szerintem ugyanaz lesz a baj mint nálam. Amit meg kéne nézni az az, hogy nem táncol e a lemez a forgatótányéron, a motor nem szorul egyik se a fogaskerekek se. Az olvasófej optikáját meg kéne tisztítani. Nekem amúgy olyan volt a lemezforgatótányérom, hogy alu és ahol a lemez felfeküdt az meg gumis szerű valami és az kezdett elöregedni ezért táncolt a lemez (föl le mozgott bizonyos ponton) Majd ha esetleg szétszeded rakhatnál fel képet úgy többet tudnék majd mondani esetleg.
(#) laci6662 válasza matyusz hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /
 
Szedtem már szét, ránézésre úgy néz ki minden rendben van, nincs törött fogaskerék, kosz sem nagyon volt benne de azért természetesen az optikát megtisztítottam, a motorok nem szorulnak, könnyen, egyenletesen járnak.

Nálam csak akkor ugrik a számban, ha valami pici rezgés éri a lejátszót pl. óvatosan rákoppintok a burkolatra, nálad is így jelentkezett a hiba vagy mindenféle rezgés nélkül is?

Üdv: Laci
(#) matyusz válasza laci6662 hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /
 
Nálam rezgés nélkül is jött. De amúgy azt a gombnyomást még tolerálnia kéne a fejnek amúgy. Milyen fej van a lejátszóban? (csak nem kss-240a?)
(#) laci6662 válasza matyusz hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /
 
De, KSS-240A van benne, miért?
(#) matyusz válasza laci6662 hozzászólására (») Ápr 8, 2011 /
 
Csak mert gondoltam . Ami nálam volt javításon hifi abban is ilyen olvasófej volt, ahhoz képest, hogy milyen drága egy ilyen fej szerintem nagyon megbízhatatlan.
(#) neonline válasza saraha hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Nem akarok mélyebben belemenni. A lényeg az, hogy ez a készülék nem hibás, sajna pont úgy működik, ahogy kell. A gond végül is velem van, mert azt szeretném ha máshogy működne, tehát szeretném átalakítani. A többi mindenféléről, amik benne vannak, már van valamilyen információm, csak erről nincs, pedig ahogy én képzelem, pont ez az az ic, amelyikben a változtatást talán meg lehetne csinálni.
Csuda rejtélyes vagyok mi?
Pedig ez lenne még csak az első lépcső. Ha megvan az ic, ki kéne találni, hogy mit is kellene vele csinálni, illetve utána meg azt, hogy hogyan.
Hát nem egyszerű az élet, főleg ha elbonyolítom.
Amúgy köszi, hogy reagáltál a kérdésemre.
(#) Szabadember válasza neonline hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Ha az az ic egy CPU ahogy azt az első posztod alapján gondoltad, akkor azon nincs mit változtatni, max egy lábkompatibilis gyorsabbat tudsz betenni. (a program egy másik ic-Ben lesz)

Ha viszont az egy mikrokontroller, akkor sem lesz könnyű dolgod. A forráskódot úgysem fogják kiadni neked. Egyáltalán mivel töltöd le a gépi kódot belőle, építesz/veszel egy ehhez való fejlesztőeszközt csak ezért? Lehet hogy eleve blokkolva van a letöltés/feltöltés (mint AVR-nél lockbit), lehet hogy PROM- ban van a program. Sőt könnyen meglehet hogy programozható logikát is tartalmaz az uC mellett az IC, aminek a Verilog/VHDL kódját sem fogják kiadni neked. A helyettesítés egy AVR vagy PIC-re sem biztos hogy kivitelezhető a nyák megváltoztatása nélkül.

Szerintem eléggé naív vagy, vagy egy legendás hacker.
(#) saraha válasza neonline hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /
 
Na igen így más...az előttem szólóval egyetértek,felejtsd el inkább,ez nagy falat még egy profinak is!
(#) neonline válasza Szabadember hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Hát hacker az nem vagyok, nagyon nem, viszont roppant csökönyös tudok lenni néha. Érdekel ez az ic, csak úgy tudok kizárni minden lehetőséget. A panelon csak ez az egy ilyen van. A többiek analógok, vagy egyszerű logikai ic-k (kapuk, flip-flopok). Azt sem tartom kizártnak, hogy úgy tudom módosítani, hogy ehhez hozzá sem kell nyúlnom, csak esetleg egy kis kiegészítő áramkört kell készíteni hozzá.....
Álom álom, édes álom....
Amúgy köszi.
(#) Szabadember válasza neonline hozzászólására (») Máj 1, 2011 /
 
Lehet ezzel kapcsolatban is tudna valaki állást foglalni, ha elárulnod hogy mit és mire akarsz módosítani. Te csökönyös, én meg kíváncsi vagyok.
Következő: »»   5 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem