Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Digitális fényképezőgép javítás, egyebek
Lapozás: OK   7 / 45
(#) pacal76 válasza attila1 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /
 
Csinálnék róla képet de csak egy darab van nekem is, az is gépbe. 2 cella egy tokba=3v
Továbbá léteznek 1,5v akkuk is csak nem magyar földön.

Én a neten rendeltem 6000 pénz volt töltővel postával.

(#) attila1 válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Szia.Igen,találtam róla infót a kuglival.Varta típusban leltem rá,igen csak borsos áron,de ott a kompatíbilis gépeknél nem ír Canon-t.Bővebben: Link Szerintem marad a sok tartalék aksi,meg elem. Köszi az infót!
(#) pacal76 válasza attila1 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Az csak elem amit találtál. Keress tovább!
(#) attila1 válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Szia.Találtam,de nem kevés kicsit ?Bővebben: Link
1100mA?
(#) zonbereki hozzászólása Jan 14, 2010 /
 
Szép napot mindenkinek!
Laikus vagyok a javítás területén, tanácsot szeretnék kérni. Canon A70-es fényképező bekapcsolásom után kikapcsol magától, s állandóan E 18-as kódot ír ki. Ezt már tudom az optika szorulását jelzi.
Most kaptam egy olyan finfót, hogy nagy teljesítményű aksival ez kiküszöbölhető. Igaz lehet ez, vagy feleslegesen vennék négy aksit. Most AA 2500-as van a gépben,feszmérés alapján 1,32 volt van az akksikban , nem régiek, kb fél évesek.
Esetleg mivel lehet még próbálkozni, ami nem ökör ára.
Köszi a tanácsot: Zon
(#) HA5AWS válasza zonbereki hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
Szia! Ha tényleg az objektív szorult be akkor nem célszerű tovább erőltetni a motort. Sokszori próba után károsodhat és nem fogja megoldani a problémát. Sajnos nekem eddig csak az segített (már több gépen is), hogy szét kell szedni a gépet és az optika áttételnél található fogaskerekeket kell kiakasztani a feszülésből. Ha leesésből adódóan szorult meg, akkor nem elég az áttétel művet szétszedni, hanem az optika íves pályáin mozgó bütyköket is a helyére kell tenni. Sajnos az optikához a legtöbb esetben csak a gép teljes szétszerelése után lehet hozzáférni. Tokból kiépíteni, elektronikát lebontani, a legvégén férsz hozzá az objektívhez. Szétszereléskor vigyázz a vaku kondira, a maradék feszültség 2-300V megrázó élményt ad és messzire dobod a gépet. Nagy fehér lapon térképként helyezd el az alkatrészeket, hogy ugyan oda tedd vissza. Pár csavar mérete hasonló de a hosszuk nem azonos, csak rongálással megy a rossz helyre. Nyugodt család mentes időt szánj rá, és nyugodt kezet. Célszerű beszerezni pár apróságot a szét és összeszereléshez. CD DVD meghajtókhoz is használt kenőzsírt, tisztító eszközöket, (pl. sürített levegőt izopropil alkoholt...) és természetesen megfelelő szerszámokat.
Sok sikert a javításhoz.
Üdv: Gábor
(#) zonbereki válasza HA5AWS hozzászólására (») Jan 15, 2010 /
 
Szia HA5AWS!
Köszönöm a részletes tájékoztatás. Most új helyzet állt elő: Kicsi pofon jobbról balról, és tökéletesen működik. Nem hiszem hogy én ezt szét fogom szedni, se szerszámom, se idegrendszerem nincs hozzá a sok kis kütyühöz, Talán ha végleg kifekszik akkor hátha kell valakinek alkatrésznek.
Köszi Szia Zon
(#) HA5AWS válasza zonbereki hozzászólására (») Jan 15, 2010 /
 
Szia Zon!

Nem túl humánus megoldás, de cél szentesíti az eszközt. Ha netán kidobásra kerül, szólj, mostanában elég sok javítással megtalálnak, és sajnos máshonnan nem nagyon lehet alkatrészt beszerezni.

Üdv: Gábor
(#) teddysnow válasza zonbereki hozzászólására (») Jan 15, 2010 /
 
Szia.
Nekem A60-as csinált ilyet. Vettem egy újat, majd kb fél év múltán megnéztem és akkor működött. Majd unokahúgomnak adtam aki már vagy 1 éve használja hiba nélkül. Bármi lehetséges és ennek az ellenkezője.
(#) NAlexa hozzászólása Jan 16, 2010 /
 
Sziasztok! Egy hete sincs, h megvan a fényképezőm. Márkáját tekintve Olympus FE - 26. Figyelmeztetésben láttam, h csak a saját tartozékait használjam, de véletlenül sikerült az MP3 lejátszóm adatkábelét beledugni. Ahogy bekapcsoltam már írta is ki hogy áramforrás lemerült. De az elemek teljesen jól működnek másik gépben. Kicsit kétségbe vagyok esve. Lehet ezzel csinálni valamit, vagy küldhetem vissza gariba, ami persze újabb költségekkel jár?
(#) attila1 válasza NAlexa hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Szia.Próbáld meg új elemmel,ha így sem jó az adatkábel cseréről ne szólj senkinek,és vidd vissza garanciális szervízbe.Talán nem veszik észre.
(#) HA5AWS válasza NAlexa hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Szia Alexa!

Az adatkábelnek nincs köze a jelenséghez, ha a csatlakozó típusa megegyezik, (mini USB) akkor teljesen mindegy kinek a gyártmánya. A cégek szeretik ha a saját számlájukat hizlalod és nem a konkurenciáét. A telep csatlakozókat tisztítsd meg esetleg a telepek (remélem akkumulátorok) kivezetéseit. Mielőtt vissza vinnéd, tegyél be frissen töltött akkukat, ha ez sem segít, esélyes a garanciális szerviz.
Üdv: Gábor
(#) elektrorudi válasza NAlexa hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Idézet:
„De az elemek teljesen jól működnek másik gépben.”

Valóban elemekről van szó, és nem akkukról ?
Mert sok 2db AA (ceruza) méretű elemmel működő fényképezőgép nem működik akkukkal (2x1,5V --> 2x1,2V).
Például ezen a linken is kifejezetten elemekről van szó, nem akkukról.
PIXINFO.com
(#) HA5AWS válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 17, 2010 /
 
Szia!

Az adatlap szerint 2db AA típusú akkumulátort ír. A NiMh a nikkel metalhidrid akku rövidítése. A manapság gyártott készülékek mind akku üzemre vannak kitalálva. Régebbi modelleknél volt csak elem üzem, de miután ezek belső ellenállása nem megfelelő így nagyon rövid volt az élettartamuk. Alkáli elemekkel működik de azzal nagyon drága az üzemeltetés.

Üdv: Gábor
(#) babilonok hozzászólása Jan 21, 2010 /
 
Sziasztok
Van egy olympus FE 210-es fényképezőgépem. Fotózás közben a kijelzőjén egy fehér alapon vibráló szürkés vízszintes csík jelent meg. Fotózni lehet vele csak teljesen vakon. Tud valaki segíteni? Mennyibe kerülhet a javítása?Köszönöm a választ.

gép.JPG
    
(#) barcsl hozzászólása Jan 21, 2010 /
 
Egy Panasonic DMC-FS42 digitális kompack kamera szerencsétlen módon az első héten leesett a kőre . A kijelzője sérült (nem látni rajta semmit). A gép többi funkciója működik. A Panasonic márkaszervíz azt mondja a javítás 35 eFt lenne. (A gép maga 28eFt. Elképzelhető, hogy valahol lehetne ilyen gépbe való LCD kijelzőt szerezni? Vagy van valakinek pont ilyen de más hibával?
(#) HA5AWS hozzászólása Jan 21, 2010 /
 
Sziasztok!

Kérdésem a következő, HP M series gépeknél a dokkoló egységre TV is kapcsolható. A kérdés az, hogy a menü is látható-e, vagy csak a rögzített képek játszhatók le. A probléma az, hogy a készülék LCD-je törött és nem tudni milyen üzemmódokban van. Sikerült fényképezni vele, nem is rossz a kép, de egy pár beállítás jó lenne. A másik kérdés, a beállításokat tárolja végleg, vagy csak akku cseréig.
A gép típusa: HP Photosmart M407

Köszönöm a válaszokat: Gábor
(#) attila1 válasza HA5AWS hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Hali.Ha a menübe így nem tudsz belépni a beállítások örökre megmaradnak,mert általában a menüben van egy olyan pont,hogy ,,Mindent visszaállít". Ekkor kerül a gép gyári alaphelyzetbe.Én megpróbálnám rácsatlakoztatni tv-re,de kicsi az esélye,hogy a menü funkciót is láthatod...próba-szerencse..
(#) attila1 válasza barcsl hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Kicsi esélyét látok,hogy találsz üzemképtelen gépet,pont ilyet.Sajna még nem régi típus,max. 1éves széria.
(#) HA5AWS válasza attila1 hozzászólására (») Jan 21, 2010 /
 
Köszönöm! Vakon egész jól el tudtam érni pár dolgot de nagyon körülményes. Hasonlóan mint a régi telefonok nyelv visszaállítása arabról
Üdv: Gábor
(#) Csámpás Rozi hozzászólása Jan 22, 2010 /
 
Sziasztok,
Bp-en a körúton keresek egy digitális fényképezőgép szervizt(Sony). Tudtok nekem ajánlani egyet? Köszönöm előre is.
(#) pacal76 válasza HA5AWS hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Megérkezett? s40
(#) HA5AWS válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 22, 2010 /
 
Szia!

Jövő hét kedden jön fel a kolléga, köszönöm a türelmed.

Üdv: Gábor
(#) wintervision válasza wintervision hozzászólására (») Jan 23, 2010 /
 
Sziasztok!
Na kiderült..... Részleges megegyezés történt, de maradt a gép hibásan az én tulajdonom. Megnézette állítólag a polaroid márkaszervizükben, ahol azt mondták neki, hogy biztos le lett ejtve, és nem javítható......
Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem nincs a földön olyan dolog, amit ne lehetne megjavítani. Talán csak nem akartak vele foglalkozni, nem tudom....
De ha valakinek lenne valami ötlete, hogy mit lehetne tenni ezzel a géppel, az kérem ne tartsa magában, ossza meg velem.
Előre is köszönöm.

(#) pacal76 válasza wintervision hozzászólására (») Jan 24, 2010 /
 
Ha nincs rajta külséremi nyom akkor nem mondhatja senki hogy le lett ejtve. Szívat a csákó ennyi.
Én a helyedben összetörném!!! De nem a gépet! :boxer:
(#) wintervision válasza pacal76 hozzászólására (») Jan 24, 2010 /
 
Hát, én is úgy érzem hogy, legszívesebben beleverném valamibe a búráját......
De abból nem sülne ki semmi jó.
Sajnos mikor elhoztam tőle akkor tényleg jó volt, úgyhogy ezt nem tudom bizonyítani. Ezt nagyon megszívtam. Azért vettem a gépet, mert mindjárt megszületik az első gyermekem, és valahogy le kéne Őt fotózni. Így meg most azon mehet az agyalás, hogy mit csináljak ezzel a rommal...
(#) jozyt hozzászólása Jan 25, 2010 /
 
Helló mindenkinek.
Valaki nem tud kapcsolásirajzot Fuji S1000 fd-hez? Valami bekapcsolási probléma van. Köszi előre is.
(#) Leila hozzászólása Jan 25, 2010 /
 
Sziasztok!2 eve kaptam egy Kodak easyshare M753-as fenykepezot.Kb. 1 honapja akartam vele fenykepezni, de minden elsotetult.Azota be lehet kapcsolni, fenykepezni is lehet vele, de csak egy nagy feketeseg jelenik meg.A menuje es minden megjelenik, csak fenykepezni nem tudok.Szerintetek lehet javitani?Vagy mi lehet a baja?Ha tudtok segiteni legyszi irjatok.Elore is koszonom.
(#) wintervision válasza wintervision hozzászólására (») Jan 26, 2010 /
 
Sziasztok!
Visszakaptam a gépet, és szerintem, szét sem lett szedve. Továbbra is karcmentes az állapota, de még a csavarokon is látszik, hogy hozzá sem nyúlt senki. Az emberem, meg kifizetett a diagnózisért 3 papírt......
De belefáradtam, és ma megszületett a lányom, úgyhogy vettem gyorsan egy másik gépet..... Sony. Remélem ezzel nem szívom meg így. A polaroid pedig megy eladásra, alkatrésznek. Hátha valakinek pont ilyenből kell valami alkatrész....vagy van türelme, és megcsinálja.

(#) white.falcon hozzászólása Feb 16, 2010 /
 
Sziasztok! Nem kifejezetten digit gépről van szó, de talán tudtok valamit mondani.
Van egy 2 éves Soligor DG420z vakum, ami egyik alkalommal villanáskor csattant és azóta nem villan. Ha magától kisül a kondi, bekapcsoláskor tölt, teszt-gombra világít a zöld LED és a kijelzőn megjelenik az OK felirat, de nem villan. Kérdésem, van-e valakinek valami rajza ehhez a vakuhoz? Egyáltalán, tippetek szerint cső vagy tirisztor (triak) szállhatott el?
Köszi
Következő: »»   7 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem