Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EPSON nyomtató
 
Témaindító: cssztivi, idő: Márc 13, 2008
Lapozás: OK   2 / 4
(#) cssztivi hozzászólása Jan 11, 2014 /
 
Ezen felbuzdulva szereztem egy Canon BJ 30 laptop nyomtatót.
Ez már vagy 10 éve áll de a patron benne volt. (C1-2.kép)
A fejet kimostam, és egy szemcsepp gyógyszer flakonja lett a pumpa, ami tökéletesen illeszkedik a fej bevezető nyílásával, amin gumigyűrű tömítés van, és erre kell rányomni. (C3-4.kép)
Ilyen flakont a gyógyszertárban pár forintért lehet kapni.
A fej nyílásán egy szűrőszita van, ezt is kimostam. (C5-6.kép)
A pumpáláskor ha közel teszi az ember a fejet az arcához, érezni lehet hogy a fúvókákon jön a levegő.
Ez a nyomtató még praktikusabb mert a patronon is nagy nyílás van amin keresztül szemcseppentővel prímán feltölthető.
Pár forint az egész és nem kell eldobni a nyomtatót, mert az újak chipesek, és nem is tölthetőek.
Én még úgy nevelkedtem, hogy minden amibe pénz, energiát, és anyagot tettek az érték és azt nem eldobni, hanem megjavítani kell.
A régi gépek meg is érdemlik, hogy javítsa őket az ember.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2014
(#) eyess hozzászólása Jan 12, 2014 /
 
Nyomatékosan felhívnám mindeni figyelmét arra , hogy ezen műveletet csak , akkor végezzék el , ha ki akarják dobni nyomtatójukat.Csak a nyomtatóhoz való tisztító folyadékkal szabad tisztítani a többi kellék az felhasználható.
A körömlakk lemosót felejtse el mindenki, ugyanis nagyon agresszívan viselkedik némely műanyag típussal , illetve rájuk maró hatással van.Ki lehet próbálni egy átlátszó plexi darabon egyből matt lesz tehát megmarja a felületét.A nyomtatófej apró finom furatait fúvókáit , ha megmarja , az többé már nem használható kuka lesz a vége.És amelyik nyomtató együtt van a fejjel , akkor lehet kidobni az egész nyomtatót .És nem lehet tudni előre , hogy adott nyomtató műanyag elemei hogyan bírják az aceton maró hatását , és később ez már visszafordíthatatlan károkat okoz majd.
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Jan 12, 2014 /
 
Szia!
A még a másik nyomtatómhoz vásároltam univerzális festéket, ahoz adtak festék lemosót, 30ml rózsaszín folyadékot. Abból majd cseppentek a fúvókára és meglátjuk mi lesz. Elméletileg minden festéknek más fajta lemesó kell. Tanácsolták, hogy érdemes ecettel is próbálkozni. Valakinek az vált be. Gondolom az nem okoz kárt.
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 12, 2014 /
 
A rózsaszínű folyadék azt használhatod igen.
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
Szia!
Kiszedtem a nyomtató fejet és 24 órát hagytam ázni a tisztító folyadékban, de ígysem nyomtat semmit sem. Már arra is gondoltam, hogy megpróbálom ultrahangos tisztítóval. Remélem sikerül hozzájutnom. Találtam egy szervizt, ahol pont így csinálják, de oda postáznom kellene. Szerinted bevállhat? Ahoz is kell a folyadék?
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
Azt csináld , hogy fogsz egy fecskendőt a végére egy műanyag átlátszó csövet tegyél .Megfelelő boltban lehet ilyet kapni , vagy akvarisztikában.Nos azt hiszem 3mm belső átmérőjű cső kell , és kb olyan 10cm hosszú legyen .Összedugod a csövet a fecskendővel , és felszívsz félig tisztító folyadékot.Majd rádugod az egyik színre , és elkezded kicsit nyomni , aztán visszahúzod , és így tovább.Be ki , be ki , stb stb .Fogod látni , hogy fogja oldani ki a fejből a festéket , ezt addig kell csinálni , amíg tiszta , illetve a fej alján , is megjelenik már a tisztító folyadék , először is meg fog jelenni , de az még a festék lesz .Szóval akkor jó , ha tiszta lesz a fej , és látod majd , hogy minden fúvókából jön .Ezt minden egyes színnel meg kell csinálni.
Ha tiszta , akkor a maradék tisztító folyadékot is ki kell nyomatni belőle.
És ezután jön a trükk ugyanis a fejet úgymond elő kell tölteni , tehát minden színhez tartozó színnel ugyancsak a fecskendős módszerrel festéket kell bele nyomni , addig , amíg megjelenik a fej alján , ha igen , akkor kicsit visszahúzni , és jöhet a következő szín.Nem árt színenkénti fecskendő , és műanyagcső .Ha minden kész fejet megtöröl , és mehet bele a kazetta , vagy a patron melyik milyen.Azért kell ezt , így csinálni , mert a fej belevegősödik , és eleinte nem fog tudni nyomtatni , de ha elő van töltve , akkor már jó lesz.Kicsit hosszadalmas elsőre , de ha már begyakorolja az egyén , akkor már könnyedén megy.
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
Köszönöm a tanácsot, ezt kifogom próbálni mindenképp.
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Jan 14, 2014 /
 
Ez az alap tisztítási folyamat.És hatásos.
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Szia!
Köszi! A vizsgáim miatt nemtudtam ezzel, ill. a fórummal sem foglalkozni. Kiszereltem újra és a tanácsod alapján jártam el. Viszont az a probléma, hogy nem ismeri fel a patronokat. A régi eredetit sem. Vagyis, ha egyenként rakom be, akkor szépen sorban felismerte, de ahogy beraktam a 4.et, akkor újracsak kereste mindet.
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Próbáld meg azt , hogy ha bent van minden szín , akkor húzd ki az usb kábelt , és dugd vissza .Azután a nyomtató szoftverében a tinta mennyiség kijelzésnél már mutatnia kellene a patronok típusát.Persze remélhetőleg a csip rajta törölve van.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2014
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Megpróbáltam volna, de most E-01 es hibát kiabál. Beragadt papír.
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Valahogy majd csak kiszeded .Vagy papír nélkül van ez a hiba kód ?
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Nem volt benne papír, odáig nemjutottam vele. Még utoljára csak a festék miatt volt baja. Eltettem. Most ahogy olvastam a HSZ-ed, próbálom bekapcsolni, de már hibát jelzett.
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Próbáld áramtalanítani kicsit várj vele .Újra bekapcsolni , és ha újra hibát jelez , akkor a papír érzékelőket ellenőrizni kellene .Nem tudom volt e szétszedve a gép , illetve mennyire , mert lehet valami nem került a helyére.
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Feb 7, 2014 /
 
Szerviz könyv alapján szedtem szét, csak azt amit feltétlenül kell. Úgyhogy azzal nem lehet gond. Holnapig pihen, majd megpróbálom átnézni.
(#) hegylako hozzászólása Márc 5, 2014 /
 
sziasztok

ez hasznos topic már régóta kerestem gyógyírt beszáradt fejre

köszönöm
(#) peze hozzászólása Aug 1, 2014 /
 
Sziasztok!

A kérdésem az lenne,hogy ha egy Epson L100-as nyomtató megállt azzal a hibával,hogy megtelt
az elhasznált festék gyűjtő tartálya,akkor azt lehet valahogyan resetelni? Egyébként egy alig használt készülékről van szó...Előre is köszönöm a segítséget!

PZ
(#) eyess válasza peze hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Az Epsonokról tudni kell ,hogy elég sok festéket elhasználnak fejtisztítás , és fejmozgatás közben , és ez független , hogy mennyit , vagy mennyire idős , vagy használt egy nyomtató.
Nyilván , ha azt érzékeli , hogy megtelt a resték gyűjtő tartály , akkor azt ki kell üríteni, és utána lehet tovább nyomtatni.
A hozzászólás módosítva: Aug 1, 2014
(#) uniman válasza peze hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Hello.
A neten találsz megoldást...
(#) peze válasza eyess hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Köszönöm!
(#) peze válasza uniman hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Hú,akkor én rosszul kerestem...Nagyon köszönöm!
(#) cssztivi válasza eyess hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Helló
A kiűrítés azt jelenti, hogy szét kell szedni a gépet, a festéktárolóban lévő szivacsot ki kell venni, alaposan kimosni, egy tiszta rongy, vagy törlőpapír között addig nyomkodni, még a nedvesség nagyjából távozik belőle, és visszatesz, összerak, kipróbál. Ezek után menni kéne neki.
(#) eyess válasza cssztivi hozzászólására (») Aug 1, 2014 /
 
Lehet , így is , de általában cserélni szokták , ha van rá mód.
Ha még is rá szánod magad erre , akkor gumi kesztyű stb , mert sok festék lesz ott alul.
És összerakás után ne úgy rakd vissza ahogy volt , illetve a szivacsot igen , de az oda vezető gumi csövecskét vezesd ki oldalra , és egy a gépen kívül lévő üvegecskébe gyűjtsd , így többé nem kell szétszedni a továbbiakban.És az üvegecskéből már könnyebb lesz üríteni az oda távozó festékeket, és persze emiatt többé már nem fog leállni a gép sem.
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Sziasztok!
Pár HSZ-el feljebb írtam az SX-218 tipusú nyomatatóról, ami a tisztítás, összerakás után papír elakadás (papír dzsem) hibát jelzett.
Hogy ne legyen sok lomom itthon szétszedtem újra. Mivel ügyes voltam és kihúztam egy szalagkábelt amit nemkellett volna ezért mégjobban szétkellett szednem. Végül is összeraktam, papír dzsem hibát már nem jelez, de a (hamis) patront továbbra sem ismeri fel.
Elméletileg már a nyomtató fej jó, mert a víz már jött rajta.
Szerintetek érdemes vennem bele eredeti patront próbaképp?
Ez olyan fajta nyomtató, ami csak akkor hajlandó nyomtatni ha mind a 4 patron benne van?
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Ha már egy patron tehát valamelyik szín hiányzik belőle eleve hibát ad , és el sem indul addig.
Nem biztos , hogy azért nem ismeri fel a patront mert nem eredeti , lehet hogy már valamelyik üres , és ezért nem megy , vagy nem lett törölve a patron csipje feltöltés után , és stb .
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Szept 13, 2014 /
 
Csak az a baj, hogy ezek a patronok elméletileg tele vannak még. Újak voltak, nem is volt vele nyomtatva még, mert bevolt száradva a fej. De addig is csak 5x re ismerte fel őket. Cserélgettem az eredetivel, egyesével tettem be úgy felismerte.
De most nemtudom, hogy belső hiba miatt nem észleli, vagy a patron miatt nem. Legjobb lenne, ha valaki kölcsönözne nekem eredeti patronokat, de nincs is kitől kérni sem.
Ám a szalagkábelen észrevettem olyan dolgot, hogy a 2 érintkező közt fekete volt a szalag, mintha korrodálódott lenne. Az lehetséges?
(#) eyess válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Inkább festék lesz az .
(#) elektros90 válasza eyess hozzászólására (») Szept 14, 2014 /
 
Akkor lehet, hogy majd egyszer ha egy kis pénz áll a házhoz veszek eredeti patronokat és kipróbálom. Majd idővel, vagy marad lomnak. Esetleg ha valakinek kellene türelmi játéknák, vagy kitartás fejlesztőnek akkor még ingyen is odaadnám a cél érdekében.
(#) lionsec válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Szia!
Segítek ha tudok! Én az OLX en vettem olcsón egy EPSON Stylus S21 es nyomtatót és 711-714 patronok vannak benne.Nekem annyi volt vele a gondom,hogy a feketét nem akarta egyáltalán nyomtatni és azzal azt csináltam,hogy kivettem a patronokat majd egy nagyobb fecskendőre húztam egy vékonyabb szilikon csövecskét rányomtam a fekete szín szívócsonkjára és kiszívtam belőle a régebbi festéket majd cseppentettem rá tisztító folyadékot aztán pedig azt szintén a fecskendő segítségével átfújtam a fejen.fejen. Utána patronok vissza min kétszer fúvóka tisztítás és nekem szépen megy a fekete színem azóta.Most jöttek meg bele az utánatölthető patronok amibe vettem Dura Brite tintákat ami hamarabb szárad és elviekben nem vízbázisú hanem gyanta alapú tinta.Nem tudom ,hogy ezzel segítetem e de ha bármi kérdésed van írd meg nyugodtan.
(#) elektros90 válasza lionsec hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Tulajdonképpen én is ezt csináltam, csak előbb szétkaptam az egészet. Elvileg mennie kellene, ha csak nem törtek meg a kábelek (de nem kellene, hisz flexibilis). Akkor rendelek bele festéket és kipróbálom működik e. Ha nem, akkor eladom valakinek a patronokat. Csak azért harcolnák vele, mert van még vagy 90 fóliám, meg nem vagyok híve a "dobd ki mert nem megy" elvnek.
Következő: »»   2 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem