Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   15 / 45
(#) attila1 válasza tigris24 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
Örülök,hogy sikerült megoldani Bár ez a garancia dolog,ez nem egyértelmű...a kijelző védőre adtak garanciát?És mi tartozik bele a garanciába?Kiesni nem fog magától,az tuti,és fel sem fog robbanni Ha meg ez is bereped,arra egyből rávágják,hogy leesett,be lett nyomva stb....na mindegy!
Minden jót!!
Attila
(#) tigris24 válasza attila1 hozzászólására (») Máj 30, 2011 /
 
A javításra vonatkozik, (gondolom.... ), hogy megbontották a gépet, és nincs hibája. És hogy nem lötyög, valami spec ragasztóval tették bele, az nem okoz majd kár, meg ilyenek... Hát remélem még egyszer nem lesz ilyen és más sem.... és nem kell ezt a hercehurcát végigcsinálnom drága pénzen...
tigris
(#) godagabi hozzászólása Jún 10, 2011 /
 
Sziasztok!

Samsung fényképezőgépem erősen csíkos képet produkál. Azt hittem elem vagy SD kártya baja van. Kölcsönkértem a bátyámét akié egy idő után ugyanugy elkezdett csíkozni. SD kártya lehet vírusos, ugyanis mindkettőnél ugyanazt használtam. Micro SD-vé alakítható, amire már filmet is töltöttem máskor a mobilomra. Kérek valakit segítsen, mert 2 fényképezőgépet venni nem tudok és nem is akarok
(#) Pakkos92 hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
sziasztok!
a segítségeteket kérném. Van egy Olympus X-925-ös fényképezőm.sajnos leejtettem és betürt a kijelzője.nem látok rajta semmit, csak 1 repedést, de a gép ugyanúgy működik és nagyon jó képeket csinál.szerintetek ezt tudják javítani vagy érdemes inkább újat vennem?kérlek írjatok! sürgős lenne :S
(#) KTobi válasza Pakkos92 hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Beviszed szakszervizbe ki tudják cserélni az LCDjét, kérdés mibe kerül. Először csak kérj ajánlatot, és utána állj rá a javításra.
(#) szabónagymester hozzászólása Jún 11, 2011 /
 
Üdv!

Van egy Fujifilm F410 típusú készülék. A készülék tökéletesen működött tegnap estig, míg nem a beállításokat is sikerült formázni, és azóta csak a a mellékelt képet mutatja, mintha nem fókuszálna.
Minden beállítást végig próbáltam, a helyzet változatlan, nem készít képet, csak egy nagy fehérség amit fotó gyanánt készít. Pár alkalommal egy pillanatra visszaállt a rendes kép. Ebből én kontakt hibára gyanakodok. Lehet tévesen.
(#) minitrue válasza szabónagymester hozzászólására (») Jún 11, 2011 /
 
Hello!

A gépedben meghibásodott a CCD. Nézd meg, a sorozatszáma beleesik-e az itt felsorolt tartományokba (ha lehet, írd meg így van-e, érdekelne).
Végül is, mint írod, kontakthiba ez, csak elég rossz helyen jelentkezik...

#1006378
A másik fényképezős témában írtam választ hasonló problémára, kiegészítem azzal, hogy vezetékszakadás helyett esetleg csak a zárszerkezet ragadt be (mondjuk úgy érzem, ez kevésbé esélyes).
Ebben a "szétszedtem" cikkben is hasonló problémája van a gépnek.
Kártyahiba nem okozhat pixelenkénti csíkozást.
(#) zsu911 hozzászólása Jún 12, 2011 /
 
Hahó! Van egy Olympus FE-210-es gépem, ami elég furcsán viselkedik. Kb. fél éve mentettem le róla a képeket, akkor kiírta a laptop, hogy a fényképezőgép vírusos, azóta pedig csak úgy kapcsol be, hogy az objektív előrejön, majd irdatlan hangon (mintha a szomszéd szobában kávét őrölnének) elkezd "kerregni". Nem tudjátok mi lehet a baja, vagy hogy érdemes-e szervizbe vinni? Előre is köszi a segítséget!
(#) Ktulu válasza zsu911 hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Megprobalhatsz esetleg egy firmware frissitest:
Bővebben: Link

Az is lehet, hogy kiakadt valami az objektivben, (vegallaskapcsolo?) es nem erzekeli a helyzetet.
(#) szabónagymester válasza minitrue hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Ez rosszabb mint gondoltam! CCD??? Már nagyon drágán hangzik. Most félig benne vagyok a gépben, és így ennél a fázisnál nem tudok milyen kontakt hibára gondolni, vagy ha csak nem a szalag kábel egy ere szakadt...
(#) minitrue válasza szabónagymester hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Ha a géped - sorozatszáma alapján - gyári hibás CCD-vel készült, akkor igen nagy eséllyel az hibásodott meg. Ez a hiba nem javítható, hiszen a CCD tokozásán belüli apró vezetékekről van szó. Bizonyos gyártók szervizei ingyen cserélték/cserélik az ismerten hibás sorozatú képszenzorral szerelt gépek CCD-it, garanciaidőn túl is. Sajnos a Fujifilmnél nem találtam erre utalást, mikor megnéztem az F410 terméktámogatási lapját (az amerikai verziót néztem hirtelen).
Mivel a CCD és a képfeldolgozó áramkör fixen van elhelyezve, nem túl valószínű, hogy eltört ott valami. Esetleg szalagkábel-csatlakozónál érintkezési hiba lehetne még, de ezt sem hinném...
(#) dysoltz hozzászólása Jún 12, 2011 /
 
Valaki tudna nekem válaszolni:

Sziasztok!

Van egy fuji s2100-as gépem és szorul az optikája és nem tudom használni. Bekapcsolni betudom de fényképezni már nem tudok vele. Én debreceni vagyok nincs itt helyben "véletlen" egy szerelő aki megtudna birkózni vele?

Előre is köszönöm!
(#) szabónagymester válasza minitrue hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Közben rákerestem erre a típusra és meglepő dologra bukkantam.
Több nem kis nevű készülékbe került a Sony által alacsony minőségű műanyag tokozású ccd-je, mik meghibásodtak.
Olvastam az általad említett cseréről, de nem vacakolok vele. Ha anyagilag ki tudom gazdálkodni, veszek egy ilyen másik, más hibájú gépet, vagy olyat, amiben ilyen ccd van és kicserélem a ccd-t. Hogy élettartalmilag ahhoz mennyit lehet bízni, az már egy másik dolog...
Expres-szen láttam is nem egészen 3000F-ért LCD hibásat. Alkalmi vétel volt, persze hogy lezárult vásárlás volt... De majd keresgélek.
A típus számot nem bírtam leolvasni, mert annyira apró betűvel van jegyezve.
De minden esetre köszönöm a válaszokat, sokat segítettek!

Kis megjegyzés, ki digi fényképező berhelésre adja fejét: A vaku elektronikánál óvatosan tapizni, mert a kondi töltve van , és igen kellemetlen meglepetést okozott két alkalommal is...
De más pontján is tud rázni, mire nem is gondoltam volna...
(#) szabónagymester válasza dysoltz hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Ugyan csak azt tudom mondani, mi a saját felvetésem, érdemes egy más hibájú azonos típusú gépet keríteni, és ha jó műszaki érzéked van, akkor te magad is ki tudod cserélni, ha nem mersz ilyen dologba fogni, úgy vidd szerelőhöz, súlyos ezrektől kíméled meg magad!
lásd: más hibájú F410 kb 3E Ft, míg ezzel szemben egy kategóriájában hozzávethető CCD 8E Ft + posta, és szervíz... Szóval átgondolandó...
(#) minitrue válasza szabónagymester hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
A helyedben nagyon vigyáznék ezzel a típussal. Ha valaki meg akar szabadulni a(z esetleg ugyanígy meghibásodott) gépétől, hozzáértés híján vagy sunyiságból állíthatja azt, hogy "kijelzőhibás" lett, holott csak nem látszik az élőkép a hiba miatt. Láttam már ilyenre példát. Ha belefogsz, csak személyesen vedd át... illetve ellenőriztesd a szériaszámot (apró? elvileg a gép alján egy címkén van, s simán leolvasható kéne legyen, hacsak le nem törlődött - másik fellelési helye a gép doboza illetve a garjegy lehet még).
(#) szabónagymester válasza minitrue hozzászólására (») Jún 13, 2011 /
 
Én a CCD-n néztem a típus számot, eszemben sem volt, hogy a gépházon lévő típust számot nézzem.
Az említett hibás gép, valóban kijelző hibás volt, mert volt kép is mellékelve róla, amin látszott az LCD hiba. Meg volt folyva.
Nos ha hozzá nemértés, akkor legalább én tudok sunyiskodni az árral, bár egyik sem olcsó hiba, sem az LCD sem a CCD. Szervizben semmiképp nem gondolkodok, mert amiből javítják, abból már másikat vessek... Bár ez a garancián túli csere él-e még, ki tudja, mert ami cikkeket olvastam bőven 2011 előttiek. Szóval meglehet nem él már ez az akció, de majd felveszem a kapcsolatot egy márka szervizzel. Ott majd megmondják mi hogy van.
(#) szani1212 hozzászólása Jún 16, 2011 /
 
Üdv!
Olyan problémám lenne egy hete vettem egy samsung st5000 fényképezőgépet és nem tudom mi lehet a baja ugyanis egyszer bekapcsolom remekül működik nincs semmi baja. Miután kikapcsolom és újra próbálnám bekapcsolni egy nagyot villan a vakuja és nem kapcsol be csak akkor ha az akkumulátorát kiveszem meg vissza teszem de van hogy ez se segít és csak akkor kapcsol be ha teljesen kihült akkumulátorral ismétlem meg ugyan ezt. Vajon mi lehet a probléma, az akkumulátor vagy a gép lehet hibás??
(#) minitrue válasza szani1212 hozzászólására (») Jún 17, 2011 /
 
Helló.

Ha még garanciális, nem kell különösebben gondolkozni, vidd szervízbe.
(#) robi1229 hozzászólása Júl 4, 2011 /
 
Sziasztok!
Teljesen új vagyok itt, szeretnék segítséget kérni. Canon ixus 860 is fényképezőgépben nagy valószínűséggel a vezérlőpanel hibásodott meg. Én nem értek a javításához, a szerviz nagyon drága. Ha valaki ismer olyan szakit, aki ilyesmivel foglalkozik, esetleg van neki - vagy valamelyikteknek - hasonló (egyéb hibás, nem javítható) gépe, amiből a panel kioperálható, kérem, adjátok meg az elérhetőségét. Lehet közvetlenül az e-maié címemre is küldeni: rokov@freemail.hu .Szíves segítségeteket előre is köszönöm.
Róbert
(#) Pakkos92 válasza KTobi hozzászólására (») Júl 5, 2011 /
 
köszi
(#) mohai69 hozzászólása Júl 8, 2011 /
 
Sziasztok! Van egy Samsung S630 fényképezőm.Az a gond vele,hogy kint a szabadban csíkos képet készít. Bent a lakásban tökéletes a kép. Tudnátok segíteni,hogy mi a frász lehet a baja,és hogy javítható-e? Hol?Vidéki vagyok,úgyhogy nehézkes a szervízbe juttatás de valahogy megoldanám. Köszönöm előre is a segítségetSzeretem ezt a kis gépet,sajnálnám ha gallyra ment volna...
(#) minitrue válasza mohai69 hozzászólására (») Júl 8, 2011 /
 
Helló!

A géped objektívében megszakadt a vezetékezés (illetve minimális esélye van, hogy csak a zárszerkezet ragadt be). Szervíz alighanem túl drágán javítaná ahhoz képest, hogy kb. 15 ezer Ft-tól már kapható új, belépőszintű fényképezőgép (kérdezz meg egyet telefonon, megemlítve a hibajelenséget, biztos tudják, miről van szó).
Amúgy sok gép számára ez a hiba a vég, keress rá a topikban a "csíkos" szóra.
Lásd még a Fényképező hiba elnevezésű témát, hasonló esetekkel.
(#) mohai69 válasza minitrue hozzászólására (») Júl 9, 2011 /
 
Köszönöm.
(#) nanoka hozzászólása Júl 13, 2011 /
 
bocs, ha nem szakkifejezéseket használok
Kodak Easyshare Z650-es gépünknek berepedt a kijelzője, egyébként működik, lányom tud is vele a kereső használatával fotózni, de azért mégis jó lenne cserélni a sérült akármit. Ahogy visszaolvasgattam, ez lenne az LCD... vagy a CCD?
Már nem garanciális, LCD-re 17 ezerért kaptunk ajánlatot, annyiért már gép is van a vaterán.
Vannak még egyáltalán "maszek" szerelők, akiknél lehetne alkatrészeket vásárolni? Valami olyasmi tevékenységre gondolok, mint pl. amit az autóbontók végeznek.
(#) littlejoe hozzászólása Júl 20, 2011 /
 
Van egy használtan vett Nikon coolpix 4300-as fényképezőm ami szabadban vaku nélkül rossz képeket csinál a fehér részek befénylenek a képeken.Mellékelek egy tipikusan rossz képet. Szobában vakuval elfogadható képet csinál. Alapbeállítások visszaállítása nem segít rajta. Mi lehet a baja?

DSCN0584.JPG
    
(#) josephinedoe hozzászólása Júl 24, 2011 /
 
Sziasztok!
Nekem egy Nikon D40-es gépem van, amit véletlenül leejtettem tokostól az ágyamról, és azóta nem tud fókuszálni. Auto fókusszal csak nyikorog, manual fókusszal pedig homályos képeket készít csak. Meg lehet még javítani, ha igen hol érdemes? Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) HA5AWS válasza littlejoe hozzászólására (») Júl 24, 2011 /
 
Szia!
Nekem volt hasonló jelenségem. Egy alapos optika tisztítás megoldotta a gondot. Óvatosan egy szemüveg törlővel próbáld letisztítani az objektívet. Ha nagyon makacs akkor valami optika tisztító folyadékot használj.
Üdv: Gábor
(#) szimat hozzászólása Aug 4, 2011 /
 
hello van egy samu es30 as gépem betört a vakuja, tud valaki leírást a szétszedéére esetleg olcso alkatrészt vagy szerelőt pestwn?
köszi
(#) josephinedoe válasza josephinedoe hozzászólására (») Aug 5, 2011 /
 
Már sikerült megoldani a problémát: Az objektív helyreigazítása elég volt. Csak ügyes kezekre volt szükség
(#) Gabromax hozzászólása Aug 8, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy Technika SH-Z735 fényképezőm, ami meghibásodott.
PC-re másoltam ki a képeket, amikor a kijelző elsötétült, és azóta a fényképező és kamera üzemmódban is csak ez a feketeség látszódik.
A lencsezáró kinyílik. A menü működik, a hangfelvétel diktafon és kamera üzemmódban is működik. A korábbi felvételeket meg lehet nézni, csak éppen fényképezni és videózni nem lehet vele.
Mi lehet a hiba oka, és vajon javítható-e egyáltalán.
A segítségeteket előre is köszönöm.
Gábor
Következő: »»   15 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem