Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Colorion hiba
 
Témaindító: ACBC, idő: Márc 3, 2007
Lapozás: OK   1 / 1
(#) ACBC hozzászólása Márc 3, 2007 /
 
Halihó!

Naszóval, van egy kb 26 éves Colorion szinestv-m a típusszáma sajnos lekopott az oldaláról :rinya: de az biztos hogy ez a secamos továbfejlesztett változat lehet ameikben a hangmodulban TBA800-as ic van.
Az lenne a problémája hogy a kép két széle a közepe felé hajlik vagyis nincs sorszinkron. A raster korrektor teljesítmény tranzisztora erősen melegszik és az ennek a vezérlése után kötött sorméret állító tekercs is. (ez szét is olvatt már kicseréltem) Szerintem vagy a sorszinkron modul icje vagy talán más alkatrésze vagy a függőleges eltérítőmodul rossz amiről a raster van vezérelve. Remélem nem az előző mer az az ic a TDA9503 olyan 3000Ft körül van és annyit már az egész TV nem ér. Egyépként az eltérítő modulban TDA1170-es ic van. Szerintetek mi lehet a gond vagy ha valaki rá ismer a típusra és van kapcs. rajza légyszi küldje el. Előre is kösz.
(#) Sebi válasza ACBC hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
Mail ment a gépkönyvvel, mert ide nem fért be.
(#) Sanyi87 válasza ACBC hozzászólására (») Márc 3, 2007 / 4
 
Hali
"a kép két széle a közepe felé hajlik" < A kapcsolási rajzát csatolom, lehet hogy néhol nem elég jól olvasható mert most fényképeztem és a fényviszonyok nem a legmegfelelőbbek ilyenkor már...Ha esetleg kell tisztább kép akkor írj és csinálok másik képeket...>>
(#) Sanyi87 válasza Sanyi87 hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
áá...megelőztek...
de most már csatolom a többi képet is...
(#) ACBC válasza Sebi hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
Kösz szépen mindenkinek én is ezt a könyvet hoztam ki a könyvtárból csak az utolsó lapok kipotyogtak persze pont ott ahol az én típusom kezdődött és eddig kénytelen voltam hosonló tipus szerint babrálni de ahogy elnézem teljessen más a különböző tipusok kialakítása. Ezalapján már talán sikerül megjavítani. Mégegyszer kösz mindenkinek.
(#) ACBC válasza Sanyi87 hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
Köszi Sanyi87
biztos hogy ez a típus lesz az: CT 567 SP-OC mert csak ennél a típusnál van a nagyfeszültségü alaplapon egy Tr503 trafó. meg a kép is egy az egyben. Köszi. egyépkét jók lesznek a képek nem túl homájosak kár hogy nekem ez a könyv csak a 121 -edik oldalig van meg.
(#) ACBC válasza ACBC hozzászólására (») Márc 3, 2007 /
 
Szuper megvan a hiba és ezt csakis nektek köszönhetem mert a többi hasonló típusnál ez az elkatrész fel sem volt tüntetve. A problémát egy BY294-600 típusu teljesítmény dióda zárlata okozta. Picit megégett belülről. Most erről kellene némi adat nemsok mindent találtam és a kedvenc adatlapos oldalamon sem volt fenn. (hátha jól jöv valakinek ez az: http://www.icmaster.com/
(#) Sebi válasza ACBC hozzászólására (») Márc 4, 2007 /
 
Az egy régebbi 150nsec-es feléledési idejű típus,már nem kapható.
Javításnál én mindig brutális vagyok, ekkor már nem számít, hogy15 vagy 35Ft az alkatrész: ajánlom helyette a BY329/1000 típusút (1000V,8A, 150ns)
(#) ACBC válasza Sebi hozzászólására (») Márc 4, 2007 /
 
Kösz de találtam egy BY233-600 -at ez ugyanaz csak más a tokozása 2TO220AC olyan mint a TO220 csak két lába van. Most majdnem működik sorszinkron már van de csak a bal oldalon de a raster még mindig melegszik. Átnézem a tekercs körüli meghajtást a modulok ezek szerint jók. Talán egy kondenzátor huz át. Ha van bármi ötletetek légyszi írjátok meg.
(#) ppeter hozzászólása Feb 2, 2009 /
 
Sziasztok !

Egy Orion CTV1225M tévén valahogy elállítódtak az opciók. Tudna nekem valaki egy táblázatot küldeni az eredeti kódokkal ? Egy leírás is kellene, hogyan kell ezeket bevinni a távirányítóval.

Előre is köszönöm !
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem