Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fóliahegesztő
Lapozás: OK   2 / 2
(#) merlingerin hozzászólása Jún 12, 2022 /
 
Sziastok!

Itt a tavasz, a jégeső kora, és idén már megsorozta a jég az egyik autónkat, maradt még 4, amit nem De valamit ki kellene találnom. Láttam nagyon jó autóra húzható védelmet, de marha drága, és semmi más, csak egy autó alakú bubi fólia zsák.

Hát ilyet lehetne csinálni is, nem 40e áron, hanem töredékben.

Bővebben: Link

ebből azért duplán használva is ki lehetne hozni több autónyit.

Csak valamivel össze kellene hegeszteni. Ehhez keresek segítséget.

Bővebben: Link

Persze nem, ilyen vékonyan, hanem 2-3 rétegben.

Valami olyan fólia hegesztési megoldást keresek, mint a "varrógép", hogy alátolom, és áthúzható. De akár lehet méteres darabokban összeszorítós megoldás is. Sajnos nem láttam még ilyen gépet élőben, ellenállás huzalom van sok vastagságba, táp is, de akár nagy fűtőbetétek is. Nem ez a gond, hanem a mechanikai kialakítás. Hőfok mekkora kell, hogy legyen, mi arra a megoldás, hogy ne vágja el a huzal a fóliát, hogy lehet szélesen, nem csak mm vastagságban megoldani, stb.

Tudtok tanácsokat, tippeket adni? Legjobb lenne "autó alakúra" csinálni, vagyis az autó felett ügyeskedni, mert akkor a szél se tudja elvinni, ha "pont akkora"..

Köszönöm!
(#) ferci válasza merlingerin hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Szia!
Ilyen "ipari" kivitelhez nem tudok hozzászólni, de vékonyabbat és kisebbet mindig háztartási alufólia közbetételével szoktam összeolvasztani ellenálláshuzalos fűtéssel.
(#) Bakman válasza merlingerin hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Cégnél van bubifólia készítő, abban alumínium tömbök vannak felfűtve. Nem biztos, de talán teflon bevonat van rajtuk, hogy ne ragadjon rá a fólia. Az alsó fix, a felső összeszorítja a fóliákat hegesztéskor. Házilag egyszerűbb az alu tömböket ellenállásokkal fűteni.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2022
(#) merlingerin válasza Bakman hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Szia!

Igen, ez nem rossz megoldás, csak valami "házilag" beszerezhető, meg összeheptákolható változatban kellene megoldani. A teflon rész például gond, mert a teflon szalag nem igazán szeret ottmaradni stb..
(#) Bakman válasza merlingerin hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Melyik részét nem lehet házilag beszerezni? Szalagot nem feltétlen ragasztani kell, valamilyen szorítót is lehet alkalmazni. A szaggatott vonal a csavart jelképezi.
(#) merlingerin válasza Bakman hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Szia! 10mm széles "varratot" szeretnék, akkor eleve honnan szedek olyan széles teflon szalagot, ami legalább 30mm széles.. meg hogy hajtogatom a huzalt "Z" alakban, vagy egymás mellé, hogy ott is maradjon, ne is torzuljon, de puklik se legyenek..

Erre mondom, hogy nem az elmélet a gond, mert az csak egy fűtőbetét A gyakorlat.. hogy miként van egy gyári kivitelezve..
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2022
(#) Bakman válasza merlingerin hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Keresztirányban felragasztani? Mindössze az a cél, hogy az olvadt műanyag ne ragadjon az alumíniumhoz. A huzallal (inkább ellenállással) az alu tömböt/zártszelvényt melegítsd fel.
(#) meslac válasza merlingerin hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Létezik öntapadós kivitelben is teflon szalag és teflon bevonatú ellenálláshuzal is.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2022
(#) merlingerin válasza meslac hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Szia!

Meggooglizom. Hátha. De tudsz konkrét beszerzést, ahol ki is szolgálnak?

Köszi!
(#) vzoole válasza merlingerin hozzászólására (») Jún 12, 2022 /
 
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem